The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2009, 15:58
Jeśli Majdan będzie dostawał SMSy od kibiców Pogoni, Wisły i Polonii to ma zwycięstwo jak w banku xD
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.08.2009, 17:53
sqbi napisał(a):Wyświetl post
Kalu Uche zostaje w Almerii

http://futbolnet.pl/wiadomosci/kalu-...taje-w-almerii

Mial byc napis "kocham was wszytskich " do kibicow Fulham,bedzie do kibicow Almerii ....:

A Radzio załapał sie do 10 edycjii....lepiej pozno niz pozniej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.08.2009, 19:50
Apoel gra rewanź z FCK i w 2 minucie Kamil strzela gola !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kończy sie I połowa Apoel prowadzi 3:1
Ostatnio edytowane przez Silvestro : 26.08.2009 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 26.08.2009, 19:51
Kamil Kosowski juz w 2 minucie spotkania z FC Kopenhaga wpisał sie na liste strzelców
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2009, 20:35
wiecie co teraz robi Nikola Mijailovic? sory ale nie wiem jak sie to jego nazisko poprawnie pisze,gra jeszcze gdzieś ?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2009, 20:44
Romek Kołtoń dedykuje bramkę Kosy dyrektorowi sportowemu, a skróty meczow Debreczyna i Apoela Wiśle
;|
taka mala dygresja ostatnio ogladajac mecz Legi z Odra...komentatorzy z C+na koniec meczu mówili o Wiśle ze lider itp a potem zaczeli się naśmiewać z Wisły... yhh ;|

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.08.2009, 20:49
Bo mi się wydaje że ich to też boli że w taki sposób Wisła pożegnała się z eliminacjami Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2009, 20:54
Każdego boli Aczkolwiek Kołtoń czasami ma racje - jakim trzeba być dyletantem by rozwiązywać kontrakt z zawodnikiem klasy Kosowskiego...
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 26.08.2009, 20:55
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
wiecie co teraz robi Nikola Mijailovic? sory ale nie wiem jak sie to jego nazisko poprawnie pisze,gra jeszcze gdzieś ?
obecnie to siedzi w domu chyba
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Każdego boli Aczkolwiek Kołtoń czasami ma racje - jakim trzeba być dyletantem by rozwiązywać kontrakt z zawodnikiem klasy Kosowskiego...
no właśnie ... jak można go było puścić to chyba pan Bednarz tylko wie...
Ostatnio edytowane przez Krystian168 : 26.08.2009 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 26.08.2009, 21:42
Gratulacje Kamil! i dobrego losowania w LM!
Apoel wygrał 3:1 i ci beznadziejni emeryci z Cypru zagrają w LM.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2009, 21:57
Najbardziej to mi Jaśka żal. Taki wicher jest nie do zastąpienia.

A Nikola to już chyba zakończył kopanie, i może nie był aż tak dobry jak sądzilismy?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2009, 22:21
O Kosie i o tym ile tez zespol stracil po jego odjesciu juz nawet pisac sie niechce.

Natomiast Marszalek przywoluje Jasia Pauliste.Oj przydal by sie nam taki Joker...cos jak Cwielong a jednak widac roznice.Cwielong prawie jak Jasiu...

Szkoda ze na dzis nie ma nikogo kto by potrafil wlasnie byc liderem tego zespolu,i w krytycznym momentach byc tym "przywodcą"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 26.08.2009, 23:31
bramki z meczu Apoel -FC Kopemhaga.

http://www.youtube.com/watch?v=MvH0nsK5dM0
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 27.08.2009, 01:25
Tu lepiej widać jak KOSA urywa się z linii niczym torpeda:
http://videos.sapo.pt/Mf16YpyNqszRgVzsRoRL

Dynamika mu jeszcze została
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.08.2009, 06:00
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Być może zrobił to pod naciskiem z "góry", ponieważ przy kolacji z całą drużyną odważył się na niewybredny zarcik o Cupiale i jego pieniądzach.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.08.2009 o godz. 06:03.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.08.2009, 08:17
WislaOnly napisał(a):
, 26.08.2009, 23:27]Paulista za stary, Dudu za czarny, Kosowski za garbaty.... A my jedziemy do Białegostoku!!! Aż się coś ciśnie na usta.....:/
Trafna riposta
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2009, 09:08
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Być może zrobił to pod naciskiem z "góry", ponieważ przy kolacji z całą drużyną odważył się na niewybredny zarcik o Cupiale i jego pieniądzach.
Czyli jednym słowem Cupiał, dla ratowania własnej(!) dumy, osłabił Wisłę tak?

Z tego co pamiętam, najwięcej pisało się, że "Kosa" chciał podpisać na początku, zaraz po przyjściu kontrakt, ale wtedy klub stwierdził, że żąda za dużo i musi pokazać klasę, jeśli chce tyle dostać. Kosa pokazał klasę, tak jak polska złotówka, która się wzmocniła i Kamilek zażartował (choć pewnie całkiem poważnie), że kontrakt podpisze, ale teraz to już po starym kursie euro, co dawało mu pewnie coś ok. 100 tys. PLN więcej. No i to zniesmaczyło ponoć Bossa. To nic, że pół roku grał za 7 tys.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.08.2009, 09:12
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
[b]
Trafna riposta
szkoda tylko że do żadnego Białegostoku nie jedziemy....
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.08.2009, 12:15
Tak, tak... tylko, że Kosowski przez parę lat tylko na początku coś na początku wojaży pokazał, a później była o nim cisza. Gdyby nie Wisła to by się nie wypromował dobrze i zapomniano by o nim. Mógł jeszcze pół roku pograć za te pieniądze i udowodnić swą wartość. Fakt, wnosił do drużyny dużo jednak to nie jest powód, że gracz ma udaną rundę po 4 letnim powrocie i już nie wiadomo ile kasy żąda i w mediach płacze, że mu ,,na pampersy nie starcza". Równie dobrze mógł mieć udaną rundę, a później byłby ligowym średniakiem, dlatego nie warto było z nim kontraktu wtedy podpisywać.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2009, 12:33
Co z Zieniem
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2009, 12:38
nowym kolegom Zienia w Skodzie bedzie inny były Wiślak Mariusz Kukiełka !!

Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 27.08.2009, 16:48
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak... tylko, że Kosowski przez parę lat tylko na początku coś na początku wojaży pokazał, a później była o nim cisza. Gdyby nie Wisła to by się nie wypromował dobrze i zapomniano by o nim. Mógł jeszcze pół roku pograć za te pieniądze i udowodnić swą wartość. Fakt, wnosił do drużyny dużo jednak to nie jest powód, że gracz ma udaną rundę po 4 letnim powrocie i już nie wiadomo ile kasy żąda i w mediach płacze, że mu ,,na pampersy nie starcza". Równie dobrze mógł mieć udaną rundę, a później byłby ligowym średniakiem, dlatego nie warto było z nim kontraktu wtedy podpisywać.
Nie, nie równie dobrze, co pokazał potem. Każdy, kto miał choć blade pojęcie o możliwościach tego zawodnika powinien wiedzieć, co jest naprawdę możliwe, a co nie.

Właśnie tym sie różnią amatorzy od fachowców - że dla tych pierwszych wszystko może "równie dobrze" się dowolnie potoczyć, a Ci drudzy dobrze wiedzą, jak najprawdopodobniej będzie i podejmują decyzję o zaangażowaniu takiego, a nie innego zawodnika.

Cypryjczycy okazali się fachowcami, a Bednarz i Cupiał...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2009, 17:24
Właśnie, co nam będą grać w Wiśle tacy, którzy się upominają o to co się im należy ;] Niech gra Ćwielong i Łobo, a co tam
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.08.2009, 17:32
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post
Jak czas pokazał, Wisła zamieniając Kosowskiego na Łobodzińskiego i Matusiaka sama zrobiła się w... - nie będę kończyć, bo to niesmaczne i przykre. Drogo zapłaciliśmy za tą "niepodatność na nowe pampersy".

Kosowski nikogo w ch...nie zrobił. Wręcz przeciwnie - w APOEL-u niektórzy chcą mu stawiać pomnik. Gdzieś czytałem, że ma nawet dostać podwyżkę na nowe pampersy.

Za to nikomu nie mam zamiaru dziękować w Wiśle. Wręcz przeciwnie - bo za głupotę, jak mawia przysłowie, się płaci.
Bo ciezko zamienic napastnika czy prawego pomocnika, na lewego...
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 27.08.2009, 18:20
mic napisał(a):Wyświetl post
Tu przecież nie o same pozycję chodzi.

Z Kosowskim nigdy Wiśle nie zdarzały się tragiczne wpadki w pucharach. On nadawał tej drużynie jedyny w swoim rodzaju charakter. Dlatego mam pełne prawo nawet wierzyć, że z nim i Frankowskim w składzie zamiast Ćwieląga (też mógł wrócić, gdyby nie Bednarz i SKWK) bylibyśmy dziś w LM, a nie APOEL.
Ostatnio edytowane przez Bankowiec : 27.08.2009 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.08.2009, 19:29
Edno Cunha blisko powrotu na pierwszoligowe boiska.

W zeszłym sezonie grał nieźle, ale Portuguesa spadła do Serie B. Teraz chce go kupić Internacional Porto Alegre.

http://globoesporte.globo.com/Esport...ORTUGUESA.html

Sam zawodnik ma serdecznie dość grania dla Portuguesy, szczególnie że ostatnio po przegranym meczu kibice wtargnęli do szatni i grozili piłkarzom. Edno dostawał również telefoniczne pogróżki od fanatycznych kibiców:

http://globoesporte.globo.com/Esport...ORTUGUESA.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
darlonek9
Junior Member

Stary 27.08.2009, 19:45
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,B...wiadomosc.html
;/
Impossible is nothing !
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 28.08.2009, 10:52
Fani Wisły kibicują Uche
Odpowiedz cytując
__Cobra__
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.08.2009, 19:07
Cytat:
Sunday Ibrahim trenuje ze Stalą Rzeszów. Zawodnik najprawdopodobniej zostanie w drugoligowcu i zagra w środowym spotkaniu z Concordią Piotrków Trybunalski.

Nigeryjczyk ostatnio grał w pierwszoligowym GKP Gorzów Wielkopolski.

źródło: Nowiny
Ja go pamietam za "wejscie smoka" z KSZO i za bramke z Newtown ...
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 28.08.2009, 20:03
mic napisał(a):Wyświetl post
Z tą malutką różnicą,że Kosa może grać na różnych pozycjach. W Apoelu najczęściej gra na prawej pomocy.

Fragment rozmowy z Kamilem z dzisiejszego "PS"

Spełnione marzenie Kamila Kosowskiego

Kamil Kosowski zagra w Lidze Mistrzów, Tomasz Markowski, Agencja Przegląd Sportowy
O Lidze Mistrzów marzyłem przez całe życie. I nie sądziłem, że w wieku 32 lat to się spełni - mówi "Przeglądowi Sportowemu" pomocnik APOEL-u Nikozja Kamil Kosowski.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Długo pewnie pan nie pospał ze środy na czwartek. Nikozja pewnie oszalała, bo APOEL zagra w Lidze Mistrzów.
KAMIL KOSOWSKI: A kto powiedział, że w ogóle spałem? (śmiech). Po meczu z Kopenhagą miasto było kompletnie zakorkowane, aż do świtu. W ogóle od tego świętowania to nam i naszym fanom może się w głowie zakręcić. (...)

PS: W Kopenhadze przegraliście 0:1. U siebie bardzo szybko, po pańskim golu, odrobiliście straty.
Ten gol z drugiej minuty nie dawał nam awansu, ale na pewno dał impuls drużynie. Cypryjczycy tak jak Grecy potrzebują sygnału do działania, czegoś, co psychicznie wzmocni, da kopa. (...)

PS: Udział w Lidze Mistrzów to dla pana...
Spełnienie największego marzenia w życiu. Po meczu byłem szczerze wzruszony. O Lidze Mistrzów marzyłem przez całe życie. I nie sądziłem, że w wieku 32 lat to się spełni. Kiedyś dwa razy podchodziłem do Ligi Mistrzów z Wisłą, ale nie udało się. Przed trzecią próbą z Anderlechtem odszedłem z klubu, a po powrocie do Krakowa kolejnych eliminacji Ligi Mistrzów nie doczekałem, bo Wisła mnie zwolniła. No, ale czasami życie wynagradza pewne rzeczy. Już się nie mogę doczekać losowania, a później pierwszych meczów. Z klasowymi przeciwnikami przeważnie dobrze mi się grało. Uwielbiam to!

PS: Od trzynastu lat polskie drużyny nieskutecznie walczą o Ligę Mistrzów. Jak pan uważa, kiedy to się w końcu uda?
Hmmm... Za rok kończę kontrakt, więc jestem do dyspozycji i mogę pomóc (śmiech). A tak poważnie, na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć i chyba nie tylko ja.

Ostatnio edytowane przez Silvestro : 28.08.2009 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów