The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kieu
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 16:28
felipe napisał(a):Wyświetl post
U nas jak zwykle śmiechy-chichy z pasiastych, a tymczasem obiektywnie patrząc Cracovia posiada obecnie dwóch sensownych napastników (bo forma w końcu przyjdzie, a umiejętności i Ślusarski i Matusiak mają powyżej standardów naszej (Ekstra)klasy). My za to drżymy, by za kilka dni nie zostać na lodzie z przodu (sam Brożek mówi, że "coś jest na rzeczy") , bo przecież nikt poważny nie powie, że taki Ćwielong to gwarancja "nastu" goli w sezonie... Więc troszke pokory, Matusiak kiedyś kręcił naszymi defensorami jak chciał, więc coś tam potrafi.
No właśnie, kiedyś.. Dokładnie 3 lata temu.
Od tamtej pory jest cieniem tego Matusiaka z Bełchatowa i nie wiem czy jeżelibyśmy zsumowali wszystkie jego gole zdobyte od czasu odejścia do Włoch to czy wyszłoby chociaż 10?

Czy Ślusarski jest jest aż tak sensowny, że umiejętnościami przewyższa naszą ligę? Szczerze wątpię, ale kwestia gustu ;]

Natomiast co do naszej sytuacji to się zgadzam, ale to nie ten temat...
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2009, 16:58
felipe napisał(a):
Więc troszke pokory, Matusiak kiedyś kręcił naszymi defensorami jak chciał, więc coś tam potrafi
Matusiak pokrecil naszymi defensorami, bo tak sie akurat zlozylo, ze jednoczesnie wypadli nam Glowa z Cleberem, a w ich zastepstwo swoich sil sprobowali Dudi z nieruchawym Thwaitem, dlatego musialo sie tak skonczyc. Od tamtej pory Matusiak za bardzo juz nikim nie pokrecil. Zobaczymy co pokaze w derbach przeciwko Arkowi i Marcelo

A na Zaglebiu "Lech zdech Kolejorz"...jak to sie wszystko szybko zmienia.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.08.2009, 17:15
Cos czuje ze Smuda zastapi Lesiaka w Zaglebiu
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.08.2009, 17:32
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
`
A na Zaglebiu "Lech zdech Kolejorz"...jak to sie wszystko szybko zmienia.
A czy przypadkiem to nie Ruch spiewał
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.08.2009, 17:35
Nawet nie przypadkiem, po prostu Eustachy nie tym uchem słuchał
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2009, 17:41
Donki napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem to nie Ruch spiewał
No byc moze Najwyrazniej zbyt pochopne wnioski wyciagnalem (zerwanie zgody) kiedy rykneli
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.08.2009, 18:42
Kartkuje ten Japończyk aż miło Podoba mi się.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.08.2009, 06:46
Dziś Jaga podejmuje Śląska.Życze braciom z WKS zwyciestwa 2-1 ,honorowa niech strzeli Franek ,bo jak Broziu odejdzie od Nas,to jedyny "godny" kandydat do Króla Strzelców
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2009, 12:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Cos czuje ze Smuda zastapi Lesiaka w Zaglebiu

Ja daje Lesiakowi jescze jeden mecz..

W koncu kiedys musza zaskoczyc ,tymbardziej ze widac ze jakis pomysł na gre jest.

Jak 'zatrybią" to zaczna zdobywac punkty.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.08.2009, 12:52
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...c-nie-powinno/

O to, to.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.08.2009, 15:27
Belchatow tonie.... Piast gra po prostu w pilke i jest skuteczniejsza.
Ogolnie Gliwice moim zdaniem zasluguja na duze slowa uznania.

Cos czuje ze w tym roku Legia,Wisla,Lech i nikt wiecej... czyli po staremu pomijajac Polonie ktora moim zdaniem i tak spuchnie przed przerwa zimowa.

PS: Nie wiem czemu pomylilem Piasta z Polonia

Problemy z trenerem a raczej jego brakiem, pieniazki ktore jednak sa sporym ciosem dla jednego czy drugiego... Podniosa sie czy skoncza jak Zaglebie?
Ostatnio edytowane przez kreseq : 22.08.2009 o godz. 15:30.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.08.2009, 15:28
Czyzby w zwiazku z kryzysem finansowym ,skonczyly sie "złote lata" dla KGHM Zaglebia , PGE Belchatów ,moze nie ma kasy na premie i dlatego te zespoly przegrywaja od poczatku sezonu
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.08.2009, 16:43
Czyzby w zwiazku z kryzysem finansowym ,skonczyly sie "złote lata" dla KGHM Zaglebia , PGE Belchatów ,moze nie ma kasy na premie i dlatego te zespoly przegrywaja od poczatku sezonu
równiez o tym samym pomyślałem, jednakże nasi ligowcy to profesjonaliści - i takie rzeczy w polskiej piłce - nie wierzę
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2009, 16:53
I Polonia Bytom prowadzi 1:0 nawet mi się to troche podoba, bo w dzisiejszych czasach to takie małe zaprzeczenie, że wygrywają nie tylko bogaci
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.08.2009, 18:03
Wychodzi wiec na to ze nawet srednie firmy z ekstraklasy jada z tymi, ktorzy wracaja po czasie do ligi.

Myslalem ze Korona i Zaglebie to beda druzyny, ktore spokojnie zajma miejsce zaraz za podium, wychodzi na to ze jednak nie.

Jaga dobrabia punkty i dzieki beznadziejnej grze innych druzyn juz teraz wychodzi na prosta... Mam jednak nadzieje ze spadnie im cisnienie i sil nie starczy. Jakos Jagi nie lubie. Frankowski swoja droga, nalogowiec swoja...jednak ta druzyna powinna siedziec w ogonie i tam jej miejsce jest.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2009, 18:15
Ta Jaga goni Zagłebie Arke itd tylko trzeba pamietac ze np Zagłebie ma juz za soba 2 bardzo trudne mecze, z Legia i Wisła- trzeba liczyc ze i Jaga z tymi zespolami raczej straci pkt, wiadomo dla kazdego terminarz jest ulozony inaczej i to ze np teraz Jaga blyskawicznie przegoni kilka zespolow to nie znaczy ze bedzie ciagle tak szybko pkt łapała Jednak Zagłebie mam nadzieje ze spadnie, daje ciała z meczu na mecz, teraz z Ruchem znowu porazka, u siebie :O
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2009, 18:21
Dziwna ta kolejka. Same wyniki 1:0 na razie... W typerze mało punktów będzie.

Lechijka zaczęła z Czarnymi Koszulami. Ciekawe, czy zwolnią Grembockiego
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2009, 18:25
Ciekawy mecz w Białymstoku, Śląsk też miał swoje szanse. Ten Spahic ma niezłe kopyto
Jednak widać że Śląsk powoli staje się zespołem swojego boiska, podobnie jak Jagiellonia zresztą, która tylko u siebie wygrywa. Jeśli Śląsk się nie przełamie to o pucharach może zapomnieć.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2009, 18:27
Poda ktoś linka do meczu Śląska bo nie moge znaleść ?

Ed : Brawo Lechia już 1:0
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 22.08.2009 o godz. 18:43.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2009, 18:44
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jaga dobrabia punkty i dzieki beznadziejnej grze innych druzyn juz teraz wychodzi na prosta... Mam jednak nadzieje ze spadnie im cisnienie i sil nie starczy. Jakos Jagi nie lubie. Frankowski swoja droga, nalogowiec swoja...jednak ta druzyna powinna siedziec w ogonie i tam jej miejsce jest.
musze przyznac ze Twoja argumentacja powala na kolana ... Jaga " powinna siedziec w ogonie" ( w domysle ekstraklasy ) bo jej nie lubisz. Jak by liga miala na tym polegac to Legia w oczach wiekszosci kibicow naszego kraju powinna byc w lidze trzeciej. Mimo niecheci do Twojego klubu zycze pudla w tym roku.

pozdrawiam z Nowgo Jorku
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.08.2009, 18:46
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Oni Was raczej też nie

Ja mam przeciwne zdanie. Jakoś mam sympatie do zespołów ze wschodnich terenów. Ciężka sytuacja w regionie i dają radę.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2009, 18:52
Polonia - Lechia 0:1, i dalej prowadzi grę .

PS. Włodarczyk rekord świata! Tu musi być złoto!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.08.2009, 19:05
no to Jaga właśnie odrobiła pokutę 10 punktów. Jak by nie ten minusik mieliby tylko ciut mniej niż my.
Śląsk chyba wyżej mierzył, niż to , co aktualnie grają.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.08.2009, 19:10
Polonia W. to pod wodza Grembockiego ,jedna wielka niewiadoma . Mam nadzieje ze Lechia wygra
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.08.2009, 19:32
łoło powiem wam ze Jaga mnie zaskoczyla pozytywnie w tym sezonie,zaczynaja sie liczyc w ekstraklasie co rok sa silniejsi .Wlasnie od takich meczy zalezy kto bedzie sie cieszyl majstrem pod koniec sezonu,ciekawe jak pasiaste z amica wyjda
Bełchatow 0-1 Piast
Polonia B 1-0 Korona
Polonia/Groclin Wawa 0-1 LECHIA 65 min meczu
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 22.08.2009 o godz. 19:36.
.....
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.08.2009, 19:43
Jaga to druzyna wlasnego boiska . Warto odnotowac ze gola na 2-0 strzelil (Marco ?) Reich
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.08.2009, 19:47
Jaga to druzyna wlasnego boiska . Warto odnotowac ze gola na 2-0 strzelil (Marco ?) Reich
Reprezentant Niemiec zagrał aż ... 1 mecz
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.08.2009, 19:51
trochę za szybko , by stwierdzić, że to tylko drużyna własnego boiska, skoro tylko raz grali wyjazd (z Bełchatowem) a trzy u siebie.
Ale nie miałbym nic przeciwko temu, by Twoja ocena się potwierdziła w następnej kolejce

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.08.2009, 19:53
harthausen napisał(a):Wyświetl post
trochę za szybko , by stwierdzić, że to tylko drużyna własnego boiska, skoro tylko raz grali wyjazd (z Bełchatowem) a trzy u siebie.
Ale nie miałbym nic przeciwko temu, by Twoja ocena się potwierdziła w następnej kolejce
W zeszlym sezonie Jaga jako jedyna druzyna nie wygrala meczu na wyjezdzie ,a u siebie nazdobywali punktow ,tak ze im starczylo na spokojne utrzymanie sie. Trudno teraz mowic jak beda grali ,ale poki co ze slabym Belchatowem na wyjezdzie uratowali remis ,bo Ujek nie strzelil karnego
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.08.2009, 19:54
Mam prawo nie lubic Jagi i argumentacja jest taka jak wasza wzgledem pasiastych Problem? Nie moj jak widze.

Moge lubic/nie lubic kogos i miec nadzieje ze spadnie. Wlasnie mam nadzieje ze Jaga dostanie w dupsko i spadnie z ligi razem z Zaglebiem i to moja i tylko moja sprawa.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów