The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2009, 16:44
Oczywiście za chwilę odezwie się Cracovia- że Widzew nielegalnie, że ciągną laski pod zielonym stolikiem. Ale co najlepsze- to na pewno wina GTS'u! O zgrozo.

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2009, 17:04
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ale co najlepsze- to na pewno wina GTS'u! O zgrozo.

Nauralnie ! Inna opcja nie wchodzi w grę

To może by tak zamiast wstrzymania ligi, to ją zakończyć, rozdać medale i zacząć nową. Wszyscy byliby zadowoleni

ed: Źle to ujęłam kreseq Widzew wygra każdą sprawę bez problemu, to wiadomo. Chodziło mi,że oni w PZPN-ie zazwyczaj mają jakiś genialny pomysł,żeby było po ich myśli. Zrobił się burdel, jakiej decyzji nie podejmą, to zawsze ktoś będzie niezadowolony
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 26.08.2009 o godz. 17:13.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.08.2009, 17:08
PZPN nie moze po prostu powiedziec " Nie da rady " Oni maja przej**** teraz bo :

1) Widzew gra w ekstraklasie - Burdel, ogolne zniesmaczenie, problemy z terminarzem, moze nawet sprawy sadowe Korony i innych "firm" ktore dzieki temu dostana zielone swiatlo o czym doskonale wie PZPN i czego sie panicznie boi.

2) Widzew nie gra w lidze - Oddanie sprawy do sadu w ktorym Widzew wygra bez problemow. Zdajesz sobie sprawe Wislaczko jakie odszkodowanie w razie odmowy gry w ekstraklasie dostac moze Widzew? Komisja PZPN to jedna bajka, komisja ktora oddalila wyrok PZPN to druga bajka,

Sprawa jest patowa i to bez zartow.

PS: Wislaczko, ich genialne pomysly kiedys doprowadza do tego , ze do wladz PZPN trzeba bedzie sprowadzac ludzi z Japonii, tak jak to jest teraz z arbitrami. Przeginaja pale i teraz zakopali sie na amen. Bedzie zle i to widac.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.08.2009 o godz. 17:19.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 26.08.2009, 17:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
obawiam sie że jeśli Widzew zostanie dołączony do ekstraklasy to zmniejszy sie suma pieniądzy od canal plus dla pozostałych drużyn w tym i dla Wisły.Bo najpierw kwota pieniędzy od stacji telewizyjnej była dzielona na 16 zespołów a teraz na 17 ?
Myślę, że pieniądze dla Widzewa to problem PZPNu a nie 16 klubów z ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2009, 17:16
Nie, wprowadzanie drużyny do Ekstraklasy po pięciu kolejkach? ŻENADA.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2009, 17:58
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
bo wasi prezesi i trener w przeciwieństwie do was nie sa kibicami sukcesu.
Właściciel jest kibicem Wisły.

Cytat:
2) Widzew nie gra w lidze - Oddanie sprawy do sadu w ktorym Widzew wygra bez problemow.
Widze znawca. Myslisz, ze na sadzie wieksze wrazenie zrobi wyrok trybunału PKOL czy moze wytyczna Sądu Najwyższego?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.08.2009, 18:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Właściciel jest kibicem Wisły.

Widze znawca. Myslisz, ze na sadzie wieksze wrazenie zrobi wyrok trybunału PKOL czy moze wytyczna Sądu Najwyższego?

Wrazenia a dowody to woda i ognien. Powiedz mi znawco czy wiesz o co chodzi? Nie wiesz chyba Sprawdz za co Widzew chcieli posadzic, i na UZASADNIENIE zniesienia tej kary. Nadal widzisz znawce kolego po szalu?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.08.2009, 18:47
Oddaje Ci głos, prosze oświeć mnie za co chcieli posadzić Widzew jak nie za korupcję i czemu PKOL oddał do ponownego rozpatrzenia (a nie zniósł znawco) tą sprawę.. I jak do tego wszystkiego ma się orzeczenie SN zawierające wytyczną dla Trybunału, ze korupcja w sporcie nie ulega przedawnieniu tak jakby chciał Widzew.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2009, 19:42
Ja nie wyobrażam sobie ligi 17 osobowej, cały terminarz musiałby być zmieniany, ja daję 1 % na grę Widzewa w Ekstraklasie, przecież teraz nie zrzucą Korony lub Craxy
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 26.08.2009, 19:42
Jesli tak popatrzeć z boku na 3 ostatnie posty to dwóch legionistów "kłóci się" ze sobą na forum Wisły Kraków o sprawę Widzewa Łódź . Dość specyficzna sytauacja, rzekłabym
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.08.2009, 20:53
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - jak widac kazda druzyna w Polsca(niezaleznie od klasy rozgrywkowej) ogrywa Zaglebie .

P. S - Ciekawe jaki byl kurs? Pewnie niektorzy Miedziowi chcieli dorobic do pensji .
Odpowiedz cytując
kicu
Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2009, 21:01
W Lubinie piłkarze grają przeciwko Lesiakowi moim zdaniem. Nie chce mi się wierzyć, żeby wcale nie taka najgorsza drużyna przegrywała 5 pierwszych meczów w sezonie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2009, 21:25
Onet napisał(a):
"W kolejnej rundzie chciałbym trafić na kogoś z trójki - Lech Poznań, Wisła Kraków, Legia Warszawa" - rozmarzył się trener Piasta (Kobylin).
Mam nadzieję, że nie trafią na nas...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2009 o godz. 22:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 26.08.2009, 21:34
Gdzie to jest w ogóle?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.08.2009, 21:35
Przestancie histeryzowac, Widzew nigdzie sie nie wybiera. Wyrok trybunalu w praktyce oznacza ze PZPN jeszcze raz musi rozpatrzyc sprawe i wlasciwie znowu moze wydac taki sam wyrok. Czyli nic sie nie zmieni, Widzew po raz kolejny sie odwola i znowu zacznie sie caly mechanizm.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.08.2009, 21:41
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Gdzie to jest w ogóle?
Cytat:
Kobylin to miasto w woj. wielkopolskim, w powiecie krotoszyńskim, siedziba gminy miejsko-wiejskiej Kobylin. Według danych z 31 grudnia 2004, miasto miało 3018 mieszkańców.
gdzieś koło poznańskich słowików chyba
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 26.08.2009, 21:42
90 km na północ od Wrocławia
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2009, 21:49
Stadion Lecha do użytku dopiero od listopada
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wla...430,1,833.html
No to zagramy z Amicą we............ Wronkach
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2009, 21:52
Coś musi być na rzeczy w Lubinie, bo to jest nie do pomyslenia co wyprawiają. Niemniej jak grają przeciwko trenerowi to prezes powinien wywalić zawodników,do rezerw i cześć a grać juniorami nawet. Niepodoba ci się trener to idź sobie tam gdzie ci się podoba.Juniorzy przynajmniej by walczyli a przecież MP zdobyli więc maja,teoretycznie kim grać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2009, 22:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Coś musi być na rzeczy w Lubinie, bo to jest nie do pomyslenia co wyprawiają. Niemniej jak grają przeciwko trenerowi to prezes powinien wywalić zawodników,do rezerw i cześć a grać juniorami nawet. Niepodoba ci się trener to idź sobie tam gdzie ci się podoba.Juniorzy przynajmniej by walczyli a przecież MP zdobyli więc maja,teoretycznie kim grać.

Powinna byc od poczatku ustalona zasada,przez prezeza najlepiej odgórnie wyczytana..

Predzej ty wylecisz z klubu niz trener...tez cos mi sie wydaje ze ich wyniki mogly by byc inne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.08.2009, 22:48
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Predzej ty wylecisz z klubu niz trener...tez cos mi sie wydaje ze ich wyniki mogly by byc inne.
Była dość niedawno taka taktyka stosowana w pewnym krakowskim klubie. Nie sprawdziło się za bardzo (no dobra, raz nas nawet wyprzedzil, ale wiadomo, jak to wtedy było. )
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.08.2009, 10:18
As napisał(a):Wyświetl post
Przestancie histeryzowac, Widzew nigdzie sie nie wybiera. Wyrok trybunalu w praktyce oznacza ze PZPN jeszcze raz musi rozpatrzyc sprawe i wlasciwie znowu moze wydac taki sam wyrok. Czyli nic sie nie zmieni, Widzew po raz kolejny sie odwola i znowu zacznie sie caly mechanizm.
Dokładnie tak będzie - cała zadyma zacznie się od początku - Widzew próbuje wymusić cokolwiek, ale może się to dla niego skończyć tym, że WD znowu orzeknie o degradacji, Widzew się odwoła, Trybunał Arbitrażowy znowu "zajmie się sprawą" i jak orzeknie inaczej, to PZPN zaskarży wyrok do Sądu Najwyższego i tak wkoło Macieju.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.08.2009, 10:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie trafią na nas...

Kurczę, mamy bać się 4 ligowego klubu?! no to chyba lekka przesada chyba. mimo, że wygrali z miedziakami, którzy grają anytyfutbol i dostają w każdym meczu, to Wisła taką drużynę powinna młodą ekstraklasą rozjeżdżać po 3:0. wszystkie drużyny w PP są do ogrania i nie ma mowy o jakims koncercie życzeń na kogo Wisła trafi, bo mistrzostwo zobowiązuje!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2009, 10:44
Ale powiedzcie mi - bo będzie tak jak mówi As - PZPN rozpatrzy jeszcze raz sprawę Widzewa, a rozpatrywać będzie ją długo - to pewne, z rezultatem znanym nam wszystkim. Tyle, że Widzew znowu się odwoła itd. - chodzi mi o to, czy jest w tej drodze (teoretycznie przynajmniej) przewidziany ostatni przystanek? Może w końcu dojść do tego, że Sąd nakaże PZPN-owi całkowite odwołanie zarzutów wobec Widzewa?
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.08.2009, 11:33
Nie jestem pewien czy artykul da Ci oczekiwana odpowiedź ale napewno daje jakąś tam jasność co do sytuacji:
http://sport.interia.pl/raport/korup...-szans,1358359
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2009, 12:33
Widzew przywrócą i zdegradują ? Komedii pt. tytułem "pzpn" ciąg dalszy.Sprytnie sobie to leśne dziadki wykombinowały.Polak potrafi

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.08.2009, 12:41
Koniec sagi Rogera. Legioniści pewnie odetchnęli z ulgą Podpisano kontrakt na 4ery lata z AEK Ateny.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.08.2009, 13:04
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

No, no wzmocnienie godne walki o mistrza <rotfl>
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2009, 13:14
Nie przesadzaj. Solidny ligowiec, w sam raz jak na ich ambicje.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.08.2009, 13:16
eMTe napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

No, no wzmocnienie godne walki o mistrza <rotfl>
Nawet w Wiśle by nie przeszkadzał, Skorża go niedawno jeszcze chciał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów