The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2009, 15:36
Tylko nie zacznijcie mi tu fantazjować. To nie ten temat
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.08.2009, 15:42
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wielu piłkarzy robiło takie głupie faule i to nie powód żeby ich skreślać. Cantoro już dawno nie powinien grać w Wiśle według twojego rozumowania.

.
Ale to nie był nawet faul jak dla mnie - to miało być pożegnanie.Do dziś się dziwie że nikt mu nie przywalił konkretnie w ryja po tym wyczynie.No ale pomijając to, to Costly jest chyba ostatnim napastnikiem którego potrzebujemy.

Gdzie mi się wydaje że runde tą przejdziemy w składzie takim jak jest teraz.Osuch staje na głowie by gdzieś Pawła upchnąć ale myślę że sprawa potoczy się według 'naszego' scenariusza.Wszystko niby dogadane,walizki spakowane a tu nagle cisza
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 16:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Gdzie mi się wydaje że runde tą przejdziemy w składzie takim jak jest teraz.Osuch staje na głowie by gdzieś Pawła upchnąć ale myślę że sprawa potoczy się według 'naszego' scenariusza.Wszystko niby dogadane,walizki spakowane a tu nagle cisza
Jedno z dwóch. Albo Brożek jest tak słaby,że nikt na zachodzie go nie chce,albo Osuch najwyższej klasy menago nie jest. Z dwojga złego średnio to wszytko wygląda,bo jeśli ktoś miałby kupić Brożka to już by kupił dawno. Na zachodzie o wschodzie nie mówiąc 3 mln euro to żaden pieniądz. Osuch nie ma znajomych wśród dyrektorów sportowych czy jak?żeby po znajomości przelali nam kasę a sobie wzięli piłkarza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.08.2009, 17:16
http://futbolnet.pl/wiadomosci/po-co...r-pawla-brozka
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2009, 17:20
W dzisiejszym "Futbol News" jest napisane, że transfer Brożka do Fulham to wymysł
chcącego zrobić zamieszanie na koniec okienka Osucha
o którym to zreszta było sporo niepochlebnego tekstu
Nie mnie oceniać wiarygodność tej gazety
Niemniej jednak pisują tam Basałaj, Zarzeczny czy Stanowski
tak więc niezłych informatorów z pewnościa mają bądź mieć powinni
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 17:29
jak dla mnie Osuch tu najbardziej kręci, wie że to może jest ostatnia szansa zarobić na transferze Pawła Brożka i chce go wytransferować, on bardzo dużo gada, nie ma żadnych jeszcze oficjalnych wiadomości, potwierdzeń, trzeba czekać.

Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2009, 17:35
Odnosząc się do tekstu do którego linka załączył Grisza1. Albo Paweł Brożek odejdzie teraz albo niech nie odchodzi przez następne 1.5 roku. Jeśli zamierza opuścić Wisłę to właśnie teraz i nie chodzi mi tu o dobro Pawła (któremu dobrze życzę) ale o dobro Wisły. Drużyna i nowy napastnik (którego włodarze obiecują w przypadku odejścia Pawła) będzie miał cały sezon na zgranie się z drużyną i przygotowanie do europejskich pucharów, które są naszym głównym celem. Jeśli Brożek ma osłabić Wisłę przed pucharami to lepiej żeby stało się to już teraz.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 17:46
Szarny napisał(a):Wyświetl post
A przypadkiem uefa nie zmieniła zasad? Że max. jeden nowy piłkarz może grać w danym klubie w europejskich pucharach, mimo że wcześniej w tym samym sezonie grał w innym. Zdaje się, że po akcji z Realem w tamtym sezonie była o tym mowa, czy to był tylko jednorazowy ukłon w kierunku wielkich?
Zastanawiałem się cały dzień nad tym i sobie przypomniałem, że była taka sytuacja w Realu i chcieli zgłosić Huntelaara wówczas, mimo że grał w Ajaxie. Nie zgodziła się UEFA. Nie ma takiej możliwości.
Brożek po prostu nie grałby w Fulham w Lidze Europejskiej.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.08.2009, 18:01
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiałem się cały dzień nad tym i sobie przypomniałem, że była taka sytuacja w Realu i chcieli zgłosić Huntelaara wówczas, mimo że grał w Ajaxie. Nie zgodziła się UEFA. Nie ma takiej możliwości.
Brożek po prostu nie grałby w Fulham w Lidze Europejskiej.
Ale zgłosili Diarrę, który w tym samym sezonie grał w barwach Portsmouth w Pucharze Uefa, a potem w barwach Realu w Champions League.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 24.08.2009, 18:10
Akurat wtedy Real wybrał jednego z dwójki - Lass Diarra i Huntelaar.
Jest jednak jedno ale - do Ligi Mistrzów można dogłosić jednego zawdonika,który grał w tym samym sezonie tylko i wyłącznie w Pucharze UEFA.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 18:13
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Ale zgłosili Diarrę, który w tym samym sezonie grał w barwach Portsmouth w Pucharze Uefa, a potem w barwach Realu w Champions League.
Masz rację... Można zgłosić trzech nowych piłkarzy, przy czym tylko jeden mógł grać w europejskich pucharach w barwach innej drużyny w danym sezonie ale nie mogą to być te same rozgrywki. Czyli wychodzi na to, że jednak mógłby grać w Fulham w Lidze Europejskiej
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 19:55
Ktoś kto grał w PUEFA może grac w LM, ale nie na odwrót? Dziwne, ale całkiem możliwe...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 22:22
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...nansowych.html

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 22:44
Podobnych głupot nie mogliby pisać gdyby TF byłą notowana na giełdzie. Ale jak zobaczyłem co za artyści to napisali to od razu dałem sobie spokój,bo szkoda oczu. Tak czy siak takie artykuły powtarzają się co kilka miesięcy. Żal,że zawód dziennikarza zarył o glebę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 23:04
Oczywiście, Cupiał nie zwolnił Skorży bo szkoda mu było kasy, co z tego że Skorza sam oddał się do dyspozycji zarządu...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2009, 23:09
Moze nie jest za rozowo pod wzgledem finansowym, ale dziwne, ze zawsze takie artykuly pojawiaja sie jak Wisle dobrze idzie w lidze. Kogos bardzo boli start Bialej Gwiazdy i Legii w ekstraklasie..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.08.2009, 23:35
Wisłą jest samofinansującym się przedsięwzięciem już od paru ładnych lat. I chwała za to Cupiałowi, że zamiast topić pieniądze działa na zdrowych zasadach.

A link który cytujecie to pokłosie artykułu w Forbsie, w którym owszem opisane jest jak kryzys wpłynął na oborty Telefoniki (spadek zapotrzebowania na kable) i jak to banki starają się na siłę renegocjować warunki kredytów, ale nie za bardzo im wychodzi, bo TF elegancko wszystko reguluje w terminie.

Sytuacja podobna do tej która ostatnio wynikła z kredytami hipotecznymi: banki żądały renegocjacji umów bo wartość nieruchomości gwałtownie spadała i w pewnym momencie kredyt zaczynał być większy niż wartość zabezpieczenia, i mimo, że był spłacany terminowo i bez problemu, dla banków stawał się aktywem "zagrożonym".
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 25.08.2009, 00:01
Borek i wszystko jasne, chociaż kolega wyżej pierwszym zdaniem równie mocno mnie poraził
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.08.2009, 00:02
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wisłą jest samofinansującym się przedsięwzięciem już od paru ładnych lat. I chwała za to Cupiałowi, że zamiast topić pieniądze działa na zdrowych zasadach.

A link który cytujecie to pokłosie artykułu w Forbsie, w którym owszem opisane jest jak kryzys wpłynął na oborty Telefoniki (spadek zapotrzebowania na kable) i jak to banki starają się na siłę renegocjować warunki kredytów, ale nie za bardzo im wychodzi, bo TF elegancko wszystko reguluje w terminie.

Sytuacja podobna do tej która ostatnio wynikła z kredytami hipotecznymi: banki żądały renegocjacji umów bo wartość nieruchomości gwałtownie spadała i w pewnym momencie kredyt zaczynał być większy niż wartość zabezpieczenia, i mimo, że był spłacany terminowo i bez problemu, dla banków stawał się aktywem "zagrożonym".
Nie ma to jak głos zdrowego rozsądku. Szkoda, że brakuje go niektórym dziennikarzom prubującym zasiać niepotrzebny ferment w Wiśle. Mam nadzieję, że im się to nie uda. Na szczęście okno transferowe niedługo się zamyka i będzie kilka miesięcy spokoju.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2009, 00:25
Pinechas napisał(a):Wyświetl post
Borek i wszystko jasne, chociaż kolega wyżej pierwszym zdaniem równie mocno mnie poraził
Kurde, ten żel naprawdę musi być toksyczny.

Argumentacja miażdży.
Do tego to zdjęcie.
Ich profesjonalizm rzuca na kolana
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.08.2009, 07:39
Paweł Brożek daleko od Fulham

http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...od_Fulham.html

Przepraszam, jeśli już ten artykuł tu wrzucano.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.08.2009, 08:22
Tak podejrzewałem, że Brożek jest opcją rezerwową dla kogoś (pisałem, że dla Uche, ale najwyraźniej jest jeszcze 3 innych, wyżej od niego na liście). Prawdę mówiąc jakoś mnie to nie dziwi. Bo jak radzili sobie zagranicą strzelcy naszej ekstraklasy ? Krótko - fatalnie.
..
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.08.2009, 08:31
Zrobili tak jak my z tym słowakiem z Rozemboroka. Przyjechali, poudawali że jest celem nr 1, wynegocjowali sumę i teraz mają już opcję awaryjną i mogą spokojnie negocjować lepsze kandydatury. Tylko brać przykład.

Szkoda tylko Brozia który się pewnie napalił. Ale jakby był w formie.... A nie jest...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2009, 08:42
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...brozka,1357535

Nawet by to głupie nie było moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.08.2009, 08:45
felipe napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...brozka,1357535

Nawet by to głupie nie było moim zdaniem.
Jak go sprowadzimy to niech Garguła zdrowieje żeby mu prostopadłe piłki dawać a za ile myślicie on jest do wyciągnięcia ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.08.2009, 08:47
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Jak go sprowadzimy to niech Garguła zdrowieje żeby mu prostopadłe piłki dawać a za ile myślicie on jest do wyciągnięcia ?
Pewnie za darmo. Albo wypożyczenie z opcją pierwokupu. Tylko, że skoro już 2 x został wypożyczony do Lokeren, to CSKAA musiałoby z nimi załatwić sprawę i jakoś to odkręcić.

E:
CSKAA dużo przepłaca za piłkarzy. Wielu nie zrobiło kariery, a później oddano ich bez żalu. A ten Velikonja to raczej do tematu s-f. Nie było o nim mowy w kontekście Wisly.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.08.2009 o godz. 09:00.
..
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.08.2009, 08:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Pewnie za darmo. Albo wypożyczenie z opcją pierwokupu. Tylko, że skoro już 2 x został wypożyczony do Lokeren, to CSKAA musiałoby z nimi załatwić sprawę i jakoś to odkręcić.
za darmo na pewno nie przecież sporo kasy (ok. 4 mln euro) na niego dali... pewnie 600-700 tys. euro by trzeba dać...

czy nie lepiej sprowadzić Ettiena Velikonja/e ? moim zdaniem można zrobić tak wypożyczenie z opcją pierwokupu Janczyka + Velikonja-kupno
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.08.2009, 08:58
Janczyk ma kontrakt do końca czerwca przyszłego roku. Może jakiś deal tak jak z Alvarezem.
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.08.2009, 08:58
Ciekawe czy elki z palców też by pokazywał po strzelonych dla nas bramkach...
Zdecydowanie nie podoba mi się ta kandydatura, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.
Żeby nie było tylko tak ideologicznie, Janczyk zapisał się w mojej pamięci jak najbardziej egoistycznie grający zawodnik na MŚ, jak tylko dostał piłkę kiwał się nie tylko z przeciwnikami ale i z samym sobą tak ze w efekcie końcowym tracił piłkę zamiast podać komuś. My raczej potrzebujemy kogoś kto będzie grał dla drużyny a nie tylko dla siebie.
Aha i byłym zapomniał, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.....
Ostatnio edytowane przez Tomgoo : 25.08.2009 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.08.2009, 09:04
A tymczasem Uche zostaje w Almerii i gówno zobaczymy pieniędzy. Bo za rok odejdzie gdzie chce za darmo.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów