|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale może się czepiam. W końcu w klubie pewnie się cieszą, że nadal będą mogli oferować dwa rzędy reklam... ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dopiero niedawno zauwazylem ze wykanczają narozniki skosem do trybun d i e.... o co chodzi? ktos wie
![]() Powód: foto
Ostatnio edytowane przez maci0s : 12.09.2009 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
^ maci0s zobacz sobie kilka postów wyzej tam widać elewacje z tym skośnym wykończeniem. Chyba nie wyląda tak strasznie?
A co do dużej odległości to wydaje mi się że możnaby obniżyć murawę jeszcze bardziej niż o te 80 cm, co jak powszechnie wiadomo wpłynęłoby pozytywnie na widoczność.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.09.2009 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mleko się rozlało, nie ma co nad nim się użalać. Jedni się cieszą, mając na względzie to co reprezentował stadion jeszcze do niedawna, inni krytykują, mając na uwadze nieszczęsną odległość trybun od boiska ( to wada która będzie się odbijać czkawką pewnie jeszcze długo). Na dzień dzisiejszy można z pewnością postawić spory minus za odległośc trybun od boiska. To jedyny jak na razie pewnik, który niestety nie ulegnie zmianie. Bryła stadionu, zaplecze, gastronomia, to wszystko przed nami, dlatego z ostateczną oceną należy się wstrzymać, do momentu kiedy drużyna "Białej Gwiazdy" wybiegnie na boisko i rozegra swój pierwszy mecz.
![]()
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
To oczywiście mówię z przymrużeniem oka, ale warto szukać w końcu mimo wszystko jakichś pozytywów ![]() Co do tego że jak skończą już szczęśliwie budowę naszego obiektu, to choć nie chciałem tego głośno mówić, ale też sądzę że kolejna modernizacja stadionu Wisły to bardzo odległa przyszłość - obawiam się, że może nawet znacznie odleglejsza niż wspomniane przez Ciebie 50 lat... Dlatego snucie teraz jakichś koncepcji ewentualnej rozbudowy obiektu to tak jak pisanie scenariusza do filmu science-fiction ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Od poniedziałku w górnej częśći sektora C trwa montaż rusztowania, na którym układane są szalunki pod ostatni stropu trybuny. Zaraz nad nim pod koniec przyszłego miesiąca rozpocznie się montaż zadaszenia. W międzyczasie wewnątrz trybuny trwa budowa ścianek działowych, oraz zakładanie instalacji. Co się tyczy zewnętrznej częśći obiektu, konkretnie piętra trybun narożnych, to gotowe są już rygle na których rozpoczęto układanie szalunków pod stopnice.
Największe zmiany jednak zaobserwować można po zachodniej stronie stadionu. Widać tam wyraźny postęp w stosunku do stanu z przed kilku dni. Oprócz - tradycyjnie już wykopów i wywożenia ziemi trwa wylewanie górnej część ścianki szczelinowej, oraz budowa stropów nad wjazdami do podziemnych parkingów. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za około 2 tygodnie wewnątrz 7metrowego wykopu pojawi się chudy beton stanowiący podkład dla płyty fundamentowej. http://www.stadionwisly.info/fotorelacje_z_budowy |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Crazykaro nie o to chodzi jak to wyglada z zewnątrz, tylko o to po co O tak kombinuje? Nie mógł tego zrobic od poziomicy? musial znow cos wymyśleć? ;/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak sam zauważyłeś z tego miejsca byłaby zerowa widoczność więc po co beton zużywać. Wg mnie nie ma się czym przejmować, a bardziej martwiłbym się o inne detale jak... odległość od murawy czy kolor krzesełek
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
To nie o to chodzi bo juz woda sie wylała... Ostatnio bylem na R22 i naprawde wygląda to wszystko imponująco, ale jak sie tak czlowiek przypatrzy to albo ukosne zakonczenia naroznika [zobacz to od strony parku jordana... ni w 5 ni w 10], wyjazd kosiarki [ tam sobie akurat wymyslil składzik na kosiarke, a zeby za daleko nie jezdzic na murawe to wyp.......ł dziure jak mu pasowalo i nie przejmowal sie ze to ani rowno ani ladnie, ani praktycznie bo kosztem kilku krzeselek, o tej bialej budzie przy okraglaku z ktorej jakies rury wychodza niewspomne [chyba kotlownia]... Jak juz musial tego walca postawic to po co zrobil to wyjscie? a no po to ze byl jupiter... Przyszedl natchniony O do biura i przepowiedział "STWORZE PAWILON MEDIALNY MIEDZY E I A/B... Naszkicowal... Spodobalo mu sie i Powiedział O "NIECH SIE STANIE"... Wtedy podszedl do niego praktykant architektury z PK i powiedział "ależ Panie, tak sie nie da bo tam jest rura..."... Na co O rzekł "aaaa rura?".... Pomyslal, stwierdzil ze sie odsunie troche okraglaka a tam potem wstawi plombe... no i wstawil... wizja zostala na nasze nieszczęście... zobaczcie od boiska lekkoatletycznego jaka bedzie odleglosc miedzy okraglakiem a trybuna AB... Odleglosc od boiska jeszcze mu jestem w stanie wybaczyc bo zaczal projektowac cos innego a potem wszystko sie pozmienialo... kolor krzeselek - na to mamy jakis tam wplyw... Ja sie naprawde nie czepiam, jestem szczesliwy ze bedziemy miec duzy stadion, ale za tym idzie cos innego... Jak cos ma byc "twoje" to ogladasz to dokladnie 10 razy, a na nasz wystarczy spojrzec 2 by zauwazyc ze cos jest nie tak... Wiem ze liczyc sie bedzie i tak to co na boisku, ale jak sie mnie kiedys syn zapyta "tato co to za dziura tam w trybunie C? " to co mu odpowiem? Ze partyzanci zrobili wczasie wojny wysadzając arsenal niemiecki, ktory tam byl, czy raczej ze to jama smoka wawelskiego ktory lata wokol boiska... ? Juz wiem co mi odpowie... "Taaaa, a z tego okrąglego "cosia" zaraz wybiegnie Szewczyk Dratewka"... :/
Ostatnio edytowane przez maci0s : 12.09.2009 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A jaki ukos w narożniku wam chodzi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O ten
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
trzeba przynać że to kolejna rzecz nad którą O. musiał długo myśleć.Może to specjalnie robi żeby to był taki jego znak rozpoznawczy
a tak na poważnie to gdzie jest oficjalna informacja że ten wyjazd jest dla kosiarek? A może tam będą zawodnicy wychodzili na murawę?![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Arapaho ty się zastanowiłeś nad tym postem chociaż chwile zanim go napisałeś? Straszne bzdury wygadujesz. Pan O. jaki jest to jest, ale akurat te narożniki to mu się udało, po pierwsze nie s.......ić, a po drugie dopasować jakoś sensownie do jednopoziomowej trybuny.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wystarczyły by po prostu elektroniczne reklamy,jak praktycznie wszędzie na zachodzie a nie jakieś latające płachty jak w trzecim świecie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak patrze na spojność stadionu Legii to mi się scyzoryk w ręce otwiera na myśl o tym kretynie co to nam zafundował trybune wdłuż dwóch rzędów reklam. Ten pan powinien miec u nas zakaz stadionowy .
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 13.09.2009 o godz. 01:55.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wy już macie jakąś paranoje!Nasz Stadion wygląda lepiej od tego na Legii i pasuje do okolicy ale nie będe się w to zagłębiał. Dajcie na wstrzymanie z tym krytykowaniem juz bo to jest NUDNE! Mnie osobiście bardzo podoba się nasz stadion mimo kilku mankamentów z którymi sie już oswoiłem.
Ostatnio edytowane przez rav : 13.09.2009 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałeś mój post w całości czy masz może problemy z poprawnym czytaniem? Jak wg.ciebie ten skos na górze narożnika, jakiś daszek **** wie po co i wyjazd- podobno dla kosiarek w środku trybuny C - to są nies.......one patenty to zmień okuliste bo cie okłamuje
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Od zachodniej strony 3 koparki dzisiaj ostro pracują. Myślę, że jak ostatecznie zakończą prace ze ścianką to rzucą jeszcze ze 2 i wtedy ziemi będzie ostro ubywać.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Narazie problemem nie jest mała ilość koparek tylko ciężarówek które wywożą ziemię,a w takim tempie jak teraz mogą mieć problem żeby zdążyć do października.
Ostatnio edytowane przez DIX1906 : 14.09.2009 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Narożniki są takie, a nie inne bo wcześniej popełniono kilka błędów, a także w trakcie budowy zmieniono nieco projekt. Podsumowując narożniki są wcale niezłe i połączenie ich z jednopoziomową trybuną wyszło nadspodziewanie dobrze. Mniej szydery a więcej realizmu. Co do innych rzeczy się nie wypowiadam, tak jak nie wypowiedziałem się wcześniej, więc po co odnosisz się do daszku czy wjazdu dla kosiarek? Tego nie wiem. Drugi raz już dziś powtarzam: Czytanie ze zrozumieniem nie boli. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak jak ktoś tu już napisał - daszek ten może zapobiegać wchodzeniu ludzi z trybuny na dach, lub być stanowiskiem dla kamer - na prawdę, nie krytykujcie wszystkiego tylko dlatego, ze zaprojektował to O. Z całą pewnością tak z gruchy ni z pietruchy by takiego daszku nie dał, więc do czegoś on na pewno jest potrzebny.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten daszek jest akurat najmniejszym problemem tego stadionu (o ile w ogóle jest problemem, bo ja nie widzę nic w nim złego) i nie rozumiem, dlaczego ludzie tak się tego szczegółu czepiają..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wg mnie to musi być platforma dla kamer no bo przecież co innego? zresztą nigdzie indziej kamer chyba nie dadzą rady montować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kamery pewnie będą na trybunie głównej, ale jakieś zastosowanie to musi miec. Powiem wiecej, nawet fajniej bedzie wyglądało, jak nad głową będzie się mialo takie coś, a nie kraty.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiem że to było parę stron temu ale nie chciało mi się wcześniej szukać w internecie informacji na temat stadionu Lecha. Dlaczego stadionu Lecha? Ponieważ zawsze gdy widzę widok na IV trybunę tego stadionu na pierwszy rzut oka widać że tamtejsza trybuna za bramką jest znacznie dłuższa od obu trybun na naszym stadionie. I po małych poszukiwaniach informacji na temat długości tamtejszych trybun znalazłem informację że II trybuna, krótsza z nich (na zdjęciu po lewej) ma długość 128m, natomiast trybuna IV (po prawej) ma długość 189 m: ![]() Jak widać długości trybun u nas za bramkami wynosząca TYLKO 99,9m i nie przeszkadzały w tym aby zrobić trybuny boczne bliżej boiska. I nie możecie narzekać że projekt się zmieniał i nie przewidywał narożników. Już od dawna się zastanawiałem czy nie można olać tych trybun za bramkami i przybliżyć w JAKIŚ sposób trybuny wschodniej i zachodniej. W tym momencie wyszedł brak jakiejkolwiek wyobraźni architektonicznej u pana O. Dlaczego? Ponieważ można było zrobić to o co zrobiono Poznaniu: ![]() Jak widać na zdjęciu mimo dużej szerokości trybun za bramkami można było przybliżyć sprytnym manewrem boczne sektory bliżej boiska, a że mieliśmy takiego architekta jakiego mieliśmy to wychodzi tylko jego niekompetencja. Mimo tego że mieliśmy 2 trybuny za bramkami i z trybunami wzdłuż boiska można było zrobić PRAWIE WSZYSTKO, to jednak zabrakło kogoś kto by to odpowiednio zaprojektował!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Specem żadnym nie jestem ale wydaję mi się że u nas się tak nie dało gdyż wejścia na stadion u nas w trybunach D i E są prostopadłe do murawy a nie pod skosem jak w Poznaniu ale to tylko mój domysł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|