The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kicu
Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2009, 13:21
No i piłkarzyki z Lubina pozbyły się balastu... http://www.90minut.pl/news/101/news1...bia-Lubin.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.08.2009, 17:03
Zawodnicy Zagłębia grają przeciwko trenerowi?

Zastanówmy się najpierw co to za trener. 0 punktów w 4 meczach. 5 porażek w 5 meczach obecnego sezonu, w tym z IV-ligowcem. Bilans bramkowy 1-16. Do tego opowiada, że oprócz Stasiaka żaden zawodnik nie prezentuje poziomu ekstraklasowego. I to w sytuacji, gdy nie może liczyć na wzmocnienia i musi pracować z tymi, których ma.

Nie było po prostu innej możliwości, jak go zwolnić. Przy nim Stefcio M. miał lepsze wyniki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2009, 17:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Zastanówmy się najpierw co to za trener. 0 punktów w 4 meczach. 5 porażek w 5 meczach obecnego sezonu, w tym z IV-ligowcem. Bilans bramkowy 1-16. Do tego opowiada, że oprócz Stasiaka żaden zawodnik nie prezentuje poziomu ekstraklasowego. I to w sytuacji, gdy nie może liczyć na wzmocnienia i musi pracować z tymi, których ma.

Nie było po prostu innej możliwości, jak go zwolnić. Przy nim Stefcio M. miał lepsze wyniki.

ale nie przyszło ci do głowy że te porażki to może właśnie gra "żeby zwolnić trenera"? Nie żebym był fanem Lesiaka ale nie chce mi się wierzyć że mając taki zespół (wg mnie spokojnie środek tabeli) tak beznadziejnie przygotować zespól.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.08.2009, 17:25

Zajzalem na forum Zaglebia i tam nawet sami kibice z Kobylina, ktorzy sie wczoraj specjalnie po meczu zarejestrowali, bez zadnych watpliwosci stwierdzili, ze Zaglebie gralo tak aby nie wygrac i momentami pudlowalo strzalami z 3 metrow przed bramka.

No ale masz racje, w Polsce jedyny zawod, w ktorym szef nie moze skrytykowac podopiecznego, to zawod pilkarza, a gdy ktos juz sie zdecyduje powiedziec prawde, to niemal zawsze konczy z takim bilansem jaki ma obecnie Lesiak.
Prawde mowiac na pilkarzykow sabotazystow, nie wymyslono jeszcze zadowalajaco skutecznej metody.
Ostatnio Lazarek mowil w kontekscie Legii o koniecznosci wprowadzenia odrobiny "zdrowego strachu".
Tyle ze wg niego ten strach powinien wprowadzic trener, a ja bym poszedl w innym kierunku i koniecznoscia wprowadzenia "zdrowego strachu" obarczyl kibicow. Gdyby po wczorajszym meczu kilku pilkarzykow Zaglebia trafilo do szpitala z polamanymi nosami i zebrami, to podejrzewam ze juz nigdy nie przeszloby im przez mysl tzw. granie przeciwko trenerowi. Niestety poki co pilkarzykom zarabianie grubych tysiecy przychodzi za latwo, a do tego zwykle nawet najbardziej bezczelne przejawy niesubordynacjil uchodza na sucho.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.08.2009 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.08.2009, 17:48
Jesli to prawda ze ci z Lubina grali zeby zwolnic trenera to sory ale to jest chore.

To jest bezczelnosc i wyjatkowe chamstwo zeby tak usuwac czlowieka ze swojego stanowiska pracy.

na miejscu kibicow zaprzestal bym dopingu takich przekręciazy-pilkarzy bo to jest ponizej poziomu takie zachowanie.

Zrobic "delegacje " kibicow i "porzmawiac" z zawodnikami ,jak pisze Eustachy.2x pomysla potem jak zechac zwolnic kolejnego trenera.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.08.2009 o godz. 17:54.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 18:53
Ale dlaczego piłkarze mieliby zwalniać Lesiaka? Jaki mają w tym interes? Przecież nie po to awansowali do ekstraklasy po roku banicji, by znowu z niej spadać. W Zagłębiu źle się dzieje (wycofanie KGHM), ale dobrze grający piłkarze miedziowych moją spokojnie znaleźć nowy klub w najwyższej klasie rozgrywkowej (vide: Goliński).

Przecież to nie Smuda, Majewski czy Petrescu, którzy "katowali" piłkarzy na treningach. W grze Zagłębia nie widać żadnej myśli taktycznej, oni nawet nie umieją się ustawić przy stałych fragmentach.

Ja wolę nie doszukiwać się teorii spiskowych. Najprostsze rozwiązanie jest najprawdopodobniej właściwe. Po prostu Lesiak to słaby trener, podobnie jak wcześniej Płatek w Pasach.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.08.2009, 19:11
Jakie teorie spiskowe. Przeciez to dosc powszednia praktyka w polskim srodowisku antyprofesjonalistow pilkarskich

Moze gdybym sie nigdy wczesniej z czyms takim nie spotkal, to pewnie inaczej bym teraz na to spogladal, ale nawet w Wisle mielismy nie tak dawno do czynienia z tym samym, kiedy to chlopaki robili sporo, aby pozegnac Liczke. Jako ze mistrza zapewnili sobie jeszcze w rundzie jesiennej z Henkiem na lawce, mogli sobie pozwolic na odpadniecie z PP oraz druzgocaca porazke z Legia 5:1, mimo ze dysproporcja sportowa przemawiala za nimi dosc wyraznie. Po prostu wiedzieli co najbardziej zaboli Cupiala, no i udalo sie.
Ale dla wielu, tamten mecz pozostanie tzw. wypadkiem przy pracy, wynikajacym z dyspozycji dnia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2009, 19:14
Ja własnie tez mysle ze wszystko rozbija sie o to ze co jeden trner to nie inny I dlatego w Lechu teraz jak nie ma super fachowca Smudy to od razu graja słabiej, w Zagłebiu slyszałem ze byłLenczyk i do razu grali lepiej- dlatego ze fachowiec to fachowiec, teraz jaki no name Lesniak i jednaks mykalki do trenerki nie ma na pewno nie obecnie na Ekstraklase ma umiejetnosci, zapewne w przyszlosci beda z niego ludzie bo wiadomo ze czlowiek sie uczy na bledach ale jak na razie to slaby z niego trener i tyle
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 19:22
Żeby się podłożyć w meczu to trzeba jednak umieć kopnąć prosto piłkę. A nasi kopacze... Przecież na 10 strzałów w meczu minimum 8 leci nie tam, gdzie strzelec planował kopnąć futbolówkę.

Więc w celowo pudłujących w PP Zagłębiaków nie wierzę. Gdyby celowali w trybuny, skończyło by się pewnie jak w przypadku Mrowca z Wisłą
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.08.2009, 19:31
Bez urazy, ale dla mnie po prostu opinie ludzi, ktorzy widzieli mecz, maja wieksza wartosc niz opinia flamengisty, ktory meczu nie widzial, a mimo to feruje wyroki pod z gory przyjete zalozenie

Gol na 2:0 -> http://www.youtube.com/watch?v=cSJMOXpTctQ

Trzeba powiedziec, ze gracze Zaglebia zrobili sporo aby padl
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.08.2009 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 20:11
Ależ ja widziałem 2 z 4 ligowych meczy Zagłębia. I widziałem totalną kichę, więc twierdzę że Lesiak jest kiepskim trenerem.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.08.2009, 20:23
Ależ ja widziałem 2 z 4 ligowych meczy Zagłębia. I widziałem totalną kichę, więc twierdzę że Lesiak jest kiepskim trenerem.
Moze i jest kiepski, ale z piatoligowymi amatorami grajacymi w szczerym polu po pracy, Zaglebie powinno wygrac roznica kilu bramek grajac nawet bez trenera.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 20:27
To samo można powiedzieć o zawodnikach Wisły grających z mocarną Levadią Tallin.

A prawda jest taka, że przy umiejętnościach naszych pierwszoligowych kopaczy bez gry na min. 80% są oni w stanie przegrać z każdym. Nawet z reprezentacją parafii św. Boromeusza w Busko-Zdrój, złożonej z ministrantów, kościelnego i organisty.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.08.2009, 21:39
To samo można powiedzieć o zawodnikach Wisły grających z mocarną Levadią Tallin.

A prawda jest taka, że przy umiejętnościach naszych pierwszoligowych kopaczy bez gry na min. 80% są oni w stanie przegrać z każdym. Nawet z reprezentacją parafii św. Boromeusza w Busko-Zdrój, złożonej z ministrantów, kościelnego i organisty.
Tak oczywiscie, jak chcesz mozesz dalej wszystkich przekonywac, ze organisci z Kobylina dorownuja umiejetnosciami pilkarzom Zaglebia, a to ze Zaglebie zagralo tak jak zagralo (w domysle na 80 %, choc z relacji naocznych swiadkow wynika, ze na jakies 10 %) to jest wylacznie wina Lesiaka, ale mysle ze znajdzie sie bardzo wielu sceptykow takiego rozumowania.

Abstrahujac juz od wczorajszego meczu, ktorego de facto nie widzielismy obaj, braklo jeszcze abys napisal, iz w Polsce jeszcze nigdy sie nie zdarzylo, zeby pilkarze grali na zwolnienie trenera
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 21:57
Nie chcę przekonywać, piszę tylko że nasi kopacze są tak słabi że reprezentacja ma kłopoty z San Marino. Więc nie dziwi mnie, że Zagłębie przegrywa z IV-ligowcami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 27.08.2009, 22:00

Flamengisto dlaczego tak bardzo nie wierzysz w granie "na zwolnienie " coacha

Przeciez my to przerobilismy ,i wiemy ze sa sytuacje kiedy pilkarze tak graja...

musze ci powiedziec ze tez widzilem Zaglebie czy to z nami (grali kiche) ale pozniej np z Ruchem i tam wcale tacy tragiczni nie byli.A jednak nie wpadlo
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.08.2009, 10:23
Do tego 2 samobóje w dwóch kolejnych meczach hehe
Eee nie przesadzałbym z tym zwalnianiem Zagłębie nie przeskoczyło różnicy poziomu miedzy ligami, tam byli drużyną grającą technicznie i szybko. Ale na zapleczu więcej błędów się wybacza, tam dużo strat może nie mieć konsekwencji. Widać, że próbowali grać to samo w Ekstraklasie, i tu już błąd w środku pola, za dużo zawodników z przodu i kończy się 4-0. Gdyby ustawiali się na grę bardziej defensywną jak inne drużyny z dołu, byłoby mniej boleśnie. Do tech pech z terminarzem trochę.
A co do gry przeciwko trenerowi nie można wykluczyć, że gdzieś to w głowach siedzi w podświadomości "gramy teraz kiepsko, ale nas nie zwolnią, tylko trenera, a jak przyjdzie nowy to pokarzemy co potrafimy i będzie dobrze", ale raczej nie jest zmową drużyny.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2009, 10:42
Lesiak wybitnym trenerem raczej nie jest aczkolwiek to mimo wszystko kolejny triumf pseudokopaczy, którym udało się zwolnić trenera. A sami byli i są bezkarni. Bo co, prezes zapowiedział że "przejrzy" ich kontrakty?
I co? I nie znajdzie tam żadnych podstaw do ograniczenia wypłat.
Z resztą w Zagłębiu to już się robi tradycja. Jak mieli Jończyka za trenera to piłkarzyki umówiły się, że każdy kto powie do niego "trenerze" płaci do puli 50 zł. I fajnie jest.

To piłkarzyki żądzą tą ligą i tyle.
Cracovia przegrała 2:6 z Lechią a potem w ciągu dwóch tygodni cudowne odrodzenie?
Ich nowy zbawca Goliński, który kopał się po czole (dosłownie i w przenośni) w Zagłębiu teraz nagle odżyje pod cudownym wpływem Lenczyka.
Albo kolejny pasiasty idol RadoMatu, który ma w kieszeni kilku pismaków, którzy będą o nim zawsze pozytywnie pisać. Teraz już jest wielki, bo przeskoczył nad piłka w meczu z Amicą, oprócz tego nieatakowany walnął w poprzeczkę i zmarnował setkę. Ale oczywiście gdyby nie on to by Cracovia z Lechem nie wygrała.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 28.08.2009 o godz. 10:46.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2009, 10:45
Smuda trenerem Zagłebia ? To już chyba tylko marzenie teraz.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.08.2009, 12:29
Przecież Smuda oczekuje kontraktu na poziomie 200 tys. € rocznie. Jakim cudem ma mu dać tyle Zagłębie, które cieszy się z opchnięcia Golińskiego za 100 tys. € - bo nie mają pieniędzy?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.08.2009, 13:08
W temacie o Europejskich Pucharach jeden z kolegow rzucil pomysł o zmiejszeniu ligi do 10 zespolow, wtedy byloby 36 kolejek.
Jesli takiego rozwiazania nie przyjmiemy to ta liga bedzie potrzebowała stu lat zeby wyjsc na jakis poziom...

Minusy zmiejszenia ligi
-w sumie to komiczna sprawa jak w kraju 40 mln, duzym powierzchniowo jest 10 zespolikow ;/
- mniejsza dostepnosc dla kibicow tych klubow Ekstraklasowych ale przeciez wtedy 1 liga staje sie atrakcyjniejsza i tez sie byloby czym emocjonowac, a tak naprawde czy publika w Wodzislawiu Slaskim zasluguje na Ekstraklase...

Plusy:
-wyzszy poziom sportowy, organizacyjny, pozbycie sie klubow ktore maja problem zeby licencje dostac
-stworzenie takiej elitarnej czlowki klubow w Polsce np Wisła, Legia, Lech, Polonia W, Bełchatow, Slask, Lechia, Jaga nie stanowiłyby tkiego grona. Nikt chyba nie twierdzi ze zespoly pokroju Arki, Zagłebia, Korony podnosza poziom sportowy tej ligi. Te zespoly to tylko bezbarwne tło ktore psuja zawsze widowiska pilkarskie. Czesto widac w meczach z takimi rywalami antyfutbol, oby tylko wyrwac ten jeden punkt faworytowi i juz ;/
Jest duza grupa zespolow ktore ciagle graja tylko o przetrwanie, ŁKS, Odrwa W. A np juz taki Gornik Zabrze gdzie była chec zeby zbudowac mocny klub grał nawet z Wisła o 3 punkty na Reymonta. Moim zdnaiem zmniejszenie ligi zaoowocowalo by tym ze bysmy pozbyli sie tych zepsolow ktore walcza zawsze o utrzymanie w lidze a zostałyby zespoly typu Jaga, Lechia, Slask, Gornik Z, Piast gdzie mimo ze jeszcze nie ma pilki na wysokim poziomie to starja sie o to, pozyskuja sponsorow, robia jakies transfery.
-wiecej meczow na szczycie, czyli w sezonie po 4 starcia z kazdym zespolem, co z atym idzie, wieksza frekwencja na meczach, bo wiecej ludzi idzie na mecz Wisła - Legia niz na Wisła - Odra. Tak jak pisalem na meczach lepsza pilka, chociaz by były mecze o wszystko a nie antyfutbol w stylu ŁKSw, Odr pt Obrona Czestochowy
- lepiej poukladania liga, ciekawsza sportowo to wieksze pieniadze ze wsyztskich zrodel, od kibicow, stacji tv, napewno wiecje sponsorow chcialoby sponsorowac klub z ligi z prawdziwego zdarzenia niz z tego bagna ktore teraz mamy ;/
- atrakcyjniejsza 1 liga i tam wreszcie godne zaplecze Ekstraklasy a nie to co teraz czyli wchodzi Zagłebie i Korona po to zbey zbierac baty od kazdego ;/

Nie iwem co musi sie stac w tych wladzach zeby ktos wreszcie przejzał na oczy. Naszego kraju nie stac na Ekstraklase w liczbie 16 zepsolow bo jak widac to polowa ligi jest smieszna, nie podnosi poziomu sportowego, organizacyjnego, kibicowskiego. A widac ze w Polsce mozna grac te 30 pare meczow w sezonie bo jak był Puchar Ekstraklasy to kazdy gral w gr 6 meczow czyli dodajc lige wyszło 36. Załozeniem PE było zeby młodziez sie wypromowala i miala okazje do ogrania sie na wyzszym szczeblu jednak co z tego wyszło? W PE grała sama młodziez, nikt sie nie mial od kogo nic nauczyc, poziom sportowy był denny to ja wole niech sie zajada w lidze te staruszki i w lidze w prawdziwym meczu wejdzie na boisko Maczynski niz w tym smiesznym tworze zwanym PE
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2009, 13:11
Przecież Smuda oczekuje kontraktu na poziomie 200 tys. € rocznie. Jakim cudem ma mu dać tyle Zagłębie, które cieszy się z opchnięcia Golińskiego za 100 tys. € - bo nie mają pieniędzy?
Ponadto kim i co on miałby tam ugrać? Dobrze dla nich, że okienko się kończy bo kto wie kogo by jeszcze opchnęli.. Sfrajerzył się nieco z Polonią - co prawda z tym składem na więcej niż 4 miejsce w obecnym układzie sił nie ma co liczyć, ale smaczna kasa by wpadała...
A zresztą na Lecha nie ma szans, Legia nie wiem co by musiała zacząć robić żeby wywalili Urbana w tym sezonie, u nas też mam nadzieję nie znajdą się powody do takiej zmiany...
No chyba, że wie, że wymarzona repra będzue jego...
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.08.2009, 15:05
No i Franz wraca do Lubina, ciekawe czy wykrzesa coś z miedziowych.

http://www.ligapolska.pl/index.php?d...artykul=149931
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.08.2009, 15:14
:O Kurde jaka zwałka, myslałem ze tam Franz za nic nie pojdzie. Mysle ze postanowil pojsc do Zagłebia tylko po to zeby ich utrzymac w lidze, wiadomo nie awansuja do pucharow to bedzie mogł Smuda zakonczyc prace z klubem jak tylko dostanie kadre Polski do prowadzenia- bedzie mu sie latwiej rozstac z klubem ktory utrzymał w lidze niz z takim z ktorym za rok mogły walczyc o Mistrza albo grac w Pucharach
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2009, 15:50
Lepiej żeby Franz był w Lubinie niż w Poznaniu Jakby nie było, to tam są słabsi piłkarze [jak na razie przynajmniej]. A chyba tylko on może podnieść to Zagłębie, co by nie powiedzieć o nim, to jak na nasze standardy jest to bardzo dobry trener.
Inna sprawa- Cracovia (nie wypowiadałam się jeszcze ). Przyszedł Orest zabrał ze sobą swojego "synka" RadoMatu [xD], teraz jeszcze Golińskiego* ściągnął... Przyznam, że [małe bo małe] coś z tej Cracovii może być. Bo to, że Lenczyk jest dobrym szkoleniowcem- wiemy. To, że Goliński da coś zespołowi [polskiemu]- wiemy. To, że Matusiak w słabym zespole sobie [powinien] poradzi[ć]- wiemy, gdyż Wisła, to ewidentnie był za wysoki próg, ale KSC to już nie ta półka. Aczkolwiek, poczekajmy na kolejne mecze, bo na Legie i Lecha to być może po prostu mega motywacja zadziała . Zobaczymy...
Ale generalnie to i tak uważam, że Cracovia nie zasłużyła na grę w Eklasie i zamiast niej powinien grać ŁKS. No, ale, my kibice to sobie możemy pogwizdać co najwyżej.
I jeszcze apropo Smudy- to oby jak najszybciej dostał polską kadrę

*-a jeszcze się nie dawno mówiło, że do Wisły ma przyjść, a tu taki... psikus x)
Ostatnio edytowane przez masterlag : 28.08.2009 o godz. 15:55.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.08.2009, 15:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W temacie o Europejskich Pucharach jeden z kolegow rzucil pomysł o zmiejszeniu ligi do 10 zespolow, wtedy byloby 36 kolejek.
Jesli takiego rozwiazania nie przyjmiemy to ta liga bedzie potrzebowała stu lat zeby wyjsc na jakis poziom...

(...)
Skąd masz pewność, że Odra nie dostałaby się do tej ligi 10 zespołowej ? To byłby dopiero koszmar grać z Odrą po 4 mecze w sezonie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 28.08.2009, 16:00
No to sie Smuda wpakowal,teraz beda podchody kto tu kogo ustawi
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.08.2009, 16:50
Straciłem cały szacunek do Frania Smudy. Najpierw w lidze + opowiada, że trenerzy polscy się nie szanują, że podpisują niskie kontrakty, z krótkim okresem wypowiedzenia. Że on się do pracy nie spieszy, bo chce pokosić trawnik.

A zwalnia się miejsce w pierwszym-lepszym pierwszoligowcu i on leci podpisać kontrakt. I na pewno nie będą to kokosy.

To po co było wciskać publicznie kit?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.08.2009, 17:02
Straciłem cały szacunek do Frania Smudy. Najpierw w lidze + opowiada, że trenerzy polscy się nie szanują, że podpisują niskie kontrakty, z krótkim okresem wypowiedzenia. Że on się do pracy nie spieszy, bo chce pokosić trawnik.

A zwalnia się miejsce w pierwszym-lepszym pierwszoligowcu i on leci podpisać kontrakt. I na pewno nie będą to kokosy.

To po co było wciskać publicznie kit?
Bo wtedy kiedy to mówił, myślał że pójdzie do Polonii Warszawa

Jesteś pewien że miedziowi nie sypną mu kontraktu na poziomie Lenczyka u parchów?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.08.2009, 17:21
Dlaczego mieliby to robić? Przecież nie mają pieniędzy. Jeśli by mieli, to by podpisali sprawdzonego Lenczyka, a nie kombinowali z Lesiakiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów