The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2009, 22:55
No to piknie, wygląda na to że jedna z niewielu lig o której mogliśmy powiedziec że jest słabsza od naszej, będzie miała zespół w LM
Co ciekawsze jest duża szansa że pampers Kosa zagra w LM.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.08.2009, 23:59
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Panowie bez kitu ale aż mi się rzygać chce jak widzę jakie drużyna grają o LM a nas tam nie ma...Mam odruch wymiotny i chcę by ten koszmar jak najszybciej się skończył...niech ta edycja minie jak najszybciej...
W 2004 i 2008 mogliśmy narzekać na losowania, innym razem można było kląć na sędziego, jeszcze innym rywale grali po prostu najlepsze, co umieli. A tutaj, co najbardziej przykre, Wisła sama się skompromitowała.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Plakac nie ma co tylko wyciagac wnioski i za rok sprobowac znowu.
Ja się obawiam, że przeżyjemy deja vu, większe czy mniejsze. I obym się mylił.

cpc88 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie sobie na wstrzymanie, bylo minelo.. Za rok bedzie dobrze!
Problem w tym, że możemy tylko ślepo wierzyć.
Ja niestety widzę, że niewiele się zmieniło. Porażka z Levadią przeszła do historii. Trener i jego sztab zostali na stanowiskach, piłkarze grają zadowoleni, że mogą spokojnie ogrywać polską ligową przeciętność. Ot, sielanka.
Na ten moment w dalszym ciągu nie mam ani krzty zaufania do niektórych ludzi, od których będzie zależeć awans w przyszłorocznej edycji pucharów europejskich.

A Debrecen pewnie zagra w LM, bo na to sobie zasłużył. Jeśli nie Węgrzy, to w LM zagra Lewski Sofia, kolejna drużyna ze średnio-niskiej półki.
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Oni nie zlekcewazyli takiej potegi jak Levadia Tallin i tu jest klucz do tego ze za tydzien moga swietowac awans do Champions League.
Właśnie, wystarczyło nie lekceważyć...
Szkoda, że sprawa rozeszła się po kościach. A tak właściwie: to kto był winny temu blamażowi? Jest w ogóle ktoś taki?

Wybaczcie nieugięci forumowi optymiści, ale takie ponure (choć obiektywne) refleksje wróciły na skutek śledzenia wyników kolejnych rund eliminacji LM.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.08.2009, 06:40
Sądzać po skrótach jakie wrzucił Eustachy to szanse na wygrana z tym"slabym" Debreczynem byly jednak mniejsze jak sie wszyscy mogli spodziewac. Ci porzedstawiciele slabej ligi(hehe) graja fajna, tecniczna i szybka pilke. Poza tym zauwazylem ze w ich skladzie graja ludzie z Francji, Brazylii i doswiadczeni gracze chocby strzelec pierwszego gola, który przybył z Salzburga. A wiec jednak mozna sie wzmocnic i cos osiągnąć.

A ze Maccabii nie powtorzylo wyniku OL z Anderlechtem to az dziw bierze...Szans mieli az nadto.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.08.2009 o godz. 07:17.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2009, 19:43
Standardowe pytanie o transmisje. Ktoś wie, czy na którymś kanale cyfry plus można zobaczyć któryś z dzisiejszych meczów? Najlepiej Atletico - PAO.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 20:11
Niestety zadnego meczu dzis nie ujrzysz.Jutro tylko Stuttgart-Timisoara, ale musialbys pokrecic swoja antena i ustawic na Astre 19,2.Tylko tam mecze LM beda niekodowane.
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 25.08.2009 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.08.2009, 20:24
no i na 99% Debreczyn w Lidze Mistrzów (prowadza juz 2-0 ,a w dwumeczu 4-1) .... a mogło być tak pięknie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2009, 20:25
http://www.iraqgoals.net/ - tu mozna znalezc wszystkie dzisiejsze mecze
http://www.iraqgoals.net/game1761.html - bezposredni link do meczu DEBRECZYNA
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Stary 25.08.2009, 20:49
felipe napisał(a):Wyświetl post
PS - jakie jest największe (raczej wg ludności) europejskie państwo (nie licząc Polski), które nie miało jeszcze ekipy w LM? Zakładając, że Węgrzy dadzą radę?
Nie znam dokładnie populacji poszczególnych krajów ale mogę wymienić te którym nigdy się nie udało

Andora, Armenia, Azerbejdżan, Liechtenstein, Bosńia, Estonia, Malta, Walia, San Marino,
Kazachstan, Mołdawia, Gruzja, Macedonia, Litwa, Czarnogóra, Łotwa, Albania, Islandia
Irlandia, Wyspy Owcze, Irlandia Północna

W tamtym roku udało się pierwszy raz Cyprowi i Białorusi.

Z tych co najdłużej czekają ale już zasmakowali udziału w grupach LM to
Finlandia 1998/1999
Polska 1996/1997
Węgrzy 1995/1996

Ci ostatni są na dobrej drodze aby się poprawić po 14 latach. Debreczyn 2-0 jak już wyżej napisane, mecz może się podobać toczony w szybkim tempie, ze znaczną przewagą Lewskiego (posiadanie 40-60%). Przy stanie 1-0 awans wydawał się ciągle otwartą bo Lewski atakuje choć bezskutecznie. Natomiast Debreczyn, dwie niegroźne sytuacje i dwie piękne bramki, strzały z za pola karnego w zasadzie z niczego.

PS
Nie wiem czy już było ale polecam stronę http://liveonsat.com/tday.php
Bardzo precyzyjnie informują na jakich kanałach są dostępne transmisje meczów piłkarskich (liga, puchary, reprezentacje etc).
Powód: Dodanie PS
Ostatnio edytowane przez RoS : 25.08.2009 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2009, 21:07
Czyli patrząc na Węgrów - my na pewno za rok.
Ależ nokautuje Lyon.
Ciekaw jestem, jak się Debreczyn na głębszej wodzie zaprezentuje.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.08.2009, 21:14
Dziwna sprawa z tym Debrecynem. Chyba w tym 1 spotkaniu z Levskim tez brame z dystansu walneli, chyba na treningach tylko z dystansu strzelaja hehe niesamowite ze nie trzeba jakichs pieknych akcji tworzyc tylko naparzac z daleka i zawsze cos wejdzie hehe
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2009, 21:38
No coz, Debreczynowi naleza sie brawa. Maja nasze 7 mln euro
A i Levski pewnie nie narzeka. Swoje tez zarobili, a do tego graja dalej w grupie LE.
W tym momencie, az sie prosi aby po raz kolejny pogratulowac trenerowi Skorzy oraz jego podopiecznym, za to czego dokonali w miesiacu lipcu
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2009, 21:44
Węgry,Izrael,Szwajcaria....ręce opadają.Normalnie im dalej od Levadii tym moje w****ienie na nasz zespół narasta.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2009, 21:47
Szwajcaria akurat co roku kogoś ma, Basel było w drugiej rundzie kiedyś... To, ze Lech wygral z pograzonym od lat w kryzysie Grashoppersem nic nie znaczy. Tam sie liczy Basel i Zurich (o czym przekonala sie Legia - zostala zmieciona z powierzchni ziemii), ewentualnie Young Boys. Przeca nawet Thun gralo w LM..
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 25.08.2009, 21:48
Nasze piłkarzyki to frajerzy stulecia. Tyle wam powiem...

I choćby powygrywali resztę meczy w lidze po 5:0, to tej plamy nie zmarzą. Tak łatwo o LM nie będzie już nigdy. Za rok pewnie nie będziemy już rozstawieni nawet w 3. rundzie...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.08.2009, 21:53
Już nawet nie tyle szkoda LM co tej LE. Zwłaszcza tych pieniędzy rzekomo w budżecie zapisanych...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2009, 21:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Węgry,Izrael,Szwajcaria....ręce opadają.Normalnie im dalej od Levadii tym moje w****ienie na nasz zespół narasta.
A najlepsze, że rok temu mistrza Izraela wręcz znokautowaliśmy. Jeszcze wcześniej stoczylismy świetny bój z Basel, solidną ekipą Szwajcarską. A Węgrzy - poza Ferencvarosem (zwykle kończył wojaze w Europie na 3-4 meczu) to już w ogóle był zaścianek...

Cóż ten biedny Platini ma jeszcze zrobić by taki zaścianek jak my grał w LM ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2009, 21:54
felipe napisał(a):Wyświetl post

Cóż ten biedny Platini ma jeszcze zrobić by taki zaścianek jak my grał w LM ?
Dzika karta jedynie nas uratuje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 25.08.2009, 22:02
Cytat:
Dzika karta jedynie nas uratuje
Za tyle prób to nam się z urzędu należy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.08.2009, 23:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Nosz k****

Mnie tez nosi niemilosiernie.

Ja tak latwo Levadii panu Skorzy i spolce nie zapomne,i dlatego te pierwsze zwycietwa w lidze srednio mnie cieszą.

Zamienil bym ta dzisjsza super forme,na farfocel w Tallinie na 1;0 dla nas,zeby zagrac Debreczynem ,bo forma by juz wtedy przyszla

Nosz,2 tygonie zabraklo a dzis byly by korki od szampanow.

Ta liga Mistrzow to jakies przeklenstwo nasze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 26.08.2009, 00:16
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Czyli patrząc na Węgrów - my na pewno za rok.
Śmiem twierdzić, że przy obecnej stagnacji personalnej w klubie faza grupowa LM Wiśle w ciągu nabliższych 2-3 lat nie grozi ani trochę.

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie, az sie prosi aby po raz kolejny pogratulowac trenerowi Skorzy oraz jego podopiecznym, za to czego dokonali w miesiacu lipcu
Szkoda tylko, że nie rozliczono winnych, zamiast tego machnięto ręką i przemilczano ignorancję :/ Cholernie to przykre, że na obecną chwilę Wisła jako MP2010 zapewnia jakieś 25-40% mniejsze szanse na awans do rozgrywek grupowych LM niż np. Lech jako MP2010.

Wisła rządzi w Krakowie. Wisła rządzi w lidze. Świetnie.
Ale poza coroczną majowo-czerwcową euforią g***o z tego wynika - w Europie błyszczą inni. Popatrzmy na chłodno, od jesieni 2003 roku Wisła praktycznie w ogóle nie rozwinęła się (pomijając inwestycje stadionowe i mniejszą rozrzutność w transferach). Sześć lat i pomimo wielkiego potencjału ten klub nie uczy się na błędach (wyjątkowo bolesnych, trzeba dodać).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2009, 02:32
prober napisał(a):Wyświetl post
Wisła rządzi w Krakowie. Wisła rządzi w lidze. Świetnie.
Ale poza coroczną majowo-czerwcową euforią g***o z tego wynika - w Europie błyszczą inni.
Kto błyszczy?
Bo na moje oko jak dotąd wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 26.08.2009, 09:48
jova napisał(a):Wyświetl post
Kto błyszczy?
Bo na moje oko jak dotąd wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.
Lech, Debreczyn, Zurych, Maccabi, mistrzowie Cypru czy Danii. Drużyny wcale nie lepiej przygotowane do gry na wysokim poziomie, to na ich miejscu powinna grać Wisła. Bo jest mistrzem Polski i tegoroczna katastrofa nie jest tylko kolejnym zawaleniem nadarzającej się okazji. To już jest seryjne marnowanie szans (już było ich kilka, tak naprawdę Biała Gwiazda wykorzystała tylko jedną, za rządów Kasperczaka).

Polska piłka nożna ma wielkie tradycje, w poprzednim dziesięcioleciu Legia i Widzew godnie reprezentowały kraj w klubowych rozgrywkach. A Wisła kolejne szanse w mniej lub badziej głupi sposób marnuje. I teraz niektórzy chcą powiedzieć, że odpadnięcie w absolutnie KLUCZOWYM momencie z Levadią Tallinn to była porażka do jak najszybszego zapomnienia.

Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Stary 26.08.2009, 19:51
Kamil Kosowski już w 2 minucie strzela na 1-0 dla Apoelu. Brawo Kamil!
Cypryjczycy szybko odrobili straty.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2009, 19:53
Macie jakiś sprawny link do meczu APOELU ?
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.08.2009, 19:55
Mecz leci na Sopcascie
Tutaj znajdź : http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2009, 20:04
jova napisał(a):Wyświetl post
wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.
Czyli my nie mamy szans w meczach z Debreczynem i z Levskim

W takim razie proponuje NATYCHMIAST zredukowac zarobki WSZYSTKICH (!!!) w klubie a pieniadze te zainwestowac w szkolenie dzieci i mlodziezy. A wlasciwie to nie proponuje a wymagam.

To mogl byc nasz rok.
Paradoksalnie mimo braku stadionu moglismy zaliczyc najlepszy finansowo i nie tylko sezon.

A w kolejnej edycji bedziemy przygotowani wiec pewnie trafimy jak w tym roku Celtic albo Anderlecht (odpowiednio Arsenal i Ol. Lyon)
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2009, 20:19
Arsenal-Celtic karny z kapelusza
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 26.08.2009, 20:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Arsenal-Celtic karny z kapelusza
jak widać nie tylko w Polsce takie numery robią
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2009, 20:31
piotr 0704 dortmund napisał(a):Wyświetl post
Czyli my nie mamy szans w meczach z Debreczynem i z Levskim
Gdzie ty znalazłeś w moim poście stwierdzenie, że nie mielibyśmy szans? Nie mielibyśmy dużych szans, tylko wyrównane lub niższe. Nie bylibyśmy faworytami.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2009, 20:36
A możecie powiedzieć dla kogo ten karny?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów