The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2009, 17:12
A może po prostu tak są ustawione mikrofony? Wszak u nas, na Reymonta, jesli przyjezdnych lepiej było słychać w tv, to tylko i wyłącznie dlatego, że większość mikrofonów ustawiona (albo wlączona) była pod sektorem E?
Spottersi? Hm... Jak oglądałem ten materiał, to odniosłem wrażenie, że policja bardzo chce się z nami- kibicami zaprzyjaźnić, a jak na razie, to my tę serdeczną i szczerą przyjaźń odrzucamy. Aż mi smutno...
Pozdro.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.09.2009, 23:40
Z tymi rozkminami kogo lepiej slychac w tv podczas meczu to bym uwazał.....

spece od mikrofonow potrafia zrobic wszystko,wyciszyc,poglosnic kogo tylko chca ...pozatym zauwazcie ze czasami jest tak ze bardziej slychac ta ekipe ktora jedzie z dopingiem kiedy pilka i akcja dzieje sie blizej gdzie dana ekipa siedzi...wiec...wnioski sa takie ze ocena z tv to o dupe rozbic...

P.S
co za liczba i doping Cracovii na Ruchu ,no nie powiem wyjazd rundy im sie udał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2009, 00:14
Po dzisiejszym meczu stwierdzam że w Ekstraklasie mamy Antywisłę Kraków i Antywisłę Kielce

W kolejce w której będziemy grali z wieśniakami z Kielc coś czuję że doping oprawy wszystkie te meczowe sprawy będą pod znakiem przekreślonej gwiazdy. Btw, wpuszczają nas w tym roku czy dalej przenie jasia?

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
P.S
co za liczba i doping Cracovii na Ruchu ,no nie powiem wyjazd rundy im sie udał
Ile pasiastych dam? Bo o doping się nie pytam nawet
the end
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 20.09.2009, 00:19
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post

Ile pasiastych dam? Bo o doping się nie pytam nawet
info od radsonajgtravel z forum pasiaczkow
Cytat:
Nas 350 (w tym 10 Sandecja i 1 Arka) plus 150 Tyszan
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.09.2009, 20:07
http://www.legialive.pl/news/32120_N...na_bakier.html

Cytat:
Nagrodę za największy debilizm powinien otrzymać delegat PZPN wyznaczony na mecz ŁKS-u z Flotą. Przed meczem groził spikerowi, że jeśli w wyjaśnieniu przyczyn minuty ciszy padną słowa "napaść", "agresja", czy "Rosja", łódzki klub zostanie surowo ukarany.

Zdaniem wspomnianego delegata 17 września 1939 roku nie miała miejsca żadna napaść. Kibice ŁKS-u po minucie ciszy i odśpiewaniu hymnu wywiesili na płocie transparent "17.IX.1939 - Chwała Obrońcom Polskości" z przekreślonym sierpem i młotem. Delegat po chwili chwycił za telefon i żądał zdjęcia transparentu.

! Precz z komuną!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.09.2009, 07:52
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
A może po prostu tak są ustawione mikrofony? Wszak u nas, na Reymonta, jesli przyjezdnych lepiej było słychać w tv, to tylko i wyłącznie dlatego, że większość mikrofonów ustawiona (albo wlączona) była pod sektorem E?
Spottersi? Hm... Jak oglądałem ten materiał, to odniosłem wrażenie, że policja bardzo chce się z nami- kibicami zaprzyjaźnić, a jak na razie, to my tę serdeczną i szczerą przyjaźń odrzucamy. Aż mi smutno...
Pozdro.
Spiesze poinformowac ze w Kielcach sektor gosci znajduje sie w samym rogu. Zatem nie sadze, ze dali tam wszytskie mikrofony. Podobnie ma sie rzecz na Zagłebiu Lubin i tam także wiele ekip wypada dobrze wokalnie. Nie ma to nic w spolnego z mikrofonami. Ot taka akustyka nowoczesnych stadionow.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2009, 08:25
A skad znasz tak dobrze akustyke tamtych stadionow? Byles na wszystkich sektorach i sprawdzales gdzie slychac lepiej gosci a gdzie gospodarzy?
Canal+ ustawia mikrofony rownomiernie wokol boiska, w teorii ma to na celu "podazanie" dzwieku za wizja, tzn. przekazanie widxowi ze w tym miejscu na boisku skychac wlasnie to co my puszczamy. W praktyce pan Zdzisiu od fonii moze z nia zrobic co tylko chce.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 22.09.2009, 16:00
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/25461

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2009, 20:10
widziałem fragment meczu Zagłębia Sosnowiec z Górnikiem Zabrze i chyba miejscowi kibice zostali zainspirowani przez naszą sąsiadkę, bo przez jakieś 10 minut jechali na przemian: Górnik albo Gieksa, co , Ty K....

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.09.2009, 22:40
O ile się nie mylę to był pierwszy kontakt Zagłębia z Katowicami od miliona lat, wiec nie dziwi mnie cos takiego
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.09.2009, 11:05
Mam pytanie do kogoś starszego odnośnie kibiców Petrochemii Płock. Jaki był ich stosunek do praktycznie corocznej zmiany nazwy klubu (o ile pamiętam Petrochemia-->Wisła-->Petro-->Orlen-->Wisła). Czy dopingując klub co roku wykrzykiwali inną nazwę czy którejś z nich się trzymali?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2009, 15:49
Ultrasi - Wisła
Inne atrakcje - Petra
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 27.09.2009, 21:44
Zdjęcie z meczu Śląsk-Ruch

http://www.sebafoto.com/644-12113/03/

zastanawia mnie tylko jak ten koles w jasnym kangurku biegnie?
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.09.2009, 22:02
TSNH- to jest turbodymoman haha
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.09.2009, 19:22
Długi,ciekawy wywiad z Andrzejem Duffekiem, legendą polskich kibiców,(rozmawia Piotr Lisiewicz):

CZAS NA WYKOPKI
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/25725
Ostatnio edytowane przez leszekm : 30.09.2009 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 02.10.2009, 20:34
Ktoś wie dlaczego Cracovii była garstka na meczu Cracovia-Zagłębie w Sosnowcu?
Czemu nie mieli speciala?
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2009, 20:54
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie dlaczego Cracovii była garstka na meczu Cracovia-Zagłębie w Sosnowcu?
Czemu nie mieli speciala?
Specjal był, tylko nie wiadomo dlaczego nie dotarł. Albo coś sami zrobili, albo ktoś im zwrotnice przestawił. Mówił komentator w meczu na C+. Nie wiem jak bardzo wiarygodne.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 03.10.2009, 09:32
Cytat z kibice.net

"Dojechali wszyscy. Nie było żadnego pociągu.
Cracovia ma brzydko mówiąc wyjebane na mecze w Sosnowcu. Pojechała ostatnio w komplecie 1350 biletów ze względu na Arkę."

wyjebane to raczej nie mają bo ich było 150 a to tylko głupie tłumaczenie kompromitującej liczby....
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.10.2009, 14:01
Nie widziałem nigdzie tego na forum, a ciekawe

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,578...a_Hutnika.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2009, 14:50
Szczerze mowiac niezabrdzo interesuje sie Hutnikiem ale widac ze maja spore klopoty.

Slyszalem gdzies tam ze nie ma wyplat dla pilkarzy,ale dzis czytam ze sa zadluzeni na pare milionow...
Z tym nie ma zartow ,zreszta jak sie czyta ze pilkarze ciesza sie ze dostali po 300 zlotych od tego pana X,to naprawde tam musi byc zle...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.10.2009, 15:03
No szkoda Hutnika, pamiętam jeszcze czasy jak grali w uefie z Monaco bodajże, choć z drugiej strony - żeby zahaczyć o sprawy kibicowskie - nie wiem jak jest teraz ale właśnie w tych latach(połowa 90tych) zawsze w****iało mnie to że 'lizali dupę' kibicom komarchu a do nas to byli wielce anty.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 05.10.2009, 15:44
100.000 zł Wisła płaci za mecz w Sosnowcu(KSC ok.80.000) a Hutnik głodem przymiera
Skoro kibice nie chieli żeby u nich grać a wiedza jaka jest sytuacja klubu to dlaczego teraz się nie składają na piłkarzy?
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.10.2009, 15:50
Hutnik by takiej kasy nie dostawał.

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.10.2009, 15:53
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Hutnik by takiej kasy nie dostawał.

Nawet znacznie mniejsza część kwoty którą płacimy za mecze w Sosnowcu byłaby dla nich zbawcza.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
luk02
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.10.2009, 16:16
http://magazynpilkarski.pl/?mod=news&nid=64370
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.10.2009, 16:19
Jest takie powiedzenie "czemuś biedny boś głupi , czemuś głupi boś biedny". Cokolwiek by w naszym pięknym mieście nie organizowali zawsze wszystko spieprzą.
Wszyscy (kluby i miasto) od dawna wiedzieli że będzie remont , konieczność przeprowadzki , koszty wynajęcia itd. Jak zwykle w skostniałym Krakowie były tylko jałowe dyskusje , przepychanki , apele i protesty , konserwator , zakonnicy , prężenie muskułów , wypinanie d..y itd.
Słowem standartowa spychologia. Reasumując "wyszło" tak jak z euro w Krakowie.
Z CAŁYM SZACUNKIEM ale HKS od dawna nawet nie dryfuje tylko pikuje na pozycję osiedlowego klubiku , ze względu na dawne zasługi , wybitnych wychowanków nie życzę im losu Garbarni , czy nawet Kabla lub Wawelu , bo przecież kibiców jakichś tam mają. Jak zwykle było i jest 1000 "ale" , nie bo tak , nie bo nie , nie da się , po moim trupie itp. Jakby rządzili całym tym bajzlem kompetentni , NORMALNi ludzie , połączeni wspólnym celem a nie zaślepieni szowinizmem zazdrością i nienawiścią karierowicze zadowolone byłoby miasto , kibice Wisełki i KSC , a Hutnik miałby grubą kasę i nieźle odremontowany stadionik , jak jest widzimy , wszystkim źle , wszyscy płaczą , płacą i tracą a kasę zbiera i cieszy się klub ze Sosnowca który realnie nie ma z tym nic wspólnego. Tak smutne że aż śmieszne.
Powód: ortogragia i literówki
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 05.10.2009 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.10.2009, 17:19
Cytat:
„Możesz zmienić żonę, pracę, dom, ale nie barwy” – z tym zdaniem zgodziłaby się większość „prawdziwych” kibiców. To też maksyma jednego z bohaterów „Skrzydlatych świń” – pierwszego filmu o polskich kibicach piłkarskich. W produkcji biorą udział Paweł Małaszyński i Cezary Pazura.

Pierwszy klaps na planie filmu już padł. Miejsce akcji to małe miasteczko i klub drugoligowy. A w nim – Paweł Małaszyński i Cezary Pazura wcielą się role szalikowców. – Gram Oskara, chłopaka, którego pasją jest ultrasowanie i który sam wcześniej był chuliganem – mówi Małaszyński.

W filmie – obok aktorów – zagrają prawdziwi kibice, także tacy z przeszłością. – Są fantastyczni, jestem pełen podziwu – komentuje wspólną pracę Małaszyński.

To ma być opowieść o miłości, przyjaźni i honorze. Choć nie zabraknie też brutalnych scen. Pytanie tylko, czy filmowi uda się skutecznie zmienić stereotyp kibica – stadionowego chuligana.

Twórcy filmu czerpali inspirację z różnych doświadczeń kibiców. Ekipa regularnie bywała między innymi na meczach Polonii Warszawa.
http://www.tvp.info/informacje/kultu...skich-kibicach
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Stary 05.10.2009, 17:24
Rozumiem ze smiejesz sie z tego co zaznaczyłes pogrubiona czcionka ja osobiście czekam z niecierpliwością na ten film , jak to bedzie wygladalo
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2009, 17:29
Bobus17 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze smiejesz sie z tego co zaznaczyłes pogrubiona czcionka ja osobiście czekam z niecierpliwością na ten film , jak to bedzie wygladalo
Nie no sorry, ale kibicowsko DyskoPolo to chyba nie ten poziom.

Ale jedno im ostatnio wyszło - "Ch*j z wynikami wygramy Taniec z Gwiazdami"
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Stary 05.10.2009, 17:35
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie no sorry, ale kibicowsko DyskoPolo to chyba nie ten poziom.

Ale jedno im ostatnio wyszło - "Ch*j z wynikami wygramy Taniec z Gwiazdami"
wiem ze nie ten poziom kibicowania ,ale według mnie fajnie ze wogole cos takiego powstaje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów