![]() |
Alternatywny dojazd do Sosnowca
Witam
Chciałbym spróbować załatwić w tym watku tak ważną kwestię jak dojazdy alternatywne na stadion w Sosnowcu. Uważam że wielu kibiców jest skłonnych dołożyć jeszcze kilkadziesiąt zł np.do busa żeby nie jechać pociągiem. Spowodowane jest to tym że niektórzy nie mają czasu żeby tracić 7-8 godzin na mecz który chętnie by obejrzeli gdyby była możliwośc skrócić ten czas do 4 godzin. Dlatego sugeruję żeby każdy kto ma możliwość załatwienia takiego dojazdu dawał info dla tych którzy byliby tym zainteresowani tak żeby koszty takiego dojazdu zmniejszyć do niezbędnego minimum. Wypowiedzcie się forumowicze co sądzicie na taki pomysł,być może choć trochę zwiększy to liczbę widzów na meczach Wisełki. PS>Moderatorów proszę o ewentualne przeniesienie wątku do konkretnego tematu jeśli takowy istnieje bo sam tego nie znalazlem. |
Dobry pomysł, można tu też pisać, czy ktoś ma wolne miejsca w aucie. Sądzę, że kibiców na meczach w Sosnowcu może byc 2 razy wiecej, ale problem jest własnie z dojazdem. Wiele osób uważa, że jak pojadą autem, to juz nim nie wrócą...
|
ja własnie wrocilem do Polski i ledwo sie orientuje co sie dzieje i czegos nie rozumiem... (chciałbym pojechac na kolejny mecz) dlateczego muszę jechac pociągiem a jak nie jade to i tak za niego płacic? Dlaczego nie mozna kupic biletu w kasie w Sosnowcu? Ja mieszkam 20min od sosnowca a jakbym mial jechac do Krk to: Bus tam i z powrotem zeby kupic bilet 10zl potem znowu zeby dostac sie na dworzec 10zł, 35zł za bilet, czyli 55zł i dwa dni spierdzielone... Czy nie da sie tego jakos ułatwic? Moim zdaniem własnie tu lezy przyczyna niskiej frekwencji... teraz mam jeszcze wakacje to sie moge tak bawic. w październiku juz na zadnym meczu nie będę, jesli sie nic nie zmieni
Aha tak mi sie przypomniało ze przeciez są fankluby koło mnie Jaworzno i Libiąż... jak jest ktos od was to napiszcie czy nie dalo by sie cos wspolnie wykombinowac zeby nie jezdzic pociagiem tylko normalnie do sosnowca autobusem "S" z Chrzanowa przez Jaworzno;p |
Cytat:
|
Bilet kupujesz od razu na mecz i na pociag, dlatego ze ktos musi pokryc koszty transportu, załatwienia pociagu itp a czy rzeczywiscie pojedziesz pociagiem to juz Twoja sprawa. Tak czy siak za pociag musisz zaplacic czy chcesz nim jechac czy nie :P
Biletu w Sosnowcu kupic nie mozna bo policja nie zgodziła sie na takie rozwiazanie ale przeciez zawsze mozna umowic sie rpzez forum z kims i kupi Ci bilet w Krk a przed meczem przed stadionem sprzeda. W ten sposob Ty zaoszczedzisz kase na autobus do Krakowa zeby ten biolet kupic i mozesz za atyge odpalic temu kto Ci bilet zalatwi :P i zaoszczedzisz czas:) |
Dobry pomysł, można tu też pisać, czy ktoś ma wolne miejsca w aucie. Sądzę, że kibiców na meczach w Sosnowcu może byc 2 razy wiecej, ale problem jest własnie z dojazdem. Wiele osób uważa, że jak pojadą autem, to juz nim nie wrócą ...
Gdybyś był w sosnowcu to byś wiedział , że jest strzeżony parking i żadne incydenty się nie zdarzają , chyba że ktoś jest tak lekkomyślny jak na levadi i zostawianie samochodu na krakowskich blachach na jednym osiedlu w sosnowcu uważa za norme to już nikt na to nic nie poradzi ... |
aha bo myslalem ze jak jest pociag specjalny to sie nie zatrzymuje po drodze. A tak to w ogole klub powinien sprzedawac bilety online np dla posiadaczy kart kibica. Była by lista z klubu osob ktora wplacila i na podstawie karty by sie wchodzilo. Wiem ze utopijny pomysł;p
|
Jesli chodzi o pociąg ( czyli jak,dlaczego i czemu ) to temat wałkowany od 2 miesięcy , więc prosiłbym zostać w temacie .
Faktycznie można by było wystawić w formie giełdy informacyjnej kto i ile osób może przewieźć ze sobą w aucie. |
Z tymi informacjami to ostrożnie bo chcę przypomnieć że nasze forum czytają nie tylko kibice Wisły więc można się narazić na pewne nieprzyjemności.
|
Cytat:
dojada was zydy albo jakieś zagłębie to będziecie mieli netowe ustawianie się na busa Cytat:
|
Pomysł i temat bardzo dobry , choć z racji dostępności forum trochę... ryzykowny. :D
Do Sosnowca jeżdżę tylko autem , bo przyznam szczerze że z racji wykonywanej pracy nie mam czasu na całodzienne wypady... 70 km za Kraków. W temacie marnej frekwencji : przed sezonem było wiadome co nas czeka , i proszę , nawet pobliski Sosnowiec większość "przerósł" , spory wstyd. Ciekawe jak by to wyglądało np. w Lubinie . |
Jeśli chodzi o problemy z wrogim nastawieniem , można przecież po wstępnej informacji załatwić konkrety na priva albo GG,a nawet jeśliby ktoś chciał kogoś wystawić to wystarczy że pokaże kartę kibica a wiadomo że nie ma jej byle kto.
|
Cytat:
P.S. byłem w Sosnowcu, widziałem parking, kupie bilet w Krakowie, zapłacę za pociąg, pojadę autem (będziecie mieli więcej miejsca :P ) |
Tak można kupić tylko bilet w cenie 35 zl ;)
|
domyślałem się że nie będzie to 15 zł
|
Byliśmy w Sosnowcu na zasadzie skrzyknięcia i wolnych miejsc w aucie podróż upłyneła spokojnie parking można powiedziec bez zmian od pamietnej Levadi , obserwując tematy wyjazdowe widac cieżko jest na organizowanie banku wymiany informacji wszystko opiera się na jakims przypadku lub pojedyńczej deklaracji wspólnego wyjazdu .
|
Ja byłem w Sosnowcu Autem już kolejny mecz i jest spokojnie i droga upływa bez niespodzianek parking jest strzeżony więc nie ma co się wydarzyć
|
Cytat:
|
Trzeba być gotowym do walki o barwy jak się jedzie samochodem.
Chyba że nie jesteście to przyjeżdżać trzeba wtedy kiedy już pociąg dojechał do Sosnowca wtedy nie ma gołębi zapuszczających się :) |
jak możemy pisać tutaj o alternatywnych sposobach dojazdu jak połowa tutaj się cyka że obcy wywiad czyta też ten forum. szukałem ludzi na tym forum na busa i mój post został wywalony. może zrobię to tak że na najbliższym meczu z Polonią B. spotakmy się gdzieś na stadionie aby zebrać paru ludzi chętnych jezdzić na mecz busem ?
|
Problem?
Witam oglądam i oglądam mecze Wisełki, więc postanowiłem kupić bilet i pojechać na mecz do sosnowca, który odbędzie się 20 września. Niestety jest to mój pierwszy wyjazd na mecz poza Kraków i mam pytanie
Jest jakaś podana godzina spotkania się na dworcu, peronie, prosze o szybką odpowiedź ;< ;D Tu rządzi TS!:D bardzo by mi było miło jak by ktoś mi powiedział (bilety mam :)) |
Cytat:
|
Link podałem w temacie dojazdów do Sosnowca, o tym że podrożeje autostrada i został usunięty bo 'naruszał regulamin'.
Czy to jest nieważne? Byłem na wszystkich meczach poza Ruchem, zawsze autem i tak od razu z buta. Bo? |
Cytat:
Byłem na wszystkich meczach zawsze autem i zawsze bez przeszkód. Pewnie, że teraz gramy ze zgodą Sosnowca i trzeba być trochę bardziej ostrożny i raczej z szalikiem za oknem nie jechać, ale bez przesady. |
Mecz z pasiastymi o 17. Koło której wyjeżdżacie z Krakowa? Wystarczy o 15? zakładam jazdę autostradą, no chyba że lepiej przez Olkusz.
|
Zawsze jezdze przez Olkusz. Prosta droga pod sam stadion, nie trzeba płacić.
O 15 jadąc spokojnie zdążysz. Maksymalnie jechałam 1h30' ale to jak był mecz w pt coś o 18 czyli jazda w szczycie. Aha no zalezy jeszcze skąd z Krk jedziesz, no bo ja mieszkam na wylocie na trasę, więc nie muszę doliczać przejazdu przez miasto. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pisałem o niedzieli. wtedy można szybko "przelecieć" :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl