The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2009, 08:19
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Myśląc o tym przychodzą mi na myśl takie wytłumaczenia tego faktu. Albo pan Obtułowicz zabierając się za projektowanie obiektu na R 22 był realistą, który nie przewidział że może być u nas EURO 2012 i wiedział że i tak skończy się na tym że powstaną góra dwie trybuny za bramkami, więc wpasował je w istniejące A/B i C żeby prezentowały się one dobrze ale w zestawieniu właśnie z tym co już istnieje... Albo może ktoś dał mu jakieś chore wytyczne że ma tak być i tyle... To oczywiście rozważania pół żartem, pół serio Ale jak jest na prawdę i czy rzeczywiście wynikło to z jego dyletanctwa trudno nam wyrokować skoro sam pan architekt nigdy publicznie szerzej i dokładnie nie wypowiadał się na temat swojego projektu.
Cóż, dobry architekt to nie tylko osoba, która projektuje tak, jakie podają mu wytyczne, ale zwraca uwagę, które wytyczne należałoby zmienić. Pan Obtułowicz najwyraźniej uznał, że główne trybuny na stadionie piłkarskim mogą zaczynać się w tym samym miejscu zarówno gdy stadion posiada tor dookoła boiska, jak i gdy go nie posiada. Euro nie ma tu nic do rzeczy - Obtułowicz czynił wstępne projekty całego stadionu... Euro spowodowało urealnienie zakończenia inwestycji i przeprojektowanie głównych trybun ale nie zmianę ich umiejscowienia względem boiska.

Ale może się czepiam. W końcu w klubie pewnie się cieszą, że nadal będą mogli oferować dwa rzędy reklam...

Grzesiek7 napisał(a):Wyświetl post
Wtedy, zamiast prowadzić rozbudowę stadionu "w górę", można pomyśleć o rozbudowie "w dół" (przy założeniu, że uda się rozwiązać problem wód gruntowych). Obniżenie murawy i dodanie kilku rzędów przybliży trybuny W i E na odległość zbliżoną do odległości trybun za bramkami. Piękne może by to nie było, bo przy zachowaniu wyjazdów dla karetek, trzeba by było je poprowdzić "lekką szykaną" i w związku z tym dodatkowe rzędy nie mogłyby powstać na całej długości trybun...
A ponadto miejsca te nie byłyby zadaszone. Po oddaniu stadionu do użytku nie wierzę w żadną jego rozbudowę przez kolejne 50 lat.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.09.2009, 09:04
rav napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, ale nie łączmy tego, że nie było wiadomo, czy wybudują coś jeszcze z kwestią odległości od murawy.

Nawet jeśli założymy, że obietnice budowy głównych trybun były mgliste, to założenia co do ich powstania istniały! I gołym okiem było widać, że te trybuny będą oddalone od boiska o 16 metrów, jeśli trybuny za bramkami zostaną wybudowane o szerokości 100 m.

Zatem to, że jest tak duża odległość od murawy to wina projektanta a nie warunków w jakich przyszło mu tworzyć projekt.

To co wkurza, to to, że przy takich samych nakładach finansowych widoczność, szczególnie z pierwszej kondygnacji, mogła być odrobinę lepsza, gdyby nie dyletanctwo projektanta. Z drugiego piętra widok jest naprawdę super.
100% racji
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 12.09.2009, 09:34
Dopiero niedawno zauwazylem ze wykanczają narozniki skosem do trybun d i e.... o co chodzi? ktos wie Rozumiem ze obecne trybuny moglyby zaslaniac widok na boisko, ale zeby taką kiche robic? juz trzeba to bylo do prosta pociągnąc a najwyżej nie montowac tam krzeselek...:/

Powód: foto
Ostatnio edytowane przez maci0s : 12.09.2009 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.09.2009, 09:54
^ maci0s zobacz sobie kilka postów wyzej tam widać elewacje z tym skośnym wykończeniem. Chyba nie wyląda tak strasznie?

A co do dużej odległości to wydaje mi się że możnaby obniżyć murawę jeszcze bardziej niż o te 80 cm, co jak powszechnie wiadomo wpłynęłoby pozytywnie na widoczność.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.09.2009 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
daeclan
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 12.09.2009, 10:10
Mleko się rozlało, nie ma co nad nim się użalać. Jedni się cieszą, mając na względzie to co reprezentował stadion jeszcze do niedawna, inni krytykują, mając na uwadze nieszczęsną odległość trybun od boiska ( to wada która będzie się odbijać czkawką pewnie jeszcze długo). Na dzień dzisiejszy można z pewnością postawić spory minus za odległośc trybun od boiska. To jedyny jak na razie pewnik, który niestety nie ulegnie zmianie. Bryła stadionu, zaplecze, gastronomia, to wszystko przed nami, dlatego z ostateczną oceną należy się wstrzymać, do momentu kiedy drużyna "Białej Gwiazdy" wybiegnie na boisko i rozegra swój pierwszy mecz.
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.09.2009, 13:15

Ale może się czepiam. W końcu w klubie pewnie się cieszą, że nadal będą mogli oferować dwa rzędy reklam...

Po oddaniu stadionu do użytku nie wierzę w żadną jego rozbudowę przez kolejne 50 lat.
No i kwestia dwóch rzędów reklam to jest jakiś plus i w dodatku wytłumaczenie tego, że od trybun do linii bocznych boiska będziemy mieli aż tak dużą odległość - w końcu jesteśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce co sprawia że atrakcyjnym dla potencjalnych sponsorów To oczywiście mówię z przymrużeniem oka, ale warto szukać w końcu mimo wszystko jakichś pozytywów

Co do tego że jak skończą już szczęśliwie budowę naszego obiektu, to choć nie chciałem tego głośno mówić, ale też sądzę że kolejna modernizacja stadionu Wisły to bardzo odległa przyszłość - obawiam się, że może nawet znacznie odleglejsza niż wspomniane przez Ciebie 50 lat... Dlatego snucie teraz jakichś koncepcji ewentualnej rozbudowy obiektu to tak jak pisanie scenariusza do filmu science-fiction
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.09.2009, 14:38
Od poniedziałku w górnej częśći sektora C trwa montaż rusztowania, na którym układane są szalunki pod ostatni stropu trybuny. Zaraz nad nim pod koniec przyszłego miesiąca rozpocznie się montaż zadaszenia. W międzyczasie wewnątrz trybuny trwa budowa ścianek działowych, oraz zakładanie instalacji. Co się tyczy zewnętrznej częśći obiektu, konkretnie piętra trybun narożnych, to gotowe są już rygle na których rozpoczęto układanie szalunków pod stopnice.
Największe zmiany jednak zaobserwować można po zachodniej stronie stadionu. Widać tam wyraźny postęp w stosunku do stanu z przed kilku dni. Oprócz - tradycyjnie już wykopów i wywożenia ziemi trwa wylewanie górnej część ścianki szczelinowej, oraz budowa stropów nad wjazdami do podziemnych parkingów.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za około 2 tygodnie wewnątrz 7metrowego wykopu pojawi się chudy beton stanowiący podkład dla płyty fundamentowej.

http://www.stadionwisly.info/fotorelacje_z_budowy
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 12.09.2009, 16:44
Crazykaro nie o to chodzi jak to wyglada z zewnątrz, tylko o to po co O tak kombinuje? Nie mógł tego zrobic od poziomicy? musial znow cos wymyśleć? ;/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 12.09.2009, 17:00
Jak sam zauważyłeś z tego miejsca byłaby zerowa widoczność więc po co beton zużywać. Wg mnie nie ma się czym przejmować, a bardziej martwiłbym się o inne detale jak... odległość od murawy czy kolor krzesełek
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 12.09.2009, 17:36
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jak sam zauważyłeś z tego miejsca byłaby zerowa widoczność więc po co beton zużywać. Wg mnie nie ma się czym przejmować, a bardziej martwiłbym się o inne detale jak... odległość od murawy czy kolor krzesełek

To nie o to chodzi bo juz woda sie wylała... Ostatnio bylem na R22 i naprawde wygląda to wszystko imponująco, ale jak sie tak czlowiek przypatrzy to albo ukosne zakonczenia naroznika [zobacz to od strony parku jordana... ni w 5 ni w 10], wyjazd kosiarki [ tam sobie akurat wymyslil składzik na kosiarke, a zeby za daleko nie jezdzic na murawe to wyp.......ł dziure jak mu pasowalo i nie przejmowal sie ze to ani rowno ani ladnie, ani praktycznie bo kosztem kilku krzeselek, o tej bialej budzie przy okraglaku z ktorej jakies rury wychodza niewspomne [chyba kotlownia]... Jak juz musial tego walca postawic to po co zrobil to wyjscie? a no po to ze byl jupiter... Przyszedl natchniony O do biura i przepowiedział "STWORZE PAWILON MEDIALNY MIEDZY E I A/B... Naszkicowal... Spodobalo mu sie i Powiedział O "NIECH SIE STANIE"... Wtedy podszedl do niego praktykant architektury z PK i powiedział "ależ Panie, tak sie nie da bo tam jest rura..."... Na co O rzekł "aaaa rura?".... Pomyslal, stwierdzil ze sie odsunie troche okraglaka a tam potem wstawi plombe... no i wstawil... wizja zostala na nasze nieszczęście... zobaczcie od boiska lekkoatletycznego jaka bedzie odleglosc miedzy okraglakiem a trybuna AB... Odleglosc od boiska jeszcze mu jestem w stanie wybaczyc bo zaczal projektowac cos innego a potem wszystko sie pozmienialo... kolor krzeselek - na to mamy jakis tam wplyw... Ja sie naprawde nie czepiam, jestem szczesliwy ze bedziemy miec duzy stadion, ale za tym idzie cos innego... Jak cos ma byc "twoje" to ogladasz to dokladnie 10 razy, a na nasz wystarczy spojrzec 2 by zauwazyc ze cos jest nie tak... Wiem ze liczyc sie bedzie i tak to co na boisku, ale jak sie mnie kiedys syn zapyta "tato co to za dziura tam w trybunie C? " to co mu odpowiem? Ze partyzanci zrobili wczasie wojny wysadzając arsenal niemiecki, ktory tam byl, czy raczej ze to jama smoka wawelskiego ktory lata wokol boiska... ? Juz wiem co mi odpowie... "Taaaa, a z tego okrąglego "cosia" zaraz wybiegnie Szewczyk Dratewka"... :/
Ostatnio edytowane przez maci0s : 12.09.2009 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 12.09.2009, 18:14
A jaki ukos w narożniku wam chodzi?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2009, 18:22
O ten
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.09.2009, 20:29
trzeba przynać że to kolejna rzecz nad którą O. musiał długo myśleć.Może to specjalnie robi żeby to był taki jego znak rozpoznawczy a tak na poważnie to gdzie jest oficjalna informacja że ten wyjazd jest dla kosiarek? A może tam będą zawodnicy wychodzili na murawę?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.09.2009, 20:57
Arapaho ty się zastanowiłeś nad tym postem chociaż chwile zanim go napisałeś? Straszne bzdury wygadujesz. Pan O. jaki jest to jest, ale akurat te narożniki to mu się udało, po pierwsze nie s.......ić, a po drugie dopasować jakoś sensownie do jednopoziomowej trybuny.

Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.09.2009, 23:27
A właśnie, fajnie by było gdyby zrobili coś w podobie do tych z Bundesligi, gdzie dwa rzędy reklam są ułożone pod specjalnym kątem, co w transmisji w tv daje fajny efekt "jedności" reklam i w rezultacie wygląda to jak jeden szeroki rząd reklam.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.09.2009, 23:37
Wystarczyły by po prostu elektroniczne reklamy,jak praktycznie wszędzie na zachodzie a nie jakieś latające płachty jak w trzecim świecie...
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 13.09.2009, 01:51
jak patrze na spojność stadionu Legii to mi się scyzoryk w ręce otwiera na myśl o tym kretynie co to nam zafundował trybune wdłuż dwóch rzędów reklam. Ten pan powinien miec u nas zakaz stadionowy .
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 13.09.2009 o godz. 01:55.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.09.2009, 09:28
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyły by po prostu elektroniczne reklamy,jak praktycznie wszędzie na zachodzie a nie jakieś latające płachty jak w trzecim świecie...
Ja bym Bundesligi nie nazywał trzecim światem...
Odpowiedz cytując
daro83
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 13.09.2009, 11:45
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
jak patrze na spojność stadionu Legii to mi się scyzoryk w ręce otwiera na myśl o tym kretynie co to nam zafundował trybune wdłuż dwóch rzędów reklam. Ten pan powinien miec u nas zakaz stadionowy .
Wy już macie jakąś paranoje!Nasz Stadion wygląda lepiej od tego na Legii i pasuje do okolicy ale nie będe się w to zagłębiał. Dajcie na wstrzymanie z tym krytykowaniem juz bo to jest NUDNE! Mnie osobiście bardzo podoba się nasz stadion mimo kilku mankamentów z którymi sie już oswoiłem.
Ostatnio edytowane przez rav : 13.09.2009 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.09.2009, 16:37
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Arapaho ty się zastanowiłeś nad tym postem chociaż chwile zanim go napisałeś? Straszne bzdury wygadujesz. Pan O. jaki jest to jest, ale akurat te narożniki to mu się udało, po pierwsze nie s.......ić, a po drugie dopasować jakoś sensownie do jednopoziomowej trybuny.
Przeczytałeś mój post w całości czy masz może problemy z poprawnym czytaniem? Jak wg.ciebie ten skos na górze narożnika, jakiś daszek **** wie po co i wyjazd- podobno dla kosiarek w środku trybuny C - to są nies.......one patenty to zmień okuliste bo cie okłamuje
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.09.2009, 13:54
Od zachodniej strony 3 koparki dzisiaj ostro pracują. Myślę, że jak ostatecznie zakończą prace ze ścianką to rzucą jeszcze ze 2 i wtedy ziemi będzie ostro ubywać.
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Stary 14.09.2009, 14:29
Narazie problemem nie jest mała ilość koparek tylko ciężarówek które wywożą ziemię,a w takim tempie jak teraz mogą mieć problem żeby zdążyć do października.
Ostatnio edytowane przez DIX1906 : 14.09.2009 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.09.2009, 15:02
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałeś mój post w całości czy masz może problemy z poprawnym czytaniem? Jak wg.ciebie ten skos na górze narożnika, jakiś daszek **** wie po co i wyjazd- podobno dla kosiarek w środku trybuny C - to są nies.......one patenty to zmień okuliste bo cie okłamuje
Skomentowałem pierwszą część twojego posta dotyczącą skosu na szczycie narożników. Problemu z czytaniem nie mam żadnego. Narożniki wykonane są w taki a nie inny sposób, po to aby dopasować dwupoziomową wyższą trybunę z jednopoziomową niższą. Spasowanie tego w sensowną całość wyszło bardzo udanie. Jeżeli tego nie dostrzegasz "to zmień okuliste bo cie okłamuje".

Narożniki są takie, a nie inne bo wcześniej popełniono kilka błędów, a także w trakcie budowy zmieniono nieco projekt. Podsumowując narożniki są wcale niezłe i połączenie ich z jednopoziomową trybuną wyszło nadspodziewanie dobrze. Mniej szydery a więcej realizmu.

Co do innych rzeczy się nie wypowiadam, tak jak nie wypowiedziałem się wcześniej, więc po co odnosisz się do daszku czy wjazdu dla kosiarek? Tego nie wiem. Drugi raz już dziś powtarzam: Czytanie ze zrozumieniem nie boli.

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2009, 15:14
Tak jak ktoś tu już napisał - daszek ten może zapobiegać wchodzeniu ludzi z trybuny na dach, lub być stanowiskiem dla kamer - na prawdę, nie krytykujcie wszystkiego tylko dlatego, ze zaprojektował to O. Z całą pewnością tak z gruchy ni z pietruchy by takiego daszku nie dał, więc do czegoś on na pewno jest potrzebny.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 14.09.2009, 15:44
Ten daszek jest akurat najmniejszym problemem tego stadionu (o ile w ogóle jest problemem, bo ja nie widzę nic w nim złego) i nie rozumiem, dlaczego ludzie tak się tego szczegółu czepiają..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.09.2009, 17:04
Wg mnie to musi być platforma dla kamer no bo przecież co innego? zresztą nigdzie indziej kamer chyba nie dadzą rady montować.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2009, 17:07
Kamery pewnie będą na trybunie głównej, ale jakieś zastosowanie to musi miec. Powiem wiecej, nawet fajniej bedzie wyglądało, jak nad głową będzie się mialo takie coś, a nie kraty.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 14.09.2009, 17:29
Zaraz, zaraz... Bzdury piszesz. Od początku plan przebudowy zakładał stworzenie nowego stadionu. W najtańszym z wariantów powstać miały trzy nowe trybuny, bez narożników, miano także wyremontować trybunę główną - nadbudować ją dachem, odświeżyć budynek. Takie było założenie i takie były plany, które już wówczas uważano za realne, zapisywano odpowiednie kwoty w budżecie miasta. Gdyby tak nie było, to jako pierwsza wyremontowana by została trybuna główna, ewentualnie zostałoby postawione nowe C, bo jaki sens miałoby postawienie dwóch nowoczesnych trybun za bramkami przy pozostawieniu starych, niezadaszonych trybun dłuższych.

Nie jest też prawdą, że wybudowano tak szerokie, 100-metrowe trybuny za bramkami, bo nie zakładano budowy narożników. A to dlatego, że już przy pierwszym wariancie przebudowy stadionu mówiono, iż zostanie on tak zbudowany, żeby można było w przyszłości dobudować narożniki. Poza tym na wszystkich starych wizualizacjach trybuny dłuższe zaczynały się tam, gdzie kończyły się trybuny za bramkami - zatem ich umiejscowienie było uzależnione od szerokości trybun za bramkami.

I tu niestety wyszło totalne dyletanctwo projektanta, który nie zdołał dowiedzieć się, że standardowymi wymiarami boiska piłkarskiego są 105x68. Dziecko w szkole podstawowej wyliczyłoby, że przy 100-metrowej trybunie za bramką, po odjęciu 68 metrów i podzieleniu tego przez dwa wychodzi 16. 16 metrów odległości dłuższych trybun od boiska!!! Ale niestety pan Obtułowicz nie raczył zwrócić na to uwagi, mimo że był wożony po nowoczesnych stadionach jak Arena Auf Schalke. Widocznie bardziej podobała mu się odległość od boiska na Olimpico w Rzymie, który posiada bieżnię.

Więc nie dajcie sobie wmówić, że trybuna za bramkami była tak szeroka, bo "pierwotne plany były inne". Po prostu pierwotne plany od początku posiadały poważne wady, z których część nie udało się wyeliminować do końca projektowania stadionu.

Wiem że to było parę stron temu ale nie chciało mi się wcześniej szukać w internecie informacji na temat stadionu Lecha. Dlaczego stadionu Lecha? Ponieważ zawsze gdy widzę widok na IV trybunę tego stadionu na pierwszy rzut oka widać że tamtejsza trybuna za bramką jest znacznie dłuższa od obu trybun na naszym stadionie. I po małych poszukiwaniach informacji na temat długości tamtejszych trybun znalazłem informację że II trybuna, krótsza z nich (na zdjęciu po lewej) ma długość 128m, natomiast trybuna IV (po prawej) ma długość 189 m:

Jak widać długości trybun u nas za bramkami wynosząca TYLKO 99,9m i nie przeszkadzały w tym aby zrobić trybuny boczne bliżej boiska. I nie możecie narzekać że projekt się zmieniał i nie przewidywał narożników. Już od dawna się zastanawiałem czy nie można olać tych trybun za bramkami i przybliżyć w JAKIŚ sposób trybuny wschodniej i zachodniej. W tym momencie wyszedł brak jakiejkolwiek wyobraźni architektonicznej u pana O. Dlaczego? Ponieważ można było zrobić to o co zrobiono Poznaniu:

Jak widać na zdjęciu mimo dużej szerokości trybun za bramkami można było przybliżyć sprytnym manewrem boczne sektory bliżej boiska, a że mieliśmy takiego architekta jakiego mieliśmy to wychodzi tylko jego niekompetencja.

Mimo tego że mieliśmy 2 trybuny za bramkami i z trybunami wzdłuż boiska można było zrobić PRAWIE WSZYSTKO, to jednak zabrakło kogoś kto by to odpowiednio zaprojektował!!
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2009, 17:42
Specem żadnym nie jestem ale wydaję mi się że u nas się tak nie dało gdyż wejścia na stadion u nas w trybunach D i E są prostopadłe do murawy a nie pod skosem jak w Poznaniu ale to tylko mój domysł.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 14.09.2009, 18:43
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Skomentowałem pierwszą część twojego posta dotyczącą skosu na szczycie narożników. Problemu z czytaniem nie mam żadnego. Narożniki wykonane są w taki a nie inny sposób, po to aby dopasować dwupoziomową wyższą trybunę z jednopoziomową niższą. Spasowanie tego w sensowną całość wyszło bardzo udanie. Jeżeli tego nie dostrzegasz "to zmień okuliste bo cie okłamuje".

Narożniki są takie, a nie inne bo wcześniej popełniono kilka błędów, a także w trakcie budowy zmieniono nieco projekt. Podsumowując narożniki są wcale niezłe i połączenie ich z jednopoziomową trybuną wyszło nadspodziewanie dobrze. Mniej szydery a więcej realizmu.

Co do innych rzeczy się nie wypowiadam, tak jak nie wypowiedziałem się wcześniej, więc po co odnosisz się do daszku czy wjazdu dla kosiarek? Tego nie wiem. Drugi raz już dziś powtarzam: Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
A gdzie ja pisze o tym że całe narozniki sa s.......one? moze mi powiesz? Pisałem o skosie na górze który tam pasuje jak pięść do twarzy i trudno zrozumieć po co tam jest.A narożnik jak narożnik - może mógł być lepszy a moze gorszy .Przy całym tym projekcie stadionu to pewnie może być
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów