The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
criskrakow
Junior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 15:02. Alternatywny dojazd do Sosnowca
Witam
Chciałbym spróbować załatwić w tym watku tak ważną kwestię jak dojazdy alternatywne na stadion w Sosnowcu.
Uważam że wielu kibiców jest skłonnych dołożyć jeszcze kilkadziesiąt zł np.do busa żeby nie jechać pociągiem. Spowodowane jest to tym że niektórzy nie mają czasu żeby tracić 7-8 godzin na mecz który chętnie by obejrzeli gdyby była możliwośc skrócić ten czas do 4 godzin.
Dlatego sugeruję żeby każdy kto ma możliwość załatwienia takiego dojazdu dawał info dla tych którzy byliby tym zainteresowani tak żeby koszty takiego dojazdu zmniejszyć do niezbędnego minimum.
Wypowiedzcie się forumowicze co sądzicie na taki pomysł,być może choć trochę zwiększy to liczbę widzów na meczach Wisełki.
PS>Moderatorów proszę o ewentualne przeniesienie wątku do konkretnego tematu jeśli takowy istnieje bo sam tego nie znalazlem.
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2009, 15:34
Dobry pomysł, można tu też pisać, czy ktoś ma wolne miejsca w aucie. Sądzę, że kibiców na meczach w Sosnowcu może byc 2 razy wiecej, ale problem jest własnie z dojazdem. Wiele osób uważa, że jak pojadą autem, to juz nim nie wrócą...
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 16.08.2009, 16:08
ja własnie wrocilem do Polski i ledwo sie orientuje co sie dzieje i czegos nie rozumiem... (chciałbym pojechac na kolejny mecz) dlateczego muszę jechac pociągiem a jak nie jade to i tak za niego płacic? Dlaczego nie mozna kupic biletu w kasie w Sosnowcu? Ja mieszkam 20min od sosnowca a jakbym mial jechac do Krk to: Bus tam i z powrotem zeby kupic bilet 10zl potem znowu zeby dostac sie na dworzec 10zł, 35zł za bilet, czyli 55zł i dwa dni spierdzielone... Czy nie da sie tego jakos ułatwic? Moim zdaniem własnie tu lezy przyczyna niskiej frekwencji... teraz mam jeszcze wakacje to sie moge tak bawic. w październiku juz na zadnym meczu nie będę, jesli sie nic nie zmieni

Aha tak mi sie przypomniało ze przeciez są fankluby koło mnie Jaworzno i Libiąż... jak jest ktos od was to napiszcie czy nie dalo by sie cos wspolnie wykombinowac zeby nie jezdzic pociagiem tylko normalnie do sosnowca autobusem "S" z Chrzanowa przez Jaworzno;p
Ostatnio edytowane przez kuba7k : 16.08.2009 o godz. 16:10.
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując
UH f B
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.08.2009, 16:16
kuba7k napisał(a):Wyświetl post
ja własnie wrocilem do Polski i ledwo sie orientuje co sie dzieje i czegos nie rozumiem... (chciałbym pojechac na kolejny mecz) dlateczego muszę jechac pociągiem a jak nie jade to i tak za niego płacic? Dlaczego nie mozna kupic biletu w kasie w Sosnowcu? Ja mieszkam 20min od sosnowca a jakbym mial jechac do Krk to: Bus tam i z powrotem zeby kupic bilet 10zl potem znowu zeby dostac sie na dworzec 10zł, 35zł za bilet, czyli 55zł i dwa dni spierdzielone... Czy nie da sie tego jakos ułatwic? Moim zdaniem własnie tu lezy przyczyna niskiej frekwencji... teraz mam jeszcze wakacje to sie moge tak bawic. w październiku juz na zadnym meczu nie będę, jesli sie nic nie zmieni

Aha tak mi sie przypomniało ze przeciez są fankluby koło mnie Jaworzno i Libiąż... jak jest ktos od was to napiszcie czy nie dalo by sie cos wspolnie wykombinowac zeby nie jezdzic pociagiem tylko normalnie do sosnowca autobusem "S" z Chrzanowa przez Jaworzno;p
nie musisz jechać pociągiem z krakowa, możesz do niego wsiąść po drodze, np w Jaworznie albo wogóle nie jechać pociągiem tylko samochodem, autobusem itd. pomysł z pakietem bilet + przejazd według mnie jak najbardziej trafiony, pomyśl tylko ilu znalazłoby się takich którzy by mówili: "jade swoim transportem i kupuje bilet w sosnowcu za 15 zł" a tak naprawde jechaliby pociągiem
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2009, 16:17
Bilet kupujesz od razu na mecz i na pociag, dlatego ze ktos musi pokryc koszty transportu, załatwienia pociagu itp a czy rzeczywiscie pojedziesz pociagiem to juz Twoja sprawa. Tak czy siak za pociag musisz zaplacic czy chcesz nim jechac czy nie
Biletu w Sosnowcu kupic nie mozna bo policja nie zgodziła sie na takie rozwiazanie ale przeciez zawsze mozna umowic sie rpzez forum z kims i kupi Ci bilet w Krk a przed meczem przed stadionem sprzeda. W ten sposob Ty zaoszczedzisz kase na autobus do Krakowa zeby ten biolet kupic i mozesz za atyge odpalic temu kto Ci bilet zalatwi i zaoszczedzisz czas
Odpowiedz cytując
lukasnh1988
Member

Od: 06.2008

Stary 16.08.2009, 16:19
Dobry pomysł, można tu też pisać, czy ktoś ma wolne miejsca w aucie. Sądzę, że kibiców na meczach w Sosnowcu może byc 2 razy wiecej, ale problem jest własnie z dojazdem. Wiele osób uważa, że jak pojadą autem, to juz nim nie wrócą ...
Gdybyś był w sosnowcu to byś wiedział , że jest strzeżony parking i żadne incydenty się nie zdarzają , chyba że ktoś jest tak lekkomyślny jak na levadi i zostawianie samochodu na krakowskich blachach na jednym osiedlu w sosnowcu uważa za norme to już nikt na to nic nie poradzi ...
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 16.08.2009, 19:07
aha bo myslalem ze jak jest pociag specjalny to sie nie zatrzymuje po drodze. A tak to w ogole klub powinien sprzedawac bilety online np dla posiadaczy kart kibica. Była by lista z klubu osob ktora wplacila i na podstawie karty by sie wchodzilo. Wiem ze utopijny pomysł;p
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Stary 16.08.2009, 20:52
Jesli chodzi o pociąg ( czyli jak,dlaczego i czemu ) to temat wałkowany od 2 miesięcy , więc prosiłbym zostać w temacie .
Faktycznie można by było wystawić w formie giełdy informacyjnej kto i ile osób może przewieźć ze sobą w aucie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.08.2009, 22:36
Z tymi informacjami to ostrożnie bo chcę przypomnieć że nasze forum czytają nie tylko kibice Wisły więc można się narazić na pewne nieprzyjemności.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.08.2009, 22:48
criskrakow napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie można by było wystawić w formie giełdy informacyjnej kto i ile osób może przewieźć ze sobą w aucie.
tylko nie zapomnijcie podać koloru oczu

dojada was zydy albo jakieś zagłębie to będziecie mieli netowe ustawianie się na busa

Cytat:
Jeśli chodzi o problemy z wrogim nastawieniem , można przecież po wstępnej informacji załatwić konkrety na priva albo GG,a nawet jeśliby ktoś chciał kogoś wystawić to wystarczy że pokaże kartę kibica a wiadomo że nie ma jej byle kto.
zejdź na ziemie
Ostatnio edytowane przez South : 17.08.2009 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.08.2009, 22:57
Pomysł i temat bardzo dobry , choć z racji dostępności forum trochę... ryzykowny.
Do Sosnowca jeżdżę tylko autem , bo przyznam szczerze że z racji wykonywanej pracy nie mam czasu na całodzienne wypady... 70 km za Kraków.

W temacie marnej frekwencji : przed sezonem było wiadome co nas czeka , i proszę , nawet pobliski Sosnowiec większość "przerósł" , spory wstyd.
Ciekawe jak by to wyglądało np. w Lubinie .
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Stary 17.08.2009, 09:39
Jeśli chodzi o problemy z wrogim nastawieniem , można przecież po wstępnej informacji załatwić konkrety na priva albo GG,a nawet jeśliby ktoś chciał kogoś wystawić to wystarczy że pokaże kartę kibica a wiadomo że nie ma jej byle kto.
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2009, 20:45
lukasnh1988 napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś był w sosnowcu to byś wiedział , że jest strzeżony parking i żadne incydenty się nie zdarzają ...
rozumiem że wszyscy wracają nietkniętymi autami do domu? pocięte gumy już się nie zdarzają na klubowym parkingu?
P.S. byłem w Sosnowcu, widziałem parking, kupie bilet w Krakowie, zapłacę za pociąg, pojadę autem (będziecie mieli więcej miejsca )
Ostatnio edytowane przez ewcia : 04.09.2009 o godz. 11:32.
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2009, 21:45
Tak można kupić tylko bilet w cenie 35 zl
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Stary 04.09.2009, 14:30
domyślałem się że nie będzie to 15 zł
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.09.2009, 16:44
Byliśmy w Sosnowcu na zasadzie skrzyknięcia i wolnych miejsc w aucie podróż upłyneła spokojnie parking można powiedziec bez zmian od pamietnej Levadi , obserwując tematy wyjazdowe widac cieżko jest na organizowanie banku wymiany informacji wszystko opiera się na jakims przypadku lub pojedyńczej deklaracji wspólnego wyjazdu .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.09.2009, 08:38
Ja byłem w Sosnowcu Autem już kolejny mecz i jest spokojnie i droga upływa bez niespodzianek parking jest strzeżony więc nie ma co się wydarzyć
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
wrl_nh
Member

Od: 05.2009

Stary 05.09.2009, 08:58
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja byłem w Sosnowcu Autem już kolejny mecz i jest spokojnie i droga upływa bez niespodzianek parking jest strzeżony więc nie ma co się wydarzyć
Potwierdzam, nie ma żadnego ryzyka, koło samochodów cały czas kręci się straż miejska i policja. Z parkingu na stadion jest 5 min spacerkiem.
policjancie łobuzie, strażniku arbuzie wy już dobrze wiecie co wam w tyłek i w buzie.
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.09.2009, 13:16
Trzeba być gotowym do walki o barwy jak się jedzie samochodem.
Chyba że nie jesteście to przyjeżdżać trzeba wtedy kiedy już pociąg dojechał do Sosnowca wtedy nie ma gołębi zapuszczających się
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
kazsoprano
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 13.09.2009, 18:15
jak możemy pisać tutaj o alternatywnych sposobach dojazdu jak połowa tutaj się cyka że obcy wywiad czyta też ten forum. szukałem ludzi na tym forum na busa i mój post został wywalony. może zrobię to tak że na najbliższym meczu z Polonią B. spotakmy się gdzieś na stadionie aby zebrać paru ludzi chętnych jezdzić na mecz busem ?
Odpowiedz cytując
Xoo
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 18.09.2009, 19:52. Problem?
Witam oglądam i oglądam mecze Wisełki, więc postanowiłem kupić bilet i pojechać na mecz do sosnowca, który odbędzie się 20 września. Niestety jest to mój pierwszy wyjazd na mecz poza Kraków i mam pytanie
Jest jakaś podana godzina spotkania się na dworcu, peronie, prosze o szybką odpowiedź ;< ;D
Tu rządzi TS! bardzo by mi było miło jak by ktoś mi powiedział (bilety mam )
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 18.09.2009, 20:01
Xoo napisał(a):Wyświetl post
Witam oglądam i oglądam mecze Wisełki, więc postanowiłem kupić bilet i pojechać na mecz do sosnowca, który odbędzie się 20 września. Niestety jest to mój pierwszy wyjazd na mecz poza Kraków i mam pytanie
Jest jakaś podana godzina spotkania się na dworcu, peronie, prosze o szybką odpowiedź ;< ;D
Tu rządzi TS! bardzo by mi było miło jak by ktoś mi powiedział (bilety mam )
Czytaj infa o wyjeździe - zbiórka na dworcu o 13.50. Z rozpoznaniem peronu nie będziesz miał problemu
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Stary 05.11.2009, 00:49
Link podałem w temacie dojazdów do Sosnowca, o tym że podrożeje autostrada i został usunięty bo 'naruszał regulamin'.
Czy to jest nieważne? Byłem na wszystkich meczach poza Ruchem, zawsze autem i tak od razu z buta. Bo?
Powód: bo tu byłoby może lepiej ?
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 05.11.2009 o godz. 01:04.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 05.11.2009, 09:15
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
Trzeba być gotowym do walki o barwy jak się jedzie samochodem.
Chyba że nie jesteście to przyjeżdżać trzeba wtedy kiedy już pociąg dojechał do Sosnowca wtedy nie ma gołębi zapuszczających się
Rozumiem, że ten post to swojego rodzaju żart.
Byłem na wszystkich meczach zawsze autem i zawsze bez przeszkód.
Pewnie, że teraz gramy ze zgodą Sosnowca i trzeba być trochę bardziej ostrożny i raczej z szalikiem za oknem nie jechać, ale bez przesady.
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Stary 18.11.2009, 17:56
Mecz z pasiastymi o 17. Koło której wyjeżdżacie z Krakowa? Wystarczy o 15? zakładam jazdę autostradą, no chyba że lepiej przez Olkusz.
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.11.2009, 19:06
Zawsze jezdze przez Olkusz. Prosta droga pod sam stadion, nie trzeba płacić.

O 15 jadąc spokojnie zdążysz. Maksymalnie jechałam 1h30' ale to jak był mecz w pt coś o 18 czyli jazda w szczycie. Aha no zalezy jeszcze skąd z Krk jedziesz, no bo ja mieszkam na wylocie na trasę, więc nie muszę doliczać przejazdu przez miasto.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.11.2009, 19:47
SIP napisał(a):Wyświetl post
Mecz z pasiastymi o 17. Koło której wyjeżdżacie z Krakowa? Wystarczy o 15? zakładam jazdę autostradą, no chyba że lepiej przez Olkusz.
w niedzielę godzina, z wejściem na stadion
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 18.11.2009, 20:08
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Zawsze jezdze przez Olkusz. Prosta droga pod sam stadion, nie trzeba płacić.

O 15 jadąc spokojnie zdążysz. Maksymalnie jechałam 1h30' ale to jak był mecz w pt coś o 18 czyli jazda w szczycie. Aha no zalezy jeszcze skąd z Krk jedziesz, no bo ja mieszkam na wylocie na trasę, więc nie muszę doliczać przejazdu przez miasto.
Droga przez Krzeszowice jest OK w Trzebini wjezdzasz na moze 3-4 kilometrowy odcinek autostrady i pakujesz sie na Jaworzno, stamtad to juz moment Zawsze tak jezdze na Wisłe ale w Krakowie. Droga jest ok bo nie za dziurawa, szybko przejezdna i omijasz bramki na autostradzie. Główny minus to mnóstwo fotoradarow na odcinku 5 km
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.11.2009, 20:10
zim zum napisał(a):Wyświetl post
w niedzielę godzina, z wejściem na stadion
No, odważny jesteś, ja godzinę jechałem na Legię bo utknąłem w korku na Nowohuckiej. Żeby zdążyć to miejscami 180 km/h a nocą, nawet autostradą, taka prędkość to była jazda bez trzymanki. Myślałem że już mam po meczu ale zdążyłem. Bezpiecznie 1,5-2 h przed meczem wyjechać. Złapie Cię jakiś czyjś wypadek i dupa blada, nie zdążysz.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.11.2009, 21:49
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
No, odważny jesteś, ja godzinę jechałem na Legię bo utknąłem w korku na Nowohuckiej. Żeby zdążyć to miejscami 180 km/h a nocą, nawet autostradą, taka prędkość to była jazda bez trzymanki. Myślałem że już mam po meczu ale zdążyłem. Bezpiecznie 1,5-2 h przed meczem wyjechać. Złapie Cię jakiś czyjś wypadek i dupa blada, nie zdążysz.

pisałem o niedzieli. wtedy można szybko "przelecieć"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów