The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 23:56
I znowu ten Mariuszek, znaczy Pawełek... Oglądałem dziś mecz w TV i skupiłem na nim sporo uwagi i... bronił bardzo dobrze. To co miał wyłapać - wyłapał, nie wypluł żadnego z silnych strzałów rywali, ogólnie dobrze. Natomiast błąd z końcówki żenujący. Nie wiem, może wydawało mu się, że słyszał końcowy gwizdek i zmierzał w kierunku środka...

Jeśli mówić o grze, to ta z meczu na mecz wygląda lepiej i dziś była bardzo przyzwoita, zaryzykuje stwierdzenie, że momentami była wyśmienita, gra na jeden kontakt, po ziemi na przemian z górą, cofnięcie po czym łamiące szyki podanie między obrońców, sporo nieszablonowości, w końcu przyspieszenie pod bramką. Podobała mi się wysoka gra Alvareza jednak mimo to nie zapominał o obronie. Z drugiej strony słaby występ Brożka, co by nie powiedzieć, że bardzo słaby, jednak na jego korzyść przemawiają dwie asysty, choć jedna wymuszona błędem w przyjęciu piłki. Do tego słynne już zmanierowane gesty i grymas na twarzy oraz malujące się zrezygnowanie. W pewnym momencie drugiej połowy myślałem, że już nic nie ustrzelimy więcej. Byłem nieco zszokowany, gdyż myślałem, że to jakaś nowa taktyka - w pierwszej połowie wygrywamy, a w drugiej bronimy, czasem wyprowadzając kontry.

W trakcie realcji Szymkowiak powiedział, że z taką grą Wisła pokonałaby Levadię 5, 6:0 i coś w tym jest.

Na osobne potraktowanie "zasługuję" też sędziowanie tego meczu. A było ono fatalane. Myślę, że sędzia zapracował na urlop od Ekstraklasy podobnie z resztą jak i jego asystenci.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 08.08.2009 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2009, 00:32
ZBYLO napisał(a):Wyświetl post
Co do Pawełka.......powem tak....chciałbym zeby puszczał takie szmaty jesli wisła bedzie miała w kieszeni pewne zwycięstwo w kazdym meczu po tak samo swietnej grze jak z zagłebiem z każdym innym przeciwnikiem....bamkarz moze nie byc rewelacyjny wazne zeby pozostała 10 grała jak z nót , zmaitała z powierzchni kazdego przeciwnika w takim rozmiarze bramkowym jak z zagłebiem....o tym maże.....
Twoja ortografia po prostu miażdży. Wisła z małej litery, Zagłębie też, nut a nie nót, a mazać możesz wszędzie, pomarzyć też.

A swoją drogą miło było w 1 dzień urlopu zobaczyć nieźle grającą Wisełkę na ładnym stadionie przy niezłym dopingu. Wynik i gra cieszą......... mecz judejczyków również.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.08.2009, 01:30
Mój kuzyn grał swego czasu w juniorach Naprzodu Rydułtowy i często przychodziło im grać z juniorami Odry Wodzisław. I jak mi mówi, zawsze się chłopaki cieszyli, jak wiedzieli, że na bramce będzie Pawełek. Już wtedy wiedzieli, że szanse rosną
Odpowiedz cytując
Mr.X
Member

Od: 10.2003

Stary 08.08.2009, 01:42
Piękny mecz ,mogliby grać zawsze z takim zaangażowaniem,determinacją i agresją . Skuteczność ponad normę : 4 gole na 3 celne strzały Żal Pawła ,który biega taki poirytowany ,że mu nie wychodzi tak jakby on tego chciał . Mało ataków przeprowadzaliśmy lewą stroną ,dlatego niewidoczni byli troche Kirm i Piietia .Diaz głupio tracił czasami albo spowalniał akcję (który to już raz ? ) Zaskoczył mnie pozytywnie Cantoro ,wprowadził dużo spokoju i zagrał parę fajnych podań .Obrona lux Serce rośnie jak się ogląda tak grającą Wisełke ,oby tak dalej w następnych meczach.

Pawełek zagrał poprawnie do 92 minuty teraz to mu znowu psycha siądzie ,ale My zasługujemy na kogoś lepszego ...

A na koniec trochę humoru

http://img196.imageshack.us/img196/112/84511602.jpg
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2009, 01:59
widac że Skorża budował forme na połowe sierpnia na najważniejsze mecze o lige mistrzów.Szkoda bo w takiej dyspozycji możnaby spokojnie powalczyc z Levadią i Debreczynem.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2009, 02:01
ile jeszcze razy ten bramkarz musi udowodnić, że jest kiepskim graczem aby wypadł ze składu? przecież utrzymywanie takiego stanu jest nienormalne Jest Kurto, Cebanu dać im szanse. A może problem tkwi w trenerze bramkarzy? tylko czy warto poświęcać Skorże razem Kazimierskim?
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.08.2009, 02:59
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
I znowu ten Mariuszek, znaczy Pawełek...
Jeden **** i tak mu za dużo płacimy
Dobrze ze w "meczu" broni pewnie i nie robi takich jaj np na 1:1 w 90. Widac ze myslami byl juz przy prysznicu, ale znow mnie to dziwi, bo taki ladny stadion, fajny doping, murawa równa, a jemu chcialo sie tak samo zejsc jakbysmy grali z Piastem na ich terenie... troche dziwne Taki zepsuty ten nasz Pawełek, ze tak szybko chcial uciekac... nagral sie na Camp Nou, White hart Lane czy innych, i taki Lubin nie robi na nim wrażenia cóz...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 08.08.2009, 04:05
Zejdźcie już z tego Mariusza. Wiem, że ostatnio modne krytykować naszego bramkarza, ale bez przesady! Wygraliśmy 4:1 na wyjeździe, mało? Chłopak ma trudny okres , to fakt, a wy zamiast go wspierać mieszacie go z błotem. Mariusz nie zapomniał jak się broni, wierzę, ż enie jeden mecz nam jeszcze uratuje.

Do kolegi wyżej:
Za dużo to płacimy zawodnikowi z numerem "21" . Tym bardziej , że lepszy do niego Małecki gra ciągle na amatorskim kontrakcie!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2009, 06:19
Kirm stał się przerażająco jirsakowy. Niby wiadomo, że ma duże umiejętności, ale zupełnie tego nie pokazuje. Jest dynamiczny, ma niezłą kiwkę i dobry drybling, ale unika gry 1 na 1. W sumie jak dotąd zagrał świetne 45 minut z Lewadią, ale po tym meczu zgasł i prezentuje się przeciętnie.
Colin porównał Alvareza do takiego polskiego Dani Alvesa i muszę przyznać, że coś w tym jest. Pablo jest dobry technicznie, zwrotny i lubi biegać od jednego pola karnego do drugiego. Brakuje mu jeszcze trochę zdecydowania, by zamiast tylko brać udział w akcjach zaczął też pomagać kolegