The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 13:25
Montują dziewiąty dźwigar pod górną trybunę, ciekawe kiedy zacznie się układanie stopnic na tym poziomie
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.08.2009, 13:33
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Montują dziewiąty dźwigar pod górną trybunę, ciekawe kiedy zacznie się układanie stopnic na tym poziomie
Z tego co widze to chyba jeszcze jeden i bedą wszystkie ... jeszcze "troszke" i bedzie już z górki
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2009, 15:35
No dokładnie teraz to już z górki, jeszcze stopnice na drugie piętro, dach i.. krzesełka
Przydałyby się zdjęcia od środka bo takich w ogóle nie ma :/
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.08.2009, 16:39
Na dole jeszcze nie wszystkie stopnice położone W tym miejscu gdzie brakuje stopni stało chyba jakieś rusztowanie. Dobrze widzę, że zniknęło?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2009, 17:05
Sami napisał(a):Wyświetl post
Na dole jeszcze nie wszystkie stopnice położone W tym miejscu gdzie brakuje stopni stało chyba jakieś rusztowanie. Dobrze widzę, że zniknęło?
Chyba za szybko tam stopnic nie położą, bo tylko tam są zrobione barierki ochronne, na obecnym poziomie. Cieszy że szybko na kolejne poziomie narożników wylewają słupy
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2009, 10:15
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Chyba za szybko tam stopnic nie położą, bo tylko tam są zrobione barierki ochronne, na obecnym poziomie. Cieszy że szybko na kolejne poziomie narożników wylewają słupy
Ano właśnie je kładą
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 13.08.2009, 13:12
No to mamy komplet - 10 dźwigarów na drugim piętrze Teraz to widać dokładnie bo słońce zaświeciło i jest cień
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.08.2009, 13:20
Szczerze mówiąc to mogliby chociaż dach przedłużyć nad ten nieszczęsny okrąglak bo " z lotu ptaka" jak będzie stadion pokazywany- a na pewno wcześniej czy później będą takie ujęcia/zdjęcia- beznadziejnie prezentować się będzie dach z centralami i kanałami wentylacyjnymi.Już nawet nie mówię że symetrii dachów A/B i C nie będzie.A tak przykrylibyśmy chcociaż z zewnątrz to okrągłe coś
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2009, 13:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to mogliby chociaż dach przedłużyć nad ten nieszczęsny okrąglak bo " z lotu ptaka" jak będzie stadion pokazywany- a na pewno wcześniej czy później będą takie ujęcia/zdjęcia- beznadziejnie prezentować się będzie dach z centralami i kanałami wentylacyjnymi.Już nawet nie mówię że symetrii dachów A/B i C nie będzie.A tak przykrylibyśmy chcociaż z zewnątrz to okrągłe coś
Rany boskie... a czy każdy stadion musi być taki sam? Niech ten okrąglak będzie znakiem rozpoznawczym dla naszego stadionu.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2009, 14:03
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Rany boskie... a czy każdy stadion musi być taki sam? Niech ten okrąglak będzie znakiem rozpoznawczym dla naszego stadionu.
Tutaj są sami architekci i mistrzowie estetyki. Każdy wie wszystko najlepiej i każdy zaprojektowałby taki stadion, że głowa mała...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2009, 14:06
Ja wiem, że to nie będzie Allianz Arena w Monachium. Ale co cie to obchodzi jak będzie stadion wyglądał z lotu ptaka, jak ty będziesz w środku siedział i raczył się meczykiem ?
..
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2009, 14:16
Mam pytanie czy taki zwykły człowieczek będzie mógł wejść na loże vip
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.08.2009, 14:41
bartekd16 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy taki zwykły człowieczek będzie mógł wejść na loże vip
Uiszczając odpowiednią (odpowiednio wysoką ) kwotę za karnet zapewne tak.
Odpowiedz cytując
THEGAME
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 13.08.2009, 14:45. VIPém jest
ten kto wiecej zaplaci.
DON'T HUNT WHAT YOU CAN'T KILL
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.08.2009, 15:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że to nie będzie Allianz Arena w Monachium. Ale co cie to obchodzi jak będzie stadion wyglądał z lotu ptaka, jak ty będziesz w środku siedział i raczył się meczykiem ?
No dobra pogadali - idąc tym tokiem myślenia to po kiego grzyba wogóle robimy cały nowy stadion.Trzeba było nie rozbierać C ,zostawić A/ B , zostawić tymczasową trybunkę z przed 15 lat , też sie wtedy raczyłem meczykiem i generalnie olewałem że mi pada na głowę i wcale nie myślałem ze to nieestetyczne.
Ludzie za taką kasę chyba można....cholera TRZEBA... wymagać grama estetyki i pomysłu.Jakby to byl stadion dla prywatnego inwestora (np.Cupiała) to byłby przeanalizowany na 1500 sposobów a że jest dla miasta któremu wyglad delikatnie mówiąc lata i powiewa a jedynym wymogiem jest/było klasa elite i pojemność to też jedynymi oceniajacymi z coprawda mizernymi mozliwościami ( ale jednak jakimiś - vie gwiazda na trybunie) są kibice kochajacyi Bialą Gwiazdę.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.08.2009, 15:22
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Już mieliśmy kiedyś taki znak rozpoznawczy..bramy brandenburskie...chyba się za bardzo przyzwyczaiłeś do tych przepięknych " znaków rozpoznawczych " naszego stadionu ( o ile je wogóle pamiętasz) Szkoda że naszym znakiem nie ma byc w takim razie coś co będzie pokazywane na całym świecie ( w pozytywnym znaczeniu bo w sumie to okrąglak też mogliby pokazywać, )
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2009, 15:42
Dla mnie bardziej jest ważne czy w środku będzie ciekawie urządzony,a z góry nie będę patrzył to tym bardziej mi to nie będzie przeszkadzało. Dlaczego uważasz, że dach musi być w równej linii? w domu też dach masz symetryczny?
Teraz wypada się tylko cieszyć, że za niedługo zaczną robić 2 piętro
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2009, 20:07
Szczerze mówiąc dzisiaj wpadłem na stronę poświęconą stadionom na Euro 2012 w Poznaniu, Wrocławiu i Gdańsku i patrząc na ich projekty stwierdziłem, że coraz mniej mi się one podobają. Wszystkie są tak jakby na jedno kopyto. Chodzi oczywiście o to co jest na zewnątrz. Chyba najmniej podoba mi się stadion we Wrocławiu. Te oponki faktycznie stają się już monotonne. Pewnie zabrzmi to "że każda pliszka swój ogonek chwali", ale nasz stadion podoba mi się coraz bardziej. Niejeden się zaśmieje ale z czasem docenimy jego orginalność. Oczywiście odległość od lini bocznej nie miałem na myśli
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 13.08.2009, 21:44
Mam pytanie jak to będzie z tymi "wystającymi" poza trybuny kolumnami, bo ja już się gubię:

Na tym zdjęciu owe kolumny są po obu stronach trybuny wschodniej i brak ich na zachodniej stronie.

Tutaj znów są po północnej stronie obu trybun, wschodniej i zachodniej

Tutaj znów nie ma ich w ogóle (wg mnie tak byłoby najlepiej)

Jeszcze na innym zdjęciu widziałem, że te kolumny są po obu stronach trybuny wschodniej i po północnej stronie zachodniej trybuny, ale już nie znalazłem obrazka. Czy ktoś wie jak to ostatecznie będzie wyglądać?
Powód: dopisanie zdania
Ostatnio edytowane przez Sami : 13.08.2009 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2009, 21:49
Kolumnady nie będzie wogółe, tak jak to jest na 3 wizualce którą pokazałeś, ona jest najaktualniejsza.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 13.08.2009, 21:51
Dzięki panowie. W sumie bez nich lepiej. Zdecydowanie
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2009, 21:56
Sami napisał(a):Wyświetl post
Dzięki panowie. W sumie bez nich lepiej. Zdecydowanie

Tyaaa jeszcze ten durny daszek nad wejściem + zabudowa okrąglaka i zgodzę się z Gwiaździstym
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 13.08.2009, 22:14
Ajj już od kilku godzin na oficjalnej stronie (http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria) jest "Zdjęcia z budowy (Liczba galerii w tej kategorii: 38)"
Już myślałem, że dodali nowe zdjęcia a tu żadnych nowych nie ma a ilość galerii to 37, co ciekawe rano było 37

Co do stadionu faktycznie lepiej bez dodatkowych słupów
Odpowiedz cytując
cantoro11
Member

Od: 11.2006

Stary 13.08.2009, 22:29
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ajj już od kilku godzin na oficjalnej stronie (http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria) jest "Zdjęcia z budowy (Liczba galerii w tej kategorii: 38)"
Już myślałem, że dodali nowe zdjęcia a tu żadnych nowych nie ma a ilość galerii to 37, co ciekawe rano było 37
no bo dodali
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owe_fundamenty
Odpowiedz cytując
merphy
Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2009, 23:07
A mnie zastanawia co to są takie pochyłe na pierwszej wizualizacji przy boisku treningowym. Tuż przez samymi kołowrotkami.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2009, 23:09
Słyszałem, że to wyjścia/wejścia podziemne, ale skąd jakieś tunele pod ziemią to nie mam pojęcia...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 13.08.2009, 23:15
No to pewnie przejścia pod tymi boiskami treningowymi (które ciekawe czy powstaną)
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.08.2009, 23:22
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że to wyjścia/wejścia podziemne, ale skąd jakieś tunele pod ziemią to nie mam pojęcia...
to miały być wyjścia z parkingów podziemnych o ile się nie mylę ileś tam stron wstecz było to tłumaczone

a co z bazą treningową bo dawno dawno temu było o niej głośno i czy ona w końcu zostanie zbudowana tak jak obiecywali czy zostawia to tak jak jest ? ze względu że nie ma Euro w Krk ?
Ostatnio edytowane przez famul : 13.08.2009 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.08.2009, 00:43
A ja mam pytanie odnośnie bazy treningowej: Przewidziane w planach budowy są dodatkowe boiska? Tak jak na wizualizacji widać?

Wisła
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.08.2009, 07:57
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z jakimkolwiek dokładaniem rzędów do trybuny D i E. Nigdy nie było o tym mówione. Jedne z drugim napisze bo tak mu się wydaje, a za miesiąc będzie że to oficialna wersja. Tak sie właśnie rodzą mity o naszym stadionie...
Jeszcze słowo do dyskusji. Jak widac na tym zdjęciu:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_budowa/6004/

Dodatkowe 4 rzedy zostały dodane do trybuny C, w porównaniu z E, co tłumaczy obnizenie murawy o te 0,8 m. Wszystko sie zgadza.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów