The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2009, 11:50
Bednarz wypadł bardzo in plus. Wg mnie zrobił więcej niż było można. Trener ewidentnie nie powinien zajmowac się sprowadzaniem zawodników, w Polskich warunkach będzie to skutkowało sprowadzeniem piłkarzy pod danego trenera. Trener odejdzie złom zostanie. I co wtedy?Nie ma sensu porównywać Skorzy do Wengera,Fergusona,Beniteza, nie te buty. A mimo to deje mu się niemal takie same kompetencje, porażające w swej krótkowzroczności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2009, 11:54
Szczególnie porażajace ze temat juz przerobiony z Henkiem...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2009, 11:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bednarz wypadł bardzo in plus. Wg mnie zrobił więcej niż było można. Trener ewidentnie nie powinien zajmowac się sprowadzaniem zawodników, w Polskich warunkach będzie to skutkowało sprowadzeniem piłkarzy pod danego trenera. Trener odejdzie złom zostanie. I co wtedy?Nie ma sensu porównywać Skorzy do Wengera,Fergusona,Beniteza, nie te buty. A mimo to deje mu się niemal takie same kompetencje, porażające w swej krótkowzroczności.
I tu sie z Toba nie zgodze, tak samo mozna powiedziec ze Manchester, Chelsea, Arsenal robia blad dajac takie uprawnienia swoim trenera bo dysponujac tak wielkimi srodkami moga nasciagac za wielkie pieniadze zlych zawodnikow z wysokimi kontraktami.

Moze w koncu nasi kopacze zobacza ze to trener ma realna wladze w klubie i wezma sie w koncu za trenowanie.
Bo do tej pory po zawodnicy mieli wladze a trener byl na ich lase, teraz to sie moze zmieni i trener bedzie mial wplyw na to kto odchodzi i przychodzi.
Taki X,Y,Z zaczna kozaczyc to trener sie ich pozbedzie i nic im nie pomoze bieganie do prezesa lub podkladanie sie na meczu zeby sie pozbyc trenera.
,
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.09.2009, 12:08
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
I tu sie z Toba nie zgodze, tak samo mozna powiedziec ze Manchester, Chelsea, Arsenal robia blad dajac takie uprawnienia swoim trenera bo dysponujac tak wielkimi srodkami moga nasciagac za wielkie pieniadze zlych zawodnikow z wysokimi kontraktami.

Moze w koncu nasi kopacze zobacza ze to trener ma realna wladze w klubie i wezma sie w koncu za trenowanie.
Bo do tej pory po zawodnicy mieli wladze a trener byl na ich lase, teraz to sie moze zmieni i trener bedzie mial wplyw na to kto odchodzi i przychodzi.
Taki X,Y,Z zaczna kozaczyc to trener sie ich pozbedzie i nic im nie pomoze bieganie do prezesa lub podkladanie sie na meczu zeby sie pozbyc trenera.
Wierzysz w to, że piłkarzyki przestaną rządzić klubami?
Przecież jak im się trener przestanie podobać (np. jak przyjdzie mu do głowy zacząć wymagać) to wystarczy przegrać 3 mecze i treneiro out.
To tylko piłka, jak mawiają piłkarzyki.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2009, 12:13
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Piszesz, rozniez o nim, ze jest to trener co do ktorego fachowosci mozna miec duze watpliwosci.
Wydaje mi sie ze jezeli odnosil sukcesy jako trener to poradzi sobie tym bardziej jako nasz skaut.
Pamietam jego prace w Wisle Plock i podjal sie ciezkiego zadania, nie zawsze odnosi sie sukcesy. Jednak styl gry Wisly zmienil sie na duzy plus.
Co do jego pozniejszej pracy to wystarczy sprawdzic w wikipedi ze nie byl bezrobotny i prowadzil Viktorie Zizkov , oraz pracowal jako jeden ze skautow EVERTONU co mowi samo za siebie.
Co do Kasperczaka to doszedl jedna runde dalej w pucharze UEFA.

Chodzi mi glownie o to, ze nie lubie jezeli skresla sie kogos zanim jeszcze mozna oceniac efekty jego pracy.
Krytykowac zawsze jest najlatwiej!!
Pamietam jak odchodzil od nas Grzesiu Mielcarski i po zawirowaniach trafil do nas Bednarz i wykonal kawal dobrej roboty pobijajac swojego poprzednika zarowno pod wzgledem pilkarzy ktorych zakontraktowal do naszego zespolu(jakosc jaka wniesli do zespolu), jak i pod wzgledem rodzaju kontraktow jakie podpisywal z zawodnikami.
nie mam zaufania do trenera-menagera - kolegi swoich podwładnych (J. Kazimierski np.) Skorży
więc nie mam również tego zaufania do zatrudnionych przez niego skautów.
Marszałek wyraził istotę problemu. I z nim zgadzam się w 100%
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.09.2009, 12:21

.
Rozmawiajmy rzeczowo. Przecież doskonale wiemy,że w Anglii za transfery odpowiada sztab ludzi, a trener tylko opiniuje kogo by chciał. Zresztą nie tylko w Anglii, odsyłam do wywiadu z Rumennige,który mówi jaka jest strategia sprowadzania zawodników przez Bayern. Skrótem myślowym jest zdanie" trener sprowadził". U nas ten skrót widać będzie wcielany w życie. Jakoś rewelacji się nie spodziewam, bynajmniej nie z przekory, tudzież z braku wiary w umiejętności negocjacyjno trenerskie Skorży. Bo te dwie funkcje będzie musiał połączyć. Nie, poprostu to się nie może i nie ma prawa w naszych warunkach udać. Dyrektor sportowy w Anglii i innych krajach nie powstał po to.aby komuś z rodziny dać pracę. Nie. Osoba dyrektora sportowego ma ułatwić, i ułatwia pracę trenerowi. Na zachodzie i wschodzie, nie w Polsce. Widać u nas trener zdaje się mówić, transfery,zwycięstwa,negocjacje,podpisy to JA. Żeby sobie czasami też przypomniał ,że Levadia to tez on,a nie Bednarz,mimo,że poświęcił go na ołtarzu porażki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2009, 12:26
Oby tylko za pół roku nie okazało się że dzień dymisji Bednarza to druga czarna data w ostatnich 2 latach...

Też nie widzę tego modelu prowadzenia klubu ze Skorżą jako głównym reżyserem. Zbyt duży nadmiar obowiązków, wątpliwa zdolność oceniania umiejętności piłkarzy - to nie są dobre prognostyki.

Jeszcze będziemy żałować zwolnienia Łysego.
the end
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.09.2009, 12:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Po rzeczowym przemysleniu faktu ze Bednarza juz nie ma ,uwazam ze madrze piszesz....

Bazą dla pomyslu zwolnienia Bednarza bylo to zeby Skorza mial decydowac o przydatnosci danego zawodnika jakiego mu podesla Edek i Jozek.

W ten sposob tylko trener otrzymuje kompetencje by ustalac kogo chce a kogo nie.

Pomysl wielce szlachetny ,ale czy wypali

Skorza jako ten ktory ma calkowitą władze nad kszałtem kadry itd..Ja wiemy ma on pewne wady od trzymania sie swoich nazwisk po problemy z mobilizacja zespolu. A tu nagle dostaje kompetencje absolutnej kreacji kadry..

Jesli cos sie nie powiedzie to juz wiemy kogo RN wywali z hukiem jako pierwszego.Z jednej strony Maciej dostal wolne krzeslo ale musi sobie zdawac sprawe ze jest to tez gorące krzeslo.I to bardzo...........

Łooooo, gdzie ja jestem....drużyna w lidze 5 meczy ,komplet punktów a ludziom sie łbach przewraca, co bedzie jak przyjdą gorsze okresy. Co Wy myśleliście że my Barceloną zostaniemy.Jeszcze parę dni temu większość jechała Bednarzowi od Łysego ch...a , jeden artykuł i gość jest uwielbiany.Przecież nie trzeba było być prorokiem co powie bo identyczne artykuły był jak wylecial Mielcarski, a potem Kasperczak.Każdy mial super kandydatów do gry ale RN blokowała i to były przyczyny jakiejś tam porażki.
Coby nie mówić to niepodpisanie Kosowskiego i dobrego bramkarza obciąza Bednarza bo nie wierze ze Kazmierski ma tyle do gadania żeby 19 osób zablokowal
Na razie jako jedyny to jednak Skorza w zeszłym roku bez transferów z moim zdaniem bardzo średniej klasy grajków coś zrobił.A jaki będzie jako menago...coż zobaczymy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 03.09.2009, 12:38
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Coby nie mówić to niepodpisanie Kosowskiego i dobrego bramkarza obciąza Bednarza bo nie wierze ze Kazmierski ma tyle do gadania żeby 19 osób zablokowal
Jestem zwolennikiem Bednarza nie od dzisiaj i nie od jego dymisji. Ale do rzeczy...

Kosowski podpadł Cupiałowi i choćby umiejętnościami przewyższał Messiego to znalazł by się na wylocie. Oficjalny powód to wina Bednarza, wiadomo.

Bramkarz na pewno obciąża Łysego, ale Kazimierski to taki fachowiec że przy założeniu że Pawełek jest "najlepszy na świecie" (a podczas treningu z nim niestety nie jest i jest na równi pochyłej) różne rzeczy mogę sobie wyobrazić - czyli blokadę kilkunastu golkiperów.

Oczywiście Bednarz nie miał samych sukcesów, ale miał ich znacznie więcej niż porażek. A sprowadzenie samego Marcelo to po prostu mistrzostwo świata.
the end
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2009, 12:55
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko za pół roku nie okazało się że dzień dymisji Bednarza to druga czarna data w ostatnich 2 latach...

Też nie widzę tego modelu prowadzenia klubu ze Skorżą jako głównym reżyserem. Zbyt duży nadmiar obowiązków, wątpliwa zdolność oceniania umiejętności piłkarzy - to nie są dobre prognostyki.

Jeszcze będziemy żałować zwolnienia Łysego.

to może pora najwyższa, żeby nowy nadtrener i naddrektor wypowiedział się publicznie na temat, co rozumie przez ten "nowy model organizacyjny". Co rozumie on i Cupiał.
Jak to ma funkcjonować, kto będzie negocjował kontrakty, jaka będzie odpowiedzialność za transfery, itd...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.09.2009, 12:57
Lubiłem Bednarza i pewnie będe za nim tęsknił, ale nie mogę się zgodzić z kategoryczną krytyka autualnych posunięć klubu - czyli uczynienia odpowiedzialnym za transfery Skorży.
Nie rozumiem na jakiej podstawie układ skauci-->Skorża-->Wilczek/Rada Nadzorcza jest już na starcie istotnie gorszy od układu Agencje Managerskie-->Bednarz--->Skorża--->Rada Nadzorcza, w którym czasem pomija się najważniejsze ogniwo, czyli Skorże.
Ocenić to będzie można dopiero po efektach za rok, a najlepiej za dwa lata (bo w tym roku w zimie kasy na transfery nie będzie raczej).

Pamiętajmy, że często dobre jest wrogiem lepszego.

Rozumiem, że w wielu aspektach jesteśmy daleko za murzynami i do Angli ciężko się porównywać, ale co innego doścignąć ich organizacyjnie, sportowo, finansowo, kulturowo czy mentalnie w ujęciu całościowym - jako klub czy w ogóle polska piła, ale co innego utalentowane i uparte jednostki.
Wydaje mi się, że Maciek Skorża jest w stanie sprostać takiemu zadaniu i ogarnąć transfery przy pomocy skautów, podobnie jak ogarniają je trenerzy/managerowie na wyspach. To, że Kasperczakowi się nie udało (i w Wiśle i w Górniku) nie oznacza, że innym się nie może udać.

Oceniając pozytywnie pracę Bednarza, z umiarkowanym optymizmem patrzę w przyszłość, bo uważam, że mimo, iż pozbyto się dobrego pracownika, to zmieniono strukturę organizacyjną na lepszą.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 03.09.2009 o godz. 13:02.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.09.2009, 13:01
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jestem zwolennikiem Bednarza nie od dzisiaj i nie od jego dymisji. Ale do rzeczy...

Kosowski podpadł Cupiałowi i choćby umiejętnościami przewyższał Messiego to znalazł by się na wylocie. Oficjalny powód to wina Bednarza, wiadomo.

Bramkarz na pewno obciąża Łysego, ale Kazimierski to taki fachowiec że przy założeniu że Pawełek jest "najlepszy na świecie" (a podczas treningu z nim niestety nie jest i jest na równi pochyłej) różne rzeczy mogę sobie wyobrazić - czyli blokadę kilkunastu golkiperów.

Oczywiście Bednarz nie miał samych sukcesów, ale miał ich znacznie więcej niż porażek. A sprowadzenie samego Marcelo to po prostu mistrzostwo świata.
w sensie że to Bednarz pojechał szukac po Brazylii ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2009, 13:18
w poczynaniach Bednarza zabrakło mi sprowadzenia do Wisły graczy ofensywnych,bramkostrzelnych.Ci których Pan Jacek ściągnął kompletnie nie wypalili (Beto,Matusiak,Jirsak,Wtorek,Łobo) o Kirmie chyba jeszcze za wcześnie mówic.W tych decydujących meczach w Tallinie o jego posade zabrakło właśnie takich ofensywnych i skutecznych zawodników.Solidnych obrońców za free nie jest tak trudno znaleźc.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 03.09.2009, 13:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w sensie że to Bednarz pojechał szukac po Brazylii ?
Nie, ale wyszło mu sprowadzanie piłkarza ponad poziom polskiej ligi. I to jest jego zasługa.
the end
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiajmy rzeczowo. Przecież doskonale wiemy,że w Anglii za transfery odpowiada sztab ludzi, a trener tylko opiniuje kogo by chciał. Zresztą nie tylko w Anglii, odsyłam do wywiadu z Rumennige,który mówi jaka jest strategia sprowadzania zawodników przez Bayern. Skrótem myślowym jest zdanie" trener sprowadził". U nas ten skrót widać będzie wcielany w życie. Jakoś rewelacji się nie spodziewam, bynajmniej nie z przekory, tudzież z braku wiary w umiejętności negocjacyjno trenerskie Skorży. Bo te dwie funkcje będzie musiał połączyć. Nie, poprostu to się nie może i nie ma prawa w naszych warunkach udać. Dyrektor sportowy w Anglii i innych krajach nie powstał po to.aby komuś z rodziny dać pracę. Nie. Osoba dyrektora sportowego ma ułatwić, i ułatwia pracę trenerowi. Na zachodzie i wschodzie, nie w Polsce. Widać u nas trener zdaje się mówić, transfery,zwycięstwa,negocjacje,podpisy to JA. Żeby sobie czasami też przypomniał ,że Levadia to tez on,a nie Bednarz,mimo,że poświęcił go na ołtarzu porażki.
Na razie nie wiemy jak to bedzie funkcjonowalo a robimy wielkie halo, na razie wiemy tyle ze bedzie zmiana organizacji transferow.
Skorza mowil ze ma plan kilku letni jak poprowadzic Wisle do sukcesow. Przepraszam za co ta krytyka Skorzy? to nie jest nowy trener ktory obja ten klub przed tym sezonem, za nimsa dwa mistzrostwa kraju.

Skorza to nie tym samobojcy czy mitomana, to jest czlowiek ktory wie co robi i wie o czym mowi, skoro przekona Cupiala do zmian co w naszym klubie nie jest latwe, znaczy sie ma plan i to pewnie dobry i dlatego mu zaufano. Cupial za ladne oczka nikogo nie poslucha a juz na pewno nie trenera.

Czas na krytyke przyjdzie juz w polowie tego sezonu po pierwszym okienku transferowym.Jak zwykle Wisla jest pierwsza i pewnie za to przyjdzie zaplacic ale nie mozemy sie bac nowego.

Dla mnie sukcesem bedzie jezeli to trener bedzie decydowal ilu zawodnikow chce sie pozbyc i jakich a nie przyjdzie prezes i powie sprzedalismy Ci trzech zawodnikow bo byli chetni i musisz sobie poradzic bo jest koniec okienka transferowego i juz nikogo nie kupimy.
Jezeli trener dostanie tego czego chcial poprzez kierowanie transferami to wtedy mozna bedzie ocenic jego prace, a nie jak bylo do tej pory
,
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Co to są w ogóle za porównania do szkoleniowców- menadżerów światowej klasy? Czy wy myślicie, że oni bawią się w skautów i talenty jakie się do nich trafiają to ich zasługa? Owszem decydują o transferach, ale transferach na już, które są wzmocnieniami.A takimi transferami są piłkarze renomowani, o których każdy średnio rozgarnięty potrafi powiedzieć jak grają i czy się sprawdzą. Co ta sytuacja ma wspólnego z naszym podwórkiem i naszym piłkarskim pseudo menadżerstwem?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.09.2009, 13:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w poczynaniach Bednarza zabrakło mi sprowadzenia do Wisły graczy ofensywnych,bramkostrzelnych.Ci których Pan Jacek ściągnął kompletnie nie wypalili (Beto,Matusiak,Jirsak,Wtorek,Łobo) o Kirmie chyba jeszcze za wcześnie mówic.W tych decydujących meczach w Tallinie o jego posade zabrakło właśnie takich ofensywnych i skutecznych zawodników.Solidnych obrońców za free nie jest tak trudno znaleźc.
bo na to trzeba furę kasy
a u nasz tej kasy niet.
Ot i tyle. I aż tyle.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.09.2009, 13:26
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Chyba nieco nie zrozumieliście.
Obserwować sobie można i powinno się (z resztą wcześniej, tłumacząc "jak to się robi", jest napisane pierwszy podpunkt - "obserwuje się zawodnika"). Wyrwaliście zdanie z kontekstu i już, byle dowalić Łysemu. Obserwować należy, ale co z tego, jak potem trzeba zapłacić wysoką kwotę odstępnego a polskich klubów na nią nie stać albo mają mniejsze możliwości od innych, którzy przecież też obserwują!
Chodziło mu o to, że trzeba czekać na takie okazje, perełki, jak się trafił Marcelo - dobrych i za darmo. Kto Ci powiedział, że niepotrzebnych piłkarzy sprowadzać?
Tyle
Aha, czyli inne kluby jak trafią na zawodnika dobrego i za darmo to mówią: "eee, on jest dobry i za darmo, nie bierzemy go" To tak jakbyś napisał, że jak leży na ulicy 100 zeta to należy je sobie wziąść, albo że jak jest 90% obniżka żelazka a właśnie chce kupić żelazko to należy je kupić. Niby prawda ale Ameryki nie odkryłes (Bednarz też).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.09.2009, 13:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
W tych decydujących meczach w Tallinie o jego posade zabrakło właśnie takich ofensywnych i skutecznych zawodników.
Levadię to Wisła powinna przejść takim składem jaki był. A zabrakło tam zupełnie czego innego.
Gdyby Skorża chciał to na mecz z Levadią miałby Carlinhosa i Bożoka (tych już być może nawet od początku przygotowań). Inna sprawa czy to by coś zmieniło.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 03.09.2009 o godz. 13:34.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2009, 13:54
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Chyba nieco nie zrozumieliście.
Obserwować sobie można i powinno się (z resztą wcześniej, tłumacząc "jak to się robi", jest napisane pierwszy podpunkt - "obserwuje się zawodnika"). Wyrwaliście zdanie z kontekstu i już, byle dowalić Łysemu. Obserwować należy, ale co z tego, jak potem trzeba zapłacić wysoką kwotę odstępnego a polskich klubów na nią nie stać albo mają mniejsze możliwości od innych, którzy przecież też obserwują!
Chodziło mu o to, że trzeba czekać na takie okazje, perełki, jak się trafił Marcelo - dobrych i za darmo. Kto Ci powiedział, że niepotrzebnych piłkarzy sprowadzać?
Tyle
Czy zdanie wyrwane z kontekstu ? - a jakiego kontekstu? - nie można powiedziec w jednym zdaniu ze scouting i obserwacje sa dobre bo pozwolily znalezc Marcelo a potem powiedziec ze sa złe i powinno sie je ograniczyc.
A z tym czekaniem to jest tak ze obecnie mamy 13-14 piłkarzy do gry i kompletny brak konkurencji wiec czekajmy dalej na kolejna perełkę i nie rozwijajmy obserwacji i scoutingu

Poza tym myslalem ze to Kirm był priorytetem a nie Bozok - widocznie dla Bednarza priotytety byly inne niz dla Skorzy -a mowienie ze z nimi "bylibysmy teraz rozmowaliali inaczej" to nic innego jak kolejny atak w polityke Wisły.

Uwazałem Bednarza za człowieka z klasą ale widocznie tak nie jest skoro w 48h po dymisji juz krytykuje byłego pracowawce (a ze robi to nie tak jak Smuda to wynika bardziej z jego wykształcenia niz z klasy).

A i jeszcze cos o Bozoku
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...rs214450.shtml
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.09.2009, 13:57
Nie o to mi chodziło
Bednarz chciał, ni mniej, ni więcej, powiedzieć że ch.. z tych obserwacji, skoro potem nie ma środków na pozyskanie takiego zawodnika
A co do pozyskiwania za darmo tych perełek, to ewidentnie sprawa kontaktów i kwestie podstolikowe. Bo wiadomość o tym, że jest taka sytuacja z jego kontraktem, nie była ogólnodostępna
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 03.09.2009, 14:05
Tyle ze wlasnie z obserwacji wynika rowniez ktorych pilkarzy brac nie nalezy. A nie wszystkie perelki sa perelkami w rzeczywistosci - przyklad Beto jest oczywisty niby miala byc perelka a wyszlo marne szkielko. Wiec nie uwazam ze kasa na obserwacje jest wyrzucona w bloto.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.09.2009, 14:08
Alov napisał(a):Wyświetl post
Czy zdanie wyrwane z kontekstu ? - a jakiego kontekstu? - nie można powiedziec w jednym zdaniu ze scouting i obserwacje sa dobre bo pozwolily znalezc Marcelo a potem powiedziec ze sa złe i powinno sie je ograniczyc.
A z tym czekaniem to jest tak ze obecnie mamy 13-14 piłkarzy do gry i kompletny brak konkurencji wiec czekajmy dalej na kolejna perełkę i nie rozwijajmy obserwacji i scoutingu

Poza tym myslalem ze to Kirm był priorytetem a nie Bozok - widocznie dla Bednarza priotytety byly inne niz dla Skorzy -a mowienie ze z nimi "bylibysmy teraz rozmowaliali inaczej" to nic innego jak kolejny atak w polityke Wisły.

Uwazałem Bednarza za człowieka z klasą ale widocznie tak nie jest skoro w 48h po dymisji juz krytykuje byłego pracowawce (a ze robi to nie tak jak Smuda to wynika bardziej z jego wykształcenia niz z klasy).

A i jeszcze cos o Bozoku
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...rs214450.shtml
priorytety Skorzy i Bednarza od dawna były inne, a przynajmniej od zimy.
Stąd na Levadię nie mieliśmy prawego obrońcy, bo priorytet Skorży, wyparł priorytet Bednarza.
A mieliśmy Kirma, zamiast Bożoka.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Stary 03.09.2009, 14:51
Te wasze rozkminy "co autor miał na myśli" są zajebiste Dawajcie jeszcze, bo niezły kabaret
Wystarczy powtórzyć to co powiedział Wilczek: Bednarz to najlepszy dyrektor sportowy jaki w Wiśle pracował.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 03.09.2009, 15:00
matusz napisał(a):Wyświetl post
Te wasze rozkminy "co autor miał na myśli" są zajebiste Dawajcie jeszcze, bo niezły kabaret
Wystarczy powtórzyć to co powiedział Wilczek: Bednarz to najlepszy dyrektor sportowy jaki w Wiśle pracował.
Ehhh, chlopie to sie nazywa dyplomacja. Nie wiem czy miales okazje byc zwalnianym/ zwalniac kogos - jesli to sie odbywa cywilizowanie (w znaczeniu ze nie z dyscyplinarka) to wlasnie tak to wyglada. Po za tym jakby był taki dobry to by był nim dalej. - nie zmienia się czegos co dobrze działa
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.09.2009, 15:09
Alov napisał(a):Wyświetl post
Ehhh, chlopie to sie nazywa dyplomacja. Nie wiem czy miales okazje byc zwalnianym/ zwalniac kogos - jesli to sie odbywa cywilizowanie (w znaczeniu ze nie z dyscyplinarka) to wlasnie tak to wyglada. Po za tym jakby był taki dobry to by był nim dalej. - nie zmienia się czegos co dobrze działa
zmienia się tez takich którzy wypadli z obiegu
bo ich koledzy/współpracownicy/podwładni jak zwał tak zwał
okazują się bardziej zajebiści/potrzebni/lub bardziej potrafią dotrzeć do nadprezesa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2009, 15:14
Cupial za ladne oczka nikogo nie poslucha a juz na pewno nie trenera.

Nie, ale to Ci się udało

Do Tbilisi Kasperczak robił w klubie co chciał, Liczka, Engel i Okuka też przedstawiali niesamowite wizje dzięki którym skasowali niezłą odprawę. Ile wtop potrzeba było "niezatapialnemu", żeby wreszcie pożegnał się z klubem? Wcześniej zdążył jeszcze wykopać Petrescu po przegranym meczu pucharowym i ściągnąć do nas Okukę. A ten zafundował nam Stanko Svitlicę.

Ciekawe, czy Skorża zna akurat jakiegoś bezrobotnego szamana?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2009 o godz. 15:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2009, 17:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Do Tbilisi Kasperczak robił w klubie co chciał,
Tylko za czasów Kasperczaka działaliśmy tylko na polskim rynku transferowym a tu byle kopacz kosztował krocie tak naprawdę to nie wiem kogo Kasperczak miał kupić kogo pominął?

Ja to widzę tak trener bierze pełna odpowiedzialność za wyniki czyli Mistrz i min faza grupowa LE za rok a jak nie to pewnie będziemy budować Wisłę z innymi ludźmi , nie wiem czym tu sie przejmować.

Skorza bedzie tylko dokonywał ostatecznej selekcji czyli na dzien dzisiejszy jakość transferów zależy o Csaplara i Edka , nie wiem co potrafi Edzio ale Csaplar ma zapewne lige czeska w małym palcu a tam dobrych piłkarzy "rodzi sie 4 razy więcej za podobne pieniądze albo mniejsze , bo jakoś nie słyszałem żeby Jirsak czy Singlar negocjowali tygodniami swoje kontrakty .

Jedyne co mi sie nie podoba to wywalenie Bednarza mozna mu było faktycznie odebrac decydujacy glos na pewien czas ale szkoda rezygnować z człowieka robiącego tyle dobrej roboty a co dla mnie najwazniejsze robiącego to coraz lepiej bo z okienka na okienko transfery bylu coraz lepsze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 03.09.2009 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 03.09.2009, 17:42
Każdy oczywiście może myśleć jak chce - jak ktoś jest uprzedzony do Bednarza to nawet atak na klub w jego wypowiedziach przeczyta

Jak dla mnie pożegnanie z dużą klasą i z mej strony za to szacunek. Zresztą Bednarz był jednym z niewielu, którzy robią swoje i nie robią z siebie medialnej osobowości. Co niestety przysporzyło mu wrogów i zapewne przyczyniło się także do tego, że to on 'poleciał' za Levadię, za którą najmniej zawinił. Z kadrą która była Skorża powinien był przejść Estończyków bez problemu - sam zresztą przyznał wprost, że popełnił błąd w przygotowaniach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2009, 19:47
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Ja to widzę tak trener bierze pełna odpowiedzialność za wyniki czyli Mistrz i min faza grupowa LE za rok a jak nie to pewnie będziemy budować Wisłę z innymi ludźmi , nie wiem czym tu sie przejmować.
Tym samym, czym przejmowaliśmy się przed przyjściem Bednarza. Tabunami niechcianych piłkarzy "nie pasujących do koncepcji" aktualnemu trenerowi pozostawionymi przez poprzedników.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów