The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2009, 22:32
Kasa niszczy ludzi. Wisła dobrze pogrywa bo zaniedlugo Maly bedzie w szachu. Okienko sie skonczy a on bedzie sie musial zgodzic na mniejsze pieniądze..
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2009, 22:40
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
I to własnie dziwne z tym kontraktem dla Małeckiego. Bo najpierw trener mówi,że wszystko jest dogadane i piłeczka leży po stronie Patryka, a po meczu Mały twierdzi,że nic nie jest dogadane do końca i nie może podpisać. Dziwne to trochę...
Zwróciłem uwage na ten fragment w wywiadzie ze Skorżą... i dla mnie jest on zupełnie nielogiczny...

Skoro Mały ma jeszcze co "odbijać", to na chłopski rozum jeszcze nie wszystko dogadane. Dla mnie "dogadany" to jest dokument, w którym brakuje podpisu, a nie taki, który jeszcze można negocjować...

Rozwiązania są dwa - albo ktoś przekręcił słowa Skorży (ja widziałem tylko zapis rozmowy, jest to zatem możliwe) albo wszystko po staremu, kontrakt jaki był taki nadal jest.

I dobrze napisał wyżej Proud - gdziez to niby pójdzie Małecki?

W lidze dobre pieniądze są w stanie zapłacić mu co najwyżej nasze kosy no chyba, ze ta "wiślackość" okaże sie picem na wode jak w grę wejdą pieniądze.
Zagranica - wolne zarty...
Ostatnio edytowane przez felipe : 31.08.2009 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.08.2009, 22:50
Małecki musi tak mówić w wywiadach bo inaczej gówno dostanie. Dobrze wiecie że nasz klub nie ma zbyt wielu pieniędzy i oszczędza na wszystkim na czym się da (czasami nadmiernie). Jeśli Mały chce wynegocjować dobry kontrakt (a na taki zasługuje wg mnie) to musi zachować zimną krew i przez pewien czas nie okazywać swojego ogromnego przywiązania do klubu. Gdyby ogłaszał na lewo i prawo, że na pewno podpisze kontrakt to postawił by się w fatalnej pozycji negocjacyjnej. Jest zawodowym piłkarzem, w dodatku bardzo dobrze się zapowiadającym, i ma prawo dbać o to by być należycie wynagrodzonym.

Ja osobiście jestem przekonany, że Małecki podpisze nową umowę. No chyba, że Wisła będzie na siłe starała się go, że tak nieelegancko to nazwę, "wyruchać". Niepokojące jest to, że nasz klub ma w tym ogromne doświadczenie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2009, 22:55
Dokładnie Arked , Mały musi trochę poaktorzyć.Ja mu sie o tyle nie dziwię że najpewniej zarabia grosze w porównaniu do większości a jak by nie było od pewnego czasu jest ważnym ogniwem zespołu.
Też mam nadzieje że wszystko skończy się pomyślnie, chyba że różnice między tym co chce Mały a tym co daje Wisła, są spore
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2009, 22:57
Proud napisał(a):Wyświetl post
kto taki Go doceni?

Lazio? West Ham?

nie ten rozmiar kapelusza...
Daleko nie sięgając APOEL? inne kluby Cypryjskie ? Więc nie mów hop, bo Cypr zarówno pod względem sportowym jak i finansowym wyprzedził nas znacznie i wcale bym się nie zdziwił jakby byli w stanie zaoferować Małemu 3x tyle, na ile nie chcę się zgodzić Wisła. Wystarczyłoby słówko od naszych Cypryjczyków, że mamy w Polsce niedoceniany talent, który może za kilka lat stanowić o sile reprezentacji Polski.

Arked napisał(a):
Ja osobiście jestem przekonany, że Małecki podpisze nową umowę. No chyba, że Wisła będzie na siłe starała się go, że tak nieelegancko to nazwę, "wyruchać". Niepokojące jest to, że nasz klub ma w tym ogromne doświadczenie.
Też mnie to niepokoi, tym bardziej, że co róż w wywiadach z byłymi Wiślakami można przeczytać, iż zostali potraktowani niepoważnie i całowali przysłowiową "klamkę" prezesa/dyrektora sportowego Wisły - pomimo tego, iż wcześniej byli umówieni na rozmowy...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.08.2009, 23:14
chodzi o to że w takim APOELU nie grałby w pierwszej 11tce i tym sobie by na złość zrobił. Nie miałby takiej pozycji jak w Wiśle. Gdzie jest jednym z trzech (!) napastników, jest w miarę młody, przez co perspektywiczny, waleczny i dodatkowo jest Wiślakiem, przynajmniej na takiego się kreuje.

dla mnie nie podpisanie kontraktu byłoby Jego głupim posunięciem. Ale decyzja należy do Niego. Każdy sam sobie życiem kieruje.

dodam że w APOELU nie gra Paulista, który dla mnie jest jeszcze lepszym piłkarzem jak Patryk.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2009, 07:48
przeciw Małemu obracaja sie jego wypowiedzi o Wiśle.
Gdyby był zwykłym kopaczem juz by podpisali, ze strachu. Smutne, zobaczymy jak to będzie
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2009, 08:02
Proud napisał(a):Wyświetl post
chodzi o to że w takim APOELU nie grałby w pierwszej 11tce i tym sobie by na złość zrobił. Nie miałby takiej pozycji jak w Wiśle. Gdzie jest jednym z trzech (!) napastników, jest w miarę młody, przez co perspektywiczny, waleczny i dodatkowo jest Wiślakiem, przynajmniej na takiego się kreuje.

dla mnie nie podpisanie kontraktu byłoby Jego głupim posunięciem. Ale decyzja należy do Niego. Każdy sam sobie życiem kieruje.

dodam że w APOELU nie gra Paulista, który dla mnie jest jeszcze lepszym piłkarzem jak Patryk.
Zobacz jaka Paulista byl tam gwiazda zanim zlapal kontuzje, wiec to porownanie nie jest adekwatne do rzeczywistosci.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.09.2009, 08:25
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Daleko nie sięgając APOEL? inne kluby Cypryjskie ? Więc nie mów hop, bo Cypr zarówno pod względem sportowym jak i finansowym wyprzedził nas znacznie i wcale bym się nie zdziwił jakby byli w stanie zaoferować Małemu 3x tyle, na ile nie chcę się zgodzić Wisła. Wystarczyłoby słówko od naszych Cypryjczyków, że mamy w Polsce niedoceniany talent, który może za kilka lat stanowić o sile reprezentacji Polski.
Chyba trochę za bardzo podniecamy sie Cyprem - zgoda drugi raz z rzędu mają klub w Lidze Mistrzów. Tylko zobaczmy gdzie dzisiaj jest ubigłoroczny mistrz Anorthosis ? Wrócił na swoje miejsce w szeregu ....
Kluby Cypryjskie mają zakontraktowanych 4-5 dobrych graczy, a na pozostałych pozycjach grają zwykli przeciętniacy..... APOEL - wszedł do LM by w I kolejce ligowej przegrać z APOP - czyli nawet nie z drużyną z wielkiej 4-ki (Anorthosis, Apoel, Omonia Apollon), chcesz powiedzieć, że w tym zespole też kontraktują wielkich graczy za wielkie pieniądze ?

Być może w tym roku mistrzem zostanie Omonia z Żurawskim i być może w przyszłym roku awansuje do LM, zobaczymy gdzie wówczas będzie APOEL, nawet jeżeli zdobędzie 7 punktów w LM niczym w zeszłym roku Anorthosis.....

A co do Małego - na Cyprze zatrudniają raczej chłopaków bliżej 30-ki, a rzadziej młodych i perespektywicznych, co zaś do możliwości odejścia Małego - po co od razu lazio czy West Ham - nie wystarczy, że zgłosi się Siena, Catania czy Birmingham albo Sheffield - stać ich na zapłacenie Małemu nawet 0,5 mln euro rocznie. I tyle.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 08:47
Fulham zawraca po Brożka!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 01.09.2009, 08:54
A taki uradowany wstałem, że mamy już wrzesień i Brożka już nam nikt nie tknie, a tu informacja, że Anglicy mogą działać do godziny 17...

Mam dreszcze na myśl o ataku Ćwielong-Małecki... Przecież nawet w skali ligowej są to średni kopacze...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2009, 08:55
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Fulham zawraca po Brożka!
Do jakiej 17 Pierwszy raz słyszę o takiej godzinie.To szkoda bo u nas zamykamy o 24,niech szukaja w innym sklepie,takim do 17 ....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.09.2009, 09:03
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Chyba trochę za bardzo podniecamy sie Cyprem - zgoda drugi raz z rzędu mają klub w Lidze Mistrzów. Tylko zobaczmy gdzie dzisiaj jest ubigłoroczny mistrz Anorthosis ? Wrócił na swoje miejsce w szeregu ....
faktycznie za bardzo się Cyprem podniecamy, przecież my też mieliśmy LM 2 lata z rzędu z różnymi klubami... prawie 15 lat temu, czyli wyprzedziliśmy ich grubo, a od tego czasu to chyba bawet 3x fazę grupową UEFA
nie chcę przeceniać dokonań ligi cypryjskiej w pucharach, ale gdyby nasza liga miała podobne, to by się eksperci i dziadki z pzpn posikaly z radości
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.09.2009, 09:05
Czyli możemy obudzić się dziś z ręką w nocniku. :(
Mam nadzieję, że jeśli sprzedadzą Pawła to za kwotę znacznie przekraczającą te 2,5 mln EUR, o których była wcześniej mowa.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2009, 09:16
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Czyli możemy obudzić się dziś z ręką w nocniku. :(
Mam nadzieję, że jeśli sprzedadzą Pawła to za kwotę znacznie przekraczającą te 2,5 mln EUR, o których była wcześniej mowa.
Ja tam w to nie wierzę.Przeciez to by była pętla załozona na szyje,bo sprzedaz teraz to też brak zakupu.Chyba teraz, zarzad i sam Paweł by sie na to nie zgodził
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2009, 09:25
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ja tam w to nie wierzę.Przeciez to by była pętla załozona na szyje,bo sprzedaz teraz to też brak zakupu.Chyba teraz, zarzad i sam Paweł by sie na to nie zgodził
Najpierw to trzeba by pogadać z Fulham czy może chcieliby kupić Brożka. Bo tak coś czuje nosem,że oni tak jak Blackburn z Citko swego czasu. Dyrektor sportowy zapytany o Citkę odpowiedział, a kto to jest?Nie wiem czy podobnie nie jest w przypadku Pawła. Nie żartujcie ale wydanie 3 mln euro na zawodnika to dla Fuilham żaden wydatek. Za takie pieniądze to w lidze angielskiej kupuje się zawodników co do których nie ma pewności czy się sprawdzą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 09:40
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Do jakiej 17 Pierwszy raz słyszę o takiej godzinie.To szkoda bo u nas zamykamy o 24,niech szukaja w innym sklepie,takim do 17 ....
A nawet do 18 czasu polskiego. Święto bankowe jakieś brytole mają (wolne od pracy) i mogą dziś do 18.

Problem jest inny - czy Wisła kogoś ma za Brożka? Przecież my święta bankowego nie mieliśmy
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Stary 01.09.2009, 09:49
To przez wzgląd na święto w Anglii. Już od 2 czy 3 okienek taki stan rzeczy jest praktykowany.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.09.2009, 10:06
Tylko ja jakos wcale nigdzie nie doczytalem zeby Brozek byl dogadany co do kontraktu swojego.

Wiec nawet jak Fulham przedstawi nowa opferte to co z tego
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2009, 10:09
w wyborczej jest napisane że Fulham zastanawia się pomiędzy Brożkiem a Uche

trzeba podbić cenę za Pawła, tak aby zdecydowali się na Uche

a Pawła sprzedać w przerwie, jak już przewaga w lidze będzie wystarczająca i Wisła będzie miala czas na znalezienie następców.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.09.2009, 10:51
Mam nadzieje, że Brożek pójdzie do Fulham. Nawet bez nastepcy

Zasłużył sobie, a my sobie jakoś poradzimy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 01.09.2009, 11:31
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Jak pójdzie w zimie to ok.
Przecież na jesień gramy o 4 kolejki więcej.

Ale teraz?

Czym postraszymy - Ćwielongiem ? Małeckim? Proszę Cię... nie ta para kaloszy. Brożek jak na ta lige jest piłkarzem "robiącym różnice", wspomniana dwójka to ligowe szaraczki (w przypadku Ćwielonga to nawet ciut na wyrost określenie...).

Boguski ? Jeszcze z miesiąc (min) do powrotu, z miesiąc dochodzenia do formy... akurat na4 mecze przyjdzie... super
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.09.2009, 11:32
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Budzac sie w maju na 8 miejscu...

Jakby Brozek nie gral to zawsze jego odejscie i brak jakiegokolwiek n astepcy to bedzie ogormna strata...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.09.2009, 11:56
Brożek to nie tylko bramki ale i asysty i jeśli popatrzymy z tej strony to spadek jakości gry Wisły może być ogromny
Odpowiedz cytując
Radeon
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 01.09.2009, 12:11
12.01 Skysports.com understands that Fulham want to sign Swedish forward David Elm and Poland striker Pawel Brozek.

temat powraca fulham mial inne cele transferowe ale nikogo im sie nie udalo pozyskac
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.09.2009, 12:13
Mam nadzieję, że dziś nic z tego nie wyjdzie.
Wtedy już tylko miesiąc stresu, że jakiemuś Iwanowi odbije i przyśle maila/fax z sześcioma zerami i trójką na początku i zagramy z L, Amiką tudzież derby de facto bez napastnika.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2009, 12:32
12.01 Skysports.com understands that Fulham want to sign Swedish forward David Elm and Poland striker Pawel Brozek. INFO NA SKY SPORT SPRZED 30 MINUT!!
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 01.09.2009, 12:37
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
12.01 Skysports.com understands that Fulham want to sign Swedish forward David Elm and Poland striker Pawel Brozek. INFO NA SKY SPORT SPRZED 30 MINUT!!
A okienko w Anglii dalej otwarte ? dzisiaj też mogą kupować?

ja myślę że Paweł teraz Wisły nie zostawi i poczeka do zimy... bo nie moglibyśmy nikogo kupić...

a wolnych zawodników można dalej sprowadzać czy jak to jest ?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2009, 12:49
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
A okienko w Anglii dalej otwarte ? dzisiaj też mogą kupować?
Tak...

Władze Premier League poinformowały, iż tegoroczne okno transferowe zostanie zamknięte 1 września, a nie 31 sierpnia, jak pierwotnie planowano.

Kluby angielskiej ekstraklasy będę mogły dokonywać do godziny 17 czasu miejscowego we wtorek 1 września.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Forenza
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2009, 12:54
niestety to chyba prawda

http://www.skysports.com/story/0,195...529884,00.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów