|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekaw jak potoczy się sprawa nowego kontraktu Małeckiego. Kreowany przez niektóych na "prawdziwego Wiślaka" (choć wg mnie nie ma takich piłkarzy,są tylko najemnicy) mówi:
"Moja cierpliwość wiecznie trwać nie będzie" a na pytanie dziennikarza o prawo Webstera nie odpowiedział na to pytanie. Ciekawie może być,lepiej żeby casus Kokoszki się nie powtórzył. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nawet nie mam nadziei że będą kisnąć u nas pół kariery... o nowym kontrakcie można pogadać zimą-zwolni sie etat Mauro... Chodzi mi o to aby Ci dwaj zawodnicy nie odeszli za psie pieniądze... a nowy kontrakt może motywować jeśli jest odpowiednio skonstruowany... tzw. kontrakt motywacyjny... jak nadal Tomas będzie grał kiche to jemu sie nie będzie opłacało kisić w Wiśle...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 11.08.2009 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Poza tym kwoty odstepnego to ryzyko, jesli nagle wartosc pilkarza wzrosnie i bedzie mogl odejsc za wtedy wysokie ale nie odpowiadajace jego wartosci pieniadze. Moim zdaniem bez sensu się wypowiadasz manager 89 przeciez wiekszosc w wisle ma teraz kontrakty motywacyjne i o to rozbila sie np. sprawa z kosowskim. To co proponujesz nie jest ani nowe ani odkrywcze, nie podpowiadaj naszym działaczom bo siedzą w tym zdecydowanie dłużej niż Ty :]
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak beda grali tak jak w zeszlym meczu to zadnych transferow z/do Wisły nie trzeba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Siedzą w tym dłużej ale pozwolili na odejście Kokoszki z Małym też jakoś jeszcze nie podpisali nowego kontraktu... Puścili wlaśnie jak zauważyłeś Kose oraz Pauliste... a co do kwot odstępnego to masz racje mój błąd...
Edit koker a do kogo trzeba równać jak nie do najlepszych
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 11.08.2009 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.acmilan.pl/zespol/transfery.php proszę sobie zobaczyć jak wygląda politka transferowa klubu, mozecie sobie przeliczyć ile ruchów
Coś niesamowitego moim zdaniem gdyby Wisła tak żąglowała młodymi to na pewno bylibyśmy potęgą ^^ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kto jest Menadzerem Małeckiego?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
ale cóż.. żonglować można jak się ma dużo zawodników i dobrze rozbudowaną sieć szkółki piłkarskiej. a nie tak jak Polskie kluby. Wiele klubów na zachodzie może sobie tak rzucać piłkarzami na wypożyczenia jeśli ma się kim.... chyba BMG Sport którzy powiązani są również z Łobo, Głową, Pawełkiem, Boguskim.
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 11.08.2009 o godz. 14:53.
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kokoszka znikł był pojawił się Marcelo podobnie w tym przypadku szkoda by było jednak nie zarobić paru groszy dla klubu za Małego... ps. nie bardzo rozumiem to oszczędzanie czy raczej oszczędzanie na kontraktach w przypadku np. Małego... wiadomo że wychowankowie mają pod górę.... ale... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Na pewno utrata Małeckiego byłaby ogromnym błędem i szkodliwym ruchem dla Wisły. Mam nadzieję, że Rada Nadzorcza nie doprowadzi do powtórzenia sie casusu Kokoszki.
Ciekawi mnie też wizja polityki transferowej naszego klubu w kontekście przyszłego sezonu - czy zarząd ma jakiś plan prowadzący do tego, aby za rok Wisła była kadrowo silniejsza, a nie słabsza niż dziś? Coraz słabsza drużyna, to coraz większe prawdopodobieństwo powtórzenia się Lewadi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To nie byłby błąd, to byłaby ogromna głupota stracić młodego, perspektywicznego piłkarza chcącego (w przeciwieństwie do Kokoszki) grać dla Wisełki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...uropy-zachodn/
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Padłem gdy przeczytałem w jaki sposób zachwala Caplara jego asystent niejaki Pisz. Otóż zdaniem pana Pisza trener Caplar jest w Czechach niezwykle cenionym trenerem bo pomimo tego że od roku nie może znaleźć pracy to jednak bardzo często zaprasza się go do komentowania meczów.
Mam nadzieję że jeśli Wisła zdecyduje się na zatrudnienie Czecha to przynajmniej nie zatrudni pana Pisza. Wystarczy nam jeden JK. |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
po drugie. Nie mozna sobie tak O zmieniac kontraktu zawodnikowi, on tez sie musi zgodzic na warunki nowej umowy albo o jego rozwiazaniu. Wczesniej wspomniany przypadek Niedzielana jest naprawde bardzo rzadki. Tu akurat nalezy sie szacunek dla Wtorka!! Jesli chodzi o prawdziwych Wislakow to osobiscie uwazam ze Maly jest na pierwszym miejscu... pokazal swoja przynaleznosc do klubu nie raz! np. W Lodzi w meczu z LKSem albo nawet w poprzedniej kolejce gdzie przebiegl cale boisko rzeby sie cieszyc razem z kibicami Wiselki. Jestem pewny ze dzialacze tym razem nie popelnia takiego bledu jak z Kokosem i przedluza umowe z Malym, bo przeciez najlepsze lata jeszcze przed nim!
Ostatnio edytowane przez areksen : 12.08.2009 o godz. 01:59.
![]() Who loves the Fire? We do!
Who loves the Fire? We do! Who loves the Fire? We do! FIRE WE LOVE YOU!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mały to spełnienie marzeń każdego z nas. Praktycznie wychowanek, kochający klub, w którym sie przyuczył do poważnej piłki, mający niemałe mimo wszystko umiejętności i co najważniejsze, stanowiący o sile naszej drużyny już w tak młodym wieku. Czyli wszystko to za czym z taką zazdrością patrzymy na zachod. Do tego nie wyobrazam sobie by ten zawodnik odszedl od nas w inny sposob jak za bardzo powazne pieniadze. Nowy kontrakt!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kokoszka może by i chciał grać, gdyby grał, a tak to mu namieszano w głowie i uciekł, Małecki - całkiem inna historia, wywalczył sobie miejsce w składzie, gra, wyróżnia się, jak się sytuacja w klubie uspokoi, to myślę, że zaproponują mu profesjonalny kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Jego walecznosc i chec gry dla Wisly uwazam za bezcenne.. za 3-4 lata ten piłkarz moze byc dla Wisły kims takim jak wczesniej Maciek Żurawski, teraz Paweł Brożek, a z charakteru już jest jak Marcin Baszczynśki ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ewentualna sprzedaż Brożka to ogromne osłabienie, dlatego klub koniecznie powinien, nawet mimo trudnej sytuacji finansowej, zadbać o ściągnięcie w jego miejsce dwóch w miarę bramkostrzelnych napastników. Ostatnio takich można pozyskać nawet za 0,5 mln Euro, jak pokazują niektóre przykłady z międzynarodowego rynku transferowego. Ewentualnie, jednego kupić, jednego spróbować skądś wypożyczyć (to tylko luźna sugestia - ale może Frankowskiego z Jagielloni? W naszej lidze on wciąż gwarantuje ponad 10 bramek w sezonie).
Myśląc o obronie mistrzostwa (Lech jest bardzo mocny, a my mamy sezon w całości wyjazdowy) i lepszym zaprezentowaniu się w pucharach niz ostatnio. klub musi też iść w stronę zakontraktowania w końcu porządnego "pewnego" bramkarza, oraz przedłużenia kontraktu z Małeckim. To są sprawy absolutnie niezbędne i kluczowe dla przyszłości Wisły.
Ostatnio edytowane przez Bankowiec : 12.08.2009 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby chociaż 30% z pieniędzy za Brożka poszło na bramkarza i napastnika...Mielibyśmy solidną kadrę, na warunki ligowe nawet wybitną.
Reszte kasy może sobie boss brać. Aha i jak nie mamy nikogo upatrzonego, chociażby jakiejś listy napastników, to chyba lepiej w całości te kasę zwrócić do TF. Bez odpowiedniego scoutingu z łapanki na szybko kogoś brac, to raczej głupota.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.08.2009 o godz. 14:12.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nadzieja w tym, że napisał to fakt. Ponadto greccy obrońcy to nie gapy, więc Paweł nie będzie miał lekko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W mojej opinii Bez Brozka tez damy rade. Duet Malecki Boguski mimo deficytu wzrostu moga rozrywac siatki przez swoje zamilowanie do gry kombinacyjnej. 10 milionow zlotych droga nie chodzi wiec...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Do mnie osobiście jakoś Małecki nie trafia, ale zawodnik robiący prawie wszystko co chce na boisku (oprócz wspomnianych przez ciebie dośrodkowań), w wieku 21 lat (chyba tyle ma) to skarb, którego nie można oddać. Nowy kontakt i tak nie będzie wielkim wydatkiem, pewnie dostanie pięciokrotną podwyżkę. 40 tys. zł miesięcznie to tak naprawdę śmieszne pieniądze (przypomnę, że Łobodziński ma prawie 100 tys. zł). Nawet jakby znalazło się lepszego zawodnika to i tak kontrakt trzeba nowy podpisać. Bez problemu można go w każdej chwili sprzedać za ok. 1,5 mln EUR. A za 2-3 lata będzie wart co najmniej 2 razy tyle. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Jeśli nikogo nie sprowadzą, wystarczy kolejna kontuzja kogoś z pary Małecki-Boguski, lub przedłużający się powrót do formy tego drugiego i zostajemy bez ataku. A bez ataku nawet w naszej lidze nie da sie zdobyć mistrza. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|