The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2009, 23:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mnie w ogóle fascynuje polska myśl szkoleniowa. Te wszystkie "szczyty formy" trafiają się zazwyczaj albo przed rozpoczęciem sezonu, albo po jego zakończeniu, ew. trwają jeden mecz. Jakoś w żadnej innej lidze nie spotkałem się z podobnym - za przeproszeniem - pitoleniem. Tam jakoś przygotowuje się formę na całą rundę.
No dokladnie, w Polsce tyle sie o tych szczytach formy bajdurzy, ze w wiekszosci obserwatorzy (kibice/dziennikarze) zaczeli w to wierzyc i dosc ostro przeceniac znaczenie owych dwoch magicznych slow.
Inna sprawa, ze roznych sie juz tlumaczen ze strony trenerow nasluchalem, m.in. o tym ze murawa byla nierowna, ze sedzia krecil, rywal gral zbyt agresywnie itp, ale z takim kabaretowym objasnieniem sprawy jak Ulatowki, to chyba nikt jeszcze nie wyskoczyl
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.08.2009, 23:50
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem Lige+ i zostalem zdewastowany wypowiedzia Ulatowskiego.
Gosciu stwierdzil, ze o jakies 3 tygodnie za wczesnie zalapali szczyt formy...czyli tak mniej wiecej jeszcze przed startem ligi
Trzeba przyznac, ze solidnie sie chlopina pierdylnal i chyba cos nie tak w notatkach przedsezonowych rozpisal

Jakby to powiedzial ktos w Premiership czy innel nizszej lidze ..to by ludzie ze stolkow ze smiechu pospadali..

Co maja tam powiedziec gdzie gra sie 50 meczow w sezonie ,puchary itd...,tam forma jest na caly sezon ,sa oczywiscie wachania itd ale nikt nie kompromituje sie takim wypowiedzami,

Co do Laskowskiego to kibic Legii powie ze to Kibic Wisly,kibic Wisly powie ze to kibic Legii..i tak w kolko.

A co do zbiorowej masturbacjii bo Legia i Amika przegraly.....przypomijcie sobie tamten sezon,tabele po jesieni,potem pol nastapnej rundy i w koncu koncowke ligi....

Wazny koncowy efekt....tyle w temcie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2009, 23:56
W zeszłym sezonie po 3 kolejkach mieliśmy 5 punktów przewagi nad Amicą. Po 18 oni mieli od nas 5 oczek więcej. A na koniec sezonu znowu 5 punktów przewagi dla nas. To wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Więc radziłbym ze spokojem do tego podchodzić, bo pewniewarszawiacy jak i hmm... wielkopolanie złapią formę to pewnie też będą ogrywać przynajmniej tych słabeuszy jak leci. A i nam zdarzą się na pewno jakieś potknięcia.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.08.2009, 00:04
Mnie w ogóle fascynuje polska myśl szkoleniowa. Te wszystkie "szczyty formy" trafiają się zazwyczaj albo przed rozpoczęciem sezonu, albo po jego zakończeniu, ew. trwają jeden mecz. Jakoś w żadnej innej lidze nie spotkałem się z podobnym - za przeproszeniem - pitoleniem. Tam jakoś przygotowuje się formę na całą rundę.
Najlepsze to jest to że najpierw drużyna przez 5 spotkań łapie formę, później zagra 3-4 mecze no i niestety już przychodzi zmęczenie sezonem. W ogóle podejście zawodników do gry w polskiej lidze jest tragiczne, zawodnicy bez formy, mający wszystko w głębokim poważaniu grają co tydzień w pierwszym składzie oczywiście trenerzy łaskawie czekają aż takiemu zawodnikowi będzie się chciało.
A Levadie pewnie jeszcze długo będą nam wypominać, szkoda że to tak naprawdę obrazuje marny poziom naszej całej ligi a nie tylko Wisły.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2009, 00:36
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A co do zbiorowej masturbacjii bo Legia i Amika przegraly.....przypomijcie sobie tamten sezon,tabele po jesieni,potem pol nastapnej rundy i w koncu koncowke ligi.....
Tylko, ze my jedziemy w tej rundzie jeszcze do Wrocławia, gramy 'u Was' (gdzie w dupe dostajemy prawie zawsze - ba! w Sosnowcu z Zagłębiem też przegralismy ) i do Białego. Mistrza jesieni mamy z głowy
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2009, 01:11
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale .......icie chłopaki.Wspomniał też o tym, jak ta biała gwiazdka na "plecach" jest coraz mniejsza dla Legii i Lecha.Co jak co ale Laskowski jest moim zdaniem najbardziej prowiślackim komentatorem C+.Ogólnie prowadzi mecze na bardzo wysokim poziomie.Komentarz przyozdobiony jest często śmiesznymi anegdotami, cytatami, wiadomościami, merytorycznymi uwagami.Naprawdę bardzo fajnie się słucha tego Pana.
Widzisz bo ja dalej nie rozumie czemu w w trakcie kiepskiego meczu w Wodzisławiu tenże czołowy komentator c+ schodzi na temat nie związany w żaden sposób z danym spotkaniem i co to jest przytyk dla nas czy też tuszowanie słabosci jednego z faworytów do mistrzostwa kraju ?
I tu jest Laskowski pogrzebany pomimo że wychamował z okazywaniem swoich sympatii w trakcie pracy ale dawne pianie z zachwytu nad grą L , za co był często krytykowany pozostawiło swoje pietno .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 24.08.2009 o godz. 01:16.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2009, 02:26
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Po primo, meszkowi ewidentnie brakuje mózgu zespołu, czyli Murawskiego. Jeżeli nie znajdą typowego rozgrywającego, leżą i kwiczą. Mecze z Polonią, mimo wszystko z Brugią, oraz pasiastymi pokazują to dobitnie.

Po drugo, trener Zieliński nadaje się tylko do czyszczenia butów Smoodzie. On budował "ekipe" przez 3 lata, wie co i jak, oraz kogo i na jaką pozycję ustawić. Zieliński najwidoczniej nie ma pomysłu na meszka.
Ja sądzę, ze chodzi nie tyle o brak Murawskiego, co właśnie o wpływ Zielińskiego, który ewidentnie nie może się zdecydować jak ten zespół ma grać. Próbuje 4-4-2 i 4-5-1, przestawia zawodników po różnych pozycjach i próbuje znaleźć ustawienie, w którym Lech miałby mocny, agresywny środek i do tego grał bardzo ofensywnie i kreatywnie. Problem w tym, że nie ma do tego piłkarzy. Stilić nie nadaje się do klasycznego 4-4-2, bo nie umie grać w odbiorze, a jeśli da mu się dwóch czyścicieli do pomocy to trzeba zrezygnować z jednego napastnika lub skrzydłowego. Zieliński wyraźnie nie ma pomysłu jak to poukładać i próbuje złapać dwie sroki za ogon. Efekt jest taki, że jeśli Lechowi pozwoli się spokojnie rozgrywać to są bardzo groźni, bo mają kilku świetnych ofensywnych grajków, ale jeśli zaatakuje się ich pressingiem to okazuje się, że pomoc jest dziurawa i niezdolna do ostrej walki o piłkę.

Można się kłócić, czy Smuda wybrał optymalną taktykę, ale nie można mieć wątpliwości, że on miał wizję, wiedział jak jego zespół ma grać.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.08.2009, 05:49
Inny trener inny styl gry (lepszy lub gorszy).Wisła w jednym sezonie zajeła 8-me miejsce a pozniej praktycznie tymi samymi grajkami (i Kosowskim) Skorża siegnal po majstra z duza przewagą . Trener to 40% sukcesu .
Wcale bym sie nei zdziwil gdyby teraz Cracovia grala tak dobrze jak BOT Belchatów Lenczyka 2 lata temu gdy byl vice majstrem (o ile dobrze pameitam) ,wiec derby i cały sezon z pasiastymi moze byc w tym roku ciekawy
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 07:05
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Pokaż skąd masz te dane

I nie wspominał o Levadii tylko o Debrecenie że wygrywa, w sensie, że żałuje że to nie Wisła jest na jego miejscu. W sumie z komentatorów C+ najmniej mi podchodz Laskowskii i Twarowski, za bardzo się spinają i podniecają zamiast "komentować". A Iwan rzeczywiście spoko, mimo, że wiadomo, że za Wisłą, ale to nie przeszkadza, bo ma dużą wiedzę którą potrafi przełożyć na zdania złożone ;p
Ta?A co powiesz o Iwańskim z TVP ?

SZTIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 08:15
Co za k... brednie. Laskowski powiedział od razu "oczywiście żartuję troszkę z tą Levadią, bo się zaraz jakieś animozje porobią". I dlaczego byłem pewien, że mimo to banda poszukiwaczy "warszaffskiego spisku" będzie się nad tym rozwodzić dzień cały?

Levadia to obciach na maksa i temat będzie jeszcze ciągnięty. Ale chyba wypada rozróżnić chamskie i debilne zaczepki Kolejorza, którego kibicom żal dupę ściska, że nie mogą tego majsterka zdobyć i jakoś muszą odreagować - pomiędzy zwyczajnym wspomnieniem o tym z nutką żalu, ale takiego że Wisły w tej Lidze Mistrzów nie będzie, choć droga była prosta

ŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚSSSTTTTIILIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2009, 09:08
Otóż to.
Takie typowe usprawiedliwianie swojej nieudolności.

I potem wychodzi system w polskiej lidze - miesiąc urlopu,2- 3 miesiące treningów przedsezonowych, miesiąc "szukania formy", miesiąc gry z formą, koniec rundy urlop...itd

Najgorsze, że tyle ludzi to łyka...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2009, 09:38
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy jutro Michał Pol napisze o "końcu imperium Kolejorza"

Btw, stawiając na Lechię, Odrę, Cracovię i Piast Gliwice za 2 zł można było wyjąć ponad 1600. Trafił ktoś?
Postawiłem za 2zł na Cracovie, Odrę, Widzew i... Ajax i przegrałem do cholery jasnej bo Ajax którego kurs wynosił 1,17 zremisował u siebie
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 09:40
Póki co to jest zmęczenie okresem przygotowawczym. Zaraz będzie zmęczenie meczowym, później będzie łapanie formy ale akurat wtedy zacznie się przerwa zimowa. Macie racje. Usprawiedliwienie własnej nieudolności i miernoty ma wiele odcieni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.08.2009, 09:51
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Chyba Ty byłeś. Lech w tym roku nie zagrał dobrego meczu. W Kielcach było niby 5:0, ale jakoś tak różnie ten mecz mógł się potoczyć. I większość kibiców Lecha z tego sprawę sobie zdaje. Czym innym jest się cieszyć ze zwycięstwa, a czym innym cieszyć się z dobrej gry. Ale widać Ty różnicy nie dostrzegasz
A Wisła będzie Mistrzem Polski bo tak ma byc na wieki wieków. Amen . Zyjcie marzeniami chłopcy
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.08.2009, 10:33
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html

Polczak w WHU?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 10:37
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html

Polczak w WHU?
Źródło: Futbol News.

Ta gazeta straciła wiarygodność dla mnie jak na pierwszej stronie walnęli że 'pan Maniek z betoniarki z Narodowego mówi że zabiorą nam Euro bankowo'
the end
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 24.08.2009, 10:39
Kupiłem 1numer tej gazety ale kolejnego już nie bo leją tam wodę jak w fakcie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 10:56

Ta gazeta straciła wiarygodność dla mnie jak na pierwszej stronie walnęli że 'pan Maniek z betoniarki z Narodowego mówi że zabiorą nam Euro bankowo'
Pan Maniek mówił,że z takim guzdraniem się to nigdy na euro się nie wyrobimy. Ot subtelna różnica. Chodź fakt, trochę to śmieszne z Maniusiem. Ja bym się tak z tego faktu nie śmiał, wydadzą na chłopca jakieś śruty a facet może okazać się wzmocnieniem na te kilka spotkań, a nuż widelec. Poza tym posiada warunki fizyczne więc w razie czego i upchnąć na ławce w niższych ligach nie będzie go trudno.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.08.2009, 11:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ta?A co powiesz o Iwańskim z TVP ?

SZTIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
E od tego to wiadomo, pisałem tylko o gronie komentatorów C+.
C+>Polsat>TVP>Eurosport>RaiSport>SortKlub>OrangeSo prt>...>...>...>nSport
Chociaż pamiętam, że ten kumpel Iwańskiego z Szybkiej piłki też komentował mecze i było spoko, pewnie go kupią do Polsatu albo C+ wkrótce.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.08.2009, 11:45
Tak "okolo" sportowo: Podobno nie ma juz triady ;-) Ma ktos oficjalne potwierdzenie tego?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.08.2009, 11:48
Urban out, Szalach do psychologa, Roger out, Reszta na kolana i przepraszac

Nie czekam na MP, ja czekam na zmiane trenera bo widac ze w szatni w przerwie to oni chyba jabole pija i sie glaskaja po jajkach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.08.2009, 12:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Tak "okolo" sportowo: Podobno nie ma juz triady ;-) Ma ktos oficjalne potwierdzenie tego?
Chyba kuchennym sodówa walnęła po tych 'sukcesach' w ostatnim czasie.
Niedalej jak 6 dni temu można było wyczytać na 'wiarzeLecha', że zakończono zgodę z Zagłębiem.
Dziś na forum Starozakonnych można zaś ujrzeć wpis o końcu zgody na linii Poznań-Gdynia.
Ciekawe. Przecież nie mogą się przyjaźnić z klubami, które zajmują ostatnie miejsca w tabeli, zapewne podpiszą krótki pakt zgodowy z jakąś Polonią Bytom, albo Ruchem Chorzów, bo tamci są wysoko.

A tak żeby nie offtopować.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

To już wiadomo, czemu to Orest zasilił szeregi Pasów. ;]
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2009, 12:42

czyli jest to opinia osoby operującej betorniarka, czyli że tak powiem, rozmyślania budowlańca na temat tego czy skończą. Jak dla mnie to fajno, ze jest wywiad z "nikim" ale pokazuje budowe stadionu od środka.
Czasem taka wypowiedz wiecej pokaże, niż wywiad z szefem działu układania płytek.
Która gazeta prawde mówi? która?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 12:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli jest to opinia osoby operującej betorniarka, czyli że tak powiem, rozmyślania budowlańca na temat tego czy skończą. Jak dla mnie to fajno, ze jest wywiad z "nikim" ale pokazuje budowe stadionu od środka.
Czasem taka wypowiedz wiecej pokaże, niż wywiad z szefem działu układania płytek.
Która gazeta prawde mówi? która?
Pomysł na wywiad może i fajny, ale nie poprzez okładkę na której widnieje Platini i napis "Euro mamy z głowy" a w artykule rozterki pana Mańka drajwera betoniarki.

Która? Żadna, tylko że niektóre mają bardziej bulwarowy charakter inne mniej.
the end
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.08.2009, 17:10
Chyba nikt nie poruszył tematu skuteczności podczas ostatniej kolejki. Ostatnia kolejka pokazała, że niestety w naszej lidze nie ma obecnie napastnika, który sam by pociągnął drużynę do zwycięstwa. Brożek wciąż szuka formy, a jak ją znajdzie to pewnie w PL, Lewandowski też nie błyszczy jak wszyscy liczą, a Legia w ogóle napastnika nie ma... w innych zespołach też to ciekawie nie wygląda. Moim zdaniem wybija się Jaga z Frankiem i Grosikiem, a reszta nie potrafi napastnika znaleźć;/ Oglądając mecz Odra-Legia nie mogłem uwierzyć jak w Ekstraklasie zespół nie może mieć jednego zawodnika, który trafiłby do PUSTEJ! bramki..., ale to jeszcze nie nasz problem. My również nie razimy skutecznością, lecz póki co udaję się wepchnąć coś do siatki, lecz nie mamy zawodnika na którym by nasza ofensywa spoczywała... i to jest naszym chyba największym problemem....
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 24.08.2009, 18:06
Nie bardzo rozumiem. Strzeliliśmy 10 bramek, zagraliśmy w dobrym stylu 3 na 4 spotkania, a Ty doszukujesz się problemu w tym, że jeden piłkarz nie strzelił ilu -6 bramek czy 3, bo nie wiem już sam co oznacza słowo "ciągnąć drużynę". Strzelić 10 bramek w 4 spotkaniach i stracić jedną oznacza od dzisiaj wepchnąć do siatki Mam nadzieję że nie jesteś liderem (ciągniesz) jakiejkolwiek grupy znajomych i że nie "spoczywa" na Tobie żaden z większych obowiązków, bo raczej temu nie podołasz.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.08.2009, 18:21
Jest jeszcze jedna istotna kwestia, którą pomijacie przy porównaniach Smuda - Zieliński. Mianowicie, po udanym dla Amici sezonie, niektóre gwiazdki złapały wielką chęć na ucieczkę z klubu. Skoro Bosacki w wywiadzie mówi, że niektórych nie wolno krytykować, bo to grozi kilkudniowym fochem, to przecież nie jest to normalne. Przykład Sitilica jest wymowny. Z niewolnika nie ma pracownika.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 18:27
Brozek moze w najwyzszej formie nie jest ale nawet jak w niej nie jest to gra wazne skrzypce w Wisle i w Ekstraklasie, nie jest tak skuteczny jakw tamtym sezonie ale za to jego inteligencja boiskowa pozwala przechytrzyc rywali, dobrze dograc do partnera ktory zamieni podanie na bramke

Vinci z kolei wspominasz o czyms oc zym zapomnieli pełni buty kibice Lecha. Tak jaraja sie swoim klubem, tak sie ciesza ze nie sprzedaja pilkarzy, ze sa oferty po 8 mln Euro za Lewego ale nie zarzad nie sprzedaje bo obiecał ze tlyko 1 gwiazde sprzeda (Murawski) ale ci wszyscy kibice sukcesu zapomnieli o tym ze w tej lidze sie nie da utrzymac zawodnikow dłuzszy czas, kazdy kto chce zrobic jakas kariere bedzie uciekał z Polski, kazdy kto chce zarobic bedzie uciekał z Polski, tym bardziej obcokrajowiec ktorego laczy z klubem jeszcze mniej niz Polaka. I tak jesli Lech ugra cos w LE, albo ktorys zawodnik bedzie mial oferty z dobrych klubow to od razu z Lecha jak najpredzej beda chcieli uciekac Lewandowski, Rengifo, Stilic, Arboleda, Peszko itd itd ciekawe co wtedy powiedza ci najlepsui kibice w Polsce ktorzy tak psiocza na Legie i Wisłe ktora zaraz jak osiagnie sukces to sprzedaje swoje gwiazdy... - jak to oni twierdza
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.08.2009 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
GliwickiWislak
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 24.08.2009, 18:41
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

No i po wszystkim. Czyżby Smuda wrócić miał?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2009, 20:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe co wtedy powiedza ci najlepsui kibice w Polsce ktorzy tak psiocza na Legie i Wisłe ktora zaraz jak osiagnie sukces to sprzedaje swoje gwiazdy... - jak to oni twierdza
A nie jest tak?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów