The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2009, 12:27
http://www.youtube.com/watch?v=WY58BjYSLe0
Ciekawe, czy my też doczekamy takiego otwarcia naszego nowego stadionu
Odpowiedz cytując
Marsinel
Junior Member

Od: 06.2005

Stary 31.08.2009, 12:36
Jakby Ktoś miał wątpliwości co leży na dole nowej trybuny, to po 8 zdjęciu widać http://stadionwisly.info/zdjecia_z_b...ia/2009-08-31#
, że są to elementy klimatyzacji.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2009, 12:38
Najlepszym otwarciem będzie moim zdaniem mecz z jakaś drożyną znaną na europejskiej scenie, bodaj mamy nawet umowę z Borussią Dortmund w sprawie meczu towarzyskiego

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.08.2009, 12:50
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym otwarciem będzie moim zdaniem mecz z jakaś drożyną znaną na europejskiej scenie, bodaj mamy nawet umowę z Borussią Dortmund w sprawie meczu towarzyskiego
To pewnie będzie ta drużyna, bo my już od transferu Kuby robimy z nimi sparing i dalej nic
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2009, 13:11
Co do tego wjazdu dla kosiarek itd. na sektorze:

to nie lepsze miejsce na to jest pod narożnikiem? Po co było robić to sektorze.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2009, 13:59
Co jest zaplanowane na tyłach nowego AB?

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2009, 14:05
Też się zastanawiam, po co robią tam ścianki szczelinowe...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2009, 14:18
o którym miejscu mówicie może to wjazd do parkingu podziemnego pod trybuna
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
merphy
Member

Stary 31.08.2009, 14:19
A to nie jest przypadkiem rampa zjazdowa do podziemnego parkingu dla aut osobowych i autokarów?
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2009, 14:39
Chodzi o to co zaznaczyłem:

Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2009, 14:44
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Co do tego wjazdu dla kosiarek itd. na sektorze:

to nie lepsze miejsce na to jest pod narożnikiem? Po co było robić to sektorze.
No użytkowniku chojrak, tak broniłeś niczym Rejtan tej "dziury" na kosiarki w trybunie, to może odpowiesz na powyższe pytanie: czy to nie lepsze miejsce na te kosiarki?
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.08.2009, 14:51
Widocznie nie.

Widzę, że poza kilkoma tysiącami niespełnionych trenerów i menedżerów, jest co najmniej drugie tyle niespełnionych architektów i budowlańców.

Będzie piękny stadion. Będzie piekiełko przy Reymonta. I ch.. z jakąś dziurą na kosiarki
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 31.08.2009, 14:54
a może lepsze, a może nie. dajcie już spokój. Czy informacja o tym że to dziura w trybunie do dla kosiarek jest pewna poza tym nie wiadomo co jest po tym narożnikiem. Szkoda że nie ma nikogo kompetentnego ze strony miasta, kto mógłby odpowiadać na pytania typu "co autor miał na myśli...."
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 31.08.2009, 14:55
A może będzie zakupiona nowa ogromna maszyna do jej pielęgnacji i potrzeba większego wyjazdu niż ten który pokazałeś. Cholera ile speców się pojawiło na tym forum, architekcji, spece od bezpieczeństwa, a to im rozmiar wyjść przeszkadza, a to ilość wjazdów dla karetek, a to oni by zrobili to inaczej, a to lepiej.

Po "odkopaniu" tych 80 cm bedzie wyjazd jak znalazł z trybuny i zmieści się tam zapewne i większy sprzęt chowany w piwnicy, a nie z boku narożnika który może przeznaczony jest na coś innego.
Ostatnio edytowane przez GJ1906 : 31.08.2009 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 31.08.2009, 14:56
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Widocznie nie.

Widzę, że poza kilkoma tysiącami niespełnionych trenerów i menedżerów, jest co najmniej drugie tyle niespełnionych architektów i budowlańców.

Będzie piękny stadion. Będzie piekiełko przy Reymonta. I ch.. z jakąś dziurą na kosiarki
Ale będzie chu..wo wyglądał "z lotu ptaka"przez "okrąglak" ,jak już ktoś napisał ....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2009, 16:11
kristos - a z lotu ptaka będziemy mecze oglądać? bo mnie się wydaje, że z trybun. To, że stadion z góry będzie wyglądał chu..wo mam gdzieś.

Teraz już na kamerce skierowanej na trybune wschodnią nie będzie już bardzo co podziwiać, zobaczymy jeszcze jak wylewają narożnik, trochę przy budowie dachu i później dopiero montowanie krzesełek.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.08.2009, 16:43
Emilio napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=WY58BjYSLe0
Ciekawe, czy my też doczekamy takiego otwarcia naszego nowego stadionu
Niestety mieszkamy tylko w Polsce.
Przykro mi że na Ukrainie da się wybudować nowoczesny, piękny stadion na którym poprostu chciałoby się być nie ważne kto i jak by na nim grał, a w najbardziej znanym polskim mieście buduje się gniota za 100 milionów euro.

SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Borussia to grała w Kielcach o ile się nie mylę na otwarciu tego ich kurnika. Wisłę stać na to żeby zagrać z jakąs bardziej znaną europejską marką jak choćby Bayern.
Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Od: 08.2009

Stary 31.08.2009, 16:58
http://www.sport.wp.pl/kat,37154,tit...wiadomosc.html

Czemu u nas nie da się zrobić czegoś takiego? Przynajmniej dowiedziałbym się po co ten wjazd dla kosiarek jest
Może na nowym stadione się tego doczekamy
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2009, 17:34
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Niestety mieszkamy tylko w Polsce.
Przykro mi że na Ukrainie da się wybudować nowoczesny, piękny stadion na którym poprostu chciałoby się być nie ważne kto i jak by na nim grał, a w najbardziej znanym polskim mieście buduje się gniota za 100 milionów euro.

Borussia to grała w Kielcach o ile się nie mylę na otwarciu tego ich kurnika. Wisłę stać na to żeby zagrać z jakąs bardziej znaną europejską marką jak choćby Bayern.

No tak, tylko że budowę tego stadionu sponsorował właściciel Szachtaru - Rinat Achmetow, My takiego sponsora jeszcze nie mamy u nas budowę sponsoruje miasto .
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 31.08.2009, 18:21
element napisał(a):Wyświetl post

Mimo wszystko mam nadzieje że klub stanie na wysokości zadania i będzie co oglądać.

Byle nie jakąś grupę Łzy czy Feel
Wyłoży się Rubikowi milion za skomponowanie jakiegoś gównianego oratorium i będzie git
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.08.2009, 18:49
W Sosnowcu obiło mi się o uszy że ostatecznie upadło że zagramy na Hutniku. Było takie info w zeszłym tygodniu bo chyba przegapiłem
Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Stary 31.08.2009, 19:46
Cytat:
W Sosnowcu obiło mi się o uszy że ostatecznie upadło że zagramy na Hutniku. Było takie info w zeszłym tygodniu bo chyba przegapiłem
Nic takiego nie wyczytałem. Warto by zajrzeć na stadion Hutnika czy coś się tam dzieje. Jeśli nie, to znaczy że sprawa gry w Krakowie upadła, a jesli montują oświetlenie, krzesełka i zadaszenie to może cos z tego będzie
Ostatnio edytowane przez Enterpr!se : 31.08.2009 o godz. 19:48.
Może na nowym stadione się tego doczekamy
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 31.08.2009, 19:53
Enterpr!se napisał(a):Wyświetl post
Nic takiego nie wyczytałem. Warto by zajrzeć na stadion Hutnika czy coś się tam dzieje. Jeśli nie, to znaczy że sprawa gry w Krakowie upadła, a jesli montują oświetlenie, krzesełka i zadaszenie to może cos z tego będzie
Jechałem dzisiaj koło stadionu wiercili dziure w narożniku jak jechałem jakis tydzin temu to też wiercili tylko w innym narożniku ;-)
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.08.2009, 20:07
oświetlenie będzie ale podobno Hutnik nie dostał pożyczki od miasta na dalszy remont - zadaszenie, monitoring..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 31.08.2009, 20:43
Taki mały o.t
Niby Hutnik ma czas do połowy września, ale ja też niestety nie jestem pewien czy zdążą na czas, miasto robi kłopoty z przyznaniem Hutnikowi pożyczki na dokończenie przebudowy.
I teraz Hutnik musi z własnej kieszeni wykładać kasę a no to chyba nie ma wystarczających środków.
Gmina już swoje dała.
Jak dla mnie to pomysł gry na Hutniku nie jest za dobry bo zagramy raptem parę meczy i znów powrót do Sosnowca, lepiej zostawić już tak jak jest.

Widać że budowa naszego stadionu idzie zgodnie z planem, liczę na to że dalej tak będzie i nie będziemy się już musieli martwić o to gdzie by tu rozegrać ewentualne el do Ligii Mistrzów, czy innych pucharów.
Będziemy w końcu mieli w Krakowie stadion z prawdziwego zdarzenia o europejskich standardach i wymogach.

Znalezione na forum Hutnika nie wiem czy wiarygodne źródło ( sportowetempo.pl)

Cytat:
Działacze „Białej Gwiazdy” ustalili ostatnio z szefami Zagłębia Sosnowiec, że do końca roku mistrz Polski będzie występował na Stadionie Ludowym. O ewentualnym powrocie do Krakowa nie ma mowy.

- Rozmawiałem z prezesem Wisły, panem Markiem Wilczkiem i wszystko mamy dopracowane. Krakowianie są zadowoleni ze współpracy i nasza umowa będzie realizowana do końca jesiennych rozgrywek. A może jeszcze w przyszłym roku Wisła będzie gościła w Sosnowcu? – zastanawia się dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula. – W rozmowie z prezesem Wilczkiem zażartowałem sobie, że gdyby Wisła chciała teraz grać na obiekcie Hutnika, a potem wrócić do Sosnowca, to musiałaby płacić razy dwa… Płacenie podwójnej stawki wystarczająco silnie odstrasza Wisłę od pomysłu czasowej przeprowadzki. A przy okazji powiem, że bez Wisły nasz budżety wyglądałby bardzo krucho (krakowski klub płaci za wynajem stadionu na jeden mecz około 90 tysięcy złotych – j. m.). Zakontraktowaliśmy dużą liczbę nowych, drogich piłkarzy, którzy mają nam pomoc w awansie do pierwszej ligi. Bez pieniędzy Wisły nie moglibyśmy utrzymać tych graczy.

Jerzy Mucha
Powód: WISSSSSSSSSSSŁA
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 31.08.2009 o godz. 20:57.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.08.2009, 22:54
Dla mnie to troche bez sensu remont na Hutniku na te 3 mecze i potem znów Sosnowiec bo zima i trzeba podgrzewana murawe, ja rozumiem pare tysi wiecej na meczu o w ogóle ale .......
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 01.09.2009, 01:18
simone napisał(a):Wyświetl post
Co jest zaplanowane na tyłach nowego AB?
Zajrzyj do postu #4064 w tym temacie.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.09.2009, 09:08
jeśli można jeszcze pociągnąć remont Hutnika to powiedzcie mi jedno po co miasto wydaje 1,5mln na oświetlenie nie dając na dalszy remont, Hutnik i tak przy sztucznym nie będzie grał a oświetlenie trzeba zdjąć za 3 lata. Jak my z niego nie skorzystamy to nikt go nie będzie używał..
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 01.09.2009, 09:11
Wracając do tematu fundamentów trybuny zachodniej, to chyba wszytko wyjaśni.

Ostatnio edytowane przez Wicked : 01.09.2009 o godz. 09:19.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 01.09.2009, 10:00
Skąd wziąłeś ten plan ? można go jakoś powiększyć ?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów