The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2009, 13:21
Temat po wielokroć powtarzany . Jedni kochają samochody z lat 20-tych ubiegłego wieku bo mają "klimat" i za nic nie wezmą Ferrari (rocznik 2009 )a dla innych te starocie przedwojenne nadają się do muzeum i tych ostatnich jest stety / niestety potężna większość. Tak też jest z naszym stadionem- nie komentując oczywistych błędów które mogly się zdarzyć pewnie także w ultra nowoczesnym projekcie stadionu
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 22.09.2009 o godz. 13:23.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.09.2009, 13:26
Jak popatrzyłem sobie w weekend na skróty meczów z ligi francuskiej czy angielskiej - tym razem zwracałem uwagę na stadiony a nie na bramki - to powiem szczerze że nie będziemy się musieli naszego stadionu wstydzić. Owszem, można się czepiać wielu rzeczy w projekcie, wiele stadionów jest ładniejszych od naszego, ale obiektywnie - nasz stadion będzie powyżej średniej europejskiej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.09.2009, 14:39
Dajcie spokój, przynajmniej nie będzie się wstyd pokazać. Bo do tej pory skróty z polskiej ligi wyglądały jakby z ligi afgańskiej. Będzie przynajmniej z czym startować do pucharów.
Ktoś z zagranicy obejrzy np gole Wisły. Zobaczy normalny stadion. Pomyśli: "O, widać profesjonalna liga"
..
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.09.2009, 17:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Temat po wielokroć powtarzany . Jedni kochają samochody z lat 20-tych ubiegłego wieku bo mają "klimat" i za nic nie wezmą Ferrari (rocznik 2009 )a dla innych te starocie przedwojenne nadają się do muzeum i tych ostatnich jest stety / niestety potężna większość. Tak też jest z naszym stadionem- nie komentując oczywistych błędów które mogly się zdarzyć pewnie także w ultra nowoczesnym projekcie stadionu
Mysle, ze troche zle porownanie ;] Ja bym to bardziej porownal do wyboru miedzy nowym ferrari a nowym mustangiem ;] nasz stadion to bedzie taki nowy mustang, mimo, ze wyglad w stylu retro, to calkiem nowoczesny ja tam sie ciesze z tego co jest
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.09.2009, 18:23
Powtórzę po raz setny: Nie jest problemem "nierówne zadaszenie", które nie jest jedną całością, nie jest problemem ten "daszek" będący niedawno przedmiotem burzliwych dyskusji. Nie rozumiem jak można się tego czepiać. Dach moim zdaniem będziemy mieć całkiem fajny, taki angielski tyle że bardziej nowoczesny; rozumiem, że niektórym taka stylistyka może się nie podobać, ale to kwestia estetyczna i nie mająca znaczenia w ostatecznej ocenie stadionu która winna tyczyć się przede wszystkim funkcjonalności. Istotnym i w zasadzie jedynym bardzo poważnym problemem i ujmą tego obiektu (z uwagi właśnie na funkcjonalność) jest zbyt duża odległość trybun bocznych od bramek powstała na wskutek kuriozalnie długich trybun E i D (choć patrząc na stadion Lecha ten problem wydawał się do obejścia...).
No i ten nieszczęsny okrąglak, który mógłby IMO jeszcze jakoś ujść, gdyby nie ta skandaliczna szara przybudówka od strony murawy. Ale to też sprawa estetyczna nie odnosząca się specjalnie do funkcjonalności całego obiektu, którego to funkcją jest, że użyję truizmu, zapewnienie widzom jak najlepszych wrażeń z oglądania meczu.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.09.2009, 18:39
Co jak co ale akurat do stadionu Lecha to ja bym nie porównywał żadnego obiektu. Stadion przy Bułgarskiej to dopiero dziwny twór. W Poznaniu z dobrego projektu zrobili kasze, u nas wręcz odwrotnie. Poznański estadio będzie najsłabszym obiektem na euro po naszej stronie granicy Polsko-Ukraińskiej. Byłby najsłabszy nawet gdyby z Polski zakwalifikowano wszystkie 6 miast. Dlaczego? Dziwne trybuny. Za bramką 3 piętra, wzdłuż boiska 2. Trybuny wzdłuż dziwne. Strasznie wielkie, jakoś rozciągnięte dolne poziomy, sprawiające wrażenie strasznie "płaskich". W narożnikach "super estetyczna" konstrukcja metalowa. Jedna trybuna inną od reszty. Kratownica, ważąca w sumie ze 3000 ton wisząca nad trybunami. zadaszenie tej jednej trybuny jakieś takie niedorobione. Jak leje to powódź na trybunie. Zmiana projektu w trakcie budowy wyszła bardzo źle w Poznaniu.

A teraz po co to pisze? A no po to żeby uświadomić niektórym, że nasz stadion będzie jednym z lepszych w tym Kraju. Również po to pokazać, że w wielu obecnie budowanych stadionach w Polsce, popełniono olbrzymie błędy, a nie tylko u nas.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 22.09.2009 o godz. 18:43.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.09.2009, 18:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zobaczy normalny stadion. Pomyśli: "O, widać profesjonalna liga"

No w sumie na tym ta "profesjonalnosc" w tej lidze sie konczy

Pamietacie gwiazdki z Realu i te usmieszki ....? Przynajmniej juz tego nie bedzie,za to akustycznie dopingiem zjemy kazdego
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.09.2009, 19:19
Gordian - zgoda, stadion Lecha jest skopany. Przywołując ten obiekt w moim poście chodziło mi tylko o kwestię rozwiązania problemu długiej trybuny za bramką. Dwupiętrowa trybuna na Amice jest chyba jeszcze dłuższa niż nasze E i D, ale udało im się mimo to przybliżyć trybuny boczne do murawy. Wniosek - u nas też pewnie by się dało, tylko trzeba było o tym pomyśleć...
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2009, 20:27
Cytat:

Pamietacie gwiazdki z Realu i te usmieszki ....? Przynajmniej juz tego nie bedzie,za to akustycznie dopingiem zjemy kazdego
ja caly czas jak o tym pomysle mam przed oczami Ronaldo stojacy juz nie pamietam z kim moze z Morientesem smiali sie z 2 wiezyczek na c
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2009, 20:57
Brzeszczot napisał(a):Wyświetl post
ja caly czas jak o tym pomysle mam przed oczami Ronaldo stojacy juz nie pamietam z kim moze z Morientesem smiali sie z 2 wiezyczek na c
Oj tak pamiętam i a dziura między zębami, ale zawsze myślałem że z jupitera się śmiali.W każdym razie ten uśmiech utkwił w pamięci.Teraz to przyjadą to się z okrąglaka będą śmiać
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.09.2009, 01:32
Wiem, że bede sie powtarzał i nie to żebym zbytnio narzekał na całośc, bo koniec koncow nie jest tak źle, ale k**** za te sterczące jak strach na wróble klimy na D i E to wojtek chyba powinien zawisnąc na jajach.Może jeszcze jakieś będą pozostałych trybunach?

Co do stadionu Lecha no to cóż, w porównaniu do naszego to ich stadion to jeden wielki chaos, znacznie gorzej wszystko zgrane niż u nas.Przyznac jednak trzeba, że same wielkości trybun robią wrażenie, chociażby ta za bramką (nowsza)
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 23.09.2009, 05:45

Robi wrażenie
Co do aspektów estetycznych,to czy Nasz czy inny stadion bedzie ladniejsze malo mnei interesuje.Liczy sie pojemnosc i praktycznosc stadionu
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.09.2009, 09:52

Co to jest >?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.09.2009, 10:31
Przecież to nasza nowa baza treningowa Cupiał wymienił się z Filipiakiem z zamian za obiekty Dalinu Myślenice
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.09.2009, 10:34
Taka tam ciekawostka...

Przeniosłem Santiago Bernabeu na Reymonta w skali 1:1 - za punkt odniesienia służyły mi bramki, raczej się nie walnąłem. To tak a'propos "w tym miejscu nie zmieści się większy stadion". Poza tym zaplecze stadionu będziemy nie mniejsze niż na Bernabeu. Oczywiście nie należy przesadzać z wnioskami, jednak pewien pogląd na umiejętności naszych superarchiteków daje.
Ostatnio edytowane przez rav : 23.09.2009 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.09.2009, 10:51
I też mają okraglaki

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.09.2009, 12:47
Większej bzdury niż to że większy stadion się nie zmieści nie słyszałem. Dobudowanie np. dodatkowego piętra do każdej z trybun nie wymaga dużo większego placu- nie trzeba być do tego wielkim architektem.Szczególnie że u nas i tak Reymana ma być zamieniona w deptak
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.09.2009 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.09.2009, 12:52
Większej bzdury niż to że większy stadion się nie zmieści nie słyszałem. Dobudowanie np. dodatkowego piętra do każdej z trybun nie wymaga dużo większego placu- nie trzeba być do tego wielkim architektem.
jednak trochę większego potrzeba...nowa kondygnacja nie będzie przecież wisieć nad nizszymi.

choć przyznam że wizualizacja rava dała mi dużo do myślenia. Nie sądziłem że ten typ stadionu zmieściłby się zamiast naszego.
U nas wszystko psują za szeroki D i E, stąd tez wrażenie że stadion jest na styk wkomponowany...a gdyby były one krótsze o te 12 m, zupełnie inaczej by to wyglądało.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.09.2009, 15:10
Jasne że D i E psują tu trochę możliwości , ale kosztem częsci deptaka można by było bez większego problemu dołożyć piętro, albo zrobić większe to co jest,może kombinować z katami nachylenia trybun.Nikt się tym nie zajął pewnie a na odczep się stwierdzili : Nie da się.
Dobra ale nie narzekajmy już.
Czyżby postawili rusztowanie pod daszek nie betonując stopnic narożników ? czy mnie może wzrok myli?
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.09.2009, 18:41
Czyżby postawili rusztowanie pod daszek nie betonując stopnic narożników ? czy mnie może wzrok myli?
Mi też się tak zdaje, więc pewnie coś w tym jest .
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.09.2009, 19:25
mIcHaL666 napisał(a):Wyświetl post
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-09-16 zerknijcie na przedostatnie zdjęcie. Widok z tych całych Skyboxów to jak dla mnie totalna porażka. Ciekawe czy w ogóle znajdą jakichś chętnych na wykupienie tych miejscówek...
A tu inny widok ze skyboxów

Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Stary 23.09.2009, 19:28
Mnie ciekawi po ile beda te skyboxy kosztowac i czy beda na wynajem na mecz czy na caly sezon
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2009, 20:20
Skyboxy będą wynajmowane na cały sezon (jak nie na dłużej), bo będzie je można urządzić wg własnego widzi mi sie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.09.2009, 20:23
Ktoś się wprowadza ?
..
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.09.2009, 20:50
Filipiak
Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Stary 23.09.2009, 21:02
Cena jest juz wiadoma moze czy jeszcze nie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.09.2009, 21:04
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Filipiak

A jeśli chodzi o to kto zamieszka to w większości to będą klienci biznesowi i firmy, bo taki skybox bedzie mieścił gdzieś 10 osób. Możliwe że będą jakieś pojedyńcze skyboxy które bedzię można wynająć na jeden mecz.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2009, 23:08
michal666 nie panikuj, zdjecie jest zrobione z odleglosci kilku metrow od krawedzi wiec perspektywa sie troche zaweza. Ogolnie to mam taki plan ze zrobie sobie kawalerski w skyboksie (przynjmniej te pilkarska czesc wieczoru), panienki, piwko, kumple i mecz. Mam nadzieje, ze pokoje beda slusznych rozmiarow.
Ogolnie imprezki w czyms takim to swietny pomysl. Pare lat temu mielismy christmass party w czyms takim na Stadionie Aston Villi i wrazenia mam jak najbardziej pozytywne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 24.09.2009, 07:53
Wigilia z panienkami i piwem?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 08:09
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Wigilia z panienkami i piwem?
Christmass Party to nie wigilia tylko impreza z firmy, jedyne panienki jakie tam byly to te zatrudnione w mojej firmie. Na kawalerskim to calkiem inny sort sie zaprasza
Koniec offtopa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów