The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2009, 22:26
Pasuje jak ulał, Mózg to Wojciechowski, a Pinkie to Grembocki, poza tym sektorówki z kreskówkami to nawet Górnik Zabrze potrafi ładne zrobić ;p
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2009, 22:34
http://www.youtube.com/watch?v=sfI252Lhw-k
A w morde jak sie ubawiłem. Fenomenalne te dzieciaki z sektora Zagłebia uhahaha, moze to jacys kibice Ruchu incognito? uhehehe
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.08.2009, 23:36
Hm..

Podobno padła zgoda tych, co na Amicę wołają Lech z Arką.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.08.2009, 23:43
Co by nie mowic Arka to dobra ekipa i na robienie fochow Amiki sobie nie pozwoli,

Osobiscie popieram to co zrobilo Zaglebie i Arka ,trzeba miec swoje zdanie.

Triada sie posypie,ciekawe jakich "nowych" kumpli znajdzie sobie Kuchenkorz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.08.2009, 08:43
Cuda sie dzieja... Koniec zgody na linii Arka Lech, a do tego Widzew sie pono skumaB z CSKAMoskwa... Sam jestem ciekaw w ktora strone pojdzie Lech, mysle, ze zrobi zgody z Lks i Zawisza. Czekam równiez na reakcje Cracovii. Co by duzo nie pisac bedzie interesujaco.
Powód: rysik
Ostatnio edytowane przez Pawel.Busko : 24.08.2009 o godz. 08:47.

Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.08.2009, 09:16
któraś ze stron podała oficjalna informacje o zerwaniu zgody,czy wszyscu tutaj opierają się o kibice.net ?

Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.08.2009, 09:23
kibice plus forum Cracovii

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.08.2009, 15:29
dobra panowie skończcie ta rozkmine bo dojdziecie do poziomu kibice.net
http://kibice.net/forum/viewtopic.ph...11082&start=90

spór o to czy antyśląskie Zagłębie może jeść słonecznika kojarzonego z Hanysami.Zapraszam!

Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.08.2009, 20:38
"Nie ma" znów tematu "Kibicowanie na polskich stadionach" dlatego napisze tu jak zabawni dla mnie sa kibice Legii którzy cały czas dumnie dopinguja :CWKS !!,przyspiewke na melodie z 4 pancernych ,a kilkanaście minut pozniej spiewaja "Precz z komuna !" .
Na poczatku meczu zasłuzona minuta ciszy dla Deyny ,ale już nikt nie pamietal jaka Deyna mial perspektywa Legia albo do wojska
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.08.2009, 22:01
A Ty jestes zabawny dla nas. A Deyna potem z tego złego wojska mógł uciec do Wisły, ale nie chciał.

Nasze flagi są jak długi iti - nigdy nie znikną.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.08.2009, 22:19
A ty jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys odczytał ze nie mam nic do Deyny ,bo byl swietnym pilkarzem .Chodzi mi o wasz sposob kibicowania . Dostrzegacie tylko to co dla was jest miłe (Wisła byc moze popelnia tez w jakims stopniu te bledy ,choc od Cracovii rozni nas napewno o wiele wieksza kultura dopingowania) . Spiewacie z duma CWKS :
Kazimierz Deyna był prostym i skromnym człowiekem oraz wspaniałym i nietuzinkowym piłkarzem.Jako osiemnastolatek trafił do Łódzkiego Klubu Sportowego. Występował w zespole Włókniarza przez osiem lat, do roku 1966. W łódzkim klubie nie zabawił długo. Zagrał w zaledwie jednym spotkaniu. Deyna został powołany do wojska i przeniósł się do Warszawy, do Legii.Po latach Dla Deyny gra w polskiej lidze już nie miała dużego sensu i bardzo chciałby się przenieść na Zachód. Przeszkodą była władza komunistyczna, która nie zezwalała na wyjazd piłkarzom do krajów NATO.
źródło : http://www.dobreforum.pl/sport/3247-...erz-deyna.html
a na Nas spiewacie GTS GTS Wisełka Kraków.... Popatrzcie co wasz klub robil z wasza legenda , i pomyslcie jak milicja krzywdziła nas ustawiajac na najwyzszych szczeblach komunistycznych notabli . Tyle ode mnie ,w kwestii rozliczen i niekonsekwencji.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.08.2009, 22:42
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ty jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys odczytał ze nie mam nic do Deyny ,bo byl swietnym pilkarzem.
A jak Ty bys umiał czytać ze zrozumieniem to byś odczytał, że podałem przyklad Deyny, zeby pokazać, ze nie było wcale tak, ze się człowiek w zameczał w dramacie wojskowego klubu.

Cytat:
Chodzi mi o wasz sposob kibicowania . Dostrzegacie tylko to co dla was jest miłe (Wisła byc moze popelnia tez w jakims stopniu te bledy ,choc od Cracovii rozni nas napewno o wiele wieksza kultura dopingowania) . Spiewacie z duma CWKS :
Kazimierz Deyna był prostym i skromnym człowiekem oraz wspaniałym i nietuzinkowym piłkarzem.Jako osiemnastolatek trafił do Łódzkiego Klubu Sportowego. Występował w zespole Włókniarza przez osiem lat, do roku 1966. W łódzkim klubie nie zabawił długo. Zagrał w zaledwie jednym spotkaniu. Deyna został powołany do wojska i przeniósł się do Warszawy, do Legii.Po latach Dla Deyny gra w polskiej lidze już nie miała dużego sensu i bardzo chciałby się przenieść na Zachód. Przeszkodą była władza komunistyczna, która nie zezwalała na wyjazd piłkarzom do krajów NATO.
źródło : http://www.dobreforum.pl/sport/3247-...erz-deyna.html
a na Nas spiewacie GTS GTS Wisełka Kraków.... Popatrzcie co wasz klub robil z wasza legenda , i pomyslcie jak milicja krzywdziła nas ustawiajac na najwyzszych szczeblach komunistycznych notabli . Tyle ode mnie ,w kwestii rozliczen i niekonsekwencji.
Nie bardzo rozumiem pierwszy akapit. Mamy dostrzegać niemiłe rzeczy i o nich spiewać? To mam miec pretensje, ze nie spiewacie o GTSie? I pisać, ze wybieracie z PRL tylko to co mieliscie dobre (Twój podpis i mistrz 78)? Widzisz beznadziejnosc tego poglądu? Przeciez to absolutnie naturalne, ze kazdy bierze to co najlepsze, bo piesni mają na celu wychwalanie klubu. Poza tym od kiedy kibicowanie swojemu klubowi ma być obiektywne?

Dalej. Jaki cel ma wrzucony cytat? Taki, ze Legia powoływała do wojska? Owszem robiła to. Górnik tez zabierał piłkarzy, Widzew załatwaił transfery u ministra Messnera, Sosnowiec przez Gierka, Wy zapewne przez milicje (chociaz mieliscie silnego rywala w postaci Gwardii). Czy chodzi o to, ze wladza blokowała transfer? Przeciez nie blokowała dlatego, ze Deyna chciał z wojskowego klubu isc do kraju Nato (bo potem jakos poszedl) tylko dlatego, ze nie mial 30 lat, a wtedy dopiero po 30 mozna było isc. Wyjatkiem był.... Gadocha z WOSJKOWEGO klubu, który poszedł do kraju NATO.

Ja na was GTS zaspiewałem wtedy, gdy mi popsuliscie minute ciszy na Ł3 dla Deyny. Nasz klub z nasza legenda skompromitował się raz. Nie wysyłajac nikogo na pogrzeb.

Tylke ode mnie, bo lekko rozmywamy.

Reszta priv. Aczkolwiek zastrzegam sobie prawo odpowiedzi tutaj jesli zdecydujesz sie odnieść na forum.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.08.2009, 23:14
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A jak Ty bys umiał czytać ze zrozumieniem to byś odczytał, że podałem przyklad Deyny, zeby pokazać, ze nie było wcale tak, ze się człowiek w zameczał w dramacie wojskowego klubu.

Nie bardzo rozumiem pierwszy akapit. Mamy dostrzegać niemiłe rzeczy i o nich spiewać? To mam miec pretensje, ze nie spiewacie o GTSie?

Ja na was GTS zaspiewałem wtedy, gdy mi popsuliscie minute ciszy na Ł3 dla Deyny. Nasz klub z nasza legenda skompromitował się raz. Nie wysyłajac nikogo na pogrzeb.

Tylke ode mnie, bo lekko rozmywamy.

Reszta priv. Aczkolwiek zastrzegam sobie prawo odpowiedzi tutaj jesli zdecydujesz sie odnieść na forum.

Pozdrawiam.
Dobrze ,ze skumałes o co mi biega .To jest najwazniejsze ,ale jeszcze deko rozmyslan
Deyny moze nikt nie zamęczał gdy został piłkarzem Legii ,wcześniej mu pewnie zrobili halo :albo kariera w Legii albo wojsko !
Wiadomo ze dostrzegamy miłe rzeczy to zdrowe ,dlatego my nie śpiewamy GTS ,choć Wisła jako klub ,nie jako kibice ,była GTSem. Wam natomaist nie przeszkadza spiewac CWKS .
Nie uczczenie "minuty ciszy" to na ogol zawsze wiocha (jak gwizdanie podczas hymnu)
Odpowiedz cytując
sztyryga
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2009, 23:14
Ja tylko dodam, że te mendy nie pozwoliły nawet wnieść flagi z podobizną Deyny. W dniu kiedy czczono dwudziestą rocznicę jego śmierci.
Pseudodzialacze od początku sezonu rzucają kłody pod nogi. Nie mozemy wnosic flag, dwa razy nie pozwolono wnieść oprawy, raz bebna (!) i megafonu (!). Mimo to od poczatku meczu dopingujemy, jedynie w drugiej połowie przez pierwsze 15 i ostatnie 10 minut milczymy.
Edyta: Flaga z Deyna jednak mogla być wniesiona.
Powód: flaga
Ostatnio edytowane przez sztyryga : 29.08.2009 o godz. 00:39.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.08.2009, 23:19
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo ze dostrzegamy miłe rzeczy to zdrowe ,dlatego my nie śpiewamy GTS ,choć Wisła jako klub ,nie jako kibice ,była GTSem. Wam natomaist nie przeszkadza spiewac CWKS
Bo dostrzegamy różnicę miedzy wojskiem, a milicją. I jestesmy spadkobiercami tradycji polskiej, która zawsze bardziej szanowala zielony mundur od niebieskiego (tudzież granatowego).

P.S. Nie wpuszczenie dzisiaj flagi Deyny na mecz jest drugą kompromitacją naszego (naszego?) klubu w stosunku do Deyny, po tym ktory opisałem wyzej. Mają s****ysyny rozmach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2009, 00:15
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Bo dostrzegamy różnicę miedzy wojskiem, a milicją. I jestesmy spadkobiercami tradycji polskiej, która zawsze bardziej szanowala zielony mundur od niebieskiego (tudzież granatowego).
Tradycji która czołgami pojechała przywracać jedyny słuszny system do Pragi?
Daruj sobie, gdzie nie chcę odbijać piłeczki bo sprawa jest banalnie prosta.Wina Legii i Wisły że tak potoczyły się nasze losy jest taka sama jak wina Polski że po 45 przejęli nas ruscy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2009, 03:12
022 napisał(a):
Ja tez dostrzegam, bo akurat wiekszych s****..li niz wojskowe trepy, ktore uczynily was CWKSem, w tamtym okresie nie bylo. Bedac milosnikiem CWKS wcale nie wyrazasz szacunku do starej polskiej tradycji, lecz dla tej spod znaku sierpa i mlota.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2009, 10:19
Można się kłócić o oficjalną przeszłość obu klubów, Legii o CWKS, Wisły o GTS itp... Dla mnie najważniejsze jest, że kibice obydwu drużyn stanowczo potępiają czerwonych, stanowiły wraz z innymi klubami grupę, która wyraźnie nie tolerowała komuchów u władzy. Mam duży szacunek dla kibiców Legii za jej nastroje antykomunistyczne w na przykład latach 70 czy 80. Nie było to może tak przełomowe czy impulsywne jak wydarzenia na gdańskiej Lechii, ale na pewno znacząco kibice dawali się we w znaki ówczesnej władzy.

A te numery z niewpuszczaniem flag z symboliką antytotalitarną czerwonych to normalnie brak słów na Waltera.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.08.2009, 15:59
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja tez dostrzegam, bo akurat wiekszych s****..li niz wojskowe trepy, ktore uczynily was CWKSem, w tamtym okresie nie bylo. Bedac milosnikiem CWKS wcale nie wyrazasz szacunku do starej polskiej tradycji, lecz dla tej spod znaku sierpa i mlota.
Ale było zomo, które do resortu wojskowego nie wchodziło. Tak samo jak ormo. Nie nasza i nie moją winą jest to, ze ludzie ZAWSZE woleli wojsko od policji/milicji i wszelkich mutacji. Dlatego zostane przy swoim. Zresztą Wizard zamknął temat.

Pozdrawiam

P.S. Szale Jagi na meczu Wisła - Jaga
Odpowiedz cytując
MatiBKS
Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2009, 20:12
no już jakiś czas nie mają zgody... a jakieś konkretne bluzgi
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.08.2009, 23:06
http://www.youtube.com/watch?v=SUhnrdsnlfo

oprawa Korony na meczu z Cracovią
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 30.08.2009, 06:51
Kolejny raz wyszło na jaw ,że lepiej sie trzymać z dala od Narodu Wybranego . Jak dla mnie to oni pierwsi zaczeli wrzucac Koronie i to koło 80 minuty !! pewnie im sie marzyło kolejne zwyciestwo . My z Jaga potrafimy sie uszanować ,choc nei wiaodmo tez czy dlugo to bedzie trwalo , natomiast takto jest jak sie 30 zgód a i tak sie jest podwieszonym pod Lecha .Mam nadzieje ze nie dostane bana za napinke ,ale jest takie hasło które dobrze oddaje ten klimat :"Cracovia jest jak dz*wka,przyjmie każdego"
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 30.08.2009, 16:38
Dlaczego Amica nie prowadzi dopingu?
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 30.08.2009, 16:40
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Amica nie prowadzi dopingu?
Protestują
Z tego co wiem to protest dotyczy tego że PZPN doczepił sie do ich flag (pewnie nie tylko Ich) i nie mogą nie których wywieszać
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.08.2009, 16:44
Ktoś wie o co chodziło z transparentem Zagłębia "ZARZĄD SŁOWA NIE DOTRZYMAŁ OD PIERWSZEGO ZACZYNAMY !" ?

a w Canal + upierają się że kibice Amici obrazili się na piłkarzy haha
Ostatnio edytowane przez Luu... : 30.08.2009 o godz. 16:48.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 30.08.2009, 17:10
masterlag napisał(a):Wyświetl post

Swoja droga, bez sensu jest dla mnie strajkowanie podczas gdy twoja drużyna ma kryzys i tego dopingu potrzebuje...
Każde protestowanie tego typu jest bez sensu, bo... tylko naiwni wierzą, że cos się w ten sposób wskura. Pamiętasz akcję "Race są bezpieczne" ? Bo ja tak - i wiem, ze g**** dała, piro powoli ale konsekwentnie umiera na polskich stadionach.

Nie kibice decydują o zasadach stadionowych, takze im szybciej stadionowi "decydenci" to zrozumieją tym lepiej dla nich. Lech poprotestuje sobie, zbierze 34 pozytywne komentarze na kibice net, a prawo jakie jest takie będzie. Życie.

I mówię to z żalem.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2009, 17:50
felipe napisał(a):Wyświetl post
Każde protestowanie tego typu jest bez sensu, bo... tylko naiwni wierzą, że cos się w ten sposób wskura. Pamiętasz akcję "Race są bezpieczne" ? Bo ja tak - i wiem, ze g**** dała, piro powoli ale konsekwentnie umiera na polskich stadionach.

Nie kibice decydują o zasadach stadionowych, takze im szybciej stadionowi "decydenci" to zrozumieją tym lepiej dla nich. Lech poprotestuje sobie, zbierze 34 pozytywne komentarze na kibice net, a prawo jakie jest takie będzie. Życie.

I mówię to z żalem.
Ale co mówisz z żalem? Chciałbyś, aby to kibice decydowali co mogą na stadionie, a co nie?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 30.08.2009, 18:01
matusz napisał(a):Wyświetl post
Ale co mówisz z żalem? Chciałbyś, aby to kibice decydowali co mogą na stadionie, a co nie?
Z żalem stwierdzam, ze wszelkie protesty nic nie dają.

Co do decydowania - uważam, ze stowarzyszenia kibiców powinny mieć coś do powiedzenia przy ustalaniu prawa. by nie tworzyć sytuacji, gdzie odpalenie racy (nikt nie mówi o jej rzucaniu!) jest wykroczeniem itd, bo dochodzimy do paranoi...
Odpowiedz cytując
merphy
Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2009, 18:02
A ja mam pytanie, mam nadzieję że na miejscu, co było nie tak wg delegata PZPN na transparencie wywieszonym wczoraj na meczu Wisła - Jaga o treści "GILEK 3-maj się" że trzeba było go zdjąć?

Bo ja nie wiem co tu jest faszystowskiego, antysemickiego, rasistowskiego, obelżywego czy tym podobnego...
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2009, 19:03
Wybaczcie mi lekkiego offtopa:

studio2, niedawno pisał tu na forum pewien poznaniak o nicku studio, ale bodaj w lutym dostał od 7 kotów bana, a niedługo później zarejestrowałeś się Ty. Ton Twoich wypowiedzi mocno mi przypomina tamtego, więc pozwolę sobie na niedyskretne pytanie:
Multikonto czy zbieżność nicków?

A wracając do tematu, to już dajcie Kuchenkorzowi spokój. Wypowiedzieli się tu wyraźnie czego tyczył się protest, a jak był przemyślany, zorganizowany i odebrany w mediach, to inna sprawa
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 30.08.2009 o godz. 19:05.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów