The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2009, 13:33
Junior Diaz ma bodajże do 2011 a Marcelo do 2013 a więc obojgu zawodnikom przedłużyć kontrakty do 2015 oczywiście z wpisanym odpowiednio wysokim odstępnym. Jeżeli chdzi o Tomasa i Mariusza to należy ich tymi nowymi umowami zmotywować... Ja wierze w ich dobrą grę... A Ci o których napisałem, że są niepotrzebni w klubie powinni bez problemu znaleźć zatrudnienie w klubach pierwszoligowych. Bednarz powinien nad tym popracować...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 11.08.2009 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.08.2009, 13:42
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Junior Diaz ma bodajże do 2011 a Marcelo do 2013 a więc obojgu zawodnikom przedłużyć kontrakty do 2015 oczywiście z wpisanym odpowiednio wysokim odstępnym. Jeżeli chdzi o Tomasa i Mariusza to należy ich tymi nowymi umowami zmotywować... Ja wierze w ich dobrą grę... A Ci o których napisałem, że są niepotrzebni w klubie powinni bez problemu znaleźć zatrydnienie w klubach pierwszoligowych. Bednarz powinien nad tym popracować...
Czy Ty kolego myślisz, że Junior i Marcelo chcą się kisić w Wiśle pół kariery? Przecież jeśli miałoby nastąpić przedłużenie to oczywiście z podwyżką, na którą nas nie stać. Pierwsza oferta i ani Juniora, ani Marcelo nie będzie już u nas. Od kiedy nowy kontrakt ma motywowac do dalszej pracy? Przecież jak dostaną nowy kontrakt to beda mogli już sobie całkowicie odpuscic i grac kiche przez nastepne kilka lat, a kasa będzie płyneła. Na nowy kontrakt trzeba właśnie zasłużyć dobrą grą.
Kolego to nie Football Manager...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.08.2009, 13:46
Ciekaw jak potoczy się sprawa nowego kontraktu Małeckiego. Kreowany przez niektóych na "prawdziwego Wiślaka" (choć wg mnie nie ma takich piłkarzy,są tylko najemnicy) mówi:
"Moja cierpliwość wiecznie trwać nie będzie" a na pytanie dziennikarza o prawo Webstera nie odpowiedział na to pytanie.
Ciekawie może być,lepiej żeby casus Kokoszki się nie powtórzył.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 11.08.2009, 13:46
Nawet nie mam nadziei że będą kisnąć u nas pół kariery... o nowym kontrakcie można pogadać zimą-zwolni sie etat Mauro... Chodzi mi o to aby Ci dwaj zawodnicy nie odeszli za psie pieniądze... a nowy kontrakt może motywować jeśli jest odpowiednio skonstruowany... tzw. kontrakt motywacyjny... jak nadal Tomas będzie grał kiche to jemu sie nie będzie opłacało kisić w Wiśle...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 11.08.2009 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.08.2009, 14:15
Poza tym kwoty odstepnego to ryzyko, jesli nagle wartosc pilkarza wzrosnie i bedzie mogl odejsc za wtedy wysokie ale nie odpowiadajace jego wartosci pieniadze. Moim zdaniem bez sensu się wypowiadasz manager 89 przeciez wiekszosc w wisle ma teraz kontrakty motywacyjne i o to rozbila sie np. sprawa z kosowskim. To co proponujesz nie jest ani nowe ani odkrywcze, nie podpowiadaj naszym działaczom bo siedzą w tym zdecydowanie dłużej niż Ty :]
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.08.2009, 14:18
Jak beda grali tak jak w zeszlym meczu to zadnych transferow z/do Wisły nie trzeba
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 11.08.2009, 14:22
Siedzą w tym dłużej ale pozwolili na odejście Kokoszki z Małym też jakoś jeszcze nie podpisali nowego kontraktu... Puścili wlaśnie jak zauważyłeś Kose oraz Pauliste... a co do kwot odstępnego to masz racje mój błąd...

Edit koker a do kogo trzeba równać jak nie do najlepszych
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 11.08.2009 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.08.2009, 14:26
http://www.acmilan.pl/zespol/transfery.php proszę sobie zobaczyć jak wygląda politka transferowa klubu, mozecie sobie przeliczyć ile ruchów Coś niesamowitego moim zdaniem gdyby Wisła tak żąglowała młodymi to na pewno bylibyśmy potęgą ^^
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.08.2009, 14:44
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
http://www.acmilan.pl/zespol/transfery.php proszę sobie zobaczyć jak wygląda politka transferowa klubu, mozecie sobie przeliczyć ile ruchów Coś niesamowitego moim zdaniem gdyby Wisła tak żąglowała młodymi to na pewno bylibyśmy potęgą ^^
Nie ma jak to porwnywac Wisle do Milanu...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2009, 14:50
Kto jest Menadzerem Małeckiego?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.08.2009, 14:50
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
o tak... bo my mamy tak strasznie szeroką kadrę jak Milan nie tylko drużyny A, ale i MEsy itd. świetne porównanie....
ale cóż.. żonglować można jak się ma dużo zawodników i dobrze rozbudowaną sieć szkółki piłkarskiej. a nie tak jak Polskie kluby. Wiele klubów na zachodzie może sobie tak rzucać piłkarzami na wypożyczenia jeśli ma się kim....

szprotson napisał(a):Wyświetl post
chyba BMG Sport którzy powiązani są również z Łobo, Głową, Pawełkiem, Boguskim.
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 11.08.2009 o godz. 14:53.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2009, 19:09
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jak potoczy się sprawa nowego kontraktu Małeckiego. Kreowany przez niektóych na "prawdziwego Wiślaka" (choć wg mnie nie ma takich piłkarzy,są tylko najemnicy) mówi:
"Moja cierpliwość wiecznie trwać nie będzie" a na pytanie dziennikarza o prawo Webstera nie odpowiedział na to pytanie.
Ciekawie może być,lepiej żeby casus Kokoszki się nie powtórzył.
nie ma ludzi nie do zastąpienia
Kokoszka znikł był
pojawił się Marcelo
podobnie w tym przypadku

szkoda by było jednak nie zarobić paru groszy dla klubu za Małego...

ps. nie bardzo rozumiem to oszczędzanie czy raczej oszczędzanie na kontraktach w przypadku np. Małego... wiadomo że wychowankowie mają pod górę.... ale...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2009, 20:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Mały nie ma menadżera z tego co pamiętam
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 11.08.2009, 20:59
Na pewno utrata Małeckiego byłaby ogromnym błędem i szkodliwym ruchem dla Wisły. Mam nadzieję, że Rada Nadzorcza nie doprowadzi do powtórzenia sie casusu Kokoszki.

Ciekawi mnie też wizja polityki transferowej naszego klubu w kontekście przyszłego sezonu - czy zarząd ma jakiś plan prowadzący do tego, aby za rok Wisła była kadrowo silniejsza, a nie słabsza niż dziś? Coraz słabsza drużyna, to coraz większe prawdopodobieństwo powtórzenia się Lewadi...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.08.2009, 22:36
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post
Na pewno utrata Małeckiego byłaby ogromnym błędem i szkodliwym ruchem dla Wisły. Mam nadzieję, że Rada Nadzorcza nie doprowadzi do powtórzenia sie casusu Kokoszki.
To nie byłby błąd, to byłaby ogromna głupota stracić młodego, perspektywicznego piłkarza chcącego (w przeciwieństwie do Kokoszki) grać dla Wisełki.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.08.2009, 22:55
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...uropy-zachodn/

Cytat:
- W zespole jest Brazylijczyk Marcelo, Kostarykanin Júnior Díaz oraz Rumun Ilie Cebanu (bramkarz pochodzi z Mołdawii, która przed II wojną światową stanowiła część Rumunii - przyp. red. W.Ś.). Interesujące jest to, iż oprócz mnie w kadrze drużyny nie ma innego piłkarza z byłej Jugosławii. Pod tym względem Wisła zalicza się do niewielu wyjątków w Europie (śmiech). Być może przyjdzie ktoś jeszcze, jakiś Słoweniec. Polacy dokładnie obserwują ligi na Bałkanach. Byłem bardzo zaskoczony, kiedy powiedziano mi, że oglądano mnie pod każdym względem - ujawnił Kirm.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.08.2009, 00:23
Padłem gdy przeczytałem w jaki sposób zachwala Caplara jego asystent niejaki Pisz. Otóż zdaniem pana Pisza trener Caplar jest w Czechach niezwykle cenionym trenerem bo pomimo tego że od roku nie może znaleźć pracy to jednak bardzo często zaprasza się go do komentowania meczów.
Mam nadzieję że jeśli Wisła zdecyduje się na zatrudnienie Czecha to przynajmniej nie zatrudni pana Pisza. Wystarczy nam jeden JK.
Odpowiedz cytując
areksen
Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2009, 01:50
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Junior Diaz ma bodajże do 2011 a Marcelo do 2013 a więc obojgu zawodnikom przedłużyć kontrakty do 2015 oczywiście z wpisanym odpowiednio wysokim odstępnym. Jeżeli chdzi o Tomasa i Mariusza to należy ich tymi nowymi umowami zmotywować... Ja wierze w ich dobrą grę... A Ci o których napisałem, że są niepotrzebni w klubie powinni bez problemu znaleźć zatrudnienie w klubach pierwszoligowych. Bednarz powinien nad tym popracować...
Po pierwsze. Klub pilkarski to mimo wszystko przedsiebiorstwo, a jak kazde przedsiebiorstwo musi funkcjonowac z uwaga na finanse. Majac podpisany kontrakt z pilkarzem do np 2013 roku, klub raczej nie przedluzy kontraktu, bo to laczyloby sie razem z podwyzka zarobkow. A w chwili kiedy w kasie jest na MINUS to kazdy tysiac sie liczy. Przeciez ten zawodnik i tak nie moze negocjowac z innym klubem az do czasu kiedy zostalo tylko 6 miesiecy do konca jego obecnego kontraktu, wiec jest mozliwosc zaoszczedzenia kasy przez 3 lata. Jest pare wyjatkow np. Klub moglby zaproponowac lepsze waruki dla pilkarzy ktorzy wywalczyli miejsce w pierwszej 11 a maja jeszcze kontrakty juniorskie i zarabiaja grosze. Tak jak np zrobiono z Broziem!

po drugie. Nie mozna sobie tak O zmieniac kontraktu zawodnikowi, on tez sie musi zgodzic na warunki nowej umowy albo o jego rozwiazaniu. Wczesniej wspomniany przypadek Niedzielana jest naprawde bardzo rzadki. Tu akurat nalezy sie szacunek dla Wtorka!!

yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jak potoczy się sprawa nowego kontraktu Małeckiego. Kreowany przez niektóych na "prawdziwego Wiślaka" (choć wg mnie nie ma takich piłkarzy,są tylko najemnicy)
Jesli chodzi o prawdziwych Wislakow to osobiscie uwazam ze Maly jest na pierwszym miejscu... pokazal swoja przynaleznosc do klubu nie raz! np. W Lodzi w meczu z LKSem albo nawet w poprzedniej kolejce gdzie przebiegl cale boisko rzeby sie cieszyc razem z kibicami Wiselki. Jestem pewny ze dzialacze tym razem nie popelnia takiego bledu jak z Kokosem i przedluza umowe z Malym, bo przeciez najlepsze lata jeszcze przed nim!
Ostatnio edytowane przez areksen : 12.08.2009 o godz. 01:59.
Who loves the Fire? We do!
FIRE WE LOVE YOU!!!
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.08.2009, 02:28
Mały to spełnienie marzeń każdego z nas. Praktycznie wychowanek, kochający klub, w którym sie przyuczył do poważnej piłki, mający niemałe mimo wszystko umiejętności i co najważniejsze, stanowiący o sile naszej drużyny już w tak młodym wieku. Czyli wszystko to za czym z taką zazdrością patrzymy na zachod. Do tego nie wyobrazam sobie by ten zawodnik odszedl od nas w inny sposob jak za bardzo powazne pieniadze. Nowy kontrakt!!
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2009, 08:16
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
To nie byłby błąd, to byłaby ogromna głupota stracić młodego, perspektywicznego piłkarza chcącego (w przeciwieństwie do Kokoszki) grać dla Wisełki.
Kokoszka może by i chciał grać, gdyby grał, a tak to mu namieszano w głowie i uciekł, Małecki - całkiem inna historia, wywalczył sobie miejsce w składzie, gra, wyróżnia się, jak się sytuacja w klubie uspokoi, to myślę, że zaproponują mu profesjonalny kontrakt
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2009, 09:00
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Mały to spełnienie marzeń każdego z nas. Praktycznie wychowanek, kochający klub, w którym sie przyuczył do poważnej piłki, mający niemałe mimo wszystko umiejętności i co najważniejsze, stanowiący o sile naszej drużyny już w tak młodym wieku. Czyli wszystko to za czym z taką zazdrością patrzymy na zachod. Do tego nie wyobrazam sobie by ten zawodnik odszedl od nas w inny sposob jak za bardzo powazne pieniadze. Nowy kontrakt!!
Oczywiście należy podpisać nowy kontrakt, kiedy ten będzie wygasał,żeby Małecki nie odszedł zgodnie z prawem do innego klubu. Jednak zanim mu się zaproponuje nową umowę należy zbadać rynek czy czasem za podobne pieniądze nie da się sprowadzić lepszego grajka,ot choćby takiego, który umie dośrodkować piłkę w pełnym biegu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.08.2009, 09:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście należy podpisać nowy kontrakt, kiedy ten będzie wygasał,żeby Małecki nie odszedł zgodnie z prawem do innego klubu. Jednak zanim mu się zaproponuje nową umowę należy zbadać rynek czy czasem za podobne pieniądze nie da się sprowadzić lepszego grajka,ot choćby takiego, który umie dośrodkować piłkę w pełnym biegu.
no nie wiem czy za 150-200 tys euro znajdziesz pilkarza lepszego niz Mały... poza tym Patryk ma cos wiecej, a z dosrodkowaniami sobie jeszcze poradzi.. ma dopiero 21 lat..

Jego walecznosc i chec gry dla Wisly uwazam za bezcenne.. za 3-4 lata ten piłkarz moze byc dla Wisły kims takim jak wczesniej Maciek Żurawski, teraz Paweł Brożek, a z charakteru już jest jak Marcin Baszczynśki
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 12.08.2009, 10:05
może jakiś młody napastnik

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2009, 11:34
A ja mam nadzieje, ze Wisla ma juz kandydatow do zastapienia Brozka. I nie bedziemy teraz ogladac goraczkowych poszukiwan takiego zawodnika. Czasu do konca okienka zostalo bowiem juz niewiele...
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Stary 12.08.2009, 11:39
Ewentualna sprzedaż Brożka to ogromne osłabienie, dlatego klub koniecznie powinien, nawet mimo trudnej sytuacji finansowej, zadbać o ściągnięcie w jego miejsce dwóch w miarę bramkostrzelnych napastników. Ostatnio takich można pozyskać nawet za 0,5 mln Euro, jak pokazują niektóre przykłady z międzynarodowego rynku transferowego. Ewentualnie, jednego kupić, jednego spróbować skądś wypożyczyć (to tylko luźna sugestia - ale może Frankowskiego z Jagielloni? W naszej lidze on wciąż gwarantuje ponad 10 bramek w sezonie).

Myśląc o obronie mistrzostwa (Lech jest bardzo mocny, a my mamy sezon w całości wyjazdowy) i lepszym zaprezentowaniu się w pucharach niz ostatnio. klub musi też iść w stronę zakontraktowania w końcu porządnego "pewnego" bramkarza, oraz przedłużenia kontraktu z Małeckim.

To są sprawy absolutnie niezbędne i kluczowe dla przyszłości Wisły.
Ostatnio edytowane przez Bankowiec : 12.08.2009 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2009, 13:54
Gdyby chociaż 30% z pieniędzy za Brożka poszło na bramkarza i napastnika...Mielibyśmy solidną kadrę, na warunki ligowe nawet wybitną.
Reszte kasy może sobie boss brać.

Aha i jak nie mamy nikogo upatrzonego, chociażby jakiejś listy napastników, to chyba lepiej w całości te kasę zwrócić do TF. Bez odpowiedniego scoutingu z łapanki na szybko kogoś brac, to raczej głupota.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.08.2009 o godz. 14:12.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2009, 14:01
Nadzieja w tym, że napisał to fakt. Ponadto greccy obrońcy to nie gapy, więc Paweł nie będzie miał lekko.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2009, 14:17
W mojej opinii Bez Brozka tez damy rade. Duet Malecki Boguski mimo deficytu wzrostu moga rozrywac siatki przez swoje zamilowanie do gry kombinacyjnej. 10 milionow zlotych droga nie chodzi wiec...
Odpowiedz cytując
qwertyuiop3
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 12.08.2009, 14:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czy ty człowieku poważny jesteś?
Do mnie osobiście jakoś Małecki nie trafia, ale zawodnik robiący prawie wszystko co chce na boisku (oprócz wspomnianych przez ciebie dośrodkowań), w wieku 21 lat (chyba tyle ma) to skarb, którego nie można oddać.
Nowy kontakt i tak nie będzie wielkim wydatkiem, pewnie dostanie pięciokrotną podwyżkę. 40 tys. zł miesięcznie to tak naprawdę śmieszne pieniądze (przypomnę, że Łobodziński ma prawie 100 tys. zł). Nawet jakby znalazło się lepszego zawodnika to i tak kontrakt trzeba nowy podpisać. Bez problemu można go w każdej chwili sprzedać za ok. 1,5 mln EUR. A za 2-3 lata będzie wart co najmniej 2 razy tyle.
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Stary 12.08.2009, 14:27
koyoot napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii Bez Brozka tez damy rade. Duet Malecki Boguski mimo deficytu wzrostu moga rozrywac siatki przez swoje zamilowanie do gry kombinacyjnej. 10 milionow zlotych droga nie chodzi wiec...
Pozostaje mieć tylko nadzieję, że w klubie nie myślą w ten sposób. Widzę, że mało kto zdaje sobie sprawę, jak poważne to będzie osłabienie zespołu i jak bardzo Wisła nawet teraz potrzebuje dodatkowych napastników. Lewadia chyba dostatecznie mocno to pokazała?

Jeśli nikogo nie sprowadzą, wystarczy kolejna kontuzja kogoś z pary Małecki-Boguski, lub przedłużający się powrót do formy tego drugiego i zostajemy bez ataku. A bez ataku nawet w naszej lidze nie da sie zdobyć mistrza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów