The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 21:10
Gdzie się znajduje fajny, tani paintball w Krakowie
Odpowiedz cytując
nosu
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.09.2009, 21:18
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Z tej strony ściąga nie wyskakuje QP http://zrzuta.eu
Niestety na tej stronce też mi się pojawia QP.... może jeszcze ktoś wie co jest nie tak?
Z góry dzięki
wierność
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2009, 21:18
Widział ktoś może Magazyn Futbol z Kubą Błaszczykowski na okładce nigdzie nie mogę go znaleźć
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2009, 21:44
Mam taki problem. Doznałem kontuzji w marcu (złamanie rzepki kolanowej) i płaciłem ubezpiecznie NW (55 zł) na uczelni. Uczelnie ukończyłem w lipcu, a ubezpiecznie jest ważne do końca września tego roku. Niby wszystko OK ale calkowite leczenie ukoncze w okolicach listopada-grudnia. Podobno chcac uzyskac jakiekolwiek odszkodowanie to udaje sie do orzecznika z cala dokumentacja po ukonczeniu tegoz leczenia (zabieg, rehabilitacje itp itd). I teraz pytanie do majacych podobne doswiadczenia. Czy jesli to ubezpiecznie jest tylko do konca wrzesnia, a koncze leczenie teoretycznie w grudniu to nie ma szans o ubieganie sie o odszkodowanie?
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.09.2009, 21:45
*TS* napisał(a):Wyświetl post
Widział ktoś może Magazyn Futbol z Kubą Błaszczykowski na okładce nigdzie nie mogę go znaleźć
Widział. Na stole w kuchni ...

W kiosku na Widoku jest jak Ci to ma pomóc.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.09.2009, 05:34
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:10.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2009, 08:13
http://www.sportimus.pl/mini-koszulka-barcelona

Szukam takich mini koszulek, ale koniecznie reprezentacji Francji. Wie ktoś może gdzie szukać, może widział ktoś ?

Albo jakiś inny tego typu gadżet, grunt, że musi to być Francja !
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.09.2009 o godz. 08:16.
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.09.2009, 09:28
Przyszedł mi rachunek za prąd. Twierdze że jest on za duży... Sęk w tym że obok mojego licznika są 2 inne. Jak sprawdzić z tego rachunku czy z dobrego licznika został spisany stan i później wydrukowana faktura... Jeśli się ktoś na tym zna proszę na PW to przedstawię bliżej tą sytuację.
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
tomaszkonrad
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2009, 14:06. Mega prosba
Mam mega prosbe do przedsiebiorczych Wislakow majacych wlasne firmy (lub majacych Rodzicow z wlasnymi firmami) z certyfikatami ISO - prosze Was o wypelnienie ankiety do pracy magisterskiej - tutaj: www.ankietacert..........

Z gory wielkie dzieki! Z Wislackim pozdrowieniem
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 02.09.2009, 14:13
witam. poszukuję kogoś kto mógłby mi poradzić jakieś w miarę tanie urządzenie gps do samochodu łatwe w obsłudze,może mieć jakieś bajery dodatkowe fajny wygląd,ktoś kto się na tym zna proszę o opinię.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2009, 15:13
Mam urzadzenei wielofunkcyjne canon mp210... napelnilem kasety atramentem samodzielnie z miesiac temu... wszytsko smigalo na poczatku peiknie ladnie.
Dzis chcialem cos wydrukowac to drukuje tylko w czarna czcionke a wszytsko inne na zolto. wyciagnalem kolor... sprawdzilem czy nei sa zatkane dysze... i bylo tak jak ma byc... tzn 3 kolory na kartce, ale nadal drukuje na zolto
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2009, 15:30
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czysto teoretyczne. Zalozmy taka sytuacje, nie skonczone 18 lat, pije bro na ławce w parku z kumplami, podjezdzają psy, po krótkiej ucieczce nas łapią i co nam grozi za złapanie? Nie podawajcie mi tu jakis cytatów z KK, tylko w praktyce. Czy jest roznica miedzy zatrzymaniem przez straz miejska a policją? Jakie są konsekwencje? Napiszcie, bardzo mnie to ciekawi.

PS. Zalozmy ze osoba peirwszy raz zlapana przez psy
Podbijam, wazne
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 02.09.2009 o godz. 20:10.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 02.09.2009, 15:32
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
witam. poszukuję kogoś kto mógłby mi poradzić jakieś w miarę tanie urządzenie gps do samochodu łatwe w obsłudze,może mieć jakieś bajery dodatkowe fajny wygląd,ktoś kto się na tym zna proszę o opinię.
Jedna najwazniejsza rada nie kupuj taniego GPS-a bo szkoda Twoich nerwow i pieniedzy jak Cie gdzies wywiezie w pole jak mojego kumpla w Niemczech o trzeciej w nocy.
Nie dosc ze zgubilo sygnal to jeszcze zle pokazywalo dziadostwo.

Polecam TomTom w tej chwili najlepsze do samochodow, Germani(nie pamietam jak sie pisze) jest dobry na lodki, klady- generalnie na wszystko co moze sie poruszac poza droga.

Ale niestety sa dosc drogie ale nie zawodne
,
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.09.2009, 15:40
Jakie polecicie strony ed2k...oprocz takich jak np.

osloskop.pl czy osiołek.pl...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.09.2009, 16:25
http://img143.imageshack.us/img143/7...unaunation.jpg

Co to jest i gdzie się znajduje ?
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 02.09.2009, 16:27
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:09.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2009, 17:36
Zola napisał(a):Wyświetl post
Znajoma zaczela niedawno pracowac jako tele-marketerka, w jakims "biurze" na Lubicz. Dzwoni do szkol i przedszkoli i zaprasza na lekcje "z gadami", i stwierdzila ze jej wynagrodzenie to 1500zł za miesiac + prowizja (czyli +/- 300zł)... Mozliwe jest to? Bo z tego co slyszalem wiele razy to praca "telemarketera" wcale ne jest taka oplacalna, ze ogolne oszustwo itd... a 1500zł to dosc "duzo" jak na taka "gowniana" robote...

ciekawe ,ale to chyba zalezy czy wypracuje jakis tam limit,bo to sie liczy w pracy telemarketera..

jesli go wypracuje to pewnie kwote jakas tam umowna dostaje,gorzej jak nie ..ale to chyba wczesniej wszytsko jest w umowie o prace spisane.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2009, 17:51
Pytanie do posiadaczy Videostrady, moi rodzice podpisujac nowa umowę z TPSA dostali Liveboxa i ten dekoder do odebrania kanałów.
i pytanie czy ten wariat Livebox musi byc podlączony rownoczesnie z komputerem, linią telefoniczną oraz dekoderem? chocby tylko na moment instalacji?
Nie uśmiecha mi sie robienia dziury w ścianie żeby przeciągnąc kabel telefoniczny do liveboxa. kabel Ethernet ma max 4 metry a ja potrzebuje ze 3 razy wiecej. Może jest jakiś inny sposob?
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 02.09.2009, 18:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ciekawe ,ale to chyba zalezy czy wypracuje jakis tam limit,bo to sie liczy w pracy telemarketera..

jesli go wypracuje to pewnie kwote jakas tam umowna dostaje,gorzej jak nie ..ale to chyba wczesniej wszytsko jest w umowie o prace spisane.

w tym rzecz, ze ona tam nie ma zadnej umowy... podobno ma do wyboru: albo dostje podtawe czyli 1500zł na reke, albo chce prowizje ( tym, ze nie wie ile ona bedzie wynosic, bo to zalezy ile spotkan umowi itd)... Dosc duzo sie to wydaje...

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.09.2009, 18:10
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
Ja się ostatnio zajmowałem MIO MOOV 500 i jest dość przyjemna, wielki wyświetlacz, łatwo ją nauczyć jakiś ciekawych map więc jest przyjemna w użytkowaniu. Fajna instrukcja do odblokowania jest na peb.pl jeśli się na nią zdecydujesz.

Była w bułgarii dojechała gdzieś raz dała jaja ale to wina map a nie nawigacji, a mapy beda do wszystkeigo takie same. Jako mapy po polsce polecam Automapę W polsce niezawodno jak do tej pory.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
nosu
Senior Member

Stary 02.09.2009, 18:19
Mam konto w Orange w tym starym POPie, chce je zmienic na NOWE ORANGE GO.
Takie pytanko czy jeśli mam teraz jakieś środki na koncie i zmienie moją taryfe na to NOWE ORAGNE GO to czy one pozostaną czy mi przepadną?

z góry dzięki za odpowiedz
Ostatnio edytowane przez nosu : 02.09.2009 o godz. 18:24.
wierność
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 02.09.2009, 19:33
nosu napisał(a):Wyświetl post
Mam konto w Orange w tym starym POPie, chce je zmienic na NOWE ORANGE GO.
Takie pytanko czy jeśli mam teraz jakieś środki na koncie i zmienie moją taryfe na to NOWE ORAGNE GO to czy one pozostaną czy mi przepadną?

z góry dzięki za odpowiedz
kasa zostaje natomiast przepadają pakiety

a teraz moje pytanie: czy w militarnym sklepie na szpitalnej będą łańcuszki do nieśmiertelnika?
I
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 02.09.2009, 20:10
Pytanie bardzo nietypowe od znajomego: nie wie ktoś ile kosztuje wyrobienie paszportu australijskiego w ambasadzie? Na ich stronach nic nie pisze....
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
S. ew.
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2009, 21:25
redrum napisał(a):Wyświetl post
Byłby mi ktoś w stanie polecić firmę zajmującą się produkcją szalików na terenie Krakowa?
http://www.ok-kibice.pl/
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Stary 02.09.2009, 22:11
żuraw_9 napisał(a):Wyświetl post
Mam taki problem. Doznałem kontuzji w marcu (złamanie rzepki kolanowej) i płaciłem ubezpiecznie NW (55 zł) na uczelni. Uczelnie ukończyłem w lipcu, a ubezpiecznie jest ważne do końca września tego roku. Niby wszystko OK ale calkowite leczenie ukoncze w okolicach listopada-grudnia. Podobno chcac uzyskac jakiekolwiek odszkodowanie to udaje sie do orzecznika z cala dokumentacja po ukonczeniu tegoz leczenia (zabieg, rehabilitacje itp itd). I teraz pytanie do majacych podobne doswiadczenia. Czy jesli to ubezpiecznie jest tylko do konca wrzesnia, a koncze leczenie teoretycznie w grudniu to nie ma szans o ubieganie sie o odszkodowanie?
Podbijam - bardzo ważne!
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2009, 22:34
Podbijam - bardzo ważne!
Jest ważne, tylko musisz dac dowód od lekarza\szpitala że kontuzje odniosłeś w dniu kiedy umowa obowiązywala. Ja także dosnalem poważnego urazu glowy w wypadku w lipcu i czekam na koniec leczenia.
Ale sam mam pytanie, jak to jest z tymi ubezpieczeniami na uczelni? to jest wypłacane z calości zyskanych pieniedzy od wszystkich studentów z uczelni? czy jak?

A co do wcześniejszego mojego pytania z tym syfem Liveboxem, nie lączy mi z komputerem kabel Ethenet i Wi-fi, chyba że potrzebny jest adapter Wi-fi, ale go chyba używa się w stacjonarnym? bo podłączałem do przez laptopa. I na tym gownie zależy mi tylko żeby działała ta telewizja
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 02.09.2009 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.09.2009, 22:37
Podbijam - bardzo ważne!
Jak dla mnie to masz wszelkie prawo do uzyskania odszkodowania gdyż liczy się moment odniesienia kontuzji a nie zakończenia leczenia. Tylko pytanie jakie są terminy na zgłoszenie roszczenia, ale zapewne dość długie. Moja propozycja zadzwoń do ubezpieczyciela i zapytaj jak to załatwić, jeśli nie znasz ubezpieczyciela zadzwoń na uczelnie i spytaj ich ewentualnie zapytaj o nazwę ubezpieczyciela.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 03.09.2009, 11:45
Podbijam - bardzo ważne!
Uraz odniosles w okresie ubezpieczenia i to jest podstawa do wyplacenia odszkodowania. I jezeli po uplywie okresu ubezpieczenia dlalej sie leczysz masz miec zapewniona pomoc medyczna, a po ukonczeniu leczenia przysluguje Ci odszkodowanie po wizycie u ich lekarza nawet jak by to bylo po roku
Tak bylo ale moze sie cos zmienilo ale najlepiej sprawdzic umowe z ubezpieczycielem bo moga byc jakies zapiski w umowie.
,
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.09.2009, 15:11
Gdzie wyrabia sie karty MPK ?

Z góry dzięki
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 03.09.2009, 15:19
W Hucie na Centrum D na przeciwko NCku
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów