The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Kto Mistrzem?
Chelsea 146 25,30%
Arsenal 75 13,00%
Man United 251 43,50%
Liverpool 67 11,61%
Inny zespół 38 6,59%
Głosujących: 577. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 13:38
Taa zrobiłby im wynik, bo na 99% wykorzystałby karnego. Ronaldo z zeszłego sezonu, to nie był ten sam piłkarz,który zdobył w jednym sezonie ponad 40 bramek. Poza tym trudno,żeby nie robić wyniku, kiedy cała drużyna gra na ciebie.
Swoją drogą dlaczego Carrick wykonywał karnego?!? Już bardziej bym Rooney'a w tym widziała...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2009, 20:50
Liverpool na początku sezonu jest w słabej dyspozycji. Po 45' dostają u siebie z A.Villą 0-2.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.08.2009, 20:52
Wydawało mi sie czy Torres ma buźke obitą?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2009, 20:57
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Liverpool na początku sezonu jest w słabej dyspozycji. Po 45' dostają u siebie z A.Villą 0-2.
To co powiedzieć o Villansach, którzy nie potrafili strzelić bramek Wigan i Rapidowi. Villa też jest bez formy, więc zwycięstwo na Anfield byłoby tym cenniejsze.
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi sie czy Torres ma buźke obitą?
Ma, ma Nawet jakby Villa nie wygrała to będzie powód do radości, bo Torresa wybitnie nie trawię.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 21:27
The Reeds mam przeczucie,że w tym sezonie będą średnio się prezentowali. Zawsze dla mnie byli drętwi. Mieli jeden doby sezon jak przyszedł. Żenujący jest MC,ktoś mocniejszy im się trafi to rozjadą ich w drobny mak. City musi zmienić trenera. Personalnie prezentują się solidnie, ale ktoś to musi poukładać, a po pierwszych meczach widać,że przerasta to obecnego szkoleniowca Citizens.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2009, 23:14
Przyznam ze tez ciekaw jestem jak Marszałek jak w tym sezonie zagra City.

Zawsze w cienu ,a tu przyszly szejki i nagle mozna sie wybic.Pare nazwisk juz jest teraz to tylko jakos poukladac.Hughes niby solidny trener,ale za jago czasow Rovers grali przecietnie.Wg mnie nie jest to trener gwarant-sukcesow.

A dzis gdyby nie karny sprokurowany przez Gerrarda mam wrazenie ze Liverpool by tego meczu nie przegrał.....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2009, 09:48
No to Adebayor narobił ambarasu, ma chłopak szczęście że go nie zlinczowali

http://www.youtube.com/watch?v=oe8CXncySfo
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.09.2009, 10:03
Coś tak czułem, że Arsenal nie wygra.

A jakby w końcówce byli skuteczniejsi to by się skończyło jak z Liverpoolem. 4:4.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.09.2009, 10:08
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
No to Adebayor narobił ambarasu, ma chłopak szczęście że go nie zlinczowali

http://www.youtube.com/watch?v=oe8CXncySfo
Dobrze że u nas na D i E są siatki i krata, dzięki temu taka hołota nie ma tak łatwo

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.09.2009, 10:19
E tamU nas kraty bylyby juz podpiłowane ;-)
A zauwazyliscie z ew Anglii powraca normalne podejscie w koncu? Ze coraz wiecj incydentow okolo pilkarskich ma miejsce?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2009, 10:36
City-Arsenal, najlepszy mecz jaki widziałem od dawien dawna, walka,technika, wszystko tam było a wynik równie dobrze mógł być taki jaki był w ale w drugą stronę. Bramka na 1-1 superowa. Drybling Adebayora,tez niczego sobie. A i tak dla mnie najlepszy był Wright - Philips,jak gość kręcił obrońcami to aż głowa mała.

Oglądając ligę angielską widać jak piłka nożna jest piękną i zarazem prostą grą. Wszytko tam jest książkowe. Do tego jak się ogląda takie bramki jak ta na 1-0 dla Kogutów to już w ogóle odlot. Nic tylko oglądać i napawać pięknem swą dusze.A, juz wiem czemuż to tak beznadziejnie prezentujemy się w Europie, zwyczajnie gramy w inną grę.

Zastanawiam się jak będą wyglądały za tydzień derby Manchesteru. Z drugiej strony City zaczyna się prezentować coraz bardziej solidnie, i różnie może być.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.09.2009, 20:48
Ten sezon w Anglii zapowiada się niesamowicie. Póki co Spursi i Citizensi pokazują, że naprawdę będą się liczyli w czołówce. Villansi grają niestety znacznie poniżej możliwości, ale punkty też gromadzą, a kadra teraz jest szersza i pary powinno starczyć na cały sezon, a nie tylko połowę.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.09.2009, 21:50
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że u nas na D i E są siatki i krata, dzięki temu taka hołota nie ma tak łatwo
hołota?

ja bym mógł mieć zakaz stadionowy, ale jakbym miał okazję to bym takiemu czarnemu przy.......**...

jak tak można?

hołote to Adebayor prezentuje.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.09.2009, 17:15
Podobno po odejściu do City kibice nie dawali Adebayorowi żyć. Trochę się im odgryzł.
Wg mnie w dziecinny sposób, ale to jego sprawa.
..
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 14.09.2009, 17:22
Proud napisał(a):Wyświetl post

ja bym mógł mieć zakaz stadionowy, ale jakbym miał okazję to bym takiemu czarnemu przy.......**...
.
Taaa, i jeszcze sobie wstaw sygnaturę z postaciami z KKK jak już ma jeden osioł na tym forum

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.09.2009, 17:30
A wg mnie zachowanie Adebayora nie było złe. To było spontaniczne, szczere i nie było w tym żadnego chamstwa. Chciał się odgryźć kibicom Arsenalu i ich trochę sprowokować. Martwi mnie to, że takie spontaniczne i troszkę chuligańskie zachowania są karane przez sędziów. Według mnie to dodaje smaczku takim widowiskom. Jednym dostarcza dużo radości tj. kibicom City, a drugich denerwuje. Podbiegnięcie pod sektor gości i rozłożenie rąk nie jest niczym złym przecież. Nie można ściągać koszulek, podbiegać do kibiców, wyskakiwać na kraty, pokazywac napisów na koszulkach. Co ta ma być? Ludzkie odruchy na boisku są natychmiast pacyfikowane. Wkrótce zawodnicy nie będą mogli przeklinać, przepraszać po każdym faulu, a przed spotkaniem zmawiać modlitwę...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2009, 18:19
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Taaa, i jeszcze sobie wstaw sygnaturę z postaciami z KKK jak już ma jeden osioł na tym forum
tu nie chodzi o jego kolor skóry, tylko o zachowanie. A że murzyni w tego typu akcjach przodują to nie moja wina. Po prostu mają taką mentalność, że kasa na pierwszym miejscu. Nie trzeba dalego szukać, wystarczy przypomnieć sobie Uche czy w Angli Cola.
Dla mnie to jest brak szacunku do klubu, ktoremu sporo zawdzięcza.
Ciekaw jestem jakie masz zdanie na temat Dolhy, Uche czy Kokoszki.

a takie głupie docinki to sobie daruj, bo starasz się być oryginalny i śmieszny, a jestes tylko śmieszny.

edit:

nie wiem czy dbasz, nie moja sprawa. Takie odnoszę wrażenie po prostu.
Ostatnio edytowane przez Proud : 14.09.2009 o godz. 18:47.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 14.09.2009, 18:27
starasz się być oryginalny i śmieszny, a jestes tylko śmieszny.
Myślisz że ja dbam o to?

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 14.09.2009, 18:56
tu nie chodzi o jego kolor skóry, tylko o zachowanie. A że murzyni w tego typu akcjach przodują to nie moja wina. Po prostu mają taką mentalność, że kasa na pierwszym miejscu. Nie trzeba dalego szukać, wystarczy przypomnieć sobie Uche czy w Angli Cola.
Dla mnie to jest brak szacunku do klubu, ktoremu sporo zawdzięcza.
Ciekaw jestem jakie masz zdanie na temat Dolhy, Uche czy Kokoszki.

a takie głupie docinki to sobie daruj, bo starasz się być oryginalny i śmieszny, a jestes tylko śmieszny.

edit:

nie wiem czy dbasz, nie moja sprawa. Takie odnoszę wrażenie po prostu.
Ronaldo, Beckham, Kaka, Benzema, Huntelaar to też czarni są.
A o co ma im chodzić jak nie o kase? Są dobrzy chcą godnie zarabiać, Arsenal mu tyle nie zaoferuje, to ktoś inny. I Adebayor na tym zyskał i Arsenal. Kibice mu dogryzali, to im się odwdzięczył.
Rozumiem, że Ty swojego miejsca pracy nie opuścisz do końca życia.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2009, 19:05
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ronaldo, Beckham, Kaka, Benzema, Huntelaar to też czarni są.
A o co ma im chodzić jak nie o kase? Są dobrzy chcą godnie zarabiać, Arsenal mu tyle nie zaoferuje, to ktoś inny. I Adebayor na tym zyskał i Arsenal. Kibice mu dogryzali, to im się odwdzięczył.
Rozumiem, że Ty swojego miejsca pracy nie opuścisz do końca życia.
nie rozumiesz o co mi chodzi.

Piłkarz to jednak specyficzny zawód. A do tego znaczenie ma sposób odejścia z klubu i miejsce do którego się odchodzi. A przypominam sobie mecze w których Adebayor po golach pokazywał herb Arsenalu...przypomina mi to Kalu "kocham Wisłe" Uche.

zresztą, mógł odejść, pewnie. Ale to jego zachowanie po strzelonym golu jest dla mnie idiotyczne. Dla mnie jest prostakiem i tyle. Mogł się cieszyć, ale nie powinien prowokować kibiców. Ciekaw jestem czy byłby taki kozak jakby któryś z nich przedarł się przez ochronę.

Myśle że Kaka, Benzema, Huntelaar czy Beckham nie zawinili kibicom w wielkim stopniu. Co innego np: Figo czy Sol Cambell. Choć Anglik nigdy kibiców TT nie prowokował. Ale jego odejście można by porównać do Dolhy, albo tak jakby nagle Głowa odszedł do Cracovii, bo mu więcej kasy dała. Co byś wtedy o nim powiedział?

dziwię się też Twojemu zdaniu na ten temat...bo fajnie kontrastuje Twoje ostatnie zdanie (Rozumiem, że Ty swojego miejsca pracy nie opuścisz do końca życia) z Twoim podpisem
Ostatnio edytowane przez Proud : 14.09.2009 o godz. 19:26.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 14.09.2009, 19:27
Dolhy, albo tak jakby nagle Głowa odszedł do Cracovii, bo mu więcej kasy dała. Co byś wtedy o nim powiedział?
Przedstawiłeś sytuacje skrajnie absurdalną. Oczywiście, że bym był niezadowolony i stracił sympatie do Głowy, choć w meczu bezpośrednim bym mu dogryzał, gwizdał itd. To spokojnie podchodząc do tego zrozumiałbym to. Całowanie herbu jest już oklepane. Tak samo robi Marcelo i wszyscy dobrze wiemy, że Wisła jest dla niego przystankiem w drodze do wielkiej kariery.
Ja po prostu lubię takie prowokujące zachowania piłkarzy, bo są jakimś dodatkiem, powodują że sportowe starcie drużyn staje się widowiskiem. Jeszcze lepiej, jeśli to nie uderza w mój ukochany klub, tylko dzieję sie gdzieś daleko.
dziwię się też Twojemu zdaniu na ten temat...bo fajnie kontrastuje Twoje ostatnie zdanie (Rozumiem, że Ty swojego miejsca pracy nie opuścisz do końca życia) z Twoim podpisem
To, że potrafie zrozumieć decyzje o zmianie klubu, to nie znaczy, że nie pochwalam jeśli zawodnik jest wierny jednej drużynie . Ty za to prezentujesz skrajne podejście, stąd wzięło się moje ostatnie zdanie.
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 14.09.2009 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2009, 19:35
prowokacja Adebayora to jedno.ja zwróciłem bardziej uwage na to co zrobił chwile wcześnie Van Persiemu.
kto widział ten wie,kto nie widział to... RvP robił wślizg,murzyn sie odsunął po to by po chwili CELOWO!!! depnąć kołkami w twarz holendra... na powtorkach wydaje sie ze jeszcze przydepnął mu dłoń.
nie bede komentować ani jednego ani drugiego zeby nie dostać "nagrody" za rasizm
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.09.2009, 22:28
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
prowokacja Adebayora to jedno.ja zwróciłem bardziej uwage na to co zrobił chwile wcześnie Van Persiemu.
kto widział ten wie,kto nie widział to... RvP robił wślizg,murzyn sie odsunął po to by po chwili CELOWO!!! depnąć kołkami w twarz holendra... na powtorkach wydaje sie ze jeszcze przydepnął mu dłoń.
nie bede komentować ani jednego ani drugiego zeby nie dostać "nagrody" za rasizm
nie musiałem komentować zrobiła to za mnie FA i zawiesiła gościa na 3 spotkania,co bardzo mnie cieszy.

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...o2065702.shtml
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 19.09.2009, 20:09
West Ham 2:3 Liverpool

Porażka, która wstydu nie przynosi.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 20.09.2009, 14:03
Foster
Broni w ManU chyba tylko dlatego, że jest anglikiem.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 20.09.2009, 15:32
Fajny mecz
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.09.2009, 15:33
ktos wie za co sedzia doliczył 6 min? nie zebym sie smucil...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 20.09.2009, 15:34
Ależ widowisko ale doliczenie 6 minut to lekkie przegięcie...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2009, 15:36
Niesamowity mecz

Przyznam że ostatnio ograniczyłem się do oglądania polskiej ligi i to pewnie spotęgowało odczucie zajebistości tego widowiska
the end
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2009, 15:36
piękny mecz

gratulacje dla ManUtd...zasłużyli na zwycięstwo.

fajnie jest nie raz zobaczyć jak się w piłkę gra, a nie piłkę kopie... wczoraj Barcelona - Atletico, dziś takie derby...pięknie.

wracamy do naszej szarej ligi teraz...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów