The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2009, 22:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dobry wynik. Bez straconego gola, no i jakoś nam idzie w tym Sosnowcu, kto by się spodziewal Ale troche dziwi mnie, że na takie spotkanie Skorża boi się wystawić Jirsaka, tylko zgranego Cantoro. Jak nie teraz to kiedy ? Trochę szkoda go. Mógłby np na wypożyczeniu w jakimś słabszym zespole grać pełne spotkania co kolejke i się rozwinąć. A Jop pod koniec ? Może jakaś kontuzja Głowy ? Bo chyba nie zmęczenie w 3 kolejce ?
Dokładnie tak. Ja z tego co nasz trener robi to wnioskuję, że jak się wykuruje Garguła to będzie siedział na ławie, bo i tak będziemy grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Więc za kogo niby mialby wskoczyć do składu?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2009, 22:09
mic napisał(a):Wyświetl post
Mecz tragedia, dobrej gry bylo moze z 15 min. Skutecznosc tragiczna, powinny pasc jeszcze z 3-4 bramki. Grali aby wygrac, a najlepiej zeby jeszcze sie nie zmeczyc. Jakby mogli to przechodzilyby caly mecz.

Oby najmniej takich meczow.
3:0 wygrany mecz i oby najmniej takich meczów, no po prostu w d... się Wam poprzewracało.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 15.08.2009, 22:10
Illargui napisał(a):Wyświetl post
A co do Ilie - oczywiście, że popełniał błędy i moim zdaniem wynikały one z braku pewności. Trudno się jednak dziwić, skoro po takim okresie siedzenia na ławce wchodzi na pierwszy pełny mecz - ja bym mu dała szansę pograc w jeszcze 2 czy 3 meczach i po tym czasie wyrobic sobie dopiero zdanie. Gorszy od Pawłka na pewno nie był.
Takie bledy zadnemu bramkarzowi nie powinny sie zdarzac, bo jest to najprostsza umiejetnosc - zlapanie toczacej sie pilki. Siedzenia na lawce moze miec wplyw na takie rzeczy jak np ustawianie sie, czy wychodzenie do pilki. Dwa strzaly, dwa idealnie w niego. W dodatku ten drugi jakos tak dziwnie lapany. Nie mial czym sie wykazac. Jakby wziac kogos z trybun to zagralby identyczny mecz. Porownanie w tej sytuacji do Pawelka zupelnie mija sie z celem.

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
3:0 wygrany mecz i oby najmniej takich meczów, no po prostu w d... się Wam poprzewracało.
Nie pisze o wyniku, ale o stylu i tym, co robili pilkarze. Wole ogladac mecz wygrany 1:0 po dobrym meczu, niz 100:0 po meczu zagranym na stojaco, byle by tylko sie nie zmeczyc. A tak bylo dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez mic : 15.08.2009 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.08.2009, 22:12
Cebanu - dwa dziecinne bledy, wynikajace chyba z tremy, ale na Boga, nie jest to nastolatek. Dwa obronione strzaly, ale dwa idealnie w niego, a mimo to z tym drugim (z wolnego) mial klopoty. Mam nadzieje ze Pawelek zagra w nastepnym meczu.

gosc nie zlapal 2 pilek co bylo spowodowane trema, a ty juz chcesz posadzic go na lawce i najlepiej niech siedzi tam do konca zycia. Jak Pawelek popelnia glupie bledy to dostawal szanse w kolejnych meczach. Uwazam, ze Cebanu powinien zagrac jeszcze 2-3 spotkania i wtedy zobaczymy. Pierwsza polowa lepsza, druga senna i duzo nudniejsza, ale z ta 'tragedia' to przesadzasz.

- Dlaczego gra Cantoro, a nie Jirsak to ja nie zrozumiem nigdy.
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.08.2009, 22:16
Mecz tragedia, dobrej gry bylo moze z 15 min. Skutecznosc tragiczna, powinny pasc jeszcze z 3-4 bramki. Grali aby wygrac, a najlepiej zeby jeszcze sie nie zmeczyc. Jakby mogli to przechodzilyby caly mecz.

Kirm - pomimo swietnej asysty tragedia.
Cebanu - dwa dziecinne bledy, wynikajace chyba z tremy, ale na Boga, nie jest to nastolatek. Dwa obronione strzaly, ale dwa idealnie w niego, a mimo to z tym drugim (z wolnego) mial klopoty. Mam nadzieje ze Pawelek zagra w nastepnym meczu.
Jop - A po co on ? Mimo to ladne wyciagniecie pilki w polu karnym
Alvarez - bardzo dobry w defensywie, w ataku tragedia. Wrzuca pike tam gdzie poleci.
Mauro - w cholere strat.
Łobo - poza asysta niewidoczny

Sedzia - niech idzie sedziowac szachy, bo przy najmniejszym kontakcie z graczem Belchatowa gwiazdal faule.
heheh
Pojebało was ?
3-0 wygrywamy a tutaj dalej wszystkim źle. Gramy spokojnie, kontrolujemy przebieg meczu. Bełchatów w 10 przez cały mecz na własnej połowie nie zagroził nam ani raz poważnie. A tutaj sie dalej przypierdalaja ze jest źle hehe no to już nawet śmieszne nie jest ...
tragiczna skuteczność powiadasz, a ostatnio w lubinie mielismy zajebista ale i tak bylo wam ****a zle bo poza tymi 4 akcjami nic wiecej nie mielismy hehehe
wiecej tutaj nie zagladam , po.......ilo wam sie strasznie w dupach!!!
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 22:17
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
gosc nie zlapal 2 pilek co bylo spowodowane trema, a ty juz chcesz posadzic go na lawce i najlepiej niech siedzi tam do konca zycia. Jak Pawelek popelnia glupie bledy to dostawal szanse w kolejnych meczach. Uwazam, ze Cebanu powinien zagrac jeszcze 2-3 spotkania i wtedy zobaczymy. Pierwsza polowa lepsza, druga senna i duzo nudniejsza, ale z ta 'tragedia' to przesadzasz.

- Dlaczego gra Cantoro, a nie Jirsak to ja nie zrozumiem nigdy.
Trema u 20-paroletniego faceta ? W dodatku grajacego caly czas w ME, wystepujacego w reprezentacji mlodziezowej swojego kraju ? I w dodatku nie grajacego pierwszego meczu w Wisle ? No sorry. Pawelek nie musial dostawac szansy, bo jest to bramkarz o dwie klasy lepszy od pozostalych.

Jezeli Cebanu ma grac, to najlepiej niech to robi na wypozyczeniu, bo wtedy okaze sie co tak naprawde potrafi. A to co pokazuje na meczach ME (mala probka w tym meczu), nie nadaje sie do pierwszej '11'. Niestety
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 22:17
Kirm - pomimo swietnej asysty tragedia.
A ja wręcz przeciwnie powiem, że podobała mi się jego gra. Starał się biegał , walczył... czyli zupełne przeciwieństwo naszego "reprezentanta" Łobodzińskiego.
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.08.2009, 22:20
Nie pisze o wyniku, ale o stylu i tym, co robili pilkarze. Wole ogladac mecz wygrany 1:0 po dobrym meczu, niz 100:0 po meczu zagranym na stojaco, byle by tylko sie nie zmeczyc. A tak bylo dzisiaj.
100:0 to na pewno na stojąco by było, a nudno tak, że słów bym nie miał.

Dobry mecz, dobry wynik, dobra gra, czasem trochę sennie, ale co z tego skoro w ostatecznym rozrachunku byliśmy ileś razy lepsi od rywala, rozgrywaliśmy piłkę jak chcieliśmy, praktycznie robiliśmy co chcieliśmy. 3 bramki to w tym wypadku najmniejszy wymiar kary jaki mógł spotkać Bełchatów, bo powinniśmy jeszcze minimum jedną dołożyć.

Niemniej ja jestem zadowolony i życzę sobię więcej takich meczów, które kończą się wynikiem 3:0 dla nas.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.08.2009, 22:24
Czy Ćwielong w ogóle potrafi trafić w światło bramki?
W 70min wszedł Jirsak i zaczęliśmy ładnie grać
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.08.2009, 22:30
nie będę oryginalny, ale również cały czas się zastanawiam nad losem Jirsaka. Chłop dziś wszedł na 20 minut, ładnie wychodzi do gry, zagrywa dobre piłki, rzucił świetną piłkę Kirmowi.....i siedzi na ławie. Akurat w tym meczu, wobec braku Diaza powinien grać od początku!
What's new?

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.08.2009, 22:35
Mic - Ty to chyba próbujesz na siłę zwrócić na siebie uwagę.
Oceniłeś piłkarzy tragicznie krytycznie. Chyba co niektórzy za dużo naoglądali się wcześniej Arsenalu.

9 punktów, 9 goli strzelonych, 1 stracony. Pozdro
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 22:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mic - Ty to chyba próbujesz na siłę zwrócić na siebie uwagę.
Oceniłeś piłkarzy tragicznie krytycznie. Chyba co niektórzy za dużo naoglądali się wcześniej Arsenalu.

9 punktów, 9 goli strzelonych, 1 stracony. Pozdro
Nie, nieprobuje. Poprostu pisze to, ze mi sie mecz taki nie podobal, nie lubie ogladac jak moja druzyna gra na "odpieprz sie". Sytuacji w cholere, wykorzystane tylko dwie (z gry). A potem dziwic sie ze przyjezdzaja burki z Estonii i nie mozemy z nimi wygrac. Jak chcemy byc liczaca sie druzyna, to takie mecze, z oslabionym przeciwnikiem, jak mecz lepiej nam nie mogl sie ulozyc, powinnismy wygrywac bardzo wysoko, bo mielismy ku temu sytuacje.

Przyjda mecze ze bedzie jedna sutuacja i trzeba bedzie ja wykorzystac, to zacznie sie Wasze plakanie, a ze to Cwielong do dupy bo nie strzelil, a to Lobo bo zle podal itd.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.08.2009, 22:46
Dobry wynik. Bez straconego gola, no i jakoś nam idzie w tym Sosnowcu, kto by się spodziewal Ale troche dziwi mnie, że na takie spotkanie Skorża boi się wystawić Jirsaka, tylko zgranego Cantoro. Jak nie teraz to kiedy ? Trochę szkoda go. Mógłby np na wypożyczeniu w jakimś słabszym zespole grać pełne spotkania co kolejke i się rozwinąć. A Jop pod koniec ? Może jakaś kontuzja Głowy ? Bo chyba nie zmęczenie w 3 kolejce ?
Skorża podejrzewam, że widzi, że Jirsak przez swoje nikłe warunki fizyczne nie daje rady zdominować środka pola, powalczyć o piłkę w środku, przejąć inicjatywy. Dlatego wpuszcza go na podmęczonego przeciwnika kiedy wynik jest ustawiony i Wisła gra z kontry. Widać nie ma zaufania do Czecha.

Kto ma inicjatywę w środku pola ten najczęśćiej wygrywa spotkanie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 15.08.2009 o godz. 22:53.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2009, 22:50
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Chyba tak. Możesz mi powiedzieć co Ci się w tym meczu podobało?
Co mi się podobało?
Podobały mi się fragmenty naszej gry- w zasadzie cały mecz z wyjątkiem środkowego fragmentu drugiej połowy, gdzie była masa błędów wynikająca z rozluznienia zespolu, czy zbytnej nonszalacji.
Co mi się podobało?Gra Cantoro (nareszcie), gra na jeden kontakt wykonywana na na bardzo dużej szybkosci, gra kombinacyjna przed polem karnym na dużej szybkosci, ustawianie się piłkarzy i dobra gra taktyczna, dryblingi Małeckiego, bardzo pewna gra w obronie.
Nareszcie nie ma długich wykopywań na napastników z pominięciem środka pola tylko fajne rozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym.

Cudów po tym meczu też nie oczekiwałem, bo trzon drużyny powyjeżdzał na zgrupowania, co mogło trochę wybić z rytmu.Nie podobała mi się z kolei gra Kirma.Oprócz asysty zanotował dużo strat i niedokładnych podań.

LUDZIE!NIE JESTEŚMY ****A BARCELONĄ CZY MANU!!!!!

Z mojej strony koniec tematu.Tak jak napisał Dj_ibutii , ludziom od tego dobrobytu się w głowach po.......iło.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2009, 22:53
Colin napisał(a):Wyświetl post
Skorża podejrzewam, że widzi, że Jirsak przes swoje nikłe warunki fizyczne nie daje rady zdominować środka pola, powalczyć o piłkę w środku, przejąć inicjatywy. Dlatego wpuszcza go na podmęczonego przeciwnika kiedy wynik jest ustawiony i Wisła gra z kontry. Widać nie ma zaufania do Czecha.

Kto ma inicjatywę w środku pola ten najczęśćiej wygrywa spotkanie.
A Iniesta z Xavim mają po 2 metry... To jest piłka nożna, a nie siłowanie na łapę. Moim zdaniem jak tak uważa, to robi błąd
..
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.08.2009, 23:13
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Transparent na trybunach panowie i panie....niestety smutna prawda:(
Co do transparentu to moim zdaniem był po prostu głupi ,i tyle. A te "$"-ki to już w ogóle nie wiem... przepraszam co miały oznaczać Żal mi autora i "pomysło"dawcy. (p.s. byłem w Sosnowcu)
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2009, 23:23
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Transparent na trybunach panowie i panie....niestety smutna prawda:(
Na koncert Madonny się chyba powybierali...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Stary 15.08.2009, 23:40
Nie, nieprobuje. Poprostu pisze to, ze mi sie mecz taki nie podobal, nie lubie ogladac jak moja druzyna gra na "odpieprz sie". Sytuacji w cholere, wykorzystane tylko dwie (z gry). A potem dziwic sie ze przyjezdzaja burki z Estonii i nie mozemy z nimi wygrac. Jak chcemy byc liczaca sie druzyna, to takie mecze, z oslabionym przeciwnikiem, jak mecz lepiej nam nie mogl sie ulozyc, powinnismy wygrywac bardzo wysoko, bo mielismy ku temu sytuacje.

Przyjda mecze ze bedzie jedna sutuacja i trzeba bedzie ja wykorzystac, to zacznie sie Wasze plakanie, a ze to Cwielong do dupy bo nie strzelil, a to Lobo bo zle podal itd.
Człowieku to, że opadli z ogórkami z Estonii, bo byli na zupełnie innym momencie przygotowań nie oznacza, że będziesz teraz po nich "jeździł" do końca sezonu. W Twoim poście nie ma za grosz obiektywizmu. Trzeba przyznać że zagrali bardzo dobre spotkanie z werwą, wiarą, zaangażowaniem, ambicją. To, że ktoś mądrze utrzymuje się przy piłce, próbuje rozegrać na drugą stronę, szuka oddechu w grze, "zaprasza przeciwnika" by potem zadać decydujący cios nie oznacza, że gra na odpieprz jak to napisałeś. Nie wszystkie zagrania mogą być udane, dokładne bo i nie oto chodzi. Piłkarze muszą mieć luz psychiczny, muszą wiedzieć że mogą popełniać błędy, ważne żeby się wzajemnie asekurować, pomagać sobie w defensywie. Kirm jeszcze zacznie strzleać bramki, wykorzystywać podbramkowe sytuacje tylko potrzebuje meczu na przełamanie. On w końcu wciąż wchodzi do zespołu, aklimatyzuje się. Nie można wymagać od niego że wszystko pokaże od razu. Było wiele akcji granych z pierwszej piłki, technicznych z finezją, polotem.

Już było napisane że chyba niektórym to się nieźle w d..ach poprzewracało. To że odpadliśmy z ogórkami bo piłkarze byli zajechani nie świadczy o tym, że teraz do końca sezonu będzie można po nich niesłusznie "jeździć" bo to jest śmieszne. Trochę obiektywizmu. Są inne sposoby by zwrócić na siebie uwagę na forum.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Stary 15.08.2009, 23:44
A Iniesta z Xavim mają po 2 metry... To jest piłka nożna, a nie siłowanie na łapę. Moim zdaniem jak tak uważa, to robi błąd
Jirsak już wiele razy pokazał, że nie potrafi powalczyć w środku pola, czy utrzymać przy piłce pod presją a tego się też wymaga od środkowego pomocnika. Xavi i Inesta mają mimo wszystko lepszą posturę od Jirsaka, lepszą technikę czyli skuteczniej potrafią się utrzymać przy piłce przy aktywnym kryciu ze strony przeciwnika. Poza tym cała gra Barcelony sprawia, że poszczególnym zawodnikom łatwiej się utrzymać przy piłce. Gra Barcelony przypomina "system naczyń połączonych". Tutaj akurat popieram Skorżę. Wolę widzieć od początku w środku Sobola z Diazem albo Cantoro.

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.08.2009, 23:50
Aha, wygrana 3:0 - ŹLE! i jeszcze zaczynamy się do Barcelony porównywać :O
Przed meczem każdy wziąłby w ciemno ten wynik. Mam nadzieję, że tak też będzie w piątek w Gdyni

Przed meczem w C+ mówili, że Brożka będą obserwować działacze z AS Monaco i Fullhamu, niedobrze :/
Odpowiedz cytując
furman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.08.2009, 23:52

Kirm - pomimo swietnej asysty tragedia. Zadnego wykonczenia akcji. Brakowalo w jego grze kropki nad 'i'. Ale jest nadzieja, bo widac ze potrafi sie ustawic i pomyslowo zagrac
Jop - A po co on ? Mimo to ladne wyciagniecie pilki w polu karnym
Alvarez - bardzo dobry w defensywie, w ataku tragedia. Wrzuca pike tam gdzie poleci.
Mauro - w cholere strat.
Łobo - poza asysta niewidoczny

Sedzia - niech idzie sedziowac szachy, bo przy najmniejszym kontakcie z graczem Belchatowa gwiazdal faule.
transparent na meczu to właściwa odpowiedz na Twoje wywody, siedzisz oglądasz mecz i masz jakieś uwagi z kosmosu , naprawdę ogarnijcie się ludzie bo Wam w dupach się poprzewracało....
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 23:58
Colin napisał(a):Wyświetl post
Człowieku to, że opadli z ogórkami z Estonii, bo byli na zupełnie innym momencie przygotowań nie oznacza, że będziesz teraz po nich "jeździł" do końca sezonu. W Twoim poście nie ma za grosz obiektywizmu. Trzeba przyznać że zagrali bardzo dobre spotkanie z werwą, wiarą, zaangażowaniem, ambicją. To, że ktoś mądrze utrzymuje się przy piłce, próbuje rozegrać na drugą stronę, szuka oddechu w grze, "zaprasza przeciwnika" by potem zadać decydujący cios nie oznacza, że gra na odpieprz jak to napisałeś. Nie wszystkie zagrania mogą być udane, dokładne bo i nie oto chodzi. Piłkarze muszą mieć luz psychiczny, muszą wiedzieć że mogą popełniać błędy, ważne żeby się wzajemnie asekurować, pomagać sobie w defensywie. Kirm jeszcze zacznie strzleać bramki, wykorzystywać podbramkowe sytuacje tylko potrzebuje meczu na przełamanie. On w końcu wciąż wchodzi do zespołu, aklimatyzuje się. Nie można wymagać od niego że wszystko pokaże od razu. Było wiele akcji granych z pierwszej piłki, technicznych z finezją, polotem.

Już było napisane że chyba niektórym to się nieźle w d..ach poprzewracało. To że odpadliśmy z ogórkami bo piłkarze byli zajechani nie świadczy o tym, że teraz do końca sezonu będzie można po nich niesłusznie "jeździć" bo to jest śmieszne. Trochę obiektywizmu. Są inne sposoby by zwrócić na siebie uwagę na forum.
Nie jezdze po nich bo przegrali z Levadia, w ogole po nich nie jezdze. Wyrazam swoja opinie, ze zagrali slabe spotkanie. Gra sie tak jak przeciwnik pozwala, a Belchatow pozwolil nam dzisiaj na wszystko. 3-0 to minimum z minimum. Jakbys nie dostrzegl tego jeszcze, to skutecznosc Wisly jest od paru sezonow tragiczna. Grajac z przewaga zawodnika, ze slabym zespolem ktory w dodatku caly czas zaprasza nas w pole karne, majac multum sytuacji wykorzysac tylko 3 ? Dla mnie to za malo. Wiem na co stac Wisle i widzialem na co stac ja bylo w tym meczu. Dla mnie gra na stojaco to nie gra, tylko przechodzenie obok meczu. Zaglaszcie ich na smierc, bo przeciez wygrali. Przypomne to niektorym, jak bedziemy nam brakowalo wlasnie tej jednej wykorzystanej sytuacji.
Zwrocic na siebie uwage ? Jakbym chcial to przyczepilbym sie jednego czy drugiego i najezdzal przez pare miesiecy.

Co do Kirma to sie zgadzam...

furman napisał(a):Wyświetl post
transparent na meczu to właściwa odpowiedz na Twoje wywody, siedzisz oglądasz mecz i masz jakieś uwagi z kosmosu , naprawdę ogarnijcie się ludzie bo Wam w dupach się poprzewracało....
Niestety, niektorym ciezko jest w trakcie jednego wieczoru pokonac pare tysiecy kilometrow, a potem jeszcze dojechac na mecz. Niestety, dzieckiem nie jestem, bo wtedy byloby latwiej. Jezeli chcesz poznac moja historie meczow na Wisle, na ilu bylem a na ilu nie, to zapraszam na priv, wiec zastanow sie do kogo ma byc ten transparent a dla kogo nie, bo mnie nie znasz
Ostatnio edytowane przez mic : 16.08.2009 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2009, 23:58
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Aha, wygrana 3:0 - ŹLE! i jeszcze zaczynamy się do Barcelony porównywać :O
Przed meczem każdy wziąłby w ciemno ten wynik. Mam nadzieję, że tak też będzie w piątek w Gdyni

Przed meczem w C+ mówili, że Brożka będą obserwować działacze z AS Monaco i Fullhamu, niedobrze :/
Czyli 3:0 dla gospodarzy?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2009, 00:03
furman napisał(a):Wyświetl post
AMEN.

Krytykować i przyczepiać zawodnikom numerki z ocenami, to każdy potrafi i jak widać lubi. Ale ruszyć piz*ę do Sosnowca, to już nikt nie raczy. No ale tak, nagle nikogo mama nie puści, wszystkim albo się urodziły albo pochorowały dzieci, nie ma pieniążków, wszyscy mają sesje poprawkową albo komisy... Ja mam taką propozycję, żeby na czas meczu zawieszać tematy jak ten.
Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 16.08.2009, 00:21
Co do meczu - mogło być dużo dużo wyżej. Zgadzam się z mic'iem odnośnie braku skuteczności i braku zaangażowania w niektórych momentach. GKS pozwalał nam na bardzo wiele, sytuacji było multum, a nie wszystkie wykorzystane. Momentami bardzo ładna gra, momentami totalna beznadzieja, ale nei wymagajmy od naszych grajków by odstawiali stadiony świata przez 90 minut.

Co do transparentu - myślę, że bardzo krzywdzący. I nie mówię tu o sytuacjach losowych, gdy ktoś coś gdzieś i nie może być na meczu, a normalnie by był. Już nieraz był poruszany temat klasyfikacji kibiców i poraz kolejny ma to miejsce.

Nie, nie jeżdzę do Sosnowca.
Nie, nie dlatego, że nie mam pieniędzy.
Nie, nie dlatego, że mi mamusia nie pozwoliła.
Ani nawet nie dlatego, że pochorowały mi się dzieci [których swoją drogą nie mam]

Z bardzo prostej przyczyny - nie każdy może wygospodarować sobie cały dzień wolnego na rozrywke. Co innego 3h w krakowie, a co innego pół, lub cały dzień.

Czy jestem kibicem sukcesu?
Mając 18 lat pamiętam mecze Wisły gdy telefoniki jeszcze nie było.
I w porządku - kibiców sukcesu nie ma, ale nie ma też tych którzy zapier*alają na Wisłę czasami kilkakrotnie dłużej niż co poniektórzy autorzy transparentu.
Rozumiem bulwers, że na Legii czy Ickach jest komplet a na słabych przeciwnikach ciężko było zapełnić pół stadionu na R22. Ale nadal te pół stadionu przychodziło - i nie powiecie mi i nigdy nie wmówicie, że wszyscy Ci którzy chodzą na R22 na każdy mecz, jeżdżą teraz do Sosnowca.

Transparentu nie biorę do siebie bo mnie nie dotyczy, drażni mnie jednak hipokryzja i transparent odczytywany tylko i wyłącznie na jednej, najbardziej prymitywnej płaszczyźnie.
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2009, 08:21
Bramka Marcelo mnie rozbiła Przebiegł całe boisko i strzelił bramkę.

Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 16.08.2009, 08:30
Na filmiku pokazali naszą oprawę i dużo rozmówek. Brożek mówi, że to jego przedostatni mecz w lidze?
http://krak.tv/kategoria-9,film-657.html

A tak na marginesie, to ciut za późno był ten mecz
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 16.08.2009, 09:11
Ten facet jest zawodowcem. Bardzo lubię Maćka Skorżę. Każda konferencja prasowa w jego wykonaniu to majstersztyk!
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.08.2009, 09:27
Wygrana Wisły po dobrej grze a kilka kolejnych bramek wisioło w powietrzu więc na mecz z Arką musimy patrzeć optymistycznie!
Jeśli chodzi o transparent to jak najbardziej trafiony! Można usłyszeć różne tłumaczenia na tym forum ale dla chcącego nic trudnego... Są ludzie którzy byli w Sosnowcu i po powrocie na dworzec do Krk musieli iść z buta 9km na wioskę za miastem od strony Kuźnicy... Bo ani nie ma nocnego ani samochodu... Więc jak ktoś chce to da radę...
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.08.2009, 09:58
Nie wiedziałem, że Cebanu tak świetnie mówi po polsku... :O
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów