|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dzis zgoda Wisła-Lechia sie wydaje najbardziej ekstremalna dla nas samych ,a wrogowie nas za to podziwiaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
RWD, z tego co napisałeś wynika, że wierność masz za podstawową wartość.
Teraz spójrz proszę z nieco innego punktu widzenia, jeżeli jesteś w stanie. Od kiedy kibicuję Lechowi, ten za przyjaciół (tzw "zgodę") ma Cracovię. Ale mi się nie podoba to, co w tym sezonie pokazała Cracovia, naciskając na nieprzyznanie licencji ŁKS-owi, byle utrzymać się w Ekstraklasie. Nie po to Matka Natura dała mi umiejętność własnego osądu sprawy, bym miał iść za tłumem bądź trendami. Uważam, że Cracovia zachowała się haniebnie. Czy w takim razie jestem zdrajcą? Te układy są starsze niż moje zaangażowane kibicowanie Lechowi (bo jako dziecko nie wnikałem w takie sprawy). Czy powinienem, zgodnie z wiernością kibicowską, wspierać "koleżankę" niezależnie od jej działań? Czy może moje dylematy są uzasadnione? Jeżeli to drugie, to wyobraź sobie kilka tysięcy takich jak ja... Czy zerwanie zgody Lecha z Cracovią uznałbyś za śmieszne i niestałe, czy za przemyślane? Czy po prostu uznałbyś mnie za "piknika"? Wiem, że nijak się to ma do konkretnych działań a'propos łódzkich klubów. Ale ma się do kibicowanie jako ogółu. Gdzie jest granica "stałości w uczuciach"? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Można powiedziec ze wszystko jest to jedna Wielka Kibicowska Rodzina
Cracovia robi w niej za teściową ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja w takim wypqdku nie odciął bym się od kolegów. Przyjaźń jest ponad boisko. To są ruchy działaczy, nie zawsze zgodne z pomyślunkiem kibiców, a już napewno nie tych zagorzałych.
Masz w tej kwestii swoje zdanie i tyle wystarcza jak dla mnie. ![]() ...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już się oddzieliłem (wraz ze sporą grupą). Ale jakoś mam wrażenie, że po ewentualnym "zerwaniu" z Cracovią, słowa krytyki przyjdą z zewnątrz...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do pytania, czy zerwanie zgody Cracovii z Lecha reszta Polski uznalaby za smieszne. Mysle ze wielu kibicow uznaloby ja za naturalna kolej rzeczy bo i u Was i u nich glosy sa takie ze to taka zgoda, za ktora malo kto by plakal. Nasluchalem sie troche historii od znajomych pasiakow jak to w Poznaniu podchodzili do nich kibice Lecha (po ostatnim 2-2, po ktorym oni teoretycznie lecieli do 2 ligi) ze slowami "wiesz ze dzisiaj przez Cracovie wyprzedzila nas Legia w tabeli", "na meczu kolesie stali i nawolywali do zwyciestwa Lecha nawet gdy bylo wiadomo ze juz mistrza nie maja szans zdobyc" i "nie no z takimi patalachami zeby nie wygrac"? I tekstow o tym ze "w Gdyni to jest zgoda, w Poznaniu w ogole nikt sie nami nie zajmowal, ludzie na Rynku nie podbijali z entuzjamem do przyjaciol z Krakowa tak jak ci z Arki, a wrecz mieli nas w dupie" itd. Nic z tych tekstow nie wymyslilem choc pewnie i tak ktos w ten sposob to skwituje no ale skoro chcecie zaklinac rzeczywistosc i udawac ze takich rzeczy nie bylo i ze wasza zgoda jest fantastyczna to wasza sprawa. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pakuje, choc w przypadku akurat kibicow Cracovii wcale nie byloby to duzym bledem bo tam jest schiza ogolna o gts-ie. Nie pisalem nic o "oni by tak nigdy" (?)
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
.Bardzo nieładnie jest pouczać gości ale kolego rospun czuję się naprawdę zażenowany tym że poddajesz pod dyskusję wasze amikowo-żydowskie problemy na forum największego wroga waszej (ciągle jeszcze) zgody. Pomyśl sobie co mogłby sobie o tym pomysleć kibic z gorszej części Krakowa który przez przypadek znalazłby sie na tym forum. Moim zdaniem pomyśli sobie że takiego zgodowicza to on ma w d.... . I chyba będzie miał rację. Naprawdę podstawą przyzwoitości jest załatwić sprawę najpierw między sobą (zerwać/nie zerwać) i dopiero potem (jeśli faktycznie czujesz taką nieprzepartą potrzebę, choć to też jest w kiepskim tonie) walić na forum największej kosy byłego przyjaciela żeby dyskutować dylematy moralne związane z przyczynami zerwania.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.08.2009 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A z czym sie ma kitrac? Forum jest od wyrazania swojej opinii.
I tak duza czesc Polski zna powody dla ktorych forum pejsiakow zostalo zamkniete. Mysle ze nawet na SP w Lubinie dalo sie wyczuc ze kibice "Lecha Poznan" pozdrawiaja kolezkow z tej gorszej strony Blon, raczej po to by nam jakos dociac a nie wyrazic swoja sympatie. Skoro temat schodzi znowu na Poznan, to mozna dodac ze Leszki zgody raczej olewaja i sa takimi narcyzami. Taki sam motyw jak u pasiakow z ich jeszcze niedawnymi zgodami tylu Korona, Czarni Jaslo i inne takie tam... |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ale rejestracja jest naprawde nieskomplikowana.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co było napisane na transie Zawiszy wczoraj,który chciała im odebrać ochrona ?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
4′ - Kibice bydgoskiego Zawiszy wywiesili na meczu transparent o treści: Gliński byłeś hydrocwaniakiem, nigdy nie będziesz zawiszakiem.
http://www.youtube.com/watch?v=kYrcxCRZxxs oprawa Widzewa podczas derbów Łodzi 'lubisz to suko!'
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2009 o godz. 16:29.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No bardzo swieza ta zgoda,ale jakos tak dziwnie ze te ekipy sie skumały.Wszak epiky z tak bliskch sobie miast zadko robia sztame ,jakos tak sztucznie mi to wyglada.Ale liczba KSG i GKS robi wrazenie.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dziwnie albo i nie, na pewno najmniej zadowolony z tej zgody będzie Ruch, bo teraz ma całkiem niezłą koalicje przeciwko sobie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
najpierw się kroją,wyzywają, leją miedzy sobą a teraz kumają ,podobnie jak ŁKS-Lech ,paranoja ,no ale Widzew i Ruch ...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Na dziś to chyba jest typowa zgoda na konkretnego przeciwnika, coś w tym stylu gdyby Wisła skumała się z Hutnikiem przeciwko pasiastym...Wiem wiem...S/F - przynajmniej na dziś ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.08.2009 o godz. 01:50.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ktoś z Poznania może potwierdzić czy zgoda HZL Lech to przeszłość?
Powód: Tylko Ty
Ostatnio edytowane przez Pawel.Busko : 20.08.2009 o godz. 13:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=14013
http://www.zaglebie-lubin.pl/forum/v...p=97470#p97470 Przeszłość ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a o co poszło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No na pewno jest to zgoda Anty Ruch w koncu we 2 znacznie rażniej ![]() A co do upadku zgody Amiki i Zaglebia to pwnie ktos kogos olewał i ten drugi zerwał sztame....ale to tylko domysły. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
otoz mam znajomych w GieKSie i to nie jest zgoda tylko na Ruch
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Upadła zgoda z Zagłębiem
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tychy ,Sandecja ,Czarni Jaslo ,Stal Mielec.
Z kim gorsza strona blon zerwala zgode, ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Jasłem, Mielcem i Kielcami.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jeszcze niejaka Victoria Zizkov (bodajże Czechy)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nawet widziałem jakiegoś grafa KSC na Żizkowie(dzielnica Pragi) w tym roku
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli zostala im jeszcze Areczka ,Leszek ,Sandecja Tyscy ,Polonia i niedobitki z Tarnovii .
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|