The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2009, 18:59
Niech się ta lokomotywa rozpędzi i w coś uderzy...I będzie jak przed rokiem Fatalna gra Lecha, a Wisła....Wisła zrobi to, czego się od niej oczekuje, czyli zdobędzie mistrza.

Chociaż ze statystyk wynika tak:
1.Legia (2002,2006,2010()..ostatnio po mistrza sięgająw sezonach przed mundialowych. Z tym że wtedy też Polska awansowała d WC, a na awans do RPA sie nie zanosi
2. Lech (2008-4,2009-3,2010-2)
3.
No cóż...narobiłem nadziei kuchennym i poległym, ale to są tylko durne statystyki, które i tak się nie sprawdzą
I skończy się tak:
1.Wisła
2.Lechia
3.Śląsk
Ostatnio edytowane przez dawidex44 : 09.08.2009 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2009, 19:42
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze w tym sezonie o tytule mistrzowskim zadecyduja bezposrednie mecze miedzy zainteresowanymi tym trofeum. Takiego seryjnego tracenia punktow z ligowa szarzyzna jak przed rokiem juz raczej nie bedzie. No chyba, ze Brozek nadal bedzie marnowal wszystko jak leci, o Pepe Cwielongu nie wspominajac...
Jak do tej pory Brożek i Cwielong zmarnowali wszystkie okazje a mamy bilans 6-1. W tamtym sezonie po kontuzji Pawła też były płacze i lamenty a dali chłopaki radę.

Na innych się nie ma co oglądać wygrywamy wszystkie mecze i nie ma się co interesować wynikami Lecha i Legi.

Mam nadzieję że po takiej wtopie w pucharach to mistrza zdobędziemy w stylu w jakim zdobyliśmy za Kasperczaka po poprzedniej wielkiej wtopie . Nie wyobrażam sobie żeby miało byś inaczej .

Po kilku latach nastąpiła zmiana na stanowisku głównego przeciwnika to tytułu mistrzowskiego i Legię zdecydowanie zastąpił Lech.
Powód: wstyd się przyznać
Ostatnio edytowane przez GBO : 09.08.2009 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.08.2009, 19:44
Cytat:
Cwieląg
ĆwielONg!
Jak on ma strzelac za siebie i za Cwieląga to nigdy Wam nie dogodzi uhehe
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2009, 19:46
GBO napisał(a):Wyświetl post
Po kilku latach nastąpiła zmiana na stanowisku głównego kandydata to tytułu mistrzowskiego i Legię zdecydowanie zastąpił Lech.
My co roku jako głowny kandydat do mistrza? Co? Za iti pogrązamy się w ligowej szarosci i tylko niezwykle zbiegi okolicznosci pozwalaja nam zaliczac sie do pierwszej trojki

Kamikaze - Inna inszość. Tu gol, tam setka. Co nie zmienia faktu, ze i tak i tak byscie ich walneli czwórką.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.08.2009, 19:54
Cytat:
My co roku jako głowny kandydat do mistrza? Co? Za iti pogrązamy się w ligowej szarosci i tylko niezwykle zbiegi okolicznosci pozwalaja nam zaliczac sie do pierwszej trojki
Ale gracie fajną piłkę, nawet z Gizą, ten mecz z Broendby naprawde nie był aż taki zły. Gdyby nie błędy w obronie ...
Nie wierze że do walki o tytuł włączy się ktoś inny oprócz trójki Wisla/Legia/Lech. I podejrzewam że znowu kwestia tytułu rozstrzygnie się późno, a mistrza będzie miał ten kto straci najmniej punktów z ogórami.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2009, 19:55
no nie przesadzaj. legia zawsze byla mniej lub bardziej oczywistym kandydatem na mistrza a w tym sezonie to akurat kadre macie niezla i po meczu z broendby wydaje sie, ze na straconej pozycji nie stoicie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.08.2009, 20:08
No, rozumiem ale wypowiedz GBO brzmiała tak, jakby Legia byla tym jedynym faworytem. Co jest kosmiczna nieprawda biorac pod uwage to ile razy lige wygrywalismy w ostatnich 10 latach.

Wiem, ze teraz gramy fajna pilke, ale w zeszlym roku gralismy beznadziejna, bez stylu, bez pomyslu, a kilka lat temu - chocby 02/03 czy 04/05 gralismy katastrofalną.

P.S. Beznadziejna, katastrofalna etc - jak na nasze wymagania.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.08.2009, 20:22
Cytat:
0 22 napisał(a):
Darowałbys sobie takie teksty, chociaż w kolejce, w której dostaliscie gola na 1-0 z arcyspalonego.
kamikaze napisał:
Cytat:
Niby tak ale była później sytuacja gdzie sędzie pokazał spalonego, którego nie było, a była to 100% sytuacja.
Bo nasi przeciwnicy wykazują przy takich okazjach amnezję i prezentują mentalność Kalego:
Jak sędzia pomyli się na korzyść Wisły to skandal, a jak na niekorzyść to świetnie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.08.2009, 20:34
W 2 kolejce Ekstraklasy srednia goli na mecz to az 3,63!!!
Jak tak dalej pojdzie to w polskiej lidze bedzie padalo najwiecej goli na swiecie hehehe
Ogolna srednia z 2 kolejek wynosi: 3,25 czyli ponad 1 gol na mecz wiecej niz w tamtym sezonie! Oby tak dalej
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2009, 20:38
Albo ugryze sie w jezyk bo szkoda komentować.

do kasacji.
Ostatnio edytowane przez killzone : 09.08.2009 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2009, 21:04
Soryy wielkie. Źle sformułowałem to ostatnie zdanie chodziło o głównego przeciwnika do tytułu mistrzowskiego
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.08.2009, 22:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bo nasi przeciwnicy wykazują przy takich okazjach amnezję i prezentują mentalność Kalego:
Jak sędzia pomyli się na korzyść Wisły to skandal, a jak na niekorzyść to świetnie.
Jak na niekorzysc to spisek warszawki
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.08.2009, 22:13
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wisła wystartowała dobrze, nawet za dobrze dla przeciwników. Od czego są więc dziennikarskie mendy wspomagające ich ochotniczo. Gotowi są nawet tworzyć wirtualne sytuacje:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...ieszenia_.html
Sytuacja była ewidentna. Faul na czerwień.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.08.2009, 22:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W 2 kolejce Ekstraklasy srednia goli na mecz to az 3,63!!!
Jak tak dalej pojdzie to w polskiej lidze bedzie padalo najwiecej goli na swiecie hehehe
Ogolna srednia z 2 kolejek wynosi: 3,25 czyli ponad 1 gol na mecz wiecej niz w tamtym sezonie! Oby tak dalej

Wypada sie cieszyc.

Przy miernym poziomie meczow niech chociaz bramki padają

Szkoda ze niegramy teraz z Amiką ,konfrontacja ze sprzętem AGD była by teraz ciekawa
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2009, 22:37
Swoja droga Rybus mnie tym strzałem bardzo zaskoczyl. Pewnie strzał zycia

http://www.youtube.com/watch?v=FFjfGcDQfok
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 09.08.2009, 22:51
No piękna bramka, ale na tle tej akcji, gdzie Wisła strzeliła na 4:0 z Zagłębiem to i tak się nijak ma!
Fakt - strzał życia. Więcej mu się takie coś przytrafić nie powinno

Zaskoczył mnie wynik Lecha. Wszystkiego się spodziewałem, ale nie takiego pogromu. Sądziłem, że Kielce jednak lepsze. No ale Kuchenki pokazały co znaczy skuteczność. Walka o Majstra jest przesądzona, ale o Mistrza Polski nie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.08.2009, 23:14
Czemu nikt nie mówi że przy golu na 0:4 dla Lecha był spalony? No chyba że Gilewiczowi się nie wypomina?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2009, 23:57
23 kolejny mecz bez porażki w E-klasie. Cholera, nadal nie rozumiem jak w zeszłym sezonie mogliśmy przewalić MP ;-)
5:0 się nie spodziewałem. Mecz nam się ułożył, co nie zmienia faktu, że momentami graliśmy z Koroną po profesorsku. Fajnie, że Zieliński nauczył ich lepiej rozgrywać stałe fragmenty i lepiej/szerzej wychodzić przy kontrach. Choć cały czas wydaje mi się, że wystarczy na nas agresywny pressing a la Sobol i nie pogramy.
Lewandowski - zdecydowanie największa przyszłość naszej piłki. Tylko koordynację jeszcze musi trochę poprawić, bo przez to zawala niektóre sytuacje. Ale strzał, podanie, grę przy obrońcy ma na polskie warunki znakomitą.
Szykuje się ciekawy sezon. Fajnie by było, jakby Lech/Wisła/Legia pociągnęły piłkę klubową do przodu, bo chyba tylko one mogą to na chwilę obecną zrobić.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 10.08.2009, 00:37
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czemu nikt nie mówi że przy golu na 0:4 dla Lecha był spalony? No chyba że Gilewiczowi się nie wypomina?
Po pierwsze to Siejewiczowi.
Po drugie - dziwię się, że się pultasz skoro my też już w pierwszej minucie meczu w Lubinie zdobyliśmy gola z ofsajdu.
Po trzecie - owy arbiter w ogóle chyba coś formą nie równa, pomijając tego spalonego, nasz mecz z Ruchem to też jedna wielka parodia z gwizdanymi co chwilę "przewinieniami" Brożka.
Po czwarte - Gilewicz to już chyba we Wrocławiu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 10.08.2009, 02:41
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to Siejewiczowi.
Po drugie - dziwię się, że się pultasz skoro my też już w pierwszej minucie meczu w Lubinie zdobyliśmy gola z ofsajdu.
Po trzecie - owy arbiter w ogóle chyba coś formą nie równa, pomijając tego spalonego, nasz mecz z Ruchem to też jedna wielka parodia z gwizdanymi co chwilę "przewinieniami" Brożka.
Po czwarte - Gilewicz to już chyba we Wrocławiu
Nam tego spalonego beda wypominac do wiosny. A reszta posta, rzeczywiście nie wiem czemu Siejewicza na Gilewicza zamieniłem
Lech gra sprytnie, napastnik idzie na spalonego, przeważnie wciąga swojego obrońcę z lini, reszta obony nie wie co się dzieje a ofensywnie wchodzi pomocnik i tak naprawdę gra napastnika. Chwilowe poświęcenie napstnika tworzy zamieszanie co na takie drużyny jak Korona wystarczy. No i na sędziów też wystarczy, bo będą mieli dwie opcje, albo gwizdać spalone że może był i asekurancko podniosę, albo nie machać chorągiewką.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 10.08.2009 o godz. 02:43.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.08.2009, 09:49
killzone napisał(a):Wyświetl post
Swoja droga Rybus mnie tym strzałem bardzo zaskoczyl. Pewnie strzał zycia

http://www.youtube.com/watch?v=FFjfGcDQfok

Tak mi się przypomniało:

Też 90 minuta, też strzał życia
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.08.2009, 09:54
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
A tak swoją drogą, Zieliński ma na razie lepsze wyniki niż Franz.
Wiem, że za wcześnie na jakiekolwiek podsumowania, ale początek ma niezły.
Słuchałem wywiadu z Zielińskim,bo czytać wypowiedzi nie ma sensu,gdyż w większości są przekręcane. Facet wie co mówi, sprawia wrażenie takiego co wie co robi. Na pewno wiedzą merytoryczną przewyższa Smudę, poza tym ma większy zasięg myślowy. Widzi i wyciąga wnioski. Smuda to jeszcze przykład trenera co wszystko robi na nos, starej daty mimo wszytko. Nic nowego żadnej drużynie dać nie może, poza tym,ze każde im zapierdalać.
Taktycznie to facet leży.

Co do ligi. Ciekawe jest to,że mało jest zespołów, które wyglądają na takie,które mogą urwać punkty Nam, Legii i Amice. Widać,że potencjał w/w drużyn jest dużo większy od średniej ligowej,i tak naprawdę to jedyne straty punktów będą wynikały tylko z problemów pierwszej trójki. Lechią nie ma się co za bardzo przejmować, choć nie wykluczam,że może zająć miejsce Sląska,przy czym Polonia Bytom też coś może w czubie być. Reszta do golenia.
I mam nadzieje,że w końcu Odra zleci, bo ****a liga traci poprzez takie wiejskie klimaty.no i jak do tego dodamy nędzę z Kałuży to w ogóle dramat.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2009, 12:49
Wg PS Płatka ma zastąpić Lenczyk, trochę to niesmaczne, mam nadzieję że Orest przemyśli sprawę dwa razy, a swoją drogą ciekawe czy jakby Heniek przejął koleżankę to też by ją spuścił do drugiej, jak Górnika .
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.08.2009, 13:06
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Wg PS Płatka ma zastąpić Lenczyk, trochę to niesmaczne, mam nadzieję że Orest przemyśli sprawę dwa razy, a swoją drogą ciekawe czy jakby Heniek przejął koleżankę to też by ją spuścił do drugiej, jak Górnika .
Hm..
A ja czytałem, że Michniewicz.
http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=55221

Jakoś nie wydaje mi się, żeby to był Lenczyk. On nie będzie się podejmował Mission Impossible.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.08.2009, 13:08
Lenczyk nie jest tanim trenerem, w Lubinie na niego monety nie mieli.Ja myśle że nowym szkoleniowcem bedzie Stawowy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.08.2009, 14:28
Kto by nie był ma trzymać ten sam kurs, czyli : "Och co ja widzę...".
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.08.2009, 15:49
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Hm..
A ja czytałem, że Michniewicz.
http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=55221

Jakoś nie wydaje mi się, żeby to był Lenczyk. On nie będzie się podejmował Mission Impossible.
Ja też nie wierzę, że Lenczyk poszedłby do Pejsów. Mission impossible.. eee-dlaczego. Poukładać to i skład spokojnie na 8-10 miejsce jak dla mnie.
Co do tego, że my, Legia i Amica będziemy rozwalać wszystkich jak leci to jeszcze bym się choć ze 3 kolejki jeszcze wstrzymał.
Okienko transferowe jeszcze niestety trwa (Brożek...), Amica jak wejdzie do grupy LE-zacznie im być ciężej. Z drugiej strony jak Nowak wróci do gry do GKS zacznie grać, a jak Grembocki wyleci z Polonii to też na pewno będzie z nimi lepiej.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.08.2009, 15:57
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...460f7ee0e.html

Żeby nie było że tylko my ze spalonego trafialiśmy w tej kolejce. Oczywiście zdaję sobie sprawę że to nie wypłynęło na wynik meczu, tylko mnie dziwi że do tej pory niekt o tym nie wspomniał(zwłaszcza w telewizji)
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Stary 10.08.2009, 16:00
Proximus napisał(a):Wyświetl post
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...460f7ee0e.html

Żeby nie było że tylko my ze spalonego trafialiśmy w tej kolejce. Oczywiście zdaję sobie sprawę że to nie wypłynęło na wynik meczu, tylko mnie dziwi że do tej pory niekt o tym nie wspomniał(zwłaszcza w telewizji)
Mówili w Lidze+E.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.08.2009, 20:54
Mówili, ale przez media nie przetoczył się z tego powodu histeryczny skowyt jak w naszym przypadku. W PS, który wpadł mi w ręce jest taka strona kontrowersje, i tam też ten przypadek nie został wogóle odnotowany. Niestety ale nasza wieloletnia dominacja w lidze u wielu spowodowała zatracenie obiektywizmu, za cenę żeby nam dokopać, nie ważne czy słusznie, piłkarzy wykartkować, zadenuncjować jak canal+ do Wydziału Dyscypliny, gdzie jak wiadomo siedzą fajne chłopaki ze stolicy (ale kibicujące napewno Agrykoli). Wszystko po to aby łatwiej im było dopchać się do MP.

Natomiast dziennikarze to chyba uznali kibiców w Polsce za kompletnych idiotów skoro serwują takie newsy:
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Be...wiadomosc.html
Podobno Real Madryt przerwał trenningi oczarowany tym wronieckim klubikiem , a MU już analizuje ten styl na którym oczywiście chce się wzorować.
Na to, to może się łapać co nawyżej amikowy ludek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów