|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
^^ ja tam po czwartym piwie zostawiam włączone tylko nasze forum, żeby mnie nie kusiło.
Mógłbyś Kreseq też jakieś kryterium przyjąć ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bardzo mi się podobała gra obronna Jagi w 2 połowie. Jak tak zagrają z Wisłą za tydzień (zagęszczony środek, zblokowane boki, podwajanie pozycji) to będzie bardzo ciężko, żeby coś wdusić.
Probierz robi dobrą robotę. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ja bardzo lubię Jagę właśnie dlatego, że jest ten "nałogowiec" i Frankowski. Myślę, że razem z Lechią Gdańsk, wyrośnie nam drużyna pokroju Śląska Wrocław zeszłego sezonu. Czyli więcej drużyn w środku tabeli zdolnych do urywania punktów pretendentom do mistrza*, a mniej walczących o utrzymanie. Swoją drogą może być taka sytuacja, że już w połowie sezonu będziemy mieli 2-3 drużyny z minimalnym dorobkiem, które tylko między sobą rozsądzą kwestię spadku.
*trochę źle się wyraziłem, "grania jak równy z równym" powinno być, bo urwać punkty to może każdy każdemu w Polsce (nawet Kaczor Tusku ;p )
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 22.08.2009 o godz. 23:42.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Hahahaha...duch Smudy znowu ponoc krąży nad Konwiktorską..
Po spirytystke i przepędzic demona ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
i to moja i tylko moja sprawa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Smuda czaruje z tym że nie chce pracowac na Konwiktorskiej bo czeka na kadre po Leo a opowieści Franza jaki to on jest elegancki i nie chce zwalniac Grambockiego to zwykła ściema.
Bobo w Lubinie ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,kategoria.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2009 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Witam. Nie wiem Panowie czy widzieliscie mecz Jagi z Belchatowem zeby ferowac wyrok ze Jaga to druzyna tylko i wylacznie wlasnego boiska? Mozna tak rzecz gdyz nie wygralismy meczu od 1 grudnia 2007 roku ale w tym sezonie 1 mecz wyajzdowy Jagi mogl sie naprawde podobac tym bardziej, ze bylo widac znaczaca poprawe gry na wyjezdzie. W Belchatwie Jaga mozna rzecz siedziala na Gks-ie lecz razila bardzo duza nieskutecznosc, a Belchatow ograniczal sie tylko do stalych fragmentow gry po ktorym padla 1 bramka dla Belchatowian. Nieszczesny rzut karny ktory obronil Gikiewicz na nasze szczescie. Kto ogladal mecz moze smialo przyznac ze to Jaga byla zdecywdoanie lepsza. Mam nadzieje ze ta niechlubna passa wyjazdowa zostanie przerwana na Wisle
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez Fafa : 23.08.2009 o godz. 11:21.
![]()
Jagiellonia Pany Żółto Czerwone Szatany !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() Grembocki, Lesiak, Ulatowski i Tarasiewicz to wg mnie czołowka "treneiros" do zmiany na swych stanowiskach. Pytanie tylko na kogo ich zmienic....Majewskiego? ;-) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Majewski to by był dobry do Lecha albo Legii
przynajmniej MP mielibyśmy w kieszeni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja myśle że warto stawiac na młodych trenerów takich jak Kafarski z Lechii.Podoba mi sie też praca Szatałowa w Bytomiu ale i tak THE BEST jest dla mnie Maciek Skorża.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Grembocki-Majewski, Lesiak-Michniewicz, Ulatowski-Płatek, Tarasiewicz-Nawałka
Tak by mogło być jak dla mnie, niech Smuda czeka na reprezentacje, a Nawałka nie wiem czy to możliwe, ale do Śląska musi być ktoś porządny. PS: Jacy są jeszcze wolni trenerzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pan Jotka - czemu niby Tarasiewicz do zmiany? Co Ty masz do tego trenera? ;]
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja mam nadzieje że spadnie Legia i Lech,i dobrze że marzenia nie kosztują dziecko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja jak oglądam Koronę to to jest zgroza co robi Nawotczyński. Dramat każda sytuacja z jego udziałem i niestety to nie pierwszy mecz gdzie się w ten sposób wyróżnia. On kiedyś był w Wiśle i nawet się w pierwszej drużynie pokazywał.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Gra Jagielloni robi duże wrażenie. Podoba mi się ten zespół, a szczególnie trókąt Frankowski - Grosicki - Bruno. Co by nie mówić za tydzień czeka nas mecz na szczycie. Będzie ciekawie .![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dobrze, że to nie od Was zależy... bo pewnie Skorża by w Wiśle od dawna nie pracował... okey obiektywnie to powinien polecieć Lesiak, nie ugrał nic z tym Zagłębiem... 13 bramek w 4 meczach... nowa krew tu jest potrzebna... Myślę, że oni też mogą o Smude powalczyć... ewentualnie jeszcze jest Czesio... Grembocki poleci tak czy tak znając klimaty Polonii... Moim zdaniem Smuda jeszcze nie jest takim desperatem żeby tam pójść...
Co do Ulatowskiego... Ja uważam, że rok temu z Bełchatowem osiągnął wynik ponad stan... i za ten wynik powinien mieć kredyt zaufania, dlatego jeszcze powinien mieć szansę pokazać co z tym zespołem osiągnie... Tak samo Tarasiewicz moim zdaniem wyniki Śląska z zeszłego sezonu są ponad stan tego zespołu i Tarsiewicz wykonuje w Śląsku bardzo dobrą pracę... myślę, że bardzo daleko jest do jego zwolnienia... ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do Tarasiewicza myślę podobnie jak Kurt - wątpię, żeby go zwolnili. Śląsk gra narazie słabo z kilku względów, niezależnych od Tarasiewicza - np. kontuzje, brak wzmocnień, czy słabsza forma kluczowych zawodników (J.Gancarczyk np.). Z resztą Solorz będzie chciał zrobić tam porządna piłkę, więc raczej będzie się trzymał 1 trenera. a nie bawił sie jak Wojciechowski.
Ulatowski może polecieć. Fakt, kredyt zaufania to ważna sprawa, ale jak popatrzyć na grę Bełchatowa w tych 4 kolejkach to ten kredyt może się niestety szybko wyczerpać... Zresztą nigdy nie byłem zwolennikiem łączenia funkcji w kadrze z funkcjami klubowymi. Jak Zagłębie wtopi w następnej kolejce (a gra z równie fatalną Arką) to lesiak pewnie poleci, choć jak sam zapewnia do dymisji się na bank nie poda.. A zastąpi go Kaczmarek co już kilka portali czy gazet podawało.. ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Matusiak umie grać tylko strzelać mu nie kazano. Kurde 2 dobra sytuacja taka żeby strzelić a ten nie strzela... amica dwie sytuacje Kikuta, ale lepsze są pasiaste. może będzei sensacja
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
do polowy lech gra kompletne i totalne DNO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cracovia to się bawi z tym Lechem. Kolejarz ich lekceważy, czy oni zmęczeni po Brugge?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czekają na 93 minute...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Największym atutem zeszłorocznego Lecha był trener Smuda. Jednocześnie był też ich największym przekleństwem. Ot taki trenerski paradoks.
W I połowie więcej z gry miała Cracovia, można nawet zaryzykować stwierdzenie, że gdyby prowadziła do przerwy 1-0 to nikt by nie powiedział ani słowa sprzeciwu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciekawie... Cracovia drugi mecz z rzędu z właściwie ścisłą czołówką i drugi raz całkiem nieźle. Jest to też drugi mecz pod wodzą nowego trenera. Z drugiej jednak strony Lech niedawno grał z Brugią, a czeka ich jeszcze rewanż w Belgii. U siebie Lech osiągnął niezły wynik, ale wszyscy w Poznaniu doskonale sobie zdają sprawę, że aby awansować w Brugii czeka ich niezły zajob. Liga dopiero się zaczęła i lepiej wymęczyć zwycięstwo czy remis w lidze niż odpaść tuż przed grupą z pucharów. W tym sezonie wydaje się też, że Lech będzie po prostu słabszy ze względu na brak Smudy i Murawskiego, a i Stilic nie ten sam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wynik w Sosnowcu jak narazie bardzo dobry dla nas.
Oby tak dalej a potrem jeszcze niespodzianka w Wodzislawiu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mecz wyjątkowe dno ! Poziom ligi mongolskiej. Wygląda jakby chodziarzom kazano grać w piłkę. Amica, co cieszy dostosowała się do drewnianych parchów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cracovia momentami gra jak Brugge- spokój, opanowanie.
Jeśli nie wpadnie jakiś cabaj w 90 minucie to nie sadze, aby amica ten mecz wygrała ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ależ Matusiak miał sytuację.. poprzeczka.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|