|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bednarz wypadł bardzo in plus. Wg mnie zrobił więcej niż było można. Trener ewidentnie nie powinien zajmowac się sprowadzaniem zawodników, w Polskich warunkach będzie to skutkowało sprowadzeniem piłkarzy pod danego trenera. Trener odejdzie złom zostanie. I co wtedy?Nie ma sensu porównywać Skorzy do Wengera,Fergusona,Beniteza, nie te buty. A mimo to deje mu się niemal takie same kompetencje, porażające w swej krótkowzroczności.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczególnie porażajace ze temat juz przerobiony z Henkiem...
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Moze w koncu nasi kopacze zobacza ze to trener ma realna wladze w klubie i wezma sie w koncu za trenowanie. Bo do tej pory po zawodnicy mieli wladze a trener byl na ich lase, teraz to sie moze zmieni i trener bedzie mial wplyw na to kto odchodzi i przychodzi. Taki X,Y,Z zaczna kozaczyc to trener sie ich pozbedzie i nic im nie pomoze bieganie do prezesa lub podkladanie sie na meczu zeby sie pozbyc trenera. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Przecież jak im się trener przestanie podobać (np. jak przyjdzie mu do głowy zacząć wymagać) to wystarczy przegrać 3 mecze i treneiro out. To tylko piłka, jak mawiają piłkarzyki. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
więc nie mam również tego zaufania do zatrudnionych przez niego skautów. Marszałek wyraził istotę problemu. I z nim zgadzam się w 100% ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Rozmawiajmy rzeczowo. Przecież doskonale wiemy,że w Anglii za transfery odpowiada sztab ludzi, a trener tylko opiniuje kogo by chciał. Zresztą nie tylko w Anglii, odsyłam do wywiadu z Rumennige,który mówi jaka jest strategia sprowadzania zawodników przez Bayern. Skrótem myślowym jest zdanie" trener sprowadził". U nas ten skrót widać będzie wcielany w życie. Jakoś rewelacji się nie spodziewam, bynajmniej nie z przekory, tudzież z braku wiary w umiejętności negocjacyjno trenerskie Skorży. Bo te dwie funkcje będzie musiał połączyć. Nie, poprostu to się nie może i nie ma prawa w naszych warunkach udać. Dyrektor sportowy w Anglii i innych krajach nie powstał po to.aby komuś z rodziny dać pracę. Nie. Osoba dyrektora sportowego ma ułatwić, i ułatwia pracę trenerowi. Na zachodzie i wschodzie, nie w Polsce. Widać u nas trener zdaje się mówić, transfery,zwycięstwa,negocjacje,podpisy to JA. Żeby sobie czasami też przypomniał ,że Levadia to tez on,a nie Bednarz,mimo,że poświęcił go na ołtarzu porażki.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oby tylko za pół roku nie okazało się że dzień dymisji Bednarza to druga czarna data w ostatnich 2 latach...
Też nie widzę tego modelu prowadzenia klubu ze Skorżą jako głównym reżyserem. Zbyt duży nadmiar obowiązków, wątpliwa zdolność oceniania umiejętności piłkarzy - to nie są dobre prognostyki. Jeszcze będziemy żałować zwolnienia Łysego. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Łooooo, gdzie ja jestem....drużyna w lidze 5 meczy ,komplet punktów a ludziom sie łbach przewraca, co bedzie jak przyjdą gorsze okresy. Co Wy myśleliście że my Barceloną zostaniemy.Jeszcze parę dni temu większość jechała Bednarzowi od Łysego ch...a , jeden artykuł i gość jest uwielbiany.Przecież nie trzeba było być prorokiem co powie bo identyczne artykuły był jak wylecial Mielcarski, a potem Kasperczak.Każdy mial super kandydatów do gry ale RN blokowała i to były przyczyny jakiejś tam porażki. Coby nie mówić to niepodpisanie Kosowskiego i dobrego bramkarza obciąza Bednarza bo nie wierze ze Kazmierski ma tyle do gadania żeby 19 osób zablokowal Na razie jako jedyny to jednak Skorza w zeszłym roku bez transferów z moim zdaniem bardzo średniej klasy grajków coś zrobił.A jaki będzie jako menago...coż zobaczymy ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kosowski podpadł Cupiałowi i choćby umiejętnościami przewyższał Messiego to znalazł by się na wylocie. Oficjalny powód to wina Bednarza, wiadomo. Bramkarz na pewno obciąża Łysego, ale Kazimierski to taki fachowiec że przy założeniu że Pawełek jest "najlepszy na świecie" (a podczas treningu z nim niestety nie jest i jest na równi pochyłej) różne rzeczy mogę sobie wyobrazić - czyli blokadę kilkunastu golkiperów. Oczywiście Bednarz nie miał samych sukcesów, ale miał ich znacznie więcej niż porażek. A sprowadzenie samego Marcelo to po prostu mistrzostwo świata. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
to może pora najwyższa, żeby nowy nadtrener i naddrektor wypowiedział się publicznie na temat, co rozumie przez ten "nowy model organizacyjny". Co rozumie on i Cupiał. Jak to ma funkcjonować, kto będzie negocjował kontrakty, jaka będzie odpowiedzialność za transfery, itd... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Lubiłem Bednarza i pewnie będe za nim tęsknił, ale nie mogę się zgodzić z kategoryczną krytyka autualnych posunięć klubu - czyli uczynienia odpowiedzialnym za transfery Skorży.
Nie rozumiem na jakiej podstawie układ skauci-->Skorża-->Wilczek/Rada Nadzorcza jest już na starcie istotnie gorszy od układu Agencje Managerskie-->Bednarz--->Skorża--->Rada Nadzorcza, w którym czasem pomija się najważniejsze ogniwo, czyli Skorże. Ocenić to będzie można dopiero po efektach za rok, a najlepiej za dwa lata (bo w tym roku w zimie kasy na transfery nie będzie raczej). Pamiętajmy, że często dobre jest wrogiem lepszego. Rozumiem, że w wielu aspektach jesteśmy daleko za murzynami i do Angli ciężko się porównywać, ale co innego doścignąć ich organizacyjnie, sportowo, finansowo, kulturowo czy mentalnie w ujęciu całościowym - jako klub czy w ogóle polska piła, ale co innego utalentowane i uparte jednostki. Wydaje mi się, że Maciek Skorża jest w stanie sprostać takiemu zadaniu i ogarnąć transfery przy pomocy skautów, podobnie jak ogarniają je trenerzy/managerowie na wyspach. To, że Kasperczakowi się nie udało (i w Wiśle i w Górniku) nie oznacza, że innym się nie może udać. Oceniając pozytywnie pracę Bednarza, z umiarkowanym optymizmem patrzę w przyszłość, bo uważam, że mimo, iż pozbyto się dobrego pracownika, to zmieniono strukturę organizacyjną na lepszą.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 03.09.2009 o godz. 13:02.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w poczynaniach Bednarza zabrakło mi sprowadzenia do Wisły graczy ofensywnych,bramkostrzelnych.Ci których Pan Jacek ściągnął kompletnie nie wypalili (Beto,Matusiak,Jirsak,Wtorek,Łobo) o Kirmie chyba jeszcze za wcześnie mówic.W tych decydujących meczach w Tallinie o jego posade zabrakło właśnie takich ofensywnych i skutecznych zawodników.Solidnych obrońców za free nie jest tak trudno znaleźc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, ale wyszło mu sprowadzanie piłkarza ponad poziom polskiej ligi. I to jest jego zasługa.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Skorza mowil ze ma plan kilku letni jak poprowadzic Wisle do sukcesow. Przepraszam za co ta krytyka Skorzy? to nie jest nowy trener ktory obja ten klub przed tym sezonem, za nimsa dwa mistzrostwa kraju. Skorza to nie tym samobojcy czy mitomana, to jest czlowiek ktory wie co robi i wie o czym mowi, skoro przekona Cupiala do zmian co w naszym klubie nie jest latwe, znaczy sie ma plan i to pewnie dobry i dlatego mu zaufano. Cupial za ladne oczka nikogo nie poslucha a juz na pewno nie trenera. Czas na krytyke przyjdzie juz w polowie tego sezonu po pierwszym okienku transferowym.Jak zwykle Wisla jest pierwsza i pewnie za to przyjdzie zaplacic ale nie mozemy sie bac nowego. Dla mnie sukcesem bedzie jezeli to trener bedzie decydowal ilu zawodnikow chce sie pozbyc i jakich a nie przyjdzie prezes i powie sprzedalismy Ci trzech zawodnikow bo byli chetni i musisz sobie poradzic bo jest koniec okienka transferowego i juz nikogo nie kupimy. Jezeli trener dostanie tego czego chcial poprzez kierowanie transferami to wtedy mozna bedzie ocenic jego prace, a nie jak bylo do tej pory ![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co to są w ogóle za porównania do szkoleniowców- menadżerów światowej klasy? Czy wy myślicie, że oni bawią się w skautów i talenty jakie się do nich trafiają to ich zasługa? Owszem decydują o transferach, ale transferach na już, które są wzmocnieniami.A takimi transferami są piłkarze renomowani, o których każdy średnio rozgarnięty potrafi powiedzieć jak grają i czy się sprawdzą. Co ta sytuacja ma wspólnego z naszym podwórkiem i naszym piłkarskim pseudo menadżerstwem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a u nasz tej kasy niet. Ot i tyle. I aż tyle. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
To tak jakbyś napisał, że jak leży na ulicy 100 zeta to należy je sobie wziąść, albo że jak jest 90% obniżka żelazka a właśnie chce kupić żelazko to należy je kupić. Niby prawda ale Ameryki nie odkryłes (Bednarz też). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Gdyby Skorża chciał to na mecz z Levadią miałby Carlinhosa i Bożoka (tych już być może nawet od początku przygotowań). Inna sprawa czy to by coś zmieniło.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 03.09.2009 o godz. 13:34.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
A z tym czekaniem to jest tak ze obecnie mamy 13-14 piłkarzy do gry i kompletny brak konkurencji wiec czekajmy dalej na kolejna perełkę i nie rozwijajmy obserwacji i scoutingu Poza tym myslalem ze to Kirm był priorytetem a nie Bozok - widocznie dla Bednarza priotytety byly inne niz dla Skorzy -a mowienie ze z nimi "bylibysmy teraz rozmowaliali inaczej" to nic innego jak kolejny atak w polityke Wisły. Uwazałem Bednarza za człowieka z klasą ale widocznie tak nie jest skoro w 48h po dymisji juz krytykuje byłego pracowawce (a ze robi to nie tak jak Smuda to wynika bardziej z jego wykształcenia niz z klasy). A i jeszcze cos o Bozoku ![]() http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...rs214450.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie o to mi chodziło
![]() Bednarz chciał, ni mniej, ni więcej, powiedzieć że ch.. z tych obserwacji, skoro potem nie ma środków na pozyskanie takiego zawodnika A co do pozyskiwania za darmo tych perełek, to ewidentnie sprawa kontaktów i kwestie podstolikowe. Bo wiadomość o tym, że jest taka sytuacja z jego kontraktem, nie była ogólnodostępna ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle ze wlasnie z obserwacji wynika rowniez ktorych pilkarzy brac nie nalezy. A nie wszystkie perelki sa perelkami w rzeczywistosci - przyklad Beto jest oczywisty niby miala byc perelka a wyszlo marne szkielko. Wiec nie uwazam ze kasa na obserwacje jest wyrzucona w bloto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stąd na Levadię nie mieliśmy prawego obrońcy, bo priorytet Skorży, wyparł priorytet Bednarza. A mieliśmy Kirma, zamiast Bożoka. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Te wasze rozkminy "co autor miał na myśli" są zajebiste
Dawajcie jeszcze, bo niezły kabaret![]() Wystarczy powtórzyć to co powiedział Wilczek: Bednarz to najlepszy dyrektor sportowy jaki w Wiśle pracował. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bo ich koledzy/współpracownicy/podwładni jak zwał tak zwał okazują się bardziej zajebiści/potrzebni/lub bardziej potrafią dotrzeć do nadprezesa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie, ale to Ci się udało Do Tbilisi Kasperczak robił w klubie co chciał, Liczka, Engel i Okuka też przedstawiali niesamowite wizje dzięki którym skasowali niezłą odprawę. Ile wtop potrzeba było "niezatapialnemu", żeby wreszcie pożegnał się z klubem? Wcześniej zdążył jeszcze wykopać Petrescu po przegranym meczu pucharowym i ściągnąć do nas Okukę. A ten zafundował nam Stanko Svitlicę. Ciekawe, czy Skorża zna akurat jakiegoś bezrobotnego szamana?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2009 o godz. 15:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tylko za czasów Kasperczaka działaliśmy tylko na polskim rynku transferowym a tu byle kopacz kosztował krocie tak naprawdę to nie wiem kogo Kasperczak miał kupić kogo pominął?
Ja to widzę tak trener bierze pełna odpowiedzialność za wyniki czyli Mistrz i min faza grupowa LE za rok a jak nie to pewnie będziemy budować Wisłę z innymi ludźmi , nie wiem czym tu sie przejmować. Skorza bedzie tylko dokonywał ostatecznej selekcji czyli na dzien dzisiejszy jakość transferów zależy o Csaplara i Edka , nie wiem co potrafi Edzio ale Csaplar ma zapewne lige czeska w małym palcu a tam dobrych piłkarzy "rodzi sie 4 razy więcej za podobne pieniądze albo mniejsze , bo jakoś nie słyszałem żeby Jirsak czy Singlar negocjowali tygodniami swoje kontrakty . Jedyne co mi sie nie podoba to wywalenie Bednarza mozna mu było faktycznie odebrac decydujacy glos na pewien czas ale szkoda rezygnować z człowieka robiącego tyle dobrej roboty a co dla mnie najwazniejsze robiącego to coraz lepiej bo z okienka na okienko transfery bylu coraz lepsze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 03.09.2009 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy oczywiście może myśleć jak chce - jak ktoś jest uprzedzony do Bednarza to nawet atak na klub w jego wypowiedziach przeczyta
Jak dla mnie pożegnanie z dużą klasą i z mej strony za to szacunek. Zresztą Bednarz był jednym z niewielu, którzy robią swoje i nie robią z siebie medialnej osobowości. Co niestety przysporzyło mu wrogów i zapewne przyczyniło się także do tego, że to on 'poleciał' za Levadię, za którą najmniej zawinił. Z kadrą która była Skorża powinien był przejść Estończyków bez problemu - sam zresztą przyznał wprost, że popełnił błąd w przygotowaniach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tym samym, czym przejmowaliśmy się przed przyjściem Bednarza. Tabunami niechcianych piłkarzy "nie pasujących do koncepcji" aktualnemu trenerowi pozostawionymi przez poprzedników.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|