The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2009, 08:55
Enterpr!se napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to dziwne że Wiślacy mają czerwone stroje a trybuny są niebieskie
Dziwne to jest, że część uważa za barwy klubowe cz-b-n, a część n-b-cz. Stąd ten miszmasz.

A czerwony powinien być pierwszy I taki też kolor krzesełek na całośći.
Odpowiedz cytując
izi
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 05.09.2009, 09:07
mnie troche martwi odleglosc trybun od boiska ( przwija sie odleglosc 17-21m)
popatrzcie jak konkurencja bedzie miala bliziutko do murawy
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.09.2009, 09:18
Ja uważam że kolor krzesełek na całym stadionie powinien być czerwony. Tak jak na czerwono przychodza ubrani kibice, jeżeli będą puste miejsca to one będą mniej zauważalne. Jak dla mnie innej możliwości nie ma. Puste niebieskie miejsca bardziej będą rzucać się w oczy niż czerwone.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez licoo : 05.09.2009 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.09.2009, 10:45
izi napisał(a):Wyświetl post
Bo prawie wszyscy kibice Legii są krótkowidzami .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.09.2009, 11:03
izi napisał(a):Wyświetl post
lol....znając kibiców Legii, to zamkną im ten stadion zaraz po meczu otwarcia

Wg. dokumentacji projektowej na Legii ma być 8-10m, a u nas dokładnie 17,41 m.
Patrząc na zdjęcia i znając realia kibicowania można się spodziewać, że na Legii funkcje ochronną będzie pełnić wysoki płot a u nas płotek + fosa, co moze sie okazać dużo lepszym i wygodniejszym rozwiązaniem.
Mysle, że nie bedzie źle...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.09.2009, 11:15
Z forum scyscrapercity wklejone przez Coolumboo. W takiej rozdzielczości jeszcze tego nie widziałem, naprawde fajnie to wygląda. Aż sie prosi o to żeby za 2-3 lata zburzyć okrąglaka i wybudować tam narożnik.

Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Od: 08.2009

Stary 05.09.2009, 12:41
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
lol....znając kibiców Legii, to zamkną im ten stadion zaraz po meczu otwarcia

Wg. dokumentacji projektowej na Legii ma być 8-10m, a u nas dokładnie 17,41 m.
Patrząc na zdjęcia i znając realia kibicowania można się spodziewać, że na Legii funkcje ochronną będzie pełnić wysoki płot a u nas płotek + fosa, co moze sie okazać dużo lepszym i wygodniejszym rozwiązaniem.
Mysle, że nie bedzie źle...
Na stadionie klasy Elite płotów wysokich być nie może i wiedząc że kibice Legii urządzają burdy nawet po zdobyciu mistrzostwa wynika że tamteszy stadion będzie co mecz zamykany

Inna sprawa to to ze : "Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte." a Legia takowe miejsca stojące będzie mieć więc nie wiem jak oni zrobią z tego stadionu klasę Elite
Ostatnio edytowane przez Enterpr!se : 05.09.2009 o godz. 12:46.
Może na nowym stadione się tego doczekamy
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2009, 12:47
Enterpr!se napisał(a):Wyświetl post
Na stadionie klasy Elite płotów wysokich być nie może i wiedząc że kibice Legii urządzają burdy nawet po zdobyciu mistrzostwa wynika że tamteszy stadion będzie co mecz zamykany
Martwmy się o siebie. Cóż to za głupie gadanie..? Może jeszcze o pasach zaczniemy rozprawiać, że mają 6, 8 i 10 metrów (w zależności od trybuny) i też im zaraz stadion zamkną? W ogóle wszystkim zamkną, gdzie odległość od murawy < 15 i nie ma wysokich płotów... Uehhh...
Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Stary 05.09.2009, 13:22
O pasach można porozmawiać bo za rok się może okazać że podczas gdy ich obiekt będzie jeszcze w remoncie oni będą grać u nas
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.09.2009, 16:03
Rany boskie ludzie czy wy na stadion idziecie dach oglądać czy mecz? Najlepiej gdyby w ogóle dachu nie robili, bo większość nie musiałaby słuchać któryś raz z kolei o tym samym.
1. Dach niesymetryczny
2. murawa za daleko
Dajcie sobie na wstrzymanie i poczekajcie na koniec budowy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 05.09.2009, 16:07
to ja również z wątku o naszym stadionie ze scyscrapercity, pozwole sobie przedstawić wizję przedstawioną przez użytkownika cmO "wkomponowania" okrąglaka w główną trybunę
http://img210.imageshack.us/img210/8387/2a1e10d541q.jpg
What's new?

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 05.09.2009, 16:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego u nas nie będą łączyć tych dachów ze sobą? Tak jest i na Stanford Bridge, Newcastle też ma łączone dachy ze sobą. A u nas widać na razie jeszcze nie są przekonani co chcą zrobić chyba, bo teraz ta wizualizcja z tym że tylko na długości murawy, wcześniejsze że nad E i D wchodziło.
Też mi się to nie podoba. Możliwe, że zostało to tak rozwiązane, by widoczność z samej góry narożników zezwalała na normalne oglądanie meczu.
What's new?

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.09.2009, 16:31
Zauwarzyłem że te panele skośne co są na dachu na trybunie C to nie są na całej trybunie wylko na wysokości murawy.Po mojemu lepiej by wyglądało gdyby były na całej długości a najlepiej gdyby połączyli spójnie dachy trybun.Tak samo ładniej by wyglądało gdyby na trybunie A i B te niebieskie elementy przeciągneli na całą trybune a nie że zostawili 3 okna/szyby(?) białe chodzi mi to od strony fasady stadion przy parkingach. Ale to są takie pierdoły a stadion moim zdaniem będzie super i już nie mogę się doczekać pierwszeog meczu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.09.2009, 17:34
Dlaczego u nas nie będą łączyć tych dachów ze sobą? Tak jest i na Stanford Bridge, Newcastle też ma łączone dachy ze sobą. A u nas widać na razie jeszcze nie są przekonani co chcą zrobić chyba, bo teraz ta wizualizcja z tym że tylko na długości murawy, wcześniejsze że nad E i D wchodziło.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 05.09.2009, 17:55
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
to ja również z wątku o naszym stadionie ze scyscrapercity, pozwole sobie przedstawić wizję przedstawioną przez użytkownika cmO "wkomponowania" okrąglaka w główną trybunę
Zupełnie bez sensu. Gdzie w tej koncepcji miałby być narożnik, jeżeli okrąglak zostaje?
Ten projekt niczego nie daje, poza tym, że okrąglak zostaje bezsensownie zabudowany od tyłu przedłużoną frontową fasadą.
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.09.2009, 18:30
ale wizualnie byloby to lepsze rozwiazanie przy zostawieniu okraglaka.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.09.2009, 19:33
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie okropnie to wygląda... Mi osobiście okrąglak się podoba, ponieważ jest to taki charakterystyczny element naszego stadionu. Gdyby w jego miejscu postawiono narożnik - taki jak trzy pozostałe, to ten obiekt straciłby nieco ze swego specyficznego charakteru (specyficznego w sensie pozytywnym jak dla mnie).

Sporo już się mówiło na temat pawilonu medialnego, większość głosów na jego temat była krytyczna. To oczywiście kwestia gustu, ale mi osobiście on się podoba. Absolutnie nie powinno go się zabudowywać, czy w jakikolwiek inny sposób sztucznie "chować", bo to tylko popsułoby sylwetkę tego stadionu. Ciężko jest zrobić dobrą "przybudówkę" i całe szczęście coś takiego w okolicy okrąglaka nie powstanie. Pojawiły się jakiś czas temu plotki, że ma on zostać zabudowany ale nie jest to prawdą. Nic takiego nie było planowane.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 05.09.2009, 20:30
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Według mnie okropnie to wygląda... Mi osobiście okrąglak się podoba, ponieważ jest to taki charakterystyczny element naszego stadionu. Gdyby w jego miejscu postawiono narożnik - taki jak trzy pozostałe, to ten obiekt straciłby nieco ze swego specyficznego charakteru (specyficznego w sensie pozytywnym jak dla mnie).

Sporo już się mówiło na temat pawilonu medialnego, większość głosów na jego temat była krytyczna. To oczywiście kwestia gustu, ale mi osobiście on się podoba. Absolutnie nie powinno go się zabudowywać, czy w jakikolwiek inny sposób sztucznie "chować", bo to tylko popsułoby sylwetkę tego stadionu. Ciężko jest zrobić dobrą "przybudówkę" i całe szczęście coś takiego w okolicy okrąglaka nie powstanie. Pojawiły się jakiś czas temu plotki, że ma on zostać zabudowany ale nie jest to prawdą. Nic takiego nie było planowane.
Wszystko ładnie pięknie, ale nie sądzisz, że w obecnej formie wygląda to tak, że stadion sobie, a okrąglak sobie? One są ze sobą nie powiązane. Wyobraźmy sobie sytuacje, że kończy się mecz i ma się odbyć konferencja prasowa, a na dworze leje. To co? Ludzie z mediów będą lecieć z trybuny A do okrąglaka ze sprzętem, po drodze przechodząc pod gołym niebem, z parasolem w jednej ręce i ze sprzętem w drugiej? Wiem, że w sumie mnie to g***o obchodzi jak sobie poradzą, ale trochę to śmieszne i nieprzemyślane.
PS. Aczkolwiek powyższa zabudowa faktycznie jest fatalna.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 05.09.2009, 21:29
troj88 napisał(a):Wyświetl post
ale wizualnie byloby to lepsze rozwiazanie przy zostawieniu okraglaka.
Pozwolę sobie się nie zgodzić.
Takie obcesowe zastawianie okrąglaka trąci zamiataniem śmieci pod dywan na kilometr - "Okrąglak jest brzydki, to go zabudujmy murem na około". Bez sensu.
Niestety, ale musimy zaakceptować Okrąglaka, przynajmniej do czasu jego wyburzenia, co też zapewne nie nastąpi szybko.

Dla mnie osobiście Okrąglak byłby nawet OK, gdyby nie jego beznadziejny wygląd od środka stadionu. Z zewnątrz stadionu - nawet OK,
ale od wewnątrz z perspektywy trybun i murawy to jakiś ponury żart architekta

Mam oczywiście na myśli tę dolną prostokątną część, która jest wręcz encyklopedycznym przykładem "jak zaprojektować totalne gówno niczym nie pasujące i gryzące się z całą resztą"

Panie Obtułowicz, WTF is this
Ostatnio edytowane przez Jazon : 06.09.2009 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.09.2009, 22:00
Może mi ktoś napisać, jakim cudem ten okrąglak kosztował ponad 10 mln złotych?
Chciał bym oglądnąć kosztorys, wkoncu ten stadion budowany jest za nasze/naszych rodziców pieniądze.

Przecież w środku to praktycznie jest tylko powietrze..
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.09.2009 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
macciek
Junior Member

Stary 05.09.2009, 22:11
Mam pytanie, gdzie zostanie zainstalowana tablica/ekran z wynikiem, składami, itp. Czy przypadkiem nie może być wykorzystany właśnieta "prostokątna część" ?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.09.2009, 22:41
Budowa czegos w rogu w stylu okrąglaka kosztem naroznika bylaby tego warta, gdyby to cos jakos wygladało i pasowało do stadionu. Gdyby zamiast okrąglaka była tam taka 'kostka' czyli budynek na planie kwadratu to jakos by to wygladalo, i pasowalo do reszty. A tak to jest okrągłe cos z wystającym "czymś" w kierunku murawy..Ale to dyskusja jałowa, spozniona jakies 3 lata.
Dobrze ze bedzie stadion i z tego pozostaje sie cieszyc
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 05.09.2009, 22:44
macciek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, gdzie zostanie zainstalowana tablica/ekran z wynikiem, składami, itp. Czy przypadkiem nie może być wykorzystany właśnieta "prostokątna część" ?
Ekrany będą zamontowane pod dachem trybun C i AB
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.09.2009, 23:59
Moim zdaniem elewacja tej ściany z wejściem która jest pod okrąglakiem nie powinna być takiego koloru jak teraz ale niebieska lub ewentualnie jeszcze innego koloru. Bardziej by pasowało.
Perkele!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.09.2009, 12:37
A najlepiej jak by ta ściana była jak cały okrąglak z okien, wtedy by to ładnie wyglądało.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Stary 06.09.2009, 12:45
Z okien i w dodatku żeby była jak okrąglak OKRĄGŁA... tzn. ćwierć-okrągła
Może na nowym stadione się tego doczekamy
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.09.2009, 13:30
Znów to samo, znów o ogrąglaku. Lepszy taki okrąglak niż betonowy bunkier na drugim piętrze na Legii. To co tam się buduje w rogu to dopiero skandal. Ta nasza szklarnia przynajmniej trochę, wizualnie nowoczesności dodaje stadionowi.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.09.2009, 13:32
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Znów to samo, znów o ogrąglaku. Lepszy taki okrąglak niż betonowy bunkier na drugim piętrze na Legii. To co tam się buduje w rogu to dopiero skandal. Ta nasza szklarnia przynajmniej trochę, wizualnie nowoczesności dodaje stadionowi.
Mi sie akurat to cos na stadionie Legii dużo bardziej podoba niz nasz okrąglak
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.09.2009, 13:51
Kolega Gordian chyba stara się za wszelką cenę dowalić stadionowi Legii,i studiu TV które w porównaniu z naszym gównem w kształcie walca-jest mistrzostwem świata architektury
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.09.2009, 14:46
? otóż kolego WILU TS ja nie wypowiadałem się na temat przeznaczenia tego pomieszczenia a jedynie jego wyglądu. "Szklany walec" jak to nazwałeś jest twoim zdaniem gorszy od betonowego kloca umieszczonego, ni stąd ni zowąd na piętrze piętrowej trybunie. Gratuluje "mistrzowskiego" poczucia smaku i estetyki.

Nie mam powodu dowalać jakiemukolwiek stadionowi.Ich wygląd to nie moja sprawa. Porównując jednak Okrąglaka ze studiem TV na Legii to pod względem wyglądu nasz jest lepszy.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 06.09.2009 o godz. 14:57.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów