The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2009, 18:13
http://1but.pl/tabid/289/productid/9382/default.aspx
Czy ktoś widział w którejkolwiek z galerii w Krakowie takie buty rozmiar 40, albo 41
lub te o takich samych rozmiarach
http://www.allegro.pl/item752684772_...megasport.html
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 27.09.2009, 18:40
Macie może filmik z dzisiejszego Cafe Futbol?
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.09.2009, 18:56
może ktoś dla mnie wykonać mały fotomontaz oferty na priv
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2009, 19:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Witam Mam nie typowe pytanie

Moja mama jest za granicą mieszkamy w bloku stara wzięła kredyt no spłacała spłaca nagle przestała,narósł dług w wysokości ok 9 tys zł.Dzisiaj mnie pani z spółdzielni wzywa i mi mówi, żeby wpłacić min.2 tys zł a jak nie to do sądu i eksmisja.I tu moje pytanie czy za 9 tys.długu możliwa jest eksmisja? mi się wydaje, że nie owszem mogła by być za 100 tys zł długu a nie 9 tys.Pytam bo mama za granicą, a na takich sprawach się nie znam z góry dzięki za pomoc.

edit

specjalnie dla mcovalski zmieniłem stara na mama
Jest możliwa ale tylko właściwie na papierze. Znam sprawę bo to samo sie dzieje w mojej SM, wyroki mają ludzie którzy zalegają mniej niż 9 tys zł. Ludzie mieszkają z prawomocnym wyrokiem eksmisji i mają prawo do mieszkania od gminy a to jest nie do zrealizowania, brakuje takich mieszkań.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
kozaczy1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 27.09.2009, 19:41
mam pytanie mozna na necie zamówic bilety na necze wisły
mieszkam okolo 120 km od krakowa
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.09.2009, 19:54
kozaczy1906 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie mozna na necie zamówic bilety na necze wisły
mieszkam okolo 120 km od krakowa
Nie można...
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 27.09.2009, 20:39
Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Macie może filmik z dzisiejszego Cafe Futbol?
podbijam......
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.09.2009, 20:54
Przeprowadzam się na Wzgórza Krzesławickie. Może ktoś napisać jak tam jest ? To że na około Cracovia to już wiem ;/
Odpowiedz cytując
Opętany
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.09.2009, 10:24
czy jest ktoś w stanie polecić jakiegoś native speakera? anglik/angielka którzy mowią w j. polskim na prywatne lekcje.
Odpowiedz cytując
Bieluu
PNU '06

Od: 08.2004

Stary 28.09.2009, 10:31
Szukam jakiegoś serwisu aparatów fotograficznych. Marka Olympus. Znacie jakieś?
PNU '06

Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże
Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.09.2009, 10:45
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
może ktoś dla mnie wykonać mały fotomontaz oferty na priv
Po co? Ona i tak wie że 6 cm we wzwodzie, to wszystko na co Cię stać.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.09.2009, 10:48
Jakiego dobrego laptopa do 2500 zl polecacie? Na uczelnie chcę zakupić i się zastanawiam. Mile widziane oferty z mozliwoscia rat. Moze byc z http://www.komputronik.pl

Zastanawiałem się nad Asus K50AB-SX041C
Ostatnio edytowane przez buldus : 28.09.2009 o godz. 10:59.
Moje Sety klubowe NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2009, 11:42
buldus napisał(a):Wyświetl post
Jakiego dobrego laptopa do 2500 zl polecacie? Na uczelnie chcę zakupić i się zastanawiam. Mile widziane oferty z mozliwoscia rat. Moze byc z http://www.komputronik.pl

Zastanawiałem się nad Asus K50AB-SX041C
Chociaz sam mam Asusa i jestem z niego zadowolony (co prawda inny model), to ten K50AB w cenie DO 2500zł bym nie polecał. Asus tnac koszty, aby zaoferowac laptop w konkurencyjnej cenie pokpił sprawe chłodzenia, w efekcie czego laptop bardzo się grzeje. Gdybyś miał ze 2tys. zł do wydania, to ok, nic innego, wydajniejszego, w tej cenie nie znajdziesz. Ale za 2500 polecałbym Dell 1555, który nawet w komputroniku stoi w niezłej cenie:
http://www.komputronik.pl/index.php/...B_-_250GB.html
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.09.2009, 12:42
Dzieki wielkie, chyba wybiore della wraz z kostka dodatkowego ramu. Widze ze tamta grafika jest w ddr3 256 mb a w asusie ddr2 512 wiec raczej nie odczuje roznicy chyba ze na plus Pozdrawiam
Moje Sety klubowe NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.09.2009, 12:55
Bieluu napisał(a):Wyświetl post
Szukam jakiegoś serwisu aparatów fotograficznych. Marka Olympus. Znacie jakieś?
Na ul. Czapskich jest serwis, chyba najbardziej znany w Krakowie, zajmuja sie wszelkiej masci aparatami. Inny to Krakowska, zaraz za Dietla po prawej stronie.

Jeszcze pytanko:

Numer zaczynajacy się na 798... to jaka siec?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 28.09.2009 o godz. 12:58.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Jakuza
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.09.2009, 12:59
Jakuza napisał(a):Wyświetl post
Chciałem was zaprosić do serwisu Lockerz.com. Co w nim jest szczególnego? to że za odwiedzanie strony, granie w gry na stronce, wypełnianie pytań i ankiet zbieramy punkty - np. za samo codzienne wchodzenie na stronę dostajemy 2pkt. W puli nagród mamy ubrania, elektronikę i inne rzeczy np. najtańszy iPod jest do zgarnięcia za 150 Pkt + 20pkt wysyłka do PL - po 15 października wysyłka będzie darmowa ( oczywiście rzeczy na które możemy wymieniać pkt - jest dużo i będzie ich przybywać )

Na stronce nie można się zarejestrować, wchodząc przez nią - wymaga zaproszenia od kogoś z wewnątrz. Dlatego każdego zainteresowanego proszę o podanie e-maila tutaj w temacie lub na PW a stosowne zaproszenie wyśle z mojego konta. Od razu odpowiem co z tego mam? 2pkt za zaproszenie kogoś z zewnątrz i tylko tyle + po 20 zaproszonych gościach T-shirt ( Przy okazji odpowiem T-shirt do naszego pięknego kraju nad Wisłą, doszedł do mojego znajomego po 2 tygodniach oczekiwań także z nagrodami powinno być podobnie )

Oczywiście na wszelkie pytania związane z tą stroną chętnie odpowiem. Myślę, że to ciekawa rzecz wymagająca zainteresowania, myślę, że dziennie nie zajmie wam więcej czasu niż minutę ( bo tyle wymaga włączenie przeglądarki, wpisanie adresu, zalogowaniu i zainkasowaniu pkt-ów ).

Także jeśli ktoś z was jest zainteresowany podajcie maile ( w temacie lub na PW ) a ja wyśle wam zaproszenie.
Do znajomego doszła wczoraj gra na PS3 - Prototype. Więc jak widać serwis działa należycie.

Także jeśli by ktoś jeszcze chciał zaproszenie to pisać na PW
Oczywiście na wszystkie pytania związane z serwisem odpowiem tutaj w temacie lub na PW
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.09.2009, 13:37
Pytanie poważne, chociaż moze trochę dziwne.

Czy można zrobić coś "uciążliwemu" sąsiadowi ? Oczywiście poza opcją "zamordować" ewentualnie "pzeprowadzić się"

Pytam powaznie, bo normalnie gość piętro wyżej przechodzi sam siebie ... od 30 lat (bo już męczyli się z nim diadkowie, rodzice ...) prowadzi remont :| Ja wiem, że to śmiesznie może brzmi, ale spróbujcie sobie wyobrazić np 12h dziennie kucie (i to takie udarem) przez tydzień ... oszaleć można. Pomijam fakt,że jak wpadnie w taki szał remontu to nie idzie nic w domu robić (bezpośrednio nade mną sąsiad) - ani się uczyć, ani odpoczywać, oglądać TV czy chociazby rozmawiać ciężko ...
Plus taki, że od jakiegoś czasu rzeczywiście spędza sporo czasu w pracy za granicą,ale przyjeżdza średnio co 2-3 tyg (blisko pracuje, bodaj Praga) i jak już jest to minimum tydzień, zazwyczaj dwa i non stop remont. Ostatnio jak burzył chyba ścianę (kolejną już) to nie przesadzając mble mi się trzęsły.

Ja nie wiem - spółdzielnia, prawo cywilne ? Hmmm, nie wiem ?

Przepraszam, ale czasami mam dość ...
Odpowiedz cytując
GumoL
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 28.09.2009, 14:01
Krygav, może napisz tutaj to więcej osób Ci pomoże? Ja mieszkam na Wieczystej, czy to odpowiednia odległość?
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2009, 14:26
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Czy można zrobić coś "uciążliwemu" sąsiadowi ? Oczywiście poza opcją "zamordować" ewentualnie "pzeprowadzić się"

Pytam powaznie, bo normalnie gość piętro wyżej przechodzi sam siebie ... od 30 lat (bo już męczyli się z nim diadkowie, rodzice ...) prowadzi remont :| Ja wiem, że to śmiesznie może brzmi, ale spróbujcie sobie wyobrazić np 12h dziennie kucie (i to takie udarem) przez tydzień ... oszaleć można. Pomijam fakt,że jak wpadnie w taki szał remontu to nie idzie nic w domu robić (bezpośrednio nade mną sąsiad) - ani się uczyć, ani odpoczywać, oglądać TV czy chociazby rozmawiać ciężko ...
Plus taki, że od jakiegoś czasu rzeczywiście spędza sporo czasu w pracy za granicą,ale przyjeżdza średnio co 2-3 tyg (blisko pracuje, bodaj Praga) i jak już jest to minimum tydzień, zazwyczaj dwa i non stop remont. Ostatnio jak burzył chyba ścianę (kolejną już) to nie przesadzając mble mi się trzęsły.

jak po 22 to straż miejską wzywać, a pozatym to chyba trzeba by zaczać od spółdzielni, jak cos zadziałasz to napisz bo mysle ze kazdemu sie moze to przydać, ja ostatnio mam sąsiada ktory wraca po pracy o 18 i zaczyna remont i chyba składanie mebli :/ tak od 3 tygodni wali stuka wierci w scianach kuje
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.09.2009, 14:34
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Przeprowadzam się na Wzgórza Krzesławickie. Może ktoś napisać jak tam jest ? To że na około Cracovia to już wiem ;/

Witaj brachu! Na Stokach 100% Wisła, na Wzg 100% Cracovia... jak jestes za Wisłą i mieszkasz Na Wzgórzach to masz przejebane ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.09.2009, 14:43
palczi napisał(a):Wyświetl post
hmm bardzo dziwne-a jaki masz router?jakis tp-link czy cos?Ja mam u siebie d-linka i moge 4 pietra nizej zejsc z laptopem i mam sygnal ``znakomity`` a kosztowal on 99zl....Pytanie czy chodzi Ci o karte wi-fi ktora wpinasz na usb do stacjonarki czy o lapka?Moja rada zmien router a nie baw sie w ``wzmacnianie sygnalu`` bo tak jak Ci mowie tp-linki itp sie nie sprawdzaja...Polecam D-Link ,asus,linksys...(inne ceny niz chlam jakis ale tak jak mowie zasieg na pol bloku
pzdro

To jest takie cudo: http://www.pcworld.pl/ranking/produk...r_wnr2000.html
Chodzi mi o laptopa.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.09.2009, 15:48
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Mamy tu do czynienia z tzw. Immisjami pośrednimi, które reguluje KC, bodaj w art. 144-147.

Tak więc:
-możesz domagać się zaprzestania naruszeń, jeżeli źródło hałasu OBIEKTYWNIE zostanie zakwalifikowane jako przekraczające przeciętną.
-podstawa prawna to art.144 KC:

Cytat:
„właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno gospodarczego przeznaczenie nieruchomości i stosunków miejscowych”.
-możesz wystąpić z roszczeniem negatoryjnym przeciwko sąsiadowi. Oprócz tego przysługuję Ci roszczenie odszkodowawcze, na zasadach ogólnych (art.24 KC).

IMO w tej sytuacji wystarczy, że go tym postraszysz. Powinien się uspokoić.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.09.2009, 16:03
Głupie pytanie:Kto to jest waszka g?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 28.09.2009, 16:06
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Głupie pytanie:Kto to jest waszka g?
http://www.youtube.com/watch?v=XKjBvzahDNA

Ten pajac z maczeta.
Odpowiedz cytując
czarooh
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.09.2009, 16:07
najlepszy polski raper wszechczasów
http://www.youtube.com/watch?v=U-qSXhb910c
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.09.2009, 16:14
Dziękuję Panowie ,no chłopak przebija normalnie Firmę w ich słynnym teledysku "Reprezentuję JP"
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.09.2009, 16:19
Pytanie do komputerowców. Kupiłem niedawno laptopa Acer emachines e725. System Vista home basic, więc obawialem sie problemow. I pojawił sie pierwszy... Pomimo odinstalowania programow, gier i innych paści miejsce na dysku dalej jest zajete. z 250 GB zostalo 160 a nie ma praktycznie nic zainstalowanego.
Czy może to być wina awarii dysku, czy to jednak cos z vista ? Co z tym zrobić, ew. podlega to gwarancji ?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 28.09.2009, 16:25
Darmowy program do fakturowania potrzebuję. Możecie coś polecić ?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.09.2009, 16:42
Ibutti - DZIĘKI! Myślę, że będę musiała się do niegoudać i pogadać ...

Mam teraz pytanie dot. laptopa, bo coś szwankuje ... ekran. Tzn miga, jakby takie paski przez niego lecą, zacina się obraz w kawałkach lub robi się poprostu biały ...
Ale dzieje się tak tylko jak odchylę ekran do tyłu. Jak mam pod kątem prostym to jest wszystko ok ...

WTF ?! Jak dam do serwisu to coś naprawią ? Czy to niestety już oznaka umierania ... ? (najmłodszy lap nie jest). Bo domyślam się, że to usterka mechaniczna a nie systemowa.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.09.2009, 16:55
Jak kanar sprawdza KKM to mu się wyświetla tylko do kiedy jest ważna, czy też inne dane jak imię i nazwisko?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów