|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Temat po wielokroć powtarzany . Jedni kochają samochody z lat 20-tych ubiegłego wieku bo mają "klimat" i za nic nie wezmą Ferrari (rocznik 2009
)a dla innych te starocie przedwojenne nadają się do muzeum i tych ostatnich jest stety / niestety potężna większość. Tak też jest z naszym stadionem- nie komentując oczywistych błędów które mogly się zdarzyć pewnie także w ultra nowoczesnym projekcie stadionu
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 22.09.2009 o godz. 13:23.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak popatrzyłem sobie w weekend na skróty meczów z ligi francuskiej czy angielskiej - tym razem zwracałem uwagę na stadiony a nie na bramki - to powiem szczerze że nie będziemy się musieli naszego stadionu wstydzić. Owszem, można się czepiać wielu rzeczy w projekcie, wiele stadionów jest ładniejszych od naszego, ale obiektywnie - nasz stadion będzie powyżej średniej europejskiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dajcie spokój, przynajmniej nie będzie się wstyd pokazać. Bo do tej pory skróty z polskiej ligi wyglądały jakby z ligi afgańskiej. Będzie przynajmniej z czym startować do pucharów.
Ktoś z zagranicy obejrzy np gole Wisły. Zobaczy normalny stadion. Pomyśli: "O, widać profesjonalna liga" ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
ja tam sie ciesze z tego co jest ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Powtórzę po raz setny: Nie jest problemem "nierówne zadaszenie", które nie jest jedną całością, nie jest problemem ten "daszek" będący niedawno przedmiotem burzliwych dyskusji. Nie rozumiem jak można się tego czepiać. Dach moim zdaniem będziemy mieć całkiem fajny, taki angielski tyle że bardziej nowoczesny; rozumiem, że niektórym taka stylistyka może się nie podobać, ale to kwestia estetyczna i nie mająca znaczenia w ostatecznej ocenie stadionu która winna tyczyć się przede wszystkim funkcjonalności. Istotnym i w zasadzie jedynym bardzo poważnym problemem i ujmą tego obiektu (z uwagi właśnie na funkcjonalność) jest zbyt duża odległość trybun bocznych od bramek powstała na wskutek kuriozalnie długich trybun E i D (choć patrząc na stadion Lecha ten problem wydawał się do obejścia...).
No i ten nieszczęsny okrąglak, który mógłby IMO jeszcze jakoś ujść, gdyby nie ta skandaliczna szara przybudówka od strony murawy. Ale to też sprawa estetyczna nie odnosząca się specjalnie do funkcjonalności całego obiektu, którego to funkcją jest, że użyję truizmu, zapewnienie widzom jak najlepszych wrażeń z oglądania meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Co jak co ale akurat do stadionu Lecha to ja bym nie porównywał żadnego obiektu. Stadion przy Bułgarskiej to dopiero dziwny twór. W Poznaniu z dobrego projektu zrobili kasze, u nas wręcz odwrotnie. Poznański estadio będzie najsłabszym obiektem na euro po naszej stronie granicy Polsko-Ukraińskiej. Byłby najsłabszy nawet gdyby z Polski zakwalifikowano wszystkie 6 miast. Dlaczego? Dziwne trybuny. Za bramką 3 piętra, wzdłuż boiska 2. Trybuny wzdłuż dziwne. Strasznie wielkie, jakoś rozciągnięte dolne poziomy, sprawiające wrażenie strasznie "płaskich". W narożnikach "super estetyczna" konstrukcja metalowa. Jedna trybuna inną od reszty. Kratownica, ważąca w sumie ze 3000 ton wisząca nad trybunami. zadaszenie tej jednej trybuny jakieś takie niedorobione. Jak leje to powódź na trybunie. Zmiana projektu w trakcie budowy wyszła bardzo źle w Poznaniu.
A teraz po co to pisze? A no po to żeby uświadomić niektórym, że nasz stadion będzie jednym z lepszych w tym Kraju. Również po to pokazać, że w wielu obecnie budowanych stadionach w Polsce, popełniono olbrzymie błędy, a nie tylko u nas.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 22.09.2009 o godz. 18:43.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No w sumie na tym ta "profesjonalnosc" w tej lidze sie konczy ![]() Pamietacie gwiazdki z Realu i te usmieszki ....? Przynajmniej juz tego nie bedzie,za to akustycznie dopingiem zjemy kazdego ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Gordian - zgoda, stadion Lecha jest skopany. Przywołując ten obiekt w moim poście chodziło mi tylko o kwestię rozwiązania problemu długiej trybuny za bramką. Dwupiętrowa trybuna na Amice jest chyba jeszcze dłuższa niż nasze E i D, ale udało im się mimo to przybliżyć trybuny boczne do murawy. Wniosek - u nas też pewnie by się dało, tylko trzeba było o tym pomyśleć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wiem, że bede sie powtarzał i nie to żebym zbytnio narzekał na całośc, bo koniec koncow nie jest tak źle, ale k**** za te sterczące jak strach na wróble klimy na D i E to wojtek chyba powinien zawisnąc na jajach.Może jeszcze jakieś będą pozostałych trybunach?
Co do stadionu Lecha no to cóż, w porównaniu do naszego to ich stadion to jeden wielki chaos, znacznie gorzej wszystko zgrane niż u nas.Przyznac jednak trzeba, że same wielkości trybun robią wrażenie, chociażby ta za bramką (nowsza) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Robi wrażenie Co do aspektów estetycznych,to czy Nasz czy inny stadion bedzie ladniejsze malo mnei interesuje.Liczy sie pojemnosc i praktycznosc stadionu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to nasza nowa baza treningowa
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taka tam ciekawostka...
![]() Przeniosłem Santiago Bernabeu na Reymonta w skali 1:1 - za punkt odniesienia służyły mi bramki, raczej się nie walnąłem. To tak a'propos "w tym miejscu nie zmieści się większy stadion". Poza tym zaplecze stadionu będziemy nie mniejsze niż na Bernabeu. Oczywiście nie należy przesadzać z wnioskami, jednak pewien pogląd na umiejętności naszych superarchiteków daje.
Ostatnio edytowane przez rav : 23.09.2009 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I też mają okraglaki
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Większej bzdury niż to że większy stadion się nie zmieści nie słyszałem. Dobudowanie np. dodatkowego piętra do każdej z trybun nie wymaga dużo większego placu- nie trzeba być do tego wielkim architektem.Szczególnie że u nas i tak Reymana ma być zamieniona w deptak
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.09.2009 o godz. 12:50.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
choć przyznam że wizualizacja rava dała mi dużo do myślenia. Nie sądziłem że ten typ stadionu zmieściłby się zamiast naszego. U nas wszystko psują za szeroki D i E, stąd tez wrażenie że stadion jest na styk wkomponowany...a gdyby były one krótsze o te 12 m, zupełnie inaczej by to wyglądało. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że D i E psują tu trochę możliwości , ale kosztem częsci deptaka można by było bez większego problemu dołożyć piętro, albo zrobić większe to co jest,może kombinować z katami nachylenia trybun.Nikt się tym nie zajął pewnie a na odczep się stwierdzili : Nie da się.
Dobra ale nie narzekajmy już. Czyżby postawili rusztowanie pod daszek nie betonując stopnic narożników ? czy mnie może wzrok myli? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie ciekawi po ile beda te skyboxy kosztowac i czy beda na wynajem na mecz czy na caly sezon
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skyboxy będą wynajmowane na cały sezon (jak nie na dłużej), bo będzie je można urządzić wg własnego widzi mi sie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ktoś się wprowadza ?
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Filipiak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cena jest juz wiadoma moze czy jeszcze nie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
michal666 nie panikuj, zdjecie jest zrobione z odleglosci kilku metrow od krawedzi wiec perspektywa sie troche zaweza. Ogolnie to mam taki plan ze zrobie sobie kawalerski w skyboksie (przynjmniej te pilkarska czesc wieczoru), panienki, piwko, kumple i mecz. Mam nadzieje, ze pokoje beda slusznych rozmiarow.
Ogolnie imprezki w czyms takim to swietny pomysl. Pare lat temu mielismy christmass party w czyms takim na Stadionie Aston Villi i wrazenia mam jak najbardziej pozytywne. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wigilia z panienkami i piwem?
|
|
|