The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2009, 21:55
Ja bym się wcale nie zdziwił gdybyśmy Brożka tylko wypożyczyli na podobnej zasadzie jak kilka lat temu Kosowskiego do Kaiserslautern. Może wyciągam pochopne wnioski, ale widać, że ten transfer rodzi się w bólach. Przed nieszczęsnymi meczami z Levadią to bardziej Fulham chciało kupić Pawła, a teraz to Brożkowi i naszemu klubowi zależy na tym, żeby sfinalizować transakcję.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.08.2009, 22:09
bo jaka liga taki najlepszy napastnik.

Ciekawe co teraz zrobi nasz zarząd. Oczywistym jest, że conajmniej 1/3 z tej kasy powinna pójść na jakiegoś napastnika, no ale my mamy wirtualną dziure budżetową więc jakoś bardzo na to nie licze.

Brożek jaki był taki był, ale troche tych bramek strzelał, a jak nie strzelał to asystował. Obawiam się teraz serii remisów jak dwa lata temu, i jedyna nadzieja w tym, że Legia i Amika będą grać taką padake jak do tej pory. O ile na Legie chyba można liczyć tak wroniecki super-team po odpadnięciu z pucharów w czwatek może się wziąźć do roboty i w końcu zaczać iść na tego majstra...

No zawsze można liczyć że Ćwielonga, w końcu Brożek na początku również marnował 90% sytuacji a potem zmniejszył tą liczbę do 50% co dało mu dwie korony króla strzelców czego i Ćwielongowi trzeba życzyć.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.08.2009, 22:24
A ja bym zrobił inaczej. Kupił kilku młodych, już teraz wybijających się, stosunkowo młodych piłkarzy z naszej rodzimej kopanej(jak kiedyś Dudkę), a w miejsce Brożka wystawiałbym pudłującego Ćwielonga. On inaczej nie nauczy się grać i strzelać gole. Brożek też przez to przechodził i trwało to dwa sezony, zanim można było powiedzieć, że gra równo. Nie mamy wyjścia. Albo rzucimy Pepe na głęboką wodę i będziemy kląć i łapać się za głowy, jak kiedyś oglądając Pawła, albo zmarnujemy kolejnego obiecującego zawodnika.

To jest nasz problem. NIE MAMY KASY na kogoś, kto by ZASTĄPIŁ Brożka. Od Dudki nikt nie wymagał strzelania goli, miał łatwiej o plac. Od napastników wymaga się strzelania goli, ale do tego(skuteczności i równości formy) też dochodzi się poprzez praktykę.

Więc lepiej było by zamiast wywalić całą kasę na zastępcę Brożka, kupić kilku zawodników, żeby połatać inne braki kadrowe. A jest ich sporo.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.08.2009, 22:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wiedzą, że Brożek jest obecnie najlepszym piłkarzem Wisły i filarem jej gry ofensywnej.
Ja bym poszedł dalej - to najlepszy zawodnik ligi. Na chwilę obecną - jedyny klasowy polski napastnik. Generalnie - z marszu nie do zastąpienia.

Z drugiej strony - na ligę wystarczy nawet i pół napastnika. Wystarczy sprawdzić, jakie asy grają u konkurencji. Potrzebujemy kogoś, kto strzeli te kilkanaście bramek w sezonie. Resztę drużyna jakoś wepchnie, tak jak to było do tej pory.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2009 o godz. 22:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.08.2009, 23:14
Wisła interesuje się Costly'm i Janczykiem
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1039655.html
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.08.2009, 23:18
Lepsi zawodnicy z Wisły odchodzili od Brożka, a (jak to Pasiaści lubią powtarzać) karawana jedzie dalej. Nie ma się czym przejmować.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2009, 00:05
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
bo jaka liga taki najlepszy napastnik.

Ciekawe co teraz zrobi nasz zarząd. Oczywistym jest, że conajmniej 1/3 z tej kasy powinna pójść na jakiegoś napastnika, no ale my mamy wirtualną dziure budżetową więc jakoś bardzo na to nie licze.

Brożek jaki był taki był, ale troche tych bramek strzelał, a jak nie strzelał to asystował. Obawiam się teraz serii remisów jak dwa lata temu, i jedyna nadzieja w tym, że Legia i Amika będą grać taką padake jak do tej pory. O ile na Legie chyba można liczyć tak wroniecki super-team po odpadnięciu z pucharów w czwatek może się wziąźć do roboty i w końcu zaczać iść na tego majstra...

No zawsze można liczyć że Ćwielonga, w końcu Brożek na początku również marnował 90% sytuacji a potem zmniejszył tą liczbę do 50% co dało mu dwie korony króla strzelców czego i Ćwielongowi trzeba życzyć.

Jesli Pawel odjedzie to ktos na jego miejsce to nie widzi mi sie,tylko obowiazek zeby wogole myslec o strzelaniu bramek,

Zostanie nam Maly,i Cwielong....czyli sam Maly..

Boguski wroci niewiadomo kiedy...musmy kogos kupic jesli Brozka wytransferują...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.08.2009 o godz. 00:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 00:09
Tydzień do zamknięcia okienka, oby wszystko poszło szybko, bo jak zdążymy sprzedać Brozia, a nie zdązymy nikogo kupić, to będzie nieciekawie, Ćwielong kiedyś zaczenie strzelać, tylko kiedy? Za sezon? Dwa?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2009, 00:51
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Wisła interesuje się Costly'm i Janczykiem
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1039655.html
Innymi słowy nasz trener woli piłkarzy, którzy niestrzelanie bramek mogą zacząć od zaraz od tych, którzy potrzebowaliby czasu aby udowodnić swoją nieprzydatność.
Normalnie zwaliłbym wszystko na domysły dziennikarzy, ale to bardzo w stylu Skorży.
Cóż, zobaczymy...

A tak przy okazji - ostatnim zakupionym przez Wisłę napastnikiem, który się sprawdził był Kuźba. A kiedy pisze o Kuźbie, to wszyscy chyba domyślają się o który transfer mi chodzi...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2009, 00:53
Brozio po meczu był pewien przenosin na wyspy ale jeszcze klub nie ugadał się z przedstawicelami londyńskiego klubu co do kwoty transferu i to jedynie trzyma go do wtorku w klubie , bardziej interesujaca zaczyna byc sprawa pozyskania nowego napastnika to ma byc spora niespodzianka jak zapowiadają kregi zblizone do władz Wisły tylko nie wiadomo czy danego gracza pozyskają bo u tu chodzi też o kase jak wszędzie zresztą .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2009, 01:02
Janczyk?
Ciekawy pomysł. Są tylko dwa problemy. Czy ktoś wie w jakiej on jest teraz formie i, czy on czasem nie deklarował miłości do L'ki?
Umiejętności miał bardzo fajne - niezła technika i szybkość, a do tego potrafił zachować spokój pod bramką i umie grać obiema nogami. Drogi nie powinien być, bo na początku roku niemal trafił do Bełchatowa. Przez pół roku w belgijskim średniaku strzelił 5 goli, choć nie stawiano tam na niego jakoś szczególnie mocno.
Warto mu się przyjrzeć.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.08.2009 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.08.2009, 07:56
2.500.000 euro... troche mało, pamiętam jak Wisła jeszcze pół roku temu chciała za Brożka 3.500.000 - 4.000.000 euro, chyba że 2,5 to chcą ale funtów ? Prawdy pewnie nigdy nie poznamy.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 08:00
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
2.500.000 euro... troche mało, pamiętam jak Wisła jeszcze pół roku temu chciała za Brożka 3.500.000 - 4.000.000 euro, chyba że 2,5 to chcą ale funtów ? Prawdy pewnie nigdy nie poznamy.
2,5 mln euro aktualnie. Czemu wtedy więcej? Bo podchodziliśmy do eliminacji Ligi Mistrzów. W ogóle powrót tematu Fulham jest co najmniej dziwny, biorąc pod uwagę, że Brożek w ich barwach w tym sezonie w Lidze Europejskiej już nie zagra. Kwota kontraktowa na poziomie ~500 tysięcy euro to abstrakcja. Na pewno jest o wiele wyższa, bo by Brożek nie podchodził do rozmów.
Ciekawe jest również, że wyspiarskie media słowem nie wspominają o Brożku od czasu tego pierwszego zainteresowania. Niby mieli teraz derby na głowie, ale to też zastanawiające.

Costly? "Podobno" kierunek Wigan. Piłkarz dobry, ale mu na tym zadupiu bełchatowskim zbrzydło i mu się nie chce grać
Janczyk? Abstrakcja
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Stary 24.08.2009, 08:11
Wybiórcza nawet napisała że strony już sfinalizowały kontrakt... No ciekawe. Znalazłem na Onecie:http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.08.2009, 09:06
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
W ogóle powrót tematu Fulham jest co najmniej dziwny, biorąc pod uwagę, że Brożek w ich barwach w tym sezonie w Lidze Europejskiej już nie zagra.
A przypadkiem uefa nie zmieniła zasad? Że max. jeden nowy piłkarz może grać w danym klubie w europejskich pucharach, mimo że wcześniej w tym samym sezonie grał w innym. Zdaje się, że po akcji z Realem w tamtym sezonie była o tym mowa, czy to był tylko jednorazowy ukłon w kierunku wielkich?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2009, 09:10
Ciekawe że na żadnym forum Fulham nie znalazłem ani jednego tematu ze słowem "Brozek".
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.08.2009, 09:17
Szarny napisał(a):Wyświetl post
A przypadkiem uefa nie zmieniła zasad? Że max. jeden nowy piłkarz może grać w danym klubie w europejskich pucharach, mimo że wcześniej w tym samym sezonie grał w innym. Zdaje się, że po akcji z Realem w tamtym sezonie była o tym mowa, czy to był tylko jednorazowy ukłon w kierunku wielkich?
faktycznie coś takiego było w tamtym roku poruszane.. więc jeżeli Brożka wezmą, a potrzebują napadziora to najpewniej zagra w LE. no chyba, że znów są jakieś zmiany..

ED: Co myślicie o tym Janczyku? Przyszedłby do Wisły? I czy Wiśle jest tego typu napastnik potrzebny?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 09:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe że na żadnym forum Fulham nie znalazłem ani jednego tematu ze słowem "Brozek".
Zaskoczony?jedyne co mi chodzi w kontekście tego transferu po głowie to to do jakiego klubu przyjdzie Brożek po roku dwóch z Anglii, czy już tam będzie przerzucany z klubu do klubu?

Edit. Piszesz o Janczyku z CKSAA,który teraz gdzieś tam jest wypożyczony? Szczerze mówiąc to facet jest za słaby na nasze potrzeby.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2009, 09:20
Trudno się dziwić. To tylko my rozkminiamy na nastu stronach każdy transferowy wymysł
Ponadto znajmy swą wartość... Oni dopiero co grali z Chelsea, za pare dni grają w LE, w weekend znowu cięzki bój na Wyspach - trudno by zaprzątali sobie głowę jakimś snajperem z końca Europy.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2009, 09:35
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zaskoczony?jedyne co mi chodzi w kontekście tego transferu po głowie to to do jakiego klubu przyjdzie Brożek po roku dwóch z Anglii, czy już tam będzie przerzucany z klubu do klubu?
Najlepiej żeby wrócił do nas to takie 2-3 letnie wypożyczenie za 2,5 mln euro

nie ma co roztrzasac czy Brozek ma odejsc czy zostac Paweł jest świetnym napastnikiem i po prostu dla swojej przyszłości musi sprzedać swojej umiejętności jak najlepiej 2-3 sezony w Anglii mogą dobrze ustawić finansowo na wiele wiele lat

po za tym jak można liczyć że Brożek zostanie jak np. taki Kosowski czy Żuraw którzy parę lat już na zachodzie grali i konto konkretnie zwiększyli nie chcą tu wrócić i grac za te 200-250 tys euro a mogliby
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2009, 09:37
Janczyk siedział za długo na ławie wtedy, kiedy miał najwyższą formę, czyli na MŚ U-21. Ale któż wierzył, że w CSKA będzie miał miejsce w 1-wszym sqadzie? Chociaż kto wie, może sprawdziłby się w 70 lidze świata ?
Przykład Franka i Gancarczyka napawałby mnie optymizmem

PS: Tylko co na to Legioniści? xD
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2009, 10:04
Myślę, że atak Małecki/Boguski - Costly to byłaby na prawdę ciekawie uzupełniająca się para napastników. Podobnie jak zrobiła drużyna Birmingham powinniśmy go wypożyczyć za jakieś 200k euro z opcją pierwokupu. Tylko piłkarz musiałby chcieć jeszcze zostać w Polsce i poważniej podchodzić do swoich obowiązków. Z Wisły na zachód wbrew pozorom nie jest tak daleko, więc byłaby to okazja dla tego napastnika, by odrobinę odbudować swoją karierę klubową .
..
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 24.08.2009, 10:21
Ja mam nadzieje ze jednak Costly do nas nie trafi, bo chociaz uwazam go za niezlego zawodnika to juz wiem jakby wygladala nasza taktyka w kazdym meczu - wrzutka na wysokiego Costlego i niech zgrywa - nuda i przewidywalnosc jednym slowem, zdecydowanie wole kombinacyjna szybka gre. Mam tylko nadzieje ze teraz kupujac jakiegos beda patrzyli na jego dotyczchasowe dokonania strzeleckie, a nie tylko ze umie sie fajnie zastawiac czy grac glowa
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.08.2009, 10:27
Alov napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieje ze jednak Costly do nas nie trafi, bo chociaz uwazam go za niezlego zawodnika to juz wiem jakby wygladala nasza taktyka w kazdym meczu - wrzutka na wysokiego Costlego i niech zgrywa - nuda i przewidywalnosc jednym slowem, zdecydowanie wole kombinacyjna szybka gre. Mam tylko nadzieje ze teraz kupujac jakiegos beda patrzyli na jego dotyczchasowe dokonania strzeleckie, a nie tylko ze umie sie fajnie zastawiac czy grac glowa
Akpala w Brugge jest podobnym zawodnikiem do Costly'ego, silnym, dobrze zastnawiającym się. A każdy widział jak grali, szybko, kombinacyjnie. Nie to, że zaraz będą grali tylko długię piłki, bo jest wysoki. Skorża chce zrobić coś na podobny wzór, z tyłu ustawiającym szybkich Małeckiego i Kirma oraz dobrze rozgrywającego Gargułę.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 10:34
zdziwiony?
26 latek, ze słabej ligi, ledwie 17 meczy w kadrze i trzy gole w niej

Z innej beczki. To jest naprawdę głupi pomysł. Brożek ewentualnie mógłby spróbować coś ugrać w Belgii lub Francji. Premier League?
Za wysokie progi. Niestety.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 24.08.2009, 10:38
Janczyk byłby dużym wzmocnieniem, po roku gry w Wisełce moim zdaniem przewyższył by umiejętnościami Pawła Brożka... Widziałem jego pare występów w lidze belgijskiej... ma znakomity zryw na bramkę i świetny strzał.... technicznie jest troszkę lepszy od Pawła... Gorzej gra głową.... Byłby to napewno ciekawy transfer....Z jednej strony bierzmy go a z drugiej pomyślmy bo Jańczyk nie ukrywa swojej sympatii do legii...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.08.2009, 10:43
Szczerze to nie ma kogo sprowadzić za Brożka. W lidze jest ubogo pod wzgledem napastników i nikt nie jest w stanie choćby w połowie zastapić Pawła. Taki Costly to jest za wolny zawodnik jak na Wisłę i w dodatku ten kto przygląda sie jego grze zauważy że gość bez piłki kompletnie nie biega. Z zagranicy z Polskich zawodników też nie ciekawie. Janczyk wiadomo, chyba nikt nie chce by po golu strzelał elkami, a Smolarek pewnie za drogi. Ja bym spróbował ściągnąć Rasiaka który chyba dalej gnije w Southampton i pewnie by chciał sie wyrwać (cenie go wyżej od Sagana).
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2009, 10:46
Miłość do tego pożal się Boże klubu czy własna przyszłość? Rzeczywiście, trudny wybór. Okuka i Śvitlica, ci to dopiero byli w elce zakochani Oby tylko nie skończyło się to jak w ich przypadku....

Myślę że jakby coś nie poszło to mamy jakiś plan B...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2009, 10:47
Anglia: Nie ma tematu Brożka
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2009, 11:04
Jak zarzad spieprzy sprawe i nie sprowadzi nikogo na miejsce Brozka to bedzie skandal. Poczatek sezonu pokazal, ze sa bardzo duze szanse aby obronic mistrzostwo i powalczyc o LM na nowym stadionie. I przykre by bylo gdyby nie udalo sie tego celu zrealizowac z powodu pozaboiskowych przyczyn. Nie moze byc tak, ze pilkarze i trener dadza z siebie wszystko, a klub bedzie im jeszcze rzucal klody pod nogi.
Bo nie dosc, ze w trakcie sezonu zabiera sie druzynie jej najbardziej wartosciowego zawodnika to jeszcze sa w ogole jakies watpliwosci co do jego nastepcy. Dla mnie powinien przyjsc Costly i ten Węgier. To co zostanie + kasa z Uche powinna spokojnie wystarczyc na pokrycie budzetu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów