|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
A czerwony powinien być pierwszy I taki też kolor krzesełek na całośći. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
mnie troche martwi odleglosc trybun od boiska ( przwija sie odleglosc 17-21m)
popatrzcie jak konkurencja bedzie miala bliziutko do murawy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja uważam że kolor krzesełek na całym stadionie powinien być czerwony. Tak jak na czerwono przychodza ubrani kibice, jeżeli będą puste miejsca to one będą mniej zauważalne
. Jak dla mnie innej możliwości nie ma. Puste niebieskie miejsca bardziej będą rzucać się w oczy niż czerwone. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez licoo : 05.09.2009 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Wg. dokumentacji projektowej na Legii ma być 8-10m, a u nas dokładnie 17,41 m. Patrząc na zdjęcia i znając realia kibicowania można się spodziewać, że na Legii funkcje ochronną będzie pełnić wysoki płot a u nas płotek + fosa, co moze sie okazać dużo lepszym i wygodniejszym rozwiązaniem. Mysle, że nie bedzie źle... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z forum scyscrapercity wklejone przez Coolumboo. W takiej rozdzielczości jeszcze tego nie widziałem, naprawde fajnie to wygląda. Aż sie prosi o to żeby za 2-3 lata zburzyć okrąglaka i wybudować tam narożnik.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() Inna sprawa to to ze : "Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte." a Legia takowe miejsca stojące będzie mieć więc nie wiem jak oni zrobią z tego stadionu klasę Elite
Ostatnio edytowane przez Enterpr!se : 05.09.2009 o godz. 12:46.
![]() Może na nowym stadione się tego doczekamy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Martwmy się o siebie. Cóż to za głupie gadanie..? Może jeszcze o pasach zaczniemy rozprawiać, że mają 6, 8 i 10 metrów (w zależności od trybuny) i też im zaraz stadion zamkną? W ogóle wszystkim zamkną, gdzie odległość od murawy < 15 i nie ma wysokich płotów... Uehhh...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
O pasach można porozmawiać bo za rok się może okazać że podczas gdy ich obiekt będzie jeszcze w remoncie oni będą grać u nas
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Rany boskie ludzie czy wy na stadion idziecie dach oglądać czy mecz? Najlepiej gdyby w ogóle dachu nie robili, bo większość nie musiałaby słuchać któryś raz z kolei o tym samym.
1. Dach niesymetryczny 2. murawa za daleko Dajcie sobie na wstrzymanie i poczekajcie na koniec budowy. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to ja również z wątku o naszym stadionie ze scyscrapercity, pozwole sobie przedstawić wizję przedstawioną przez użytkownika cmO "wkomponowania" okrąglaka w główną trybunę
![]() http://img210.imageshack.us/img210/8387/2a1e10d541q.jpg ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zauwarzyłem że te panele skośne co są na dachu na trybunie C to nie są na całej trybunie wylko na wysokości murawy.Po mojemu lepiej by wyglądało gdyby były na całej długości a najlepiej gdyby połączyli spójnie dachy trybun.Tak samo ładniej by wyglądało gdyby na trybunie A i B te niebieskie elementy przeciągneli na całą trybune a nie że zostawili 3 okna/szyby(?) białe chodzi mi to od strony fasady stadion przy parkingach. Ale to są takie pierdoły a stadion moim zdaniem będzie super i już nie mogę się doczekać pierwszeog meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dlaczego u nas nie będą łączyć tych dachów ze sobą? Tak jest i na Stanford Bridge, Newcastle też ma łączone dachy ze sobą. A u nas widać na razie jeszcze nie są przekonani co chcą zrobić chyba, bo teraz ta wizualizcja z tym że tylko na długości murawy, wcześniejsze że nad E i D wchodziło.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten projekt niczego nie daje, poza tym, że okrąglak zostaje bezsensownie zabudowany od tyłu przedłużoną frontową fasadą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
ale wizualnie byloby to lepsze rozwiazanie przy zostawieniu okraglaka.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Sporo już się mówiło na temat pawilonu medialnego, większość głosów na jego temat była krytyczna. To oczywiście kwestia gustu, ale mi osobiście on się podoba. Absolutnie nie powinno go się zabudowywać, czy w jakikolwiek inny sposób sztucznie "chować", bo to tylko popsułoby sylwetkę tego stadionu. Ciężko jest zrobić dobrą "przybudówkę" i całe szczęście coś takiego w okolicy okrąglaka nie powstanie. Pojawiły się jakiś czas temu plotki, że ma on zostać zabudowany ale nie jest to prawdą. Nic takiego nie było planowane. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
PS. Aczkolwiek powyższa zabudowa faktycznie jest fatalna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozwolę sobie się nie zgodzić.
Takie obcesowe zastawianie okrąglaka trąci zamiataniem śmieci pod dywan na kilometr - "Okrąglak jest brzydki, to go zabudujmy murem na około". Bez sensu. Niestety, ale musimy zaakceptować Okrąglaka, przynajmniej do czasu jego wyburzenia, co też zapewne nie nastąpi szybko. Dla mnie osobiście Okrąglak byłby nawet OK, gdyby nie jego beznadziejny wygląd od środka stadionu. Z zewnątrz stadionu - nawet OK, ale od wewnątrz z perspektywy trybun i murawy to jakiś ponury żart architekta ![]() Mam oczywiście na myśli tę dolną prostokątną część, która jest wręcz encyklopedycznym przykładem "jak zaprojektować totalne gówno niczym nie pasujące i gryzące się z całą resztą" ![]() Panie Obtułowicz, WTF is this
Ostatnio edytowane przez Jazon : 06.09.2009 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może mi ktoś napisać, jakim cudem ten okrąglak kosztował ponad 10 mln złotych?
Chciał bym oglądnąć kosztorys, wkoncu ten stadion budowany jest za nasze/naszych rodziców pieniądze. Przecież w środku to praktycznie jest tylko powietrze..
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.09.2009 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie, gdzie zostanie zainstalowana tablica/ekran z wynikiem, składami, itp. Czy przypadkiem nie może być wykorzystany właśnieta "prostokątna część" ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Budowa czegos w rogu w stylu okrąglaka kosztem naroznika bylaby tego warta, gdyby to cos jakos wygladało i pasowało do stadionu. Gdyby zamiast okrąglaka była tam taka 'kostka' czyli budynek na planie kwadratu to jakos by to wygladalo, i pasowalo do reszty. A tak to jest okrągłe cos z wystającym "czymś" w kierunku murawy..Ale to dyskusja jałowa, spozniona jakies 3 lata.
Dobrze ze bedzie stadion i z tego pozostaje sie cieszyc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem elewacja tej ściany z wejściem która jest pod okrąglakiem nie powinna być takiego koloru jak teraz ale niebieska lub ewentualnie jeszcze innego koloru. Bardziej by pasowało.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A najlepiej jak by ta ściana była jak cały okrąglak z okien, wtedy by to ładnie wyglądało.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z okien i w dodatku żeby była jak okrąglak OKRĄGŁA... tzn. ćwierć-okrągła
![]() ![]() Może na nowym stadione się tego doczekamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Znów to samo, znów o ogrąglaku. Lepszy taki okrąglak niż betonowy bunkier na drugim piętrze na Legii. To co tam się buduje w rogu to dopiero skandal. Ta nasza szklarnia przynajmniej trochę, wizualnie nowoczesności dodaje stadionowi.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kolega Gordian chyba stara się za wszelką cenę dowalić stadionowi Legii,i studiu TV które w porównaniu z naszym gównem w kształcie walca-jest mistrzostwem świata architektury
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie mam powodu dowalać jakiemukolwiek stadionowi.Ich wygląd to nie moja sprawa. Porównując jednak Okrąglaka ze studiem TV na Legii to pod względem wyglądu nasz jest lepszy.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 06.09.2009 o godz. 14:57.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|