The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2009, 14:58
Realnie patrząc - 3 miliony euro to max co można mu tam zapisać.
Nikt nie zapłaci więcej za gracza z polskiej ligi.
Kompromis powinien więc oscylować ok 2,5 mln.
Z doniesień prasowych wynika, że w negocjowanym kontrakcie zarówno Małeckiemu jak i Wiśle nie pasuje kilka punktów, więc jestem optymistą, obydwu stronom zależy a to najważniejsze.
Z Sobolem też dość długo negocjowano i wszystko skończyło się dobrze.
Mały - przedłuż kontrakt i nie rób jaj!! Gdzie Ci będzie lepiej niż w Wiśle?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2009, 14:59
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
A ja się nie dziwię że Małecki chce mieć wpisaną kwotę odstępnego.
gość co mówił że może grać dla Wisły do końca kariery i to nie będzie dla niego żaden problem?

ja się dziwię.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.09.2009, 15:38
Sodóweczka i menager robią swoje ot co.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 19.09.2009, 15:44
Jeszcze powinno być tak, że wpisanie w kontrakt sumy odstepnego, powoduje brak możliwosci odejścia z jebanym prawem Webstera. Zresztą może to akurat robota dla prawników, sprawdzić czy jedno nie wyklucza drugiego.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.09.2009, 16:37
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze powinno być tak, że wpisanie w kontrakt sumy odstepnego, powoduje brak możliwosci odejścia z jebanym prawem Webstera. Zresztą może to akurat robota dla prawników, sprawdzić czy jedno nie wyklucza drugiego.
Jak podpisze teraz to webstera może zagrać dopiero za 4 lata.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 19.09.2009, 16:46
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak podpisze teraz to webstera może zagrać dopiero za 4 lata.
Ja wiem, ale chodzi mi o to czy w momencie wpisania w nową umowę sumy odstępnego,takiego zawodnika prawo Webstera nie powinno obejmować. Niedługo pojawi się jakiś nastepny ktoś od jakiegos prawa i znowu sąd UE uzna że, nie mozna mieć rezerwowych, bo to odbiera prawo wykonywania pracy i jak w F1 nie bedzie tankowania, tak w piłce nie bedzie zmienników.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.09.2009, 19:23
Odstępne? Nie ma sprawy, niech wpisują. I realnie nie żadne 3 miliony euro... Tyle Fulham nie chciało dać za Pawła Brożka. W zupełności wystarczy 1,5 mln.

Jednak kwestia odstępnego pokazuje, że Małeckiemu już się marzą zagraniczne wojaże, czyli robienie sobie odcisków na d.pie od siedzenia na ławce. Mnie to nie dziwi, śmieszą mnie tylko reakcje oburzonych kibiców. Że Małecki mówił o pozostaniu w Wiśle do końca

Powiem szczerze, temu chłopakowi zaczyna odbijać sodówa. I w sumie nie zapłakałbym, gdyby po sezonie go za te 1,5 mln € sprzedać. Tylko kto go kupi?

PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i Messi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2009, 19:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i [B]Messi[/Bi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.
Oj poczekaj ;] z tym to poczekaj ;]

Ale zgadzam się, niemniej zawsze gdy mówiłem o Małeckim, że taki z niego "prawdziwy wiślak" jak i z każdego innego - to od razu gromy leciały.

A co u innego prawdziwego Wiślaka, Konrada Gołosia? Pamięta go ktoś jeszcze?
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 19.09.2009, 19:40
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post

A co u innego prawdziwego Wiślaka, Konrada Gołosia? Pamięta go ktoś jeszcze?
pamietam. Szkoda, ze nie moze grac, bo podnioslby jakosc naszej prawej flanki.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2009, 19:44
Jednak kwestia odstępnego pokazuje, że Małeckiemu już się marzą zagraniczne wojaże, czyli robienie sobie odcisków na d.pie od siedzenia na ławce. Mnie to nie dziwi, śmieszą mnie tylko reakcje oburzonych kibiców. Że Małecki mówił o pozostaniu w Wiśle do końca
ja tam wcale oburzony nie jestem, raczej rozśmieszony.

Małecki kreuje się na gwiazde Wisły...a tak naprawdę to nic jeszcze w ligowej piłce nie osiągnął.

niech wpisują tą sumę odstępnego...nawet w kwocie 800 tys, bo i tak nikt nie da więcej za Patryka.

a jak tak bardzo chce spróbować gry za granicą, za zagraniczne pieniądze, to niech puszą go od razu...ja jakoś płakać nie będę.

Nie bez takich grajków Wisła sobie radziła.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 08:47
A może on chce odejść się rozwijać, a nie siedzieć na ławie ? Tak jak Kokoszka. Ten chyba gra.
..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.09.2009, 09:19
Co sie dziwicie Małeckiemu ? Skoro taki Łobodziński zarabia ileśkroć więcej od niego ,a na boisku na ogół to Mały jest lepszy od Łobodzińskiego ,to nie dziwie mu się że może być troche oburzony. To czy Małecki jest Wiślakiem zadecyduje to czy Wisłe bedzie miał w sercu ,jak trzeba bedzie np. zmienić klub . Zreszta,zycze mu powodzenia
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2009, 09:35
Odstępne? Nie ma sprawy, niech wpisują. I realnie nie żadne 3 miliony euro... Tyle Fulham nie chciało dać za Pawła Brożka. W zupełności wystarczy 1,5 mln.

Powiem szczerze, temu chłopakowi zaczyna odbijać sodówa. I w sumie nie zapłakałbym, gdyby po sezonie go za te 1,5 mln € sprzedać. Tylko kto go kupi?

PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i Messi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.
Jeszcze się zdziwisz jak za Małego dostaniemy 2 razy tyle co za Kirma

Kto jeszcze 2 lata temu myślał że Jodłowiec może kosztować 1,7 mln EUR albo Matusiak? Nie wspominając o Murawskim?

PS
Jeszcze negocjacje się nie skończyły z Małym a już kilku "wszechwiedzących" (Tylko_na_kilka_dni, Incognito2192) orzekło że Małecki nie jest "prawdziwym" Wiślakiem! (Uczestniczycie w tych rozmowach że tak mędrkujecie?) Pamiętacie ile Sobolewski, Głowacki negocjowali swoje kontrakty? Poczekajcie jeszcze chwilę do fiaska negocjacji i wtedy będziecie wylewać swoje frustracje i gnój na Małego!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.09.2009 o godz. 09:40.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.09.2009, 09:58
Ogryzku,

pozostaje liczyć na to, że ja się mylę a ty masz rację.

A co do "prawdziwych Wiślaków". Prawdziwym Wiślakiem to był Reyman, ale to były czasy piłki amatorskiej.

Teraz piłką rządzą pieniądze i zawodników prawdziwie związanych z jakimkolwiek klubem już nie ma. Ostatnim z "wiernych", którego pamiętam był Paweł Zegarek - ale to było z drugiej strony Błoń. Jeśli dobrze sobie przypominam, pozbyto się go bez żalu, gdy w klubie pojawiły się pieniądze Filipiaka (sic!). Tak więc wierność nie została należycie wynagrodzona.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2009, 10:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze się zdziwisz jak za Małego dostaniemy 2 razy tyle co za Kirma

Kto jeszcze 2 lata temu myślał że Jodłowiec może kosztować 1,7 mln EUR albo Matusiak? Nie wspominając o Murawskim?

PS
Jeszcze negocjacje się nie skończyły z Małym a już kilku "wszechwiedzących" (Tylko_na_kilka_dni, Incognito2192) orzekło że Małecki nie jest "prawdziwym" Wiślakiem! (Uczestniczycie w tych rozmowach że tak mędrkujecie?) Pamiętacie ile Sobolewski, Głowacki negocjowali swoje kontrakty? Poczekajcie jeszcze chwilę do fiaska negocjacji i wtedy będziecie wylewać swoje frustracje i gnój na Małego!
Gdzie wylałem moje frustracje i gnój na Małeckiego, panie "widzący za dużo" ? Piszę o tym co widać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2009, 10:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie wylałem moje frustracje i gnój na Małeckiego, panie "widzący za dużo" ? Piszę o tym co widać.
Ja też piszę o tym co widać. Widać każdy z nas widzi co innego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 11:16
nawet za cene prowizji dla Bolka powinno sie zatrzymac w klubie Małeckiego.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2009, 11:36
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja też piszę o tym co widać. Widać każdy z nas widzi co innego
Ja nie piszę, że Małecki nie powinien dostać nowego kontraktu, bo zostać powinien.
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 21.09.2009, 12:30
Rozwalił mnie wybór Małeckiego do jedenastki kolejki w magazynie "Szybka piłka". No ale jaka telewizja tacy eksperci.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.09.2009, 14:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_i_marcelo/
nareszcie coś się ruszylo

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.09.2009, 14:18
Proud napisał(a):Wyświetl post
co do kontraktu Małego to obawiam się że może być tak że podpisze i zacznie...słabiej grać.

tak samo dzieje się z Sobolem ostatnio.

to samo było z Mauro.

Kosa jak walczył o kontrakt to też dobrze grał...

niestety, taka mentalność grajków.

A Łobo fakt, zarabia znacznie za dużo jak na swoją grę. Ale to nie jego wina że mu tyle dali...jakby Wam dawali dużo kasy to zrezygnowalibyście z połowy bo wasza praca byłaby nieadekwatna do zarobków?
Zaproponował kwote, Wisła ją przyjeła, to i zarabia sobie. Skorża uparł się na zakup Wojtka i tyle.
To raczej do niego powinniście mieć pretensje i do Bednarza że słabo kontrakt negocjował.
zabrali mu Kosowskiego to chciał kogoś w zamian. Aktualny mistrz Polski i reprezentant wydawał się najlepszym kandydatem. W dodatku z wpisaną kwotą odstępnego. Bo kto był jeszcze? Wróbel (Bełchatów)? Radovic - nie do wyjęcia. Reszty nawet nie pamiętam...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.09.2009, 15:51
W czasie meczu tak przez ułamek sekundy widziałem plecy Pawełka i coś mi nie pasowało, dopiero na fotkach widze co, czemu ma numer 18 ;]

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.09.2009, 16:07
Cytat:
- Odchodząc od spraw czysto sportowych, skąd numer 18 na Pana koszulce? Nigdy wcześniej z nim Pan nie grał!
- Numer 18? Serio czy to żart jakiś?
- Nie, żaden żart!
- Nie wiedziałem, zawsze gram z numerem 81. Widocznie jakiś błąd...
źródło: futbol.pl
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.09.2009, 16:39
Dla tych którzy nie przepadają za Łobo:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.09.2009, 16:45
Cos czuje, ze Wojtek juz z Wroclawia nie wroci. Szkoda, bo pod wzgledem sportowym prezentowal sie ostatnio lepiej, niz kilka gwiazdek naszej druzyny, ale jesli cos przeskrobal to karac i to porzadnie.
Odpowiedz cytując
krzys1906
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 22.09.2009, 17:53
Heh zastanawiałem się do jakiego tematu to wrzucić. Może bardziej pasuje do "To i owo.." ale mniejsza z tym. Pisze pracena temat stosunków polsko-litewskich w 1920 roku i wypatrzyłem takie o to zdjęcie jednego z litewskich oficerów

[/IMG]

heh kogo wam przypomina? Jak ktoś jest mało spostrzegawczy to podpowiem że ten zawodnik pochodzi z Suwalszczyzny - terenów z pod samej granicy litewkiej
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.09.2009, 17:57
Cytat:
ma się stawić we wrocławskiej prokuraturze w charakterze świadka w aferze korupcyjnej
Świadka. Owszem, nie wyklucza to postawienia później zarzutów - ale na chwilę obecną nic złego się jeszcze nie stało. I oby nie stało. Może się okazać, że Łobo po złożeniu wyczerpujących zeznań po prostu zostanie zwolniony do domu i tyle.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.09.2009, 18:29
Cytat:
Rafał Boguski, Łukasz Garguła wrócili w końcu do treningów, choć nie ćwiczą jeszcze z pełnym obciążeniem. Na boisku pojawił się także Marcelo. On być może zagra już w najbliższym meczu.

Jak informuje serwis wislakrakow.pl Boguski odbył serię ćwiczeń pod okiem Filipa Pięty, wiślackiego fizjoterapeuty, a potem truchtał wokół boiska. Z kolei Garguła pod okiem Andrzeja Bahra oddawał strzały i podawał piłkę głową.

Przypomnijmy, że obaj leczą się już bardzo długo. Garguła od lutego, gdy zerwał więzadła krzyżowe, natomiast Boguski od maja, gdy uszkodził staw skokowy.

Problem z przepukliną miał za to ostatnio Brazylijczyk Marcelo. - Czuję się już dobrze. Ból jest mały i chciałbym już zagrać w sobotę z Polonią, ale to będzie zależało od trenera – powiedział stoper Białej Gwiazdy.
Na takie wiadomosci chyba wszyscy czekalismy.
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 22.09.2009, 18:56
No nie wydaje mi się żebyśmy wszyscy czekali. Jakbyś nie zauważył 90% tego forum skupia się na błędach piłkarzy, na słabej formie, na problemach, na wysokich kontraktach, na przesłuchaniach. Wystarczy przejrzeć posty i znajdzie się niewiele optymistycznych wiadomości.

Ja skupiam się na pozytywach. Nawet jeśli dla mnie Łobo, Ćwielong czy Pawełek to piłkarze bez talentu to zawsze czekam na ich dobre posunięcia.

Więc proszę się nie dziwić Panowie, jacy kibice taka gra klubu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.09.2009, 19:32
O przepraszam. Gdyby piłkarze się dostosowali do poziomu kibicowania w PL, to bylibyśmy potęgą piłkarską.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów