The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2009, 21:06
Jest.

Tylko, że "z niewolnika nie ma pracownika". Nawet Bosacki mówił, że takiemu Stilicowi nic powiedzieć nie można bo sie obrazi...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2009, 21:10
No, zgadzam sie. Odniosłem sie tylko do 'jak to oni twierdza' - w domysle, Legia i Wisła wcale sie nie rozsprzedają jak cos osiągną, tylko głupie ziemniaki tak twierdzą. Dla mnie to brednia - przynajmniej w wypadku Legii, gdzie od 2-3 lat osiągamy prawdziwe mistrzostwo w minimalizmie i sztuce pt 'jak wydac nic, a osiągnąc coś ponad 4 miejsce w lidze'.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.08.2009, 21:14
Tak czy siak kazdy chce uciekac z tej miernej ligi i jak sie im nie dziwie Oczywiscie sa tacy, ktorzy sa przywiazani do klubu na tyle by chciec by ten zarobil na nich jakies pieniadze. Reszta to najemnicy dla ktorych liczy sie kasa i nie ma sie co dziwic.

PS : Mam nadzieje ze w tym okienku beznadziejny ostatnio Roger wyjedzie w cholere gdzies na wschod/zachod, a Jankowi Urbanowi powinie sie jeszcze raz noga i zmieni otoczenie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.08.2009, 21:47
kreseq czy w Warszawie są jeszcze jacyś kibice Legii, którzy stoją za panem Jasiem?
What's new?

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.08.2009, 21:59
Nie wiem jak w Warszawie ale Krakowie znam wiele osób, które nie chcą odejścia Urbana z Legii.

WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.08.2009, 22:05
Jacys pewnie sa.... Wielu z nich stoi za nim tylko i wylacznie z powodu tego, iz wprowadza jako jeden z nielicznych mlodych do pierwszego skladu. Plusem Urbana ( a raczej jego sztabu ) jest tez nauczenie kilku graczy gry z klepki, ale to juz malutki duperel
Hiszpanski styl gry jest ok ( ja go nawet bardzo lubie ) ale nie w naszej lidze. To tak jakby chcialo sie by zolwie zapierniczaly jak konie wyscigowe. Nie ta klasa.
Ustawienie 4-5-1 to juz mi sie po nocy sni... Obroncy wlaczajacy sie do akcji...Jak ja widze jak Rzezniczak sie rozpedza to boje sie ze on sie polamie albo pilka zostanie 10 metrow za nim.
Rzeznik to bardzo dobry obronca, tutaj nie ma sie co spierac. Kto oglada mecze ten wie. Tyle tylko ze jak chce sie by wlaczali sie obroncy ( a tak chce Urban ) to Rzezniczaka trzeba przywiazac do wlasnej polowy bo inaczej grozi to katastrofa.

Kolejny gwozdz do trumny zawiera sie w 2 slowach - Parker, Adnriejew. Tlumaczyc raczej nie trzeba

Jest w miare wczesnie wiec trenera mozna zmienic, problem ze nie ma na kogo...no ale coz
Jesli Urban w tym roku znowu zajmie miejsce 2-3, nie zdobedzie PP i zaliczy jakies wtopy to nie bedzie juz mial zadnej linii obrony.
Podobna sytuacja jak u Was ze Skorza.
W tej chwili po prostu nie ma trenera ktory by mogl to pociagnac...W ogole chyba nie ma wiec poczekac do konca sezonu i poszukac poza granicami kraju.
Tak czy siak ten sezon ( obym byl zlym prorokiem ) mysle ze skonczymy na 3-6 miejscu. Zle to wyglada pod wzgledem kondycyjnym i psychologicznym ( zawodnicy nie maja nad glowa bata i to widac ).
Dalbym Urbanowi jakas druzyne pokroju Odry czy Widzewa i niech nabiera doswiadczenia.
Moze i cos osiagnie kiedys, moze i sie musi nauczyc ale Legia to nie miejsce na nauke.
Wydaje mi sie ze on nie potrafi na nich ryknac, zlapac ich za ryj. Na treningach na nich krzyczy ale na Boga...ja mam wiekszy respekt do mojej siostrzenicy 3 letniej ktora sie drze ze chce papu.

Sorry za przydlugi post

PS: Kamson - W Warszawie kazdy chce odejscia Skorzy z Wisly

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2009, 22:11
Ślusarski zerwał więzadła w kolanie, także nici z wielkiego ataku Cracovii
http://www.weszlo.com/news/3533
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 22:23
Cytat:
A nie jest tak?
W pewnym stopniu tak ale napenwo nie w takim ze Legia i Wisła to od razu sprzedaja kazda gwiazde zeby tylko miec kase. Np patrzac na obecne sklady to w Wisle jest Mały, Sobol na ktorych znalezliby sie chetni jednak zarzadowi niespieszno do ich sprzedazy, racja ze sa to Wislacy z krwi i kosci niemniej jednak nie odchodza z klubu jak tylko jest okazja czyli po 1 dobrym sezonie. To samo z Broziem, ejsli teraz odejdzie z ligi to i tak dłuugo gral w Wisle, Franek tez swoje zrobil
W Legii racja, wiele nie wydajecie kasy, ale kto w Polsce ja moze wydawac? Nikt, bo tutaj kasy na transfery nie ma, a ostatnie lata tez nie takie przespane, kupiliscie Iwanskiego teraz Mieciela moze nie prezentuje swietnej formy ale to bardzo doswiadczonyz awodnik, napewno jest na boisku i poza nim autorytetem dla wielu Legionistow, szczegolnie tych mlodych. Rogera tez sprzedac mimo wszytsko nei chcieliscie, jesli byłby zarzad Legii tak pazerny jak to Poznaniacy mowia to Roger by poszedł gdziekolwiek za jakies 2 mln E, pozniej jak spadała jego cena to by go opychali za obojetnie jaka kase.
Wiadomo sporo Wisła i Legia sprzedaje pilkarzy ale bez przesady, tylu jest sprzedawanych zeby budzety moc zamknac. A w Lechu to co... Murawski poszedł za 4 mln E i im starczyło sprzedazy w tym sezonie. Jak pilkarze dalej beda strzelac fochy to i za rok ich sprzedadza i kilku. I padnie kolejny mit jak to w Poznaniu buduje sie w pełni profesjonalny klub. Ja nadal utrzymuje swoja wersje w Poznaniu komus zachciało sie bawic w wielki futbol jednak nie wiedizał ze ta zabawa wcale taka latwa nie jest, ciagle rzucał "idziemy na majstra, na majstra" kiedy kibice po jednym dobrym sezonie swojego zespolu pomysleli ze naprawde sa zajebisci to wszytsko zaczeło sie psuc. Bo wtedy nie wiedzieli jeszcze ze na szczyt latwo wejsc a trudniej sie na nim utrzymac, kiedy jeszcze nie znali tej smutnej prawdy to sie napinali a napinali, wszedzie było slychac "mamy najlepszy klub w Polsce, pierwszy profesjonalny nei to co jakas Wisła i Legia, pierwszy ktory przed pucharami sie wzmacnia i nie wyrzedaje pilkarzy, ze kibice najlepsi" tylko ze po jednym dobryms ezonie chyba wszytsko wraca do normy. Zespol przejał normalny trener nie cudotworca Franz, pilkarzyki wlasnie chca uciekac z tego klubu, te plotki ze Lewandowksi chce uciekac to neis a zwykle plotki zawsze musi byc cos prawdy w tym, Stilic to wiadomo gra w Lechu bo ma cel, wypromowac sie na zachod do Niemiec, Rengifo tez moim zdnaiem ucieknie przy 1 lepszej sytuacji i to smao z kazdym perspektywicznym zawodnikiem. Jak kiedys nie ubilem Legionistow za te ich wybryki ciagle - Wilno itd- to teraz rozumiem ze po prostu w tamtym klubie grupa jest nieciekawych kibicow ktorzy klub swoj maja w dupie a tylko jezdza robic zadymy- i jest to mala grupka a wiecje ejst normalnych Legionistow. Tak teraz po prostu nienawidze tych Poznaniakow, tam kazdy (jest kilka wyjatkow ale naprawde rzadko idzie znalezc normalnego kibica Lecha) jest najlepszy, klub ma najlepszy w Polsce, kibicuja najlepiej to s atacy ludzie zakompleksieni, zarozumiali, rzadnis ukcesu, pelni buty ze az strach. Jak pisalem kiedys, kazdy im zyczy porazek zeby juz nie musiec patrzec na ta cała poznanska napinke ;/
A kibicow maja jakich maja, nie ma sukcesow to spiewaja do klubu "zero ambicji"- w tamntym roku po meczu z Ruchem w Ekstraklasie w Poznaniu - 1:1
- Smudy to oni chyba nawet nie wspierali z trybun- nie docenili jakiego fachowca mieli za trenera
- 2:3 z Polonia i juz jest foch na klub dzieki ktoremu kilkanascie dni wczesniej sie podniecali po 1:6 w Norwegii :O
To jest jakas masakra, jak maja wyniki to kochaja klub, jak nie ma wynikow to od razu sie obrazaja i sraja na siebie
Troche sie rozpisalem i odszedłem od pierwotnego watku ale naprawde tak znielubilem tych ludzi za ten ich narcyzm ze szok ;/
Była sykcesy były napinki nie ma sukcesow sa smutne minki
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.08.2009, 22:27
Z Jasiem to jest dziwna sprawa. Tak na niego nadają wszyscy a tymczasem on ma wcale niezłe wyniki. W dwa lata pracy zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary. Albo ja czegoś nie rozumiem, albo porostu ITI ma racie, że go trzyma, a kibice się mylą. Można oczywiście mówić, że Legia nie miała konkurencji di tego wicemistrzostwa, a Wisła wolała dzień wcześniej z Liverpoolem zagrać niż z Legią, ale faktem jest, że osiągnięcia ma.

kreseq - hiszpański styl gry to jest jak najbardziej na miejscu w naszej lidze. Z tym, że bardziej preferuje go Wisłą polskiego Maćka, niż Legia hiszpańskiego Jasia. Będąc przy porównaniu sytuacji trenerów to rzeczywiście wydaje się, że jest podobna. Urabn zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary, Skorża dwa mistrzostwa i pokonał Barcelonę. Osiągnięcia nie małe nawet jak na naszą lige, zważając że to wszystko osiągnęli jedynie przez dwa lata, a i tak wróży im się pożegnanie z pracą po jakiejś wtopie.

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 22:36
Nie wiem czy było:

Piotruś Reiss napisał(a):
- Trener Smuda mówił, że zabrakło mu wartościowych zmienników na ławce. Mi się wydaje, że zabrakło przede wszystkim zespołu. Nie było nikogo kto byłby w stanie poderwać tę ekipę od wewnątrz. Gdyby relacja między zespołem, a trenerem była lepsza, Lecha nie zatrzymałby nikt. Nie było mnie w szatni w końcówce sezonu, ale z moich informacji wynika, że Smudzie „rozlazła” się właśnie szatnia. Zrobił się straszny bałagan i niewiele brakowało a doszłoby w niej do rękoczynów. Niech zabrzmi to nawet arogancko, ale twierdzę, że gdybym ja wtedy był w szatni, to Lech zostałby mistrzem Polski. Gdyby Bartek Bosacki został wybrany wtedy kapitanem, też mielibyśmy „majstra” w kieszeni. O tym jestem przekonany. Mam nadzieję, że Bartek, który znów został wybrany na kapitana, zrobi w zespole porządek. (Magazyn Futbol)

the end
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 22:39
A ja powiadam Wam,że Jaś jest tylko dlatego,że w Legi ja i u nas zresztą jest okres przejściowy. Budowa stadionu itd. Jaś dotrzyma seozn do końca,choćby nie wiem jaką wtopę zaliczył. Będzie stadion to będzie i nowy trener oraz pewnie nowy dyrektor sportowy. Nie brałbym za bardzo serio tego co się teraz dzieje w Legii.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2009, 22:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W Legii racja, wiele nie wydajecie kasy, ale kto w Polsce ja moze wydawac? Nikt, bo tutaj kasy na transfery nie ma,
Legia zarobiła z 10 mln euro na 4 ludziach. Ta kasa jest, tylko ze schowana do kieszeni Grubego Mariusza.

Małecki jak dostanie powazna oferte, a nie z przegladu sportowego to ucieknie natychmiast. To co powiedział Smuda wczoraj, jakby faktycznie ktos dawał 8 mln za Lewandowskiego to by go zlotym powozem tam wyslali natychmiast.

Cytat:
Z Jasiem to jest dziwna sprawa. Tak na niego nadają wszyscy a tymczasem on ma wcale niezłe wyniki. W dwa lata pracy zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary.
Dla nas wicemistrzostwo jest rownoznaczne z 11 miejscem. Jeden puchar to superpuchar. Puchar Polski ok, sukces. A poza tym 2 lata upokorzeń, wpadek, dramatycznych bojów ze Stala Sanok etc. Do tego przez 2 lata Legia nie wyksztalcila zadnego stylu gry, z trojki Lech, Wisła, Legia tworzy najmniej widowisk, zazwyczaj kopaniny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.08.2009 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.08.2009, 22:52
Małecki ucieknie ? Sorry ale to nie taki typ gościa,wiadomo młody jest i nie raz w wywiadach przesadza-ale on już jest ikoną (przynajmniej dla mnie-kibica),i nie sądzę żeby odszedł bez dwóch zdać do pierwszego lepszego klubu nawet gdyby było to Lazio czy Roma...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2009, 23:00
Albo jesteś krótko kibicem albo jestes naiwny. Czasy Zielińskiego czy Moskala się skończyły.

A, Boruc i Błaszczykowski tez byli ikonami. Zostanie tylko wtedy jesli nie dostanie powaznej oferty = obnizy loty za runde dwie..
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.08.2009, 23:11
Z tym Lechem to jest w ogóle jakaś ściema, przynajmniej w dużej części. Policzmy...

Rutkowski, bawi się w piłkę od 1992 roku, kiedy to założył Amicę Wronki. W najwyższej klasie rozgrywkowej działa nieprzerwanie od sezonu 1995/1996, jedenaście sezonów jako właściciel Amiki i trzy sezony (obecnego nie licząc) jako właściciel Lecho-Amiki.

W ciągu tych 14 sezonów w Ekstraklasie oba kluby pana Rutkowskiego łącznie zdobyły:
3x III miejsce w Ekstraklasie
4x Puchar Polski

Sensowne kluby które piłkarze Rutkowskiego przeszli w Europie:
Brondby, Servette Genewa, Grasshoppers, Austria Wiedeń, Nancy i Feyenoord.

Cupiał w Wisłę inwestuje w zaokrągleniu od 12 sezonów, w tymczasie zdobył:
7x Mistrz Polski
3x II miejsce
1x III miejsce
2x Puchar Polski

Sensowne kluby, które piłkarze Cupiała przeszli w Europie:
Trabzonspor, Real Saragossa, Hajduk Split, Parma, Schalke, NEC, Iraklis, Beitar Jerozolima.

Dodajmy, że za oficjalnie nie istniejącą już Amiką ciągnie się wielki smród korupcyjny, a Wiśle z czasów Cupiała nic jak dotąd w tej materii nie zarzucono.

A powszechnie panuje pogląd, że Rutkowski to super-biznesmen, który na futbolu zna się jak nikt i buduje zajebistą europejską potęgę.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2009, 23:18
Policz osiągi ITI ze szczególnym uwzględnieniem europucharów. To jest dopiero tytan
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2009, 23:18
Cytat:
Piotruś Reiss napisał(a):- Trener Smuda mówił, że zabrakło mu wartościowych zmienników na ławce. Mi się wydaje, że zabrakło przede wszystkim zespołu. Nie było nikogo kto byłby w stanie poderwać tę ekipę od wewnątrz. Gdyby relacja między zespołem, a trenerem była lepsza, Lecha nie zatrzymałby nikt. Nie było mnie w szatni w końcówce sezonu, ale z moich informacji wynika, że Smudzie „rozlazła” się właśnie szatnia. Zrobił się straszny bałagan i niewiele brakowało a doszłoby w niej do rękoczynów. Niech zabrzmi to nawet arogancko, ale twierdzę, że gdybym ja wtedy był w szatni, to Lech zostałby mistrzem Polski. Gdyby Bartek Bosacki został wybrany wtedy kapitanem, też mielibyśmy „majstra” w kieszeni. O tym jestem przekonany. Mam nadzieję, że Bartek, który znów został wybrany na kapitana, zrobi w zespole porządek. (Magazyn Futbol)

Piotrus Reiss to moj "idol",cenie go za trafne wypowiedzi zwłaszcza tą ktorą mam w podpisie.

Kiedys z tej milosci do Amiki omal nie wyladował za kase u nas ,nie ma to jak miec swoje ideały.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.08.2009, 23:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Policz osiągi ITI ze szczególnym uwzględnieniem europucharów. To jest dopiero tytan
Ale mimo wszystko ajtiaj w piłce działa dużo krócej, więc obraz nie byłby miarodajny. A jakiejś kosmicznej średniej sukces/sezon z uwzględnieniem wydumanego współczynnika trudności rywala to mi się liczyć nie chce.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2009, 23:37
Miałem na mysli to samo co Lechowi i Wam. Od 2004 roku. O ile pamiec mnie nie myli to

2004 2 finał PP
2005 3
2006 1 M
2007 3
2008 2 PP SP finał PE
2009 2

W pucharach rozwalilismy FC Tibiliis, Olimpi Rustawi, Gomel (raz ), HF i chyba będzie tego Jestesmy jedyna druzna swiata, ktora grala lepiej przed przyjsciem bogatego sponsora niz przed. Jedyne czym sie mozna chwalic to to, ze nieprzerwanie o 48 gramy w lidze i ze chyba do 93 zawsze jestesmy w pierwszej 5 ligi
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2009, 01:04
Nie bylo takiej ofery za Lewandowskiego, juz sie w tej sprawie wypowiedzial nalepiej zorientowany w temacie - Cezary Kucharski.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2009, 04:57
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Albo jesteś krótko kibicem albo jestes naiwny. Czasy Zielińskiego czy Moskala się skończyły.

A, Boruc i Błaszczykowski tez byli ikonami. Zostanie tylko wtedy jesli nie dostanie powaznej oferty = obnizy loty za runde dwie..
Być może masz rację, z tym że Patryk swoje przywiązanie do klubu okazuje nie tylko na boisku, ale także poza nim.Ponadto utrzymuje bardzo dobre kontakty z kibicami, którzy też swoje racje mają.
Podobnie było z Błaszczykowskim, z tym że on był bardziej spokojny a z Wisły, bardziej jego wypchnięto, niż sam chciał odejść.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.08.2009, 08:46
Tak teraz po prostu nienawidze tych Poznaniakow, tam kazdy (jest kilka wyjatkow ale naprawde rzadko idzie znalezc normalnego kibica Lecha) jest najlepszy, klub ma najlepszy w Polsce, kibicuja najlepiej to s atacy ludzie zakompleksieni, zarozumiali, rzadnis ukcesu, pelni buty ze az strach. Jak pisalem kiedys, kazdy im zyczy porazek zeby juz nie musiec patrzec na ta cała poznanska napinke ;/
Cóż za zbieg okoliczności, u nas takimi samymi epitetami określa się kibiców Wisły, zapewne równie (bez)podstawnie

Sprostuję tylko jedną rzecz. Nie każdy nam życzy porażek, wręcz przeciwnie. Jak zauważyłem (i nie tylko ja) rozkład sił antykibiców Lecha wygląda następująco: 60% - kibice Wisły; 25% - kibice Legii; 15% - pozostali.

Pozdrowienia od pełnego pychy, butnego napinacza
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.08.2009, 09:42
rospun napisał(a):Wyświetl post
Cóż za zbieg okoliczności, u nas takimi samymi epitetami określa się kibiców Wisły, zapewne równie (bez)podstawnie

Sprostuję tylko jedną rzecz. Nie każdy nam życzy porażek, wręcz przeciwnie. Jak zauważyłem (i nie tylko ja) rozkład sił antykibiców Lecha wygląda następująco: 60% - kibice Wisły; 25% - kibice Legii; 15% - pozostali.

W tych pozostalych kibicach , jacy życzą Wam źle to gro stanowia kibice waszych (jeszcze?) zgód
A tak na powaznie to padliscie chyba ofiara wlasnego podbijania bębenka. Podchwyciły medai i ...Powietrze z balonika uchodzi. Przypomne tylko jak po 2och kolejkach GW juz pisala skad taka kosmiczna gra Lecha, zastanawiano sie czy sprawa tytułu MP nie jest juz rozstrzygnieta( po 2giej kolejce i meczu z Fredrikstadem !!!) . A tu zonk i jak sie kopacze nie pozbierają to w pazdzierniku bedziecie mogli sie zastanawiać nad runda wiosenna.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2009, 10:08
Bartosz Ślusarski zerwał więzadła w kolanie i w tym roku już nie zagra.
Szczerze mu współczuję, bo to paskudna kontuzja, i atak Cracovii doznał dużego osłabienia.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.08.2009, 10:17
Cytat:
Kolego ja wiem ze tez macie normalnych kibicow ale to cholery jak na jakim kolwiek forum ja widze ze wiekszosc Poznaniakow wdaje sie w dyskusje (nie takich kibicow co to tylko potrafia napisac Wisła k... -bo to sa idioci i oni sa wszedzie, ale normalny czlowiek podejmuje dyskusje na poziomie) i nagle tenze normalny czlowiek zaczyna dmuchac Wasz balonik, pisze mi ciagle o wielkim Lechu, o najlepszych kibicach, o tym i o tamtym to to jest po prostu zarozumialstwo, przedstawisz mu argumenty ze wcale nie jestescie tacy wielcy, ze jeszcze Wam wiele brakuje do poziomu Legii i Wisły to Cie zwyzywa od zawistnych, i taka wlasnie jest z Wami rozmowa. Ja rozumiem, fajnie było zagrac 1 dobry sezon, fajnie jak Was media kreuja na najlepszy zespol w Polsce, woda sodowa mogła do glow uderzyc ale we wszystkim to Wy nigdy nie bedziecie najlepsi a jesli dalej bedzie u Was tak jak teraz to za sezon nikt juz nie bedzie pamietal o wielkim Lechu

Cytat:
Bartosz Ślusarski zerwał więzadła w kolanie i w tym roku już nie zagra.
Szczerze mu współczuję, bo to paskudna kontuzja, i atak Cracovii doznał dużego osłabienia.
I takie jest to zycie ;/ Przyszedł Matusiak, fajnie to wygladąło na papierze a i mecz fajny zagrali z Lechem i dupa blada. Jeden przyszedł to od razu drugiego stracili. Teraz chyba sa w podobnej sytuacji co my. Zostali (chyba bo ich skladu az tak nie znam) z jednym jak na swoj klub dobrym napastnikiem, tak jak u nas jest Brozio a Rafał kontuzjowany kuuuupe czasu (bo Mały to raczej na skrzydle gra wiele wiele lepiej niz w tym ataku- wiadomo i w ataku robi wiele szumu ale na skrzydle tez by tyle samo szumu robil bo by schodizl do srodka a i by akcje wyprowadzał)
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.08.2009 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
cpc88
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 10:32
Co wy sie tak smucicie z powodu kontuzji Slusarskiego? Ten smieszny klub nie zasluguje na gre w ekstraklasie i mam nadzieje ze ten sezon bedzie ich ostatnim na tym szczeblu
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.08.2009, 10:42
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przypomne tylko jak po 2och kolejkach GW juz pisala...
Może już zakończycie winić kibiców za debilne artykuły w prasie? Nie płacimy GW za takie artykuły.

i nagle tenze normalny czlowiek zaczyna dmuchac Wasz balonik, pisze mi ciagle o wielkim Lechu, o najlepszych kibicach, o tym i o tamtym to to jest po prostu zarozumialstwo, przedstawisz mu argumenty ze wcale nie jestescie tacy wielcy, ze jeszcze Wam wiele brakuje do poziomu Legii i Wisły to Cie zwyzywa od zawistnych, i taka wlasnie jest z Wami rozmowa.
Ależ o tym też pisałem, tylko gdy spojrzysz z dystansu, okazuje się że tyle samo napinaczy podpisuje się jako kibic Lecha co Wisły i Legii. Na jednym forum będą 14-letni napinacze, na innym kibice, którzy chcą rozmawiać o piłce i kibicowaniu. Od Ciebie zależy, którą grupę weźmiesz jako bazę statystyczną. A że Lech ma teraz najwięcej "sezonowców"? Było od roku głośno o Lechu, to i onety i inne interie wypełniły się gimnazjalistami, którzy to od 20 lat kibicują poznańskiej drużynie. Kiedyś głośno było o Wiśle, to w moim rodzinnym Gorzowie nagle co trzeci był kibicem Wisły.

Jeżeli ktoś Cię wyzywa, znaczy nie dorósł do dyskusji. Ale weź pod uwagę, że ktoś po prostu nie zgadza się z Twoimi argumentami. Ty nam tłumaczysz, że jeszcze nam wiele do Was brakuje. A my uważamy, że w niektórych sprawach już Was przegoniliśmy (na ten moment). Rozbieżność poglądów to nie napinka

PS

cpc88 napisał(a):Wyświetl post
Co wy sie tak smucicie z powodu kontuzji Slusarskiego? Ten smieszny klub nie zasluguje na gre w ekstraklasie i mam nadzieje ze ten sezon bedzie ich ostatnim na tym szczeblu
Oto dowód, że niektórzy kibice Wisły też nie grzeszą wysokim poziomem dyskusji
Ostatnio edytowane przez rospun : 25.08.2009 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 25.08.2009, 10:48
Rospun, a w czym wy to nas przegoniliście? Nie mam zamiaru się napinać, ale wytłumacz tak najzwyczajniej w świecie. W ilości mistrzostw czy w czymś innym?

Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.08.2009, 11:14
Na przykład w marketingu sportowym i organizacji klubu. Ale to moja subiektywna opinia.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 25.08.2009, 11:21
Marketing wśród kibiców to w Poznaniu i w Wielkopolsce nietrudna rzecz. Sam będąc w Poznaniu widziałem wasz sklep na Starym Mieście ( sorry, ale ja nie mam pamięci do ulic i miejsc ). Przecież jedyny klub z Ekstraklasy w całej Wielkopolsce to właśnie Lech. No ale spoko. Moja opinia to taka, że już Lechia się lepiej od was promuje. A co do organizacji klubu, masz na myśli administrację, czy ten prześwietny scouting ( którego żaden klub w Polsce nie ma rozwiniętego, aby przynosił efekt). A jak tam wasza współpraca z Valencią?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów