The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2009, 13:14
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html

Mówi tak, jakby podpisał już kontrakt. Przecież miał być tylko selekcjonerem tymczasowym. Czyżby sprawa była już ustawiona?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2009, 13:20
PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś się orientuję jaką PZPN może nałożyć kare za odmówienie gry w reprezentacji ?
Jak odmowisz to juz raczej wiecej do tej szopki nie zaprosza
,
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.09.2009, 13:34
Cytat:
Dudek jest rezerwowym zawodnikiem Realu Madryt, gra i trenuje z najlepszymi zawodnikami na świecie. Rozmawiałem z nim bardzo długo, na te dwa mecze to jest - uważam - właściwa osoba. Dalej w przyszłość na razie nie wybiegam - oświadczył Majewski.
Nie ma to jak hipokryzja.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.09.2009, 14:30
Pierwsza powazna decyzja i juz kompromitacja.

Dudek w kadrze? Na jakiej podstawie? To wielki pilkarz, ktory jednak od 4 lat regularnie nie gra w pilke, wiec o czym my tutaj mowimy? Pierwszym bramkarzem musi byc tylko i wylacznie pilkarz, ktory gra, gra i jeszcze raz gra. Zostaje wiec Boruc lub ktos z polskiej ligi, ewentualnie Kowalewski. Fabianski niech zmieni klub(mial fantastyczna oferte z PSG), w innym wypadku nie nalezy go powolywac, chyba ze jako nr 3. Kuszczaka nie biore pod uwage, bo jest to 3 bramkarz Man Utd.
Polczak, Bieniuk, Pawelec...kto to jest? To pilkarz nawet nie wyrozniajacy sie w naszej ogorkowej lidze. To nie jest smieszne.
Smolarek, ktory nie gra od roku w pilke i ktory nie ma klubu znowu dostaje powolanie?! Boze swiety.

Facet niech lepiej poda sie do dymisji, bo widze ze chce nam zafundowac wieksza kompromitacje, niz Beenhakker ze Slowenia.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.09.2009, 14:32
Te powołania to jakaś kpina, albo gramy poważnie albo w ogóle nie gramy, ja bym sie zaczął mocno zastanawiać nad tą drugą opcją...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.09.2009, 14:36
Małecki przyda się bardziej młodzieżówce wierze że jego start w reprezentacji to tylko kwestia czasu co do Piotra Brożka to znów jestem rozczarowany.Cieszy powołanie Głowy ale znów jestem zaskoczony niektórymi powołaniami...Ja rozumiem Dudek w kadrze ale dlaczego nie ma Boruca?!!Co tam robi Polczak Wilk?!To juz lekkie nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.09.2009, 14:36
W sprawie bramkarzy, to ku zdziwieniu wszystkich, ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka. Nie będę tutaj oryginalny, jeśli stwierdzę, że błędy Kowalewskiego króciutko grającego w Koronie, przebiły wszystkie gafy Pawełka razem wzięte, choć tak naprawdę, było ich naprawdę niedużo, ale media zrobiły z nich historię absurdalną wręcz. W lidze najmniej goli wpuszcza Legia ale tam broni Słowak. Na równi z Legią pod tym względem, jest Wisła z polskim Pawełkiem. Szczerze powiem, że Dudek jest O.K., ale bez jaj, żeby siedzącego na dupie od kilku lat bramkarza, powoływać do kadry. To samo dotyczy Kuszczaka i Fabiańskiego, którzy w ostatnich kilku latach nie dość, że nie zagrali więcej od Dudka, to jeszcze przegrali rywalizację w klubach o miano drugich bramkarzy rezerwowych. Takie rzeczy spotykane są tylko w powołaniach w polskiej kadrze i nigdzie indziej na świecie. W sprawie Boruca osobiście uważam, że błędy najlepszego polskiego bramkarza, stale grajacego zagranicą w dobrym klubie, były w kadrze gorsze od tych Pawełka z ligii ( gdyż w pucharach Pawełek ich nie miał ), najlepszego polskiego bramkarza polskiej ligii. Bo z całym szcunkiem, ale Kasprziki,Przyrowskie i inne Bąki czy Glikiewicze, póki co nie są lepsi od Pawełka a ilość ich błędów jest jeszcze większa od Pawełka, który mimo wszystko, jest najbardziej ograny z nich wszystkich w meczach pucharowych czy pod presją, jaką jest walka Wisły od lat o tytuł mistrzowski. Może awans Pawełka do kadry, wywołałby w nim jeszcze większą pracę nad sobą i tak kadra, jak i Wisła miałyby z niego pożytek większy, niż z wiecznie otrzymujących swe szanse w kadrze, bramkarzy ławkowiczów, czy kiksiarzy w styłu Boruc lub Kowalewski.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.09.2009 o godz. 15:42.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.09.2009, 15:21
kot napisał(a):Wyświetl post
W sprawie bramkarzy, to ku zdziwieniu wszystkich, ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka.
Mucha, Wyparło, Majdan.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.09.2009, 15:30
( gdyż w pucharach Pawełek ich nie miał )
Druga bramka w Londynie, mega babol w Talinie.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2009, 15:31
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Mucha, Wyparło, Majdan.
Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.

Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 25.09.2009 o godz. 15:39.
,
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 25.09.2009, 15:42
Mucha, Wyparło, Majdan.
Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2009, 15:48
"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 25.09.2009, 15:54
konrad89 napisał(a):Wyświetl post
Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.

Kokoszka w miarę regularnie gra w Empoli więc powołanie jeszcze w miarę zrozumiałe. Jego drużyna jest na bodaj 9 pozycji po 6 kolejkach co ciekawe ma jedną bramkę mniej strzeloną niż straconą.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.09.2009, 15:59
Brakuje jeszcze w tych powołaniach Majewskiemu , Szamotulskiego i Mięciela jeszce można sporo nazwisk odkurzyc bardzo możliwe że tymczasowa działalnośc doktora przyniesie jeszcze większą szkodę niż pożytek reprezentacji .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 25.09.2009, 16:00
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.

Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.

Tak Pawelek jest bardzo dobrym bramkarzem. Potrafi zmobilizować się i dobrze broni w ważnych meczach <wyjątek to levadia> ,ale ma zbyt dużo błędów,po ,których padają głupie bramki. Najlepszym bramkarzem polskim jest według mnie Fabiański,który chyba jest obecnie kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.09.2009, 16:12
"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?
czytanie ze zrozumieniem

ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 25.09.2009, 16:17
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz.
Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2009, 16:19
choćby z Barceloną

albo ostatnio z Lechią miał 2 dobre interwencje.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 25.09.2009, 16:59
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?
Np z Polonią Bytom, bo gdyby nie on, to Podstawek strzeliłby na 2:0 i byłoby po ptokach...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.09.2009, 17:57
No no widze Ebi dalej sie chwyta kadry,widac tatus Wlodziu dalej skutecznie "działa" w tej materii.

Kpina i zenada.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 25.09.2009, 18:21
Powołanie Bieniaku to dla mnie trochę żałosne... W jego miejsce widziałbym jednak Żewłakowa. Smolarek Out!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.09.2009, 18:49
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Jest kadra:

Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Sebastian Przyrowski

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Seweryn Gancarczyk, Jarosław Bieniuk, Tomasz Jodłowiec, Adam Kokoszka, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Jakub Rzeźniczak

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Łukasz Piszczek, Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk, Mariusz Lewandowski, Maciej Iwański.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Kamil Grosicki, Dawid Janczyk, Ireneusz Jeleń.

To wszystko to jest jakaś gra, czy co?
Jak dla mnie to za Dudka powinien być jednak Boruc. Za Kowalewskiego wziąłbym Kasprzika albo Pawełka, Przyrowski może zostać. Co tu robi Bieniuk ? Jeżeli chodzi o środkowego obrońce z naszej ligi to jedynie - Kamil Glik. Zamiast Pawelca i Polczaka powołałbym Piotrka Brożka i Tomasza Brzyskiego. Ebi Smolarek - kolejne nieporozumienie. Skoro jest Grosicki ,to czemu nie ma "Małego"?Osobiście od Piszczka wolałbym Wilczka,Cetnarskiego , a nawet mimo wszysko Pawlusińskiego.. Atak - optymalny, chociaż spróbowałbym dodatkowo Sobiecha z Ruchu.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2009, 19:25
Proud napisał(a):Wyświetl post
czytanie ze zrozumieniem

Ostatnio edytowane przez kot : Dzisiaj o godz. 16:42.
Data mojego postu : 16:21

Proud, małymi literkami jak jest napisane to też czytaj.
Odpowiedz cytując
thelukasz
Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2009, 20:20
Boruc nie jest powołany co oznacza że nie będzie alkoholowej imprezy przed jak i po meczu a Dudka powołał bo Doktor przy okazji chciał zdobyć koszulkę meczową z autografem Ronaldo...

Ale tak na poważnie Arturowi dobrze to zrobi bo on czuł sie zbyt pewnie w tej kadrze przez to był efekt jaki był, a Smolarek to jest brany za zasługi i gadanie Majewskie "ze kiedyś tam" nastrzelał bramek to nie jest usprawiedliwienie dla faktu ze nie ma ani klubu ani formy, Dobrze ze nie powołał Olisadebe który w Henan Jianye w sezonie 2008 został wicekrólem strzelców tamtejszej ekstraklasy.

Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.09.2009, 12:51
Nie wierzę w Stefana Majewskiego. Facet jest głupi, antypatyczny, ma przestarzałe metody. Patrząc przez pryzmat trenera, podana przez niego kadra wydaje się beznadziejna. Co więcej, ciężko mi sobie wyobrazić powołania wysłane przez tego trenera, które by Was zadowoliły, bo.. patrz dwa pierwsze zdania. Inaczej na tę kadrę patrzylibyście, gdyby była wyborem Guusa Hidinka. Ja zadałem sobie trudu i spojrzałem na te powołania z innej perspektywy.

Przede wszystkim śmieszny jest argument czy piłkarz A gra czy nie gra w swoim klubie. Liczą się tylko i wyłącznie umiejętności. Wczoraj mieliśmy świetny przykład- niegrający od roku Grzelak był najlepszy na boisku i de facto wywalczył dla Legii zwycięstwo. Oczywiście w idealnym świecie najlepsi piłkarze powinni regularnie grać w swoich klubach, ale wtedy Polska byłaby w zupełnie innej sytuacji niż obecnie..

Zobaczmy, jaką jedenastką Stefan (Guus) chce zagrać:

bramka: Dudek - ogromne doświadczenie, wielkie kluby, największe trofea na koncie. Ma być dobrym duchem drużyny, zawsze służyć radą, odpowiednio motywować i doradzać młodym piłkarzom (a nie pić z nimi, jak Boruc z R.Majewskim)

prawa obrona: Rzeźniczak - ciężko mi znaleźć zdecydowanie lepszego gracza na tę pozycję, po kontuzji Wasyla. Na dodatek facet szykowany na euro, bo w swojej kategorii wiekowej (+/- 2 lata) nie ma sobie równych na tej pozycji.

środek obrony: Głowacki-Jodłowiec, czyli najlepszy polski środkowy obrońca z najbardziej perspektywicznym, szykowanym na euro.

lewa obrona: Gancarczyk- obecnie najlepszy polski lewy obrońca

prawa pomoc: Błaszczykowski- najlepszy polski piłkarz

środek pomocy: Lewandowski-Murawski - najlepsi polscy defensywni pomocnicy, nie licząc Sobola, który z kadry zrezygnował

lewa pomoc: Obraniak- najlepszy lewy pomocnik

atak: Brożek-Lewandowski, czyli najlepszy polski napastnik, z najbardziej perspektywicznym polskim napastnikiem

Nie licząc Dudka, którego docelowo zastąpi pewnie Fabiański (generalnie bramkarze dobierani charakterologicznie, bez rozrabiaków Boruca i Kuszczaka) nikt z pierwszej jedenastki nie osiągnie więcej niż 33 lata na euro. Co więcej, większość będzie przed trzydziestką.
Oczywiście kilka powołań dziwi, ale kogo nie zdziwił wczoraj Grzelak w pierszym składzie Legii? Dajmy tej kadrze szansę!
Ostatnio edytowane przez Kortys : 26.09.2009 o godz. 12:53.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.09.2009, 15:06
Mamy takiego pilkarza, jak Marcin Kowalczyk, ktory podobnie jak Gancarczyk jest pilkarzem gotowym i o conajmniej klase lepszym od Rzezniczaka, nie mowie juz o sile ligi w ktorej gra i z kim tam rywalizuje na codzien. Podobnie zreszta, jak Pawel Golanski...to naturalni pilkarze rywalizujacy z Wasilewskim o miejsce na prawej obronie.
Glowacki - tu temat jest skomplikowany, bo wszyscy pamietaja jego popisy w reprezentacji i w meczach pucharowych Wisly(taki klubik z Londynu przyjechal ostatnio i Arek znowu niezbyt sympatycznie sie zaprezentowal). Najlepszym obronca jest zdecydowanie Zewlakow, tyle ze ma 33 lata(przypominam, ze Bak mimo 36 lat dalej gra regularnie w lepszej lidze i w europejskich pucharach), wiec trudno teraz wyrokowac czy bedzie i jak bedzie gral do EURO 2012. Sposrod stoperow nie ma zbyt wielkiego wyboru.
Rafal Murawski i Mariusz Lewandowski, ktorys z nich musi odpasc, bo nie mozemy grac w srodku 2 pilkarzami, ktorzy nie graja w swoich klubach.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.09.2009, 16:44
Odkąd zobaczyłem kadrę na mecze z Czechami i Słowacją to zastanawiam sie pod jakim względem jeą ocenić ? Czemu te powołania służą ? Chcemy jeszcze powalczyć o awans czy budować kadrę na EURO 2012?
Bo jeżeli zamierzamy jeszce o "coś" grać to co w tej kadrze robią Polczak,Pawelec czy Bieniuk ? Jeżeli natomiast odpuściliśmy już walkę o RPA to po co powoływać Dudka, Kowalewskiego, Rogera czy Smolarka?

Jak dla mnie to kadra powinna wyglądać tak (najlepsi zawodnicy na ten moment,którzy GRAJĄ w klubach)

Bramkarze : Boruc , Kasprzik, Przyrowski

Obrońcy : Głowacki, Jodłowiec, Glik , Żewłakow, Gancarczyk, Piotr Brożek, Kowalczyk, Brzyski

Pomocnicy : Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, Małecki, Wilk, Iwański, Cetnarski, Wilczek, Lewandowski, Grzyb

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Jeleń, Janczyk, Grosicki, Sobiech
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2009, 16:49
Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.09.2009, 16:58
To ja juz wolę Majewskiego
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 26.09.2009, 19:08
Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....
Sobiech zagrał w każdej kolejba bardzo dobrze. Lewandowskiego w zeszłym sezonie po jednym przyzwoitym meczu powoływaliscie -_-
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów