|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Niby masz rację, ale nie wolno zapominać, że nowa trybuna jest prawie dwa razy dłuższa od D, a są jeszcze narożniki, więc te wszystkie zakręty powodują jeszcze bardziej skomplikowanie konstrukcji. Mam jednak nadzieję, że poradzą sobie z tym.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
jeśli dobrze myśle o co pytasz to prawdopodobnie miejsce gdzie będzie zalewany beton do połączenia poszczególnych sekcji.
teraz są tam spawane zbrojenia,choć możliwe że już to zakończyli. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Gdzies wyczytalem ze stare C bylo oddalone od ,murawy o 20 metrow a zaraz potem czytam ze prawie 27 metrow.. ktos wie dokladnie ile to bylo,bo obecne C bedzie o 17 metrow... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
^^Dołączam się do tego pytania, chciałbym jeszcze się dowiedzieć, jaki był kąt nachylenia starej trybuny C.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Nie bardzo mi to wyglada na ZBROJENIE, poza tym co mieli by tam zbroic? Nie jestem budowlancem ale z tego co wiem to zbrojenie zalewa sie betonem a nie montuje do betonowego klocka.
Chyba nie bardzo wiesz o co pytalem. Chodzi mi o te podluzne linie w poprzek sektora. blizej trybuny E. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
zrób fotkę i zaznacz bo nikt wróżką nie jest
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak jest z tymi masztami oświetleniowymi
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Tak z ciekawości zalączam linka do jednej z koncepcji naszego stadionu wykonanego przez architekta - kibica Wisły : http://www.ekoarchitekci.pl/stadion_tss_wisla.html . 55 tyś pojemność, niepowtarzalny i zarazem charakterystyczny dla Wisły kształt.....mi sie bardzo podoba .Z biletów za zwiedzanie takiego stadionu byłaby juz niezła sumka, a że architekt to kibic to i może cena za projekt bylaby "uczciwa"
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Takich wizualizacji powstały już dziesiątki, tylko co z tego.
Mamy to co mamy na ponad 30 tys. i cieszmy się z tego. Ja powoli zaczynam dostrzegać piękno tego stadionu. A kolega od projektu niech się przypomni za 30 lat, jak będziemy budowali nowy stadion. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A jakie są możliwości ew. rozbudowy naszego stadionu apropo? Bo kiedyś się chyba o tym mówiło coś...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć jest możliwość wyburzenia trybun za bramkami i postawienia tam pojemniejszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie wizja pana architekta jest zajebista!
W Krakowie niestety brakuje takich śmiałych projektów. Nasze miasto jest raczej wielkim skansenem, więc taki stadion mógłby się stać jednym z symboli Krakowa. Niestety nikomu w urzędzie miasta nie przyszło do głowy (nie opłacało się?) rozpisać konkursu na projekt architektoniczny naszego stadionu, w trakcie którego być może "urodziłoby się" coś jeszcze lepszego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Może i oryginalne ale brzydkie nieziemsko...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
o gustach się nie dyskutuje a często jest tak, że nawet te obiekty, ktore sa uważane za "najbrzydsze" przyciagają najwięcej zainteresowanie i najwięcej turystów.
Co jest pięknego w Wieży Eiffla czy Centrum Pompidou w Paryżu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I fajnie że POWOLI się przekonujesz do tego stadionu .Tylko żeby Ci życia starczyło żeby się do końca przekonać ,hehe ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mi się w ogóle nie podoba...ale jak pisze FraMat "o gustach się nie dyskutuje"
tylko z technicznego punktu widzenia jest mało praktyczny...te gwiazdy zachodza na Park Jordana, a dach tez zbyt praktyczny nie jest. Dla mnie dziwadło. A i cena byłaby zapewne zdecydowanie wyzsza niż realizowanego. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
No i nie zrobił ich ten, ten.... architekt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nie pokarzę Ci żadnej wizki, bo widziałem ich już tyle, że nie widziałem sensu zapychać sobie pamięci komputera - liczne przeróbki, piękne stadiony z logo Wisły. To wszystko ładnie wygląda, ale z rzeczywistością niewiele ma wspólnego. żartu nie zrozumiałem ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez Colin : 20.08.2009 o godz. 14:24.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Inna sprawa, że nawet nie wiadomo, czy bylyby techniczne możliwości zrealizowania tej wizji... O kosztach, czy fakcie, że z Reyomnta musielibyśmy się pożegnać na minimum dwa lata, też nie warto mówić... Moderatorzy powinni banować już za wrzucanie wizualizacji (jak ktoś koniecznie chce, niech założy osobny temat, w którym będzie wrzucał projekty obiektów na 60 tys, czy stadionu żużlowego na Wiśle), tutaj powinny być komentarze dotyczące realnie tego co dzieje się na budowie...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 20.08.2009 o godz. 14:30.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wizualizacjami nie ma się już co zajmować, było kilka naprawdę świetnych, które zdeklasowały obiekt Obtułowicza, niemniej jednak to ten drugi jest realizowany i jego się trzymajmy. A jest o co apelować, postulować itd. - bo już np. znikła dzięki temu koncepcja głupich kolumnad wykraczających poza obręb stadionu. Pozostają jeszcze jednak drobne, acz fatalne rzeczy, takie jak np. dach nad głównym wejściem i zrobienie czegokolwiek z fasadą. Rzekomo ma być oszklona, co jest in plus, ale w jaki sposób, tego już do końca nie wiadomo, a przynajmniej ja nie wiem. Od długiego czasu poddawałem pod rozwagę wyeksponowanie Białej Gwiazdy, która świetnie wygląda na krzesełkach, ale równie dobrze moim zdaniem mogłaby się prezentować nad głównym wejściem. Można by ją oryginalnie zaprojektować, użyć jakichś ciekawszych materiałów do jej wykonania, a jednocześnie np. wykorzystać w pragmatyczny sposób. Naprawdę krok po kroku, małymi pierdołami można z tego stadionu wycisnąć bardzo dużo. Może nie sprawić, że będzie piękny dla wszystkich, ale sprawić, że będzie naprawdę ładny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dziś nakręciłem dwa filmiki okolic okrąglaka i prac ziemnych pod nową trybunę.
http://www.youtube.com/watch?v=jFNhkuJQ9M0 http://www.youtube.com/watch?v=zoJ3MKuF3RU ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Konrad rozumiem ze banów miałoby nie być tylko wtedy jak każdy zgadzał się będzie z jedyną słuszną wizją najjaśniejszego architekta imć pana O., broń boże wytkać błędów już nie można, wyglądu komentowac też .No chyba że pozytywnie. Powód (pewnie ktos zaraz powie): bo i tak to nic nie zmieni. Więc tak tylko na koniec ode mnie.Prośba o zamkniecie tego tematu bo wyglada na to że tu mają byc tylko peany na cześć niepowtarzalnego i niezmiernie orginalnego stadionu szkicu pana O. oraz komentarze typu " O dwie nowe belki na C i o awarii koparki na A/B" ![]()
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Hej Aparaho. Z ogromną satysfakcją zapoznałem się z projektem "ekoarchitekci". Dynamiczna stylistyka nawiązująca do połączenia owadożernej rośliny i gwiazdy przede wszystkim pasuje do pięknego, zielonego, roślinnego otoczenia stadionu Wisły. Jest projektem śmiałym, futurystycznym świadczącym o nowoczesności miasta. Jest przeciwwagą dla zabytkowości i historyczności Starego Miasta i Kazimierza. Wyobrażam sobie siebie teraz w roli przewodnika miejskiego pokazującego stadion z perspektywy Kopca Kościuszki. Wyobrażam sobie zachwyty nad wizją architekta i madrością włodarzy miasta. Kilka dni temu dzieliłem się wrazeniami z pobytu w Monachium i wizyty na Alianz Arena. Tam szczególne wrażenie robi podświetlana w wielu kolorach elewacja i położenie w pobliżu skrzyżowania dwóch autostrad, gdzie obiekt jest widoczny dla kierowców. Taki stan rzeczy świadczy nie tylko o bogactwie miasta ale i o mądrości jego gospodarzy. U nas niestety w tajemniczych okolicznościach bez żadnego przetargu, konkursu ani nawet umowy projektowanie powierzono wpływowemu radnemu Obtułowiczowi,człowiekowi który odpowiadał za ustalanie priorytetów w inwestycjach miejskich, człowiekowi który żadnych stadionów nigdy nie projektował, rozdygotanemu starcowi który bezczelnie łapał wszelkie nadarzające sie fuchy, facetowi który naronił w projekcie masą błędów a projektowaną wiele lat wcześniej inwestycję rozliczył po kilku latach. Nie jestem fachowcem od prawa gospodarczego ale fakturę za wykonaną usługę należy wystawić do 31 dni od daty wykonania. Jak to sie stało że panu Obtułowiczowi przyjęto do wypłacenia fakture za usługe wykonaną kilka lat wcześniej? Najbardziej obrzydliwe jest to że pan Obtułowicz startował do wyborów na radnego z listy AWS, a to co później robił jest całkowitym zaprzeczeniem ideałów SOLIDARNOŚCI.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
adamd303 nie miałem w moim poście zamiaru jechać po panu O. bo mnie on dotąd obchodzi dokąd ma związek z tym stadionem.O innych jego działaniach w mieście nie wiem więc sie nie wypowiadam.takie historie jak piszesz niestety są nie tylko w Krakowie na porządku dziennym i na to nadaje się może prokurator a nie forum Wisły. A tak ponadto widzę że chyba nadepnął Ci na odcisk.
Wracajac do stadionu z linka to pewnie domu bym w tym stylu sobie nie wybudował ale niewątpliwie byłaby to wielka atrakcja Krakowa ,nieźle skomponowana z okolicą i pewnie niejedna TV przyjechałaby ją zobaczyć , sławiąc przy tym Wisełkę na cały świat.Do tych wszystkich którzy tu zaraz pewnie mnie obrzucą błotem powiem tyle : CO POMARZYĆ NIE WOLNO ![]() ![]() ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo na maturze może być ciężko...
Nie napisałem, że nie można krytykowac obecnego... Temat nazywa się: "budowa stadionu Wisły - komentarze", więc wchodząc tu chciałbym poczytać o tym co dzieje się na budowie, a nie wizje architektów. Załóż sobie temat "Nasze marzenia" i wrzucaj tam do śmierci projekty na 55 tys (po co nam tak duży stadion? kto za niego zapłaci?), a nie zaśmiecaj tego... ![]()
Ddf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|