|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Mówi tak, jakby podpisał już kontrakt. Przecież miał być tylko selekcjonerem tymczasowym. Czyżby sprawa była już ustawiona? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak odmowisz to juz raczej wiecej do tej szopki nie zaprosza
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pierwsza powazna decyzja i juz kompromitacja.
Dudek w kadrze? Na jakiej podstawie? To wielki pilkarz, ktory jednak od 4 lat regularnie nie gra w pilke, wiec o czym my tutaj mowimy? Pierwszym bramkarzem musi byc tylko i wylacznie pilkarz, ktory gra, gra i jeszcze raz gra. Zostaje wiec Boruc lub ktos z polskiej ligi, ewentualnie Kowalewski. Fabianski niech zmieni klub(mial fantastyczna oferte z PSG), w innym wypadku nie nalezy go powolywac, chyba ze jako nr 3. Kuszczaka nie biore pod uwage, bo jest to 3 bramkarz Man Utd. Polczak, Bieniuk, Pawelec...kto to jest? To pilkarz nawet nie wyrozniajacy sie w naszej ogorkowej lidze. To nie jest smieszne. Smolarek, ktory nie gra od roku w pilke i ktory nie ma klubu znowu dostaje powolanie?! Boze swiety. Facet niech lepiej poda sie do dymisji, bo widze ze chce nam zafundowac wieksza kompromitacje, niz Beenhakker ze Slowenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Te powołania to jakaś kpina, albo gramy poważnie albo w ogóle nie gramy, ja bym sie zaczął mocno zastanawiać nad tą drugą opcją...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Małecki przyda się bardziej młodzieżówce wierze że jego start w reprezentacji to tylko kwestia czasu co do Piotra Brożka to znów jestem rozczarowany.Cieszy powołanie Głowy ale znów jestem zaskoczony niektórymi powołaniami...Ja rozumiem Dudek w kadrze ale dlaczego nie ma Boruca?!!Co tam robi Polczak Wilk?!To juz lekkie nieporozumienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
W sprawie bramkarzy, to ku zdziwieniu wszystkich, ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka. Nie będę tutaj oryginalny, jeśli stwierdzę, że błędy Kowalewskiego króciutko grającego w Koronie, przebiły wszystkie gafy Pawełka razem wzięte, choć tak naprawdę, było ich naprawdę niedużo, ale media zrobiły z nich historię absurdalną wręcz. W lidze najmniej goli wpuszcza Legia ale tam broni Słowak. Na równi z Legią pod tym względem, jest Wisła z polskim Pawełkiem. Szczerze powiem, że Dudek jest O.K., ale bez jaj, żeby siedzącego na dupie od kilku lat bramkarza, powoływać do kadry. To samo dotyczy Kuszczaka i Fabiańskiego, którzy w ostatnich kilku latach nie dość, że nie zagrali więcej od Dudka, to jeszcze przegrali rywalizację w klubach o miano drugich bramkarzy rezerwowych. Takie rzeczy spotykane są tylko w powołaniach w polskiej kadrze i nigdzie indziej na świecie. W sprawie Boruca osobiście uważam, że błędy najlepszego polskiego bramkarza, stale grajacego zagranicą w dobrym klubie, były w kadrze gorsze od tych Pawełka z ligii ( gdyż w pucharach Pawełek ich nie miał ), najlepszego polskiego bramkarza polskiej ligii. Bo z całym szcunkiem, ale Kasprziki,Przyrowskie i inne Bąki czy Glikiewicze, póki co nie są lepsi od Pawełka a ilość ich błędów jest jeszcze większa od Pawełka, który mimo wszystko, jest najbardziej ograny z nich wszystkich w meczach pucharowych czy pod presją, jaką jest walka Wisły od lat o tytuł mistrzowski. Może awans Pawełka do kadry, wywołałby w nim jeszcze większą pracę nad sobą i tak kadra, jak i Wisła miałyby z niego pożytek większy, niż z wiecznie otrzymujących swe szanse w kadrze, bramkarzy ławkowiczów, czy kiksiarzy w styłu Boruc lub Kowalewski.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.09.2009 o godz. 15:42.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mucha, Wyparło, Majdan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.
Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 25.09.2009 o godz. 15:39.
![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"W Polsce nie gra ..."
To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Kokoszka w miarę regularnie gra w Empoli więc powołanie jeszcze w miarę zrozumiałe. Jego drużyna jest na bodaj 9 pozycji po 6 kolejkach co ciekawe ma jedną bramkę mniej strzeloną niż straconą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Brakuje jeszcze w tych powołaniach Majewskiemu , Szamotulskiego i Mięciela jeszce można sporo nazwisk odkurzyc bardzo możliwe że tymczasowa działalnośc doktora przyniesie jeszcze większą szkodę niż pożytek reprezentacji .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Tak Pawelek jest bardzo dobrym bramkarzem. Potrafi zmobilizować się i dobrze broni w ważnych meczach <wyjątek to levadia> ,ale ma zbyt dużo błędów,po ,których padają głupie bramki. Najlepszym bramkarzem polskim jest według mnie Fabiański,który chyba jest obecnie kontuzjowany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
choćby z Barceloną
![]() albo ostatnio z Lechią miał 2 dobre interwencje. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no widze Ebi dalej sie chwyta kadry,widac tatus Wlodziu dalej skutecznie "działa" w tej materii.
Kpina i zenada. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powołanie Bieniaku to dla mnie trochę żałosne... W jego miejsce widziałbym jednak Żewłakowa. Smolarek Out!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Data mojego postu : 16:21 Proud, małymi literkami jak jest napisane to też czytaj. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Boruc nie jest powołany co oznacza że nie będzie alkoholowej imprezy przed jak i po meczu a Dudka powołał bo Doktor przy okazji chciał zdobyć koszulkę meczową z autografem Ronaldo...
Ale tak na poważnie Arturowi dobrze to zrobi bo on czuł sie zbyt pewnie w tej kadrze przez to był efekt jaki był, a Smolarek to jest brany za zasługi i gadanie Majewskie "ze kiedyś tam" nastrzelał bramek to nie jest usprawiedliwienie dla faktu ze nie ma ani klubu ani formy, Dobrze ze nie powołał Olisadebe który w Henan Jianye w sezonie 2008 został wicekrólem strzelców tamtejszej ekstraklasy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wierzę w Stefana Majewskiego. Facet jest głupi, antypatyczny, ma przestarzałe metody. Patrząc przez pryzmat trenera, podana przez niego kadra wydaje się beznadziejna. Co więcej, ciężko mi sobie wyobrazić powołania wysłane przez tego trenera, które by Was zadowoliły, bo.. patrz dwa pierwsze zdania. Inaczej na tę kadrę patrzylibyście, gdyby była wyborem Guusa Hidinka. Ja zadałem sobie trudu i spojrzałem na te powołania z innej perspektywy.
Przede wszystkim śmieszny jest argument czy piłkarz A gra czy nie gra w swoim klubie. Liczą się tylko i wyłącznie umiejętności. Wczoraj mieliśmy świetny przykład- niegrający od roku Grzelak był najlepszy na boisku i de facto wywalczył dla Legii zwycięstwo. Oczywiście w idealnym świecie najlepsi piłkarze powinni regularnie grać w swoich klubach, ale wtedy Polska byłaby w zupełnie innej sytuacji niż obecnie.. Zobaczmy, jaką jedenastką Stefan (Guus) chce zagrać: bramka: Dudek - ogromne doświadczenie, wielkie kluby, największe trofea na koncie. Ma być dobrym duchem drużyny, zawsze służyć radą, odpowiednio motywować i doradzać młodym piłkarzom (a nie pić z nimi, jak Boruc z R.Majewskim) prawa obrona: Rzeźniczak - ciężko mi znaleźć zdecydowanie lepszego gracza na tę pozycję, po kontuzji Wasyla. Na dodatek facet szykowany na euro, bo w swojej kategorii wiekowej (+/- 2 lata) nie ma sobie równych na tej pozycji. środek obrony: Głowacki-Jodłowiec, czyli najlepszy polski środkowy obrońca z najbardziej perspektywicznym, szykowanym na euro. lewa obrona: Gancarczyk- obecnie najlepszy polski lewy obrońca prawa pomoc: Błaszczykowski- najlepszy polski piłkarz środek pomocy: Lewandowski-Murawski - najlepsi polscy defensywni pomocnicy, nie licząc Sobola, który z kadry zrezygnował lewa pomoc: Obraniak- najlepszy lewy pomocnik atak: Brożek-Lewandowski, czyli najlepszy polski napastnik, z najbardziej perspektywicznym polskim napastnikiem Nie licząc Dudka, którego docelowo zastąpi pewnie Fabiański (generalnie bramkarze dobierani charakterologicznie, bez rozrabiaków Boruca i Kuszczaka) nikt z pierwszej jedenastki nie osiągnie więcej niż 33 lata na euro. Co więcej, większość będzie przed trzydziestką. Oczywiście kilka powołań dziwi, ale kogo nie zdziwił wczoraj Grzelak w pierszym składzie Legii? Dajmy tej kadrze szansę!
Ostatnio edytowane przez Kortys : 26.09.2009 o godz. 12:53.
![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mamy takiego pilkarza, jak Marcin Kowalczyk, ktory podobnie jak Gancarczyk jest pilkarzem gotowym i o conajmniej klase lepszym od Rzezniczaka, nie mowie juz o sile ligi w ktorej gra i z kim tam rywalizuje na codzien. Podobnie zreszta, jak Pawel Golanski...to naturalni pilkarze rywalizujacy z Wasilewskim o miejsce na prawej obronie.
Glowacki - tu temat jest skomplikowany, bo wszyscy pamietaja jego popisy w reprezentacji i w meczach pucharowych Wisly(taki klubik z Londynu przyjechal ostatnio i Arek znowu niezbyt sympatycznie sie zaprezentowal). Najlepszym obronca jest zdecydowanie Zewlakow, tyle ze ma 33 lata(przypominam, ze Bak mimo 36 lat dalej gra regularnie w lepszej lidze i w europejskich pucharach), wiec trudno teraz wyrokowac czy bedzie i jak bedzie gral do EURO 2012. Sposrod stoperow nie ma zbyt wielkiego wyboru. Rafal Murawski i Mariusz Lewandowski, ktorys z nich musi odpasc, bo nie mozemy grac w srodku 2 pilkarzami, ktorzy nie graja w swoich klubach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Odkąd zobaczyłem kadrę na mecze z Czechami i Słowacją to zastanawiam sie pod jakim względem jeą ocenić ? Czemu te powołania służą ? Chcemy jeszcze powalczyć o awans czy budować kadrę na EURO 2012?
Bo jeżeli zamierzamy jeszce o "coś" grać to co w tej kadrze robią Polczak,Pawelec czy Bieniuk ? Jeżeli natomiast odpuściliśmy już walkę o RPA to po co powoływać Dudka, Kowalewskiego, Rogera czy Smolarka? Jak dla mnie to kadra powinna wyglądać tak (najlepsi zawodnicy na ten moment,którzy GRAJĄ w klubach) Bramkarze : Boruc , Kasprzik, Przyrowski Obrońcy : Głowacki, Jodłowiec, Glik , Żewłakow, Gancarczyk, Piotr Brożek, Kowalczyk, Brzyski Pomocnicy : Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, Małecki, Wilk, Iwański, Cetnarski, Wilczek, Lewandowski, Grzyb Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Jeleń, Janczyk, Grosicki, Sobiech ![]() Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio? Wilczek? Kto to jest Wilczek.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To ja juz wolę Majewskiego
![]() |
|