The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 22:31
Niektórzy są żałośni, kompleksy i zazdrość cieknie uszami.

Lech wygrał zasłużenie, miał szczęście (bramka w ostatniej akcji), ale było to konsekwencją mądrej organizacji gry w ataku. W obronie udało się uniknąć rażących błędów i jest zwycięstwo dające 65-75% szans awansu przed rewanżem.

Wisła też strzeliła bramkę w 93. minucie. Ale wcześniej jednego gola straciła, przeciwnik był dwie klasy gorszy, a w decydującym momencie krakowscy piłkarze dali ciała na całej linii bijąc głową w mur podczas rewanżu.
Niestety, kolejny rok Polaków w europejskich pucharach będzie kojarzył się niemal wyłącznie z sukcesami drużyny z Poznania. Wizerunek Wisły ratuje tylko wygrana z Barceloną i wyrównany bój z THFC w 2008 roku. Gwiazdki z boiska i ławki trenerskiej Białej Gwiazdy zapracowały na to, więc teraz cierpimy :/

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 20.08.2009, 22:42
Znowu sie zaczelo
Od kiedy 2:1 w dwumeczu to pogrom ?
http://sport.onet.pl/0,1248712,2028938,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2009, 22:46
A co mieli napisać? Tu chodzi o to, że po prostu nas pokonali. Nie czepiaj się mic.

Wieje hipokryzją na 3 kilometry od niektórych. Proponuję ostudzić główki i czekać na jutrzejszy mecz Wisły z Arką, a Lechem się już nie zajmować. Wygrali, mimo, że stworzyli pół sytuacji i ****. Wypada pogratulować i żyć dalej, a nie drążyć zawistnie.

Dziwie się, że po zeszłorocznym nadmuchanym poznańskim baloniku jeszcze was zaskakują prasowo-internetowe tytuły. Nie przyzwyczailiście się?
Poza tym o co się wkurzać? Balon i tak w końcu pęknie. Zdaje mi się, że w tym roku ten huk będzie znacznie większy niż w ubiegłym. Czemu? Bo Lech faktycznie nic nie gra, a rok temu podstawy do twierdzenia (zwłaszcza jesienią), że Lech może zgarnąć w Polsce pełną pulę i dobrze się pokazać w Europie (co zresztą uczynił) były i to spore.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.08.2009 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.08.2009, 22:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem nie dotyczy to wszystkich kolejnych Mistrzów Polski po zmianie formuły LM?
Wiadomo, Lech akurat nie ma tego problemu
No dotyczy. Szkoda, że nie uwzględniłeś tylko jednego malutkiego szczególiku, że Wisła miała tych prób więcej niż wszyscy pozostali Mistrzowie Polski razem wzięci..
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 20.08.2009, 22:52
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A co mieli napisać? Tu chodzi o to, że po prostu nas pokonali. Nie czepiaj się mic.

Wieje hipokryzją na 3 kilometry od niektórych. Proponuję ostudzić główki i czekać na jutrzejszy mecz Wisły z Arką, a Lechem się już nie zajmować. Wygrali, mimo, że stworzyli pół sytuacji i ****. Wypada pogratulować i żyć dalej, a nie drążyć zawistnie.
No sorry, ale dla mnie pogrom to nie wygrana (dosc szczesliwa) jedna bramka "Levadia ktora rozgromila Wisle 2:1 zostala rozgromiona 0-4" Wychodzi ze kazdy wynik to pogrom

Co do meczu <NoName>, to pomimo ze Bruggia ich caly czas gniotla to nie stworzyla zadnej dobrej sytuacji do zdobycia bramki. No moze poza strzalem w 1 polowie. NoName mialo takich sytuacji z 3 albo 4. Ale szans w rewanzu im wielkich nie daje, no chyba ze wejda w bramke i zrobia to co Levadia z nami.

PS. Wydawalo mi sie czy Lewandowski zostal wygwizdany przy zmianie ?
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.08.2009, 23:02
Belgowie byli lepsi, w rewanzu Amica musi sie naprawde sprezyc bo indywidualnie to cienko wyglada... no ale to nie nasz problem - chociaz... niechże awansuja to beda znow na wiosne plakac ze sa zmeczeni pucharami
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.08.2009, 23:09
mic napisał(a):Wyświetl post
PS. Wydawalo mi sie czy Lewandowski zostal wygwizdany przy zmianie ?
Też tak mi się wydawało. Być może pikniki gwizdały, bo potem były oklaski.
the end
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.08.2009, 23:14
Zebysmy to my mieli takie farty jak Kuchenni.

Rok temu z Austra ,dzis z Brugge ,znowu ten sam fuks.

Mysle ze w rewaznu Belgowie sie zmobilizuja i pokaża Amice miejsce w szeregu .

Brugio do boju
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2009, 23:34
mic napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale dla mnie pogrom to nie wygrana (dosc szczesliwa) jedna bramka "Levadia ktora rozgromila Wisle 2:1 zostala rozgromiona 0-4" Wychodzi ze kazdy wynik to pogrom
Jejku. Nie dam za wygraną tym razem.

http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=pogromca

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2009, 23:35
Mimo przypadkowego gola mecz mi się podobał. Chyba powoli uwidacznia się wpływ Zielińskiego na zespół. To już nie był ten sam Lech, który potrafił nawiązać walkę z rywalami znacznie lepszymi pod względem wyszkolenia. Gdzieś zanikają schematy, pogarsza się organizacja gry, zespół przestaje być kolektywem i w większym stopniu uzależniony jest od postawy czołowych zawodników. Mniej więcej tak wyglądał Groclin pod wodzą Zielińskiego.
felipe napisał(a):Wyświetl post
No cóż - normalny wynik solidnej ekipy z pół-amatorami.
Tja, "solidnej ekipy", w której Elano, Kewell i Nonda siedzą na ławie. Wiesz może kto jest trenerem tej "solidnej ekipy"? Frank Rijkaard.
Galata to nie jest jakiś tam przeciętny zespolik.
Ostatnio edytowane przez jova : 20.08.2009 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.08.2009, 23:57
kONwalia napisał(a):Wyświetl post
Szczyt hipokryzji żeby po Levadii z Lecha DZIŚ kpić
Niestety tekst dnia - bez ironii.
To tak jakby naśmiewać się z kogoś że się przeziębił ,samemu mając hifa.
A co do meczu - zaskoczyli mnie Belgowie - zagrali konkretną piłę, w zasadzie przez cały mecz kontrolując grę - Zgubił ich minimalizm ale w rewanżu powinni dać sobie radę i dobrze.
Gol dla Lecha tym razem zupełnie z niczego - za Smudy, co by o nim nie myśleć to u niego gole w końcówce były efektem podkręcenia tempa - dziś pod koniec, w zasadzie obie drużyny były zadowolone z wyniku.

Wygląda na to że koniec wakacji a cała Polska piłka ma po pucharach...niestety najpewniej w tym roku sięgniemy dna jeśli chodzi o wyczyny w jewropie , szkoda tylko że nasz team dołożył do tego znaczącą cegiełkę.

mic - słowo pogromcy chyba źle interpretujesz - gdybyśmy wygrali np z Tottenhamem rok wcześniej nawet 1 bramką(w sensie kopciuszek skazany na pożarcie ogrywa potentata) ,to uprawnione było by nazwać nas pogromcą TH.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.08.2009 o godz. 00:02.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2009, 00:07
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Rok temu z Austra ,dzis z Brugge ,znowu ten sam fuks.
To jest oczywista demagogia - widzisz to, co chcesz widzieć.
Powołujesz się na dwa mecze wygrane w końcówkach, a Lech w ciągu ostatniego roku grał w pucharach tych meczów kilkanaście (w tym zdarzały się im straty punktów z Nancy czy Udinese, gdzie szczęście nie sprzyjało).

