Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków-Gks Bełchatów 15.08.2009 godz.20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6150)

brylant17 09.08.2009 19:50

[3 Kolejka] Wisła Kraków-GKS Bełchatów 15.08.2009 godz.20:45

Mecz rozegrany zostanie 15 sierpnia, grany "u siebie" po 2 kolejkach Wisła odniosła 2 pewne zwycięstwa 2-0 z Ruchem Chorzów i 1-4 z Zagłebiem Lubin.Natomiast Gks przegrał z Polonią Bytom 0-1 i zaledwie zremisował z Jagiellonią Białystok 1-1.W tabeli Wisła jest 3 a GKS 10.Wisła Kraków jest bez wątpienia faworytem w tym meczu.A oto pozstałe mecze 3 Kolejki:

Cytat:

Jagiellonia Białystok -Korona Kielce
Wisła Kraków-GKS Bełchatów
Piast Gliwice-Zagłębie Lubin
Śląsk Wrocław-Polonia Bytom
Legia Warszawa -Cracovia
Ruch Chorzów-Arka Gdynia
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław Śląski
Lech Poznań -Polonia Warszawa

Grzadq 09.08.2009 19:58

3 punkty to plan mega minimum. Optimum to moim zdaniem wynik koło 4:0 i ta sama agresywność i styl jak w Lubinie.

Brożek się przełamie, czuje to w moczu ;)

hunter TSW 09.08.2009 20:17

Myśle, że powinniśmy sobie spokojnie poradzić z dróżyną z Bełchatowa. Chłopaki świetnie sie zaprezentowali w piątek i mam nadzieje, że ta passa zostanie podtrzymana. A o Pawła też jestem spokojny napweno w końcu strzeli a potam już z górki :)

El'kabat 09.08.2009 20:22

Przez ten ostatni mecz jestem jakoś całkowicie spokojny o wygraną.Jezeli nagle podejscie druzyny sie nie zmieni,to licze na 3-1. Jak dla mnie to bedzie ostatni z teoretycznie "łatwiejszych" meczy,pozniej dopiero niewygodny teren w Gdyni i z Jagą,z ktora zawsze problemy moga byc :)

Po cichu licze na wystep Cebanu w tym meczu :)

Guwek 09.08.2009 20:27

Mam nadzieję, że forma zostanie potrzymana i wygramy z nimi min 2-0. W składzie zrobiłbym jedną zmianę, za Diaza który jest w słabszej formie wpuściłbym do boju Jirsaka niech chłopak udowodni w meczu to co mówił Skorża, że mocno puka do pierwszej 11.

Jaroo1 09.08.2009 20:27

Wisła jest w formie a GKS jak widac bez niej. Mysle ze jak chłopaki beda chcieli to spokojnie moga wypunktowac rywala! Oby było chociaz te 3 tys Wislakow, ale kurcze zobaczcie jak to jest. Jakby Wisła gromiła, grała pieknie wiecej meczow to i wiecej ludzi by pojechąło na mecz, a tak to po wymeczonych zwyciestwach mało kto chce jechac na mecz zeby zobaczyc słabe widowisko, bo fanatyk to fanatyk, pojedzie nawet na mec zjakby miał go z zamknietymi oczami ogladac hehe ale wiekszosc kibicow to pikniki i oni chca zobaczyc widowisko sportowe :)

brylant17 09.08.2009 20:30

oby tylko Mario nie puścił jakiegoś babola....Niedługo będzie jak Kuszczak z Kolumbią :P

jabadabaryba 09.08.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 776355)
Wisła jest w formie a GKS jak widac bez niej. Mysle ze jak chłopaki beda chcieli to spokojnie moga wypunktowac rywala! Oby było chociaz te 3 tys Wislakow, ale kurcze zobaczcie jak to jest. Jakby Wisła gromiła, grała pieknie wiecej meczow to i wiecej ludzi by pojechąło na mecz, a tak to po wymeczonych zwyciestwach mało kto chce jechac na mecz zeby zobaczyc słabe widowisko, bo fanatyk to fanatyk, pojedzie nawet na mec zjakby miał go z zamknietymi oczami ogladac hehe ale wiekszosc kibicow to pikniki i oni chca zobaczyc widowisko sportowe :)

Czyli powinno być dużo osob bo niebyło w tym sezonie wymęczonego zwycięstwa Wisły;]

co do meczu GKS ma formę naprawdę marną i trzeba to dobrze wykorzystać, tym bardziej że nasi rywale do mistrzostwa mają mecze u siebie, Legia z Cracovia a Lech z Polonią ( odchodzac od tematu, to jak Smuda przejmie Polonie to może się róźnie potoczyć. Na pewno będzie baaardzo ciekawie). Niemożna sobie pozwolić na stratę punktów, a bramek musimy strzelić też jak najwięcej. Ja osobiście licze na pierwszy mecz w którym główną rolę odegra Kirm z Brożkiem po których spodziewałem się więcej na początku. Ale jestem spokojny że kwestią czasu jest ich b. dobra gra.

"Smuda zgrywa kozaka, a zgodził się objąć Polonię dopiero po meczu z Lechem. Ejże, "Franz"..."
moja pomyłka, sorry.

royalmichael 10.08.2009 01:59

To jest ten czas na który był szykowany szczyt formy- 3,4 i 5 kolejka tak więc możemy zagrać podobnie jak z Zagłębiem, tylko czy tą formę uda się utrzymać do końca rudny?
GKS to ambitny zespół, chcą grać w pucharach ale jeśli zagramy tak jak w ostatni piątek to o wynik powinniśmy być spokojni

Donald_Tusk 10.08.2009 05:25

Miałem koszmarny sen o tym meczu. Śniła mi się odprawa przedmeczowa w szatni GKS. Ich trener mówił do swoich piłkarzy tak : - I pamietajcie że macie naprzeciw siebie jednego z najsłabszych bramkarzy w ekstraklasie i do tego w beznadziejnej formie. Ładujcie mu z każdej mozliwej sytuacji byle w światło bramki szło, bo on i tak w każdym meczu musi puścić jakiegoś "babola" !

Bobus17 10.08.2009 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donald_Tusk (Post 776487)
Miałem koszmarny sen o tym meczu. Śniła mi się odprawa przedmeczowa w szatni GKS. Ich trener mówił do swoich piłkarzy tak : - I pamietajcie że macie naprzeciw siebie jednego z najsłabszych bramkarzy w ekstraklasie i do tego w beznadziejnej formie. Ładujcie mu z każdej mozliwej sytuacji byle w światło bramki szło, bo on i tak w każdym meczu musi puścić jakiegoś "babola" !

Może sen sie ziści .... Pawełek drugi Cabaj ??...

demoon 10.08.2009 07:59

ciul wie czy nie mają wspólnych korzeni hehe

Wisła V 10.08.2009 08:38

no nie porównujmy Pawełka do żyda Cabaja..Pawełek z Zagłębiem bronił poprawnie i gdyby nie ta ostatnia sytuacja to byście pisali że Pawełek się poprawił..ja wierze że chłopak się odbuduje ale my musimy mu w tym pomóc a nie ciągle po nim jeździć..

brasilia79 10.08.2009 09:02

myślę, że w najbliższych kilku kolejkach mecze będą wygrawać Wisła, Lech i Legia i tylko pozostanie pytanie po ile będą wygrywać, więc należy wysoko zwyciężać

daniello1987 10.08.2009 09:05

W takiej formie jak jest Wisla powinna wygrac ze slabiutkim Belchatowem spokojnie z 3,4-0. jestem spokojny o wynik!pzdr

Marszałek 10.08.2009 09:08

Presing,presing,gra z pierwszej,wychodzenie na pozycję. Jeśli tak będą grać w każdym meczu to jestem spokojny o każdy wynik w tej lidze naszego zespołu. jedyne co może w****ić naszych kopaczy to kolejny babol Pawełka np na początku meczu. Każdy mecz należy wysoko wygrywać, z takimi słabeuszami jak w naszej lidze to każdy po 4 powinien dostawać. Ważne będą bramki na koniec,bo widać,że stawka zaczyna się robić wyrównana.

Abel2505 10.08.2009 09:12

Cebanu Cebanu Cebanu !!! Już mam dość modlenia się żeby nie podawał nikt do bramkarza (Pawełka)

skeba 10.08.2009 09:29

Cytat:

no nie porównujmy Pawełka do żyda Cabaja..Pawełek z Zagłębiem bronił poprawnie i gdyby nie ta ostatnia sytuacja to byście pisali że Pawełek się poprawił..ja wierze że chłopak się odbuduje ale my musimy mu w tym pomóc a nie ciągle po nim jeździć..
Bronił poprawnie, on nie miał żadnej praktycznie sytuacji do wykazania sięumiejętnościami. Moze chodzi CI o sytuację, w ktorej prawie w bił piłkę do własnej bramki.
Chodzi mi o moment, w którym gracz Zagłębia wkręcił ALvareza i posłał piłkę z lewej strony (Wrzucił)
W sumei nei dziwię Ci się. Gdy Mariusz nie puści klopsa to już mozna uznac, że bardzo dobrze gra.
W meczu z Zagłębiem tylko wychodził do bezpańskich piłek, nic poza tym. Od każdego bramkarza siętego wymaga, chyba, że jest się Cabajem

napój 10.08.2009 09:33

Jeżeli Wisła zagra jak z Zagłębiem do powinno być spokojnie z 5-0 a jak zagra jeszcze lepiej niż z Zagłębiem to może będzę 6 lub 7-0

Rob_Zombie 10.08.2009 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 776533)
Bronił poprawnie, on nie miał żadnej praktycznie sytuacji do wykazania sięumiejętnościami. Moze chodzi CI o sytuację, w ktorej prawie w bił piłkę do własnej bramki.
Chodzi mi o moment, w którym gracz Zagłębia wkręcił ALvareza i posłał piłkę z lewej strony (Wrzucił)

To był Pawłowski i to był rykoszet od Alvareza. I przede wszystkim bdb, 'sytuacyjna' interwencja Pawełka.
Do jasnej cholery, gość świetnie obronił rykoszet z kilku metrów ale nie... "o mało sobie nie wbił piłki do własnej bramki".
Ludzie, przystopujcie trochę, bo ocieracie się o śmieszność...

Jazon 10.08.2009 09:44

Cytat:

Jeżeli Wisła zagra jak z Zagłębiem do powinno być spokojnie z 5-0 a jak zagra jeszcze lepiej niż z Zagłębiem to może będzę 6 lub 7-0
Z Levadią też miało być 5-7 do zera...
Teoretycznie po 3 ostatnich meczach powinniśmy być spokojni o formę Wiślaków, ale to jest piłka i bramki są dwie i lepiej się przed meczem zbytnio nie napinać bo upadek z wysoka bardzo boli.

fond 10.08.2009 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Abel2505 (Post 776529)
Cebanu Cebanu Cebanu !!! Już mam dość modlenia się żeby nie podawał nikt do bramkarza (Pawełka)

Żeby tylko po meczu się nie okazało, że będzie: 'Pawełek, Pawełek, Pawełek !!!' :lol: Albo 'Kurto, Kurto, Kurto !!!'

napój 10.08.2009 10:14

No właśnie, apropo Cebanu, czemu on wogóle nie broni ?? To dobry bramkarz, a na pewno lepszy od Pawełka ! Nie rozumiem Skorży ;(

Acima 10.08.2009 10:50

Gre Pawełka najlepiej podsumował Łazarek na futbolnet.pl

Cytat:

Maciek Skorża jest jak takie kogucisko: otrzepał się ze starych, pucharowych, piór i zrobił porządki w kurniku. No, może poza bramkarzami, gdyż znów, bezrobotny przez większą część meczu, Mariusz Pawełek puścił głupiego gola. Dla tej pozycji nie ma nic gorszego niż brak konkurencji, a takiej obecnie numer jeden Wisły nie ma. Boję się, że jeśli sytuacja się nie zmieni, Pawełek będzie niczym karp pływający w małym stawie – coraz bardziej obrastający tłuszczem. Jeśli nie wpuści się szczupaka, żeby go pogonił, nie ma co liczyć na poprawę.
Do zwolenników Cebanu. Zobaczcie ile bramek puścił w swoim ostatnim meczu.

pabgol 10.08.2009 10:57

Z taką grą, jak w piątek, to nikt nie jest w stanie nas zatrzymać. Jeśli chłopaki utrzymują poziom, to jestem spokojny o wynik w sobotę. Dałbym szansę Jirsakowi w środku, bo ani Diaz ani Sobol nie błyszczą na razie zbytnio.

napój 10.08.2009 11:04

Ja bym chciał taki skład :

Pawełek-Alvarez,Głowacki,Marcelo.PI Brożek-Łobodziński,Jirsak,Sobolewski,Kirm-Małecki, Pa Brożek

Adenalix 10.08.2009 11:05

Kibic, nawet ten najwierniejszy jest jak chorągiewka. Po meczu z Levadią w świadomości kibiców Wisła była na poziomie Ruchu Radzionków (z całym szacunkiem). Teraz po dwóch wygranych, można się zastanawiać czy Wisła powiezie słabiutki Bełchatów 3 czy 4-0. Wobec tego jJa obstawiam 9-0 dla Wisły. Sześć goli Małeckiego i trzy Pawła Brożka.

Kto dopisuje 3 punkty przed meczem, najpewniej ich nie zobaczy...

pirat.z.karaibow 10.08.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez napój (Post 776558)
No właśnie, apropo Cebanu, czemu on wogóle nie broni ?? To dobry bramkarz, a na pewno lepszy od Pawełka ! Nie rozumiem Skorży ;(

Cebanu dobry? Lepszy do Pawełka? Właśnie że nie. Oboje prezentują poziom II ligi, my nie mamy bramkarza. Jedyna szansa że po reorganizacji w klubie to sam Skorża zdecyduje o wyjebaniu Pawełka i zakupie nowego golkipera.

napój 10.08.2009 11:11

Może i masz racje :) Oby !

Jazon 10.08.2009 12:14

Cytat:

Cebanu dobry? Lepszy do Pawełka? Właśnie że nie. Oboje prezentują poziom II ligi, my nie mamy bramkarza. Jedyna szansa że po reorganizacji w klubie to sam Skorża zdecyduje o wyjebaniu Pawełka i zakupie nowego golkipera.
Obaj, no chyba, że jeden z nich to kobieta;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl