|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
spróbuj tutaj się zalogować https://ehms13.pk.edu.pl/?action=logout
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mam pytanko : Czy uczelnia MWSZ im . Józefa Dietla jest dobrą uczelnią i czy uczęszczają do niej Wiślacy czy pół na pół
P.S Patrzą na wyniki z matury jeśli chce iść zaocznie P.S Czy muszę być w każdy weekend na zajęciach czy mogę opuszczać , chodzi o wyjazdy i mecze . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ok dzieki wielkie wonski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy na Zarządzanie i Inżynierie Produkcji na AGH jest się łatwo w miarę dostać i czy się opłaca iść ?
Chce wiedziec na przyszłość ;d a i jeszcze coś o Stosunkach międzynarodowych na UJ ![]() Powód: Wielka Lechia moich marzeń..
Ostatnio edytowane przez zawszewiernyts : 01.09.2009 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Trochę odbiegnę od czystko uczelnianych i maturalnych spraw.
Ile kosztuje karta na wszystkie linie studencka? To są ustawowe ulgowe? Zdziwiony jestem, ponieważ pojedynczy bilet jest tańszy, a na wszystkie droższy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miesięczny na wszystkie sieci STUDENCKI 44.70 PLN, pojedynczy bilet 1.25
tytaj masz wszystko napisane http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=219 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
47zł studencki, i tak właśnie jest napisane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorki, mój błąd, pomuliły mi się te opisy pod cennikami. 47 :/ skąd te pieniądze ma wziąć polski biedny student. :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To dobrze widziałem! Dzięki!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś link do strony gdzie miałbym podane wszystkie uniwersytety i szkoły wyższe w Krakowie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
http://www.uczelnie.pl/nu.asp?p=546,26,1 chyba gra gitara
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hej mam takie pytanko, jak sie jest zarejstrowanym na tym e-Rekrutacja na AGH a piszą że potzreba "podpisanego podania wraz z kartą wpisową" do dokumentow, to gdzie mam to znaleźć bo kurcze nie wiem sama...
![]()
Dla przyjaciół:
![]() Alea iacta est... Carpe diem, quam minimum credula postero.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie musisz iść do WKR najlepiej z dokumentami i wszystko Ci powiedzą, co masz zrobić. Albo zadzwoń do nich.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Witam!
Czy mial ktos stycznosc ze szkola zawodowa Publishing School http://publishingschool.pl/main.html Jakies opinie z gory dzieki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dostał sie ktos za drugim naborem na informatyke na UJ,wydzial FAIS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
W tym roku juz matura wiec czasu mniej, pytań więcej ( nie moge się w tym połapac wogóle..._):
Chodzi ktoś na Turystykę i rekreację? I na jaką uczelnię warto by się wybrac? Jeśli będę zdawał jako dodatkowy przedmiot matematykę rozszerzoną i ją obleję i zostanie mi tylko podstawowa, to zdałem? I jest jakiś przelicznik na punkty z matury rozszerzonej? Jeśli będę zdawał zarówno geografię oraz matematykę rozszerzoną to jak obleję coś z tych dwóch to oblałem maturę czy nie? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz z tego co wiem zmienili, wrócili do wersji poprzedniej, że najpierw piszesz podstawową, następnie po przerwie rozszerzoną. Jak zdasz podstrawę, a rozszerzonego nie, to zdałeś. Jeśli np. geografia była drugim przedmiotem, dodatkowym i jeśli nie zdałeś, to nie ma znaczenia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
KTOŚ COŚ SŁYSZAŁ O TEJ SZKOLE:
http://www.wsz-pou.edu.pl/e-learning/sierpien2009/o2/2/ studia przez internet... hmm ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
W kwestii zdania matury - słyszałem, że musicie po prostu zdać trzy przedmioty podstawowe: polski, angielski i matematyka. Reszta rozszerzonych już ich nie interesuje. Jest ktoś, kto poprawia? Ja tak, wszystko biorę rozszerzone - polski, angielski, wos i zastanawiam się nad geografią. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A czy to nie jest tak, że można wziąść max 3 przedmioty, nawet przy poprawie
Co do majcy podst. i roszerzonej to tak jak napisał !!IRIVER!!. Są 3 przedmioty podstawowe które zdać musimy czyli polski, obcy, majca i jak chcemy to możemy sobie wziąść jakiś rozszerzony, tylko jak nie zdamy 1 z podstawowych to matura nie zdana |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
polecicie jakiś przyjemny temat na prezentację z Polskiego?
najlepiej nic związanego z lekturami i podobnymi bzdetami. |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś może gotową pracę na temat wizerunku rycerza w literaturze? priv
będę wdzięczny:] ![]()
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sprzedam za normalne pieniądze prezentacje temat:
[FONT="]Obrzędy i obyczaje ludowe w literaturze - omów sposoby ich przedstawiania i funkcje w wybranych utworach literackich[/FONT] I Literatura podmiotu: [FONT=Symbol]·[FONT="] [/FONT][/FONT]Kochanowski J.: Pieśń świętojańska o sobótce [w] Tomczak M.: Utwory wybrane, Białystok 2002, [FONT=Symbol]·[FONT="] [/FONT][/FONT]Mickiewicz A.: Dziady cz. II, Wrocław 1997, ISBN 83-7162-106-X [FONT=Symbol]·[FONT="] [/FONT][/FONT]Redliński E.: Konopielka, Warszawa 1993, ISBN 83-07-02361-0 [FONT=Symbol]·[FONT="] [/FONT][/FONT]Reymont W.S.: Chłopi T. 1: Cz. 1: Jesień, Warszawa 1982, ISBN 83-06-00819-7 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Gucio25 przyjemny temat jaki znam to np "jezyk komentatorow sportowych"
kuzyn to mial 2 lata temu i dostal maxa a mowil o .......ach typu "wałdoch puścił bąka lewą stroną" na oryginalnych tematach zadko ulewaja bo nie ma na czym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej wybierz jakąś postać np żołnierza czy tak jak ja lekarza. Opowiadasz o lekarzu kilka podstawowych informacji potem opisujesz 3 z lektur i jest przyjemnie. Z komentatorami sportowymi jest różnie słyszałem że niektórzy egzaminatorzy pytają o gramatykę w końcu chodzi o język komentatorów. Ja za lekarza dostałem 20 pkt więc jak coś możesz pisać na priv odnośnie tego lekarza gdybyś się zdecydował albo chciał więcej informacji. Pozdro.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z swojej strony bardzo polecam Ci temat "Motyw Państwa w literaturze". Masz wiele sposobów podejścia do tematu, jak nie z strony historycznej, to socjologicznej, psychologicznej, politycznej czy w końcu literackiej. Wiadomo wszystko się z sobą wiąże ale uważam że każdy znajdzie coś dla siebie. Jeżeli chcesz więcej informacji na ten temat zapraszam na priv. Służę pomocą
![]() ![]()
Unia Tarnów&Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
a tak na serio to co za roznica jaki temat wezmiesz, jak i tak zaczniesz go robic 2 dni przed maturą? ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
z tego co mogę powiedzieć z własnego doświadczenia to zapewne musisz wybrać temat z listy w szkole, a jeśli chciałbyś jakiś indywidualny projekt to należało to zgłosić w zeszłym roku. A rada dla wszystkich nie spinajcie się naprawdę ustnymi maturami bo to kompletna bzdura ;] EDYTA: Przypomniało mi się bo ostatnio znalazłem w czasie porządków pewne materiały, a więc sprzedam: - coś ponad 10 takich książeczek opracowań kluczowych lektur przykład - vademecum Operona z Geografii - jakieś repetytorium Longmana z Anglika także jak coś priv ;] Powód: handel bo kryzys ;]
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 13.09.2009 o godz. 22:19.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|