Zejdźcie na ziemię i przestańcie w kółko chrzanić głupoty o nadzwyczajnym szczęściu Lecha. Gole nie padają z niczego, drużyna pracuje na bramkowe sytuacje. W pucharach Kolejorz już drugi rok jest bardziej skuteczny niż Wisła. Gdyby tak było również w lidze, to nie bylibyśmy Mistrzem Polski 2008/2009. Klasę rywala też trzeba umieć docenić, a nie błaznować na forum powtarzając bzdurne frazesy.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.08.2009, 00:25
prober napisał(a):Wyświetl post
Zejdźcie na ziemię i przestańcie w kółko chrzanić głupoty o nadzwyczajnym szczęściu Lecha. Gole nie padają z niczego, drużyna pracuje na bramkowe sytuacje. W pucharach Kolejorz już drugi rok jest bardziej skuteczny niż Wisła. Gdyby tak było również w lidze, to nie bylibyśmy Mistrzem Polski 2008/2009. Klasę rywala też trzeba umieć docenić, a nie błaznować na forum powtarzając bzdurne frazesy.
Jeśli zespół przeprowadza przypadkową akcję, strzela gola dośrodkowaniem i dzięki temu w ostatniej akcji spotkania wygrywa mecz, w którym na zwycięstwo absolutnie nie zasłużył to niby co to jest jeśli nie dziki fart? Skuteczność i walka do końca? Bzdura.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.08.2009, 01:03
prober napisał(a):Wyświetl post
To jest oczywista demagogia - widzisz to, co chcesz widzieć.
Powołujesz się na dwa mecze wygrane w końcówkach, a Lech w ciągu ostatniego roku grał w pucharach tych meczów kilkanaście (w tym zdarzały się im straty punktów z Nancy czy Udinese, gdzie szczęście nie sprzyjało).

Albo jestes polskim pseudo-dziennikarzem sportowym, albo kompletnym dyletantem futbolowym, bo troszke koloryzujesz rzeczywistosc. Lech w zeszlym sezonie zaliczyl fajna przygode, ale gra czy wyniki nie byly olsniewajace(1 wygrana w grupie i 1 wygrana z Austria, bo ogorkow w wczesniejszych rund nie licze, na ile spotkan?). Oczywiscie naleza sie zespolowi z Poznania brawa, ale bez przesady. Belgowie dzisiaj pokazali, gdzies jest nasza pilka...bo organizacja gry i wyszkolenie techniczne pilkarzy Brugii, a Lecha, to roznica klasy. Po pierwszej polowie(gdyby nie Kasprzik) powinno byc 0 - 2. Cud, ze nic nie wpadlo(tylko przez nonszalancje mlodych pilkarzy z Belgii). Zobaczymy co bedzie na wyjezdzie, bo jak wiadomo, Lecho-Amicorz nie radzi sobie za dobrze na obcych stadionach.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.08.2009, 01:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Belgowie dzisiaj pokazali, gdzies jest nasza pilka...bo organizacja gry i wyszkolenie techniczne pilkarzy Brugii, a Lecha, to roznica klasy
Uwielbiam takie posty.. Komentarz dnia normalnie

Tak samo jakbyś mówił: "Wiślacy pokazali Levadii, gdzie jest estońska piłka... bo organizacja gry i wyszkolenie techniczne pilkarzy Wisły, a Levadii, to roznica klasy"

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.08.2009, 01:22
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam takie posty.. Komentarz dnia normalnie

Tak samo jakbyś mówił: "Wiślacy pokazali Levadii, gdzie jest estońska piłka... bo organizacja gry i wyszkolenie techniczne pilkarzy Wisły, a Levadii, to roznica klasy"

Jakos nie bylo tego widac na boisku , a tutaj jak najbardziej. Rewanz zweryfikuje kto mial racje(mimo tego, ze zycze powodzenia Lechowi).
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2009, 02:08
tak jak Lech zagrał dziś twardo a momentami brutalnie (Golik) tak Wisła powinna zagrac w rewanżu w Tallinie.W Europie nie jesteśmy wirtuozami a rzemieślnikami którzy nawet ze słabszym rywalem (Levadia) muszą walczyc jak o życie na noże.Dziś to był jeszcze bardziej Lech Smudy niż Zielińskiego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.08.2009 o godz. 02:16.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.08.2009, 06:51
Mam prośbę.
Zanim coś napiszecie na drużynę z Wielkopolski, zastanówcie się 2 razy.Zważcie na to, że te forum jest naprawdę bardzo popularnym miejscem dla kibiców innych zespolów, więc starajcie się nas nie kompromitować.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.08.2009 o godz. 07:08.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2009, 07:53
Gratulacje dla Wronek!
Garść refleksji...
Drużyna wydaje się być bardziej ofensywnie ustawiona przy Zielińskim niż przy Smudzie - grają cały czas dwoma napastnikami plus Peszko musi grać mniej w defensywie dzięki czemu jak dotąd strzela gole jak szalony w lidze i pucharach. Z drugiej strony obrona cienko, widać brak Murawskiego, na szczęście dla nich mają lepszego bramkarza niż Kotorowski czy Turina. Z trzeciej strony magicznemu rok temu Stilicovi już najwyraźniej nie chce się grać w Lechu. Wygląda, że rozpoczął bujanie się jak coś jak Roger rok temu...
Co do dwumeczu - Brugge może spokojnie wygrać rewanż ze 3-0 jak nie będą sobie robić jaj i bawić się jak wczoraj, chyba że Lewy zagra o wiele lepiej niż wczoraj i będą dzięki w stanie zrobić parę sytuacji i odepchnąć grę od swojego 30 metra.
Zagranie Golika dla mnie to nie było twarde ani nawet brutalne tylko zwyczajnie skur....ńskie-na zrobienie krzywdy i wyeliminowanie rywala. Czerwona bez dwóch zdań.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2009, 08:07
ciacho napisał(a):Wyświetl post
No dotyczy. Szkoda, że nie uwzględniłeś tylko jednego malutkiego szczególiku, że Wisła miała tych prób więcej niż wszyscy pozostali Mistrzowie Polski razem wzięci..
Za co Was - fanów Amiki/Lecha - bardzo przepraszamy Rozumiem, że w duchu fair-play powinniśmy dać Wam szansę? A może zastosujmy parytety - to modne akurat. W ten sposób swoich sił mogłaby spróbować i Odra Wodzisław, a nikt nie mógłby już narzekać, że "marnujemy szansę" lub - - "marnujemy Mistrzostwo Polski". Które to mistrzostwo - dla niektórych z nas - jest trofeum, nie żetonem do gry o Ligę Mistrzów.

Jak rav mi świadkiem, jeśli przez to forum znienawidzę pure, to poleje się krew. Wirtualna, ale zawsze

Gratulacje dla Lecha/Amiki(?) złożę dopiero po ewentualnym przejściu Bruggi. Jeden przypadkowy gol po słabym meczu, w którym do chamskiego faulu Golika polska drużyna praktycznie nie istniała - to za mało, żeby składać gratulacje. Ja wiem, że w futbolu pod dostatkiem mamy tylko kompromitujących porażek, ale warto trzeźwo spojrzeć na sytuację. Jak czytam posty niektórych o "grze ofensywnej" Lecha(?), to zastanawiam się czy autorzy w ogóle oglądali mecz. Bohaterem ze strony Wronek był Arboleda, drugim ich graczem - Garncarczyk. Taki to był mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2009 o godz. 08:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.08.2009, 08:09
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
coz nie rozumiem tylko Was co sie tak slaba gra Lecha emocjonujecie hehe co to nas obchodzi, niech sobie graja, jak wygraja to dobrze bo beda w lidze slabsi jesli czeka ich 6 meczow w LE, i jesli wygramy w lidze w tym roku My albo nawet i Legia to wtedy znowu ten poznanski balon peknie baaardzo glosno bo przeciez awansowaliby do LE9 Sa tacy zajebisci!!) a w lidze znowu przypał (uhahaha- kocham to ), jak nie awansuja to tez dobrze bo ten ich balonik juz peknie i nie beda sie nazywac wielkim Lechem, i bedzie mozna im na necie pociskac hehe i w lidze bedzie bardziej zacieta- wyrownana- rywalizacja wiec jesli juz wygramy to po prawdziwej walce a nie ze ktos sie zajechal bo musial grac wiecej meczow wiec my wygralismy lige

Z tą częścią zdania i z takimi opiniami:

kreseq napisał(a):
Fart nie fart gola strzelili. Przeciwnicy nie umieli trafic to Lech trafil i tyle.
Gra sie do konca

Nie rusza mnie to i nie nazywam tego fartem a wlasnie gra do konca.

Zeby Legia i Wisla mialy takiego "farta" to teraz nie tylko mecze Lecha bysmy w pucharach ogladali.

Wole takie farty niz piekne przegrane.
1g2 napisał(a):
kONwalia napisał(a):
Szczyt hipokryzji żeby po Levadii z Lecha DZIŚ kpić
Niestety tekst dnia - bez ironii.
To tak jakby naśmiewać się z kogoś że się przeziębił ,samemu mając hifa.
A co do meczu - zaskoczyli mnie Belgowie - zagrali konkretną piłę, w zasadzie przez cały mecz kontrolując grę - Zgubił ich minimalizm ale w rewanżu powinni dać sobie radę i dobrze.
Gol dla Lecha tym razem zupełnie z niczego - za Smudy, co by o nim nie myśleć to u niego gole w końcówce były efektem podkręcenia tempa - dziś pod koniec, w zasadzie obie drużyny były zadowolone z wyniku.

Wygląda na to że koniec wakacji a cała Polska piłka ma po pucharach...niestety najpewniej w tym roku sięgniemy dna jeśli chodzi o wyczyny w jewropie , szkoda tylko że nasz team dołożył do tego znaczącą cegiełkę.

Wypada zgodzić się jak najbardziej.

Nie rozumiem tej zjadliwości niektórych, akurat w TYM sezonie kibicom Wisły nie wypada kpić z Lecha jeśli chodzi o EUROPEJSKIE PUCHARY.
Biała Gwiazda zaliczyła obciach roku w pucharach i za to należą się takie tytuły jak w Onecie, jak bat na gołą dupę piłkarzom. A te wyliczanki, że Galatasaray ma super hiper ekipę są śmieszne, pokazali jak grać z Levadią i już.

Co do meczu Amico-Lecha, to nie przypadek jak chcą niektórzy, że znowu wygrali w 90 minucie, po prostu w piłkę gra się do końca, to procentuje. Na pewno byli słabsi od Belgów, ale jak mówi staropolskie przysłowie "niewykorzystane sytuacje mszczą się".
Ja tam życzę im awansu, kasy z LE nie ma, a kilka spotkań w grupie im dojdzie i znowu cała para pójdzie w gwizdek, bo znając polskich piłkarzy na ligę sił im zabraknie.
Najlepsi w Lechu byli Peszko (jak dla mnie reprezentacja w takiej formie, zamiast emeryta Krzynówka), Kasprzik i Gancarczyk. A Belgowie mają naprawdę dobry zespół i nie zdziwię się, jak zdobędą mistrza Belgii w tym sezonie.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Od: 07.2009

Stary 21.08.2009, 08:11
Brugia okazała się bardzo dobrym zespołem, czego z resztą w Poznaniu sie spodzewano ( wbrew hurraoptymistycznym prasowym paszkwilom)

Klasową drużynę poznaje sie po tym, że wygrywa kiedy nie idzie.

Bardzo sympatycznie czyta się to topic
Pozdrawiam wszystkie wiślaczki, szczególnie ciebie Wojtuś, bardzo cie polubiłem

prober gratuluje, wyraźnie wybijasz się poziomem wypowiedzi ponad to forum
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.08.2009, 08:26
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Z czego wynika, że pozostałe ekipy naszej biednej ligi były jeszcze słabsze niż Wisła, więc nie ma się co cieszyć i wypominać.
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2009, 08:30
Brugia bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, Lecha chyba również.
Remis byłby sprawiedliwy, jednak gol strzelony w 3 czy też w 93 minucie liczy się tak samo.
Teraz to Belgowie będą musieli się wysilić w rewanżu, awansu "kuchenek" się nie spodziewam jednak jak zagrają poprawnie (czyt. skutecznie w obronie + jedna szczęśliwa kontra) wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2009, 08:44
Kurde, "Z czuba" chyba też "ma kompleksy".

AYALA napisał(a):Wyświetl post
tak jak Lech zagrał dziś twardo a momentami brutalnie (Golik) tak Wisła powinna zagrac w rewanżu w Tallinie.
Jeszcze to jedno skomentuję. Otóż nie, nikt nie powinien tak grać.
Po pierwsze - ponieważ jest to chamskie i zagraża zdrowiu innych.
Po drugie i najważniejsze - ponieważ przy każdym w miarę normalnym sędzim za coś takiego jest kara główna i przynajmniej kilkumeczowa dyskwalifikacja przez UEFA. Lech miał dzikiego farta*, że sędzia pomimo zauważenia faulu dał tylko żółtą kartkę, w przeciwnym wypadku cała sprawa zostałaby rozpatrzona przez UEFA. Wytyczne są jednoznaczne - takie faule należy karać z całą surowością.
W dziewięciu na dziesięć przypadków taka gra skończy się wykartkowaniem zespołu.

Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2009 o godz. 09:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2009, 09:03
Widzę poprawę na tym forum, rok temu Lech miał dostawać od każdego, wliczając Grasshoppers, po 3:0 lub więcej, i każdy miał nam pokazywać prawdziwy football :] Ale bez napinki.

Pierwsza połowa pod dyktando belgijskiego klubu, który cały mecz był lepiej zorganizowany, ale nie miał pomysłu na strzelenie gola. Druga połowa bardziej wyrównana, ale Bruggia nadal lepiej zorganizowana. Lech za to groźniejszy pod bramką. Stilic próbował z finezją, ale nic mu nie wychodziło. Golik na czerwoną kartkę. A taki podobno świetny był w sparingach... Ogólnie połowa Poznaniaków grała, druga połowa chyba wczoraj zachlała. Wszyscy zauważają brak Murawskiego, ale moim zdaniem Bandrowski radzi sobie nieźle. Po prostu za Smudy Lech miał gęsto w środku pola, teraz gra innym ustawieniem. A to sprawia, że gdy Stilic ma humory, to Bandrowski musi zapier....ć.

Bosacki w przerwie mnie rozwalił. Na Bałkańców krzyczeć nie wolno, bo się obrażą. Ciekawe, czy na Golika też nikt nie nakrzyczy za próbę wysłania Belga do sanatorium. Ogólnie wynik dużo lepszy niż gra, ale pociesza fakt, że Lech zagrał na 70%. Ciekawe tylko, na ile % zagrała Bruggia.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.08.2009, 09:35
rospun napisał(a):Wyświetl post
Widzę poprawę na tym forum, rok temu Lech miał dostawać od każdego, wliczając Grasshoppers, po 3:0 lub więcej, i każdy miał nam pokazywać prawdziwy football :] Ale bez napinki.
No bo rok temu byliście zespołem, który nagle wyskoczył jak filip z konopii z dobrą grą, co mogło nasuwać skojarzenia z jednorocznym objawieniem w postaci Groclinu, który swego czasu wyeliminował Man City i Herthę.
Warto przy tym dodać, że wasze wcześniejsze doświadczenie na europejskich salonach to była kompromitująca klęska z mołdawskim Tiraspolem w I rundzie Pucharu Intertoto. Więc nie dziw się, że wielu ludzi nie dawało za was wtedy złamanego grosza.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2009, 09:39
ma ktos link do faulu Golika(nie iem czy poprawnie)? jak tak prosze o podanie
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2009, 09:50
link do bramki też mile widziany :]

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2009, 10:32
Nie wiem czy zauważyliście :
3 ostatnie mecze polskich drużyn w europucharach w Polsacie Sport :
Lech-Brugge - Peszko 90 min
Wisla-Levadia - Ćwielong 90 min
Iraklis-Wisła - Mijailović 90 min
Mają szczęście do tych końcówek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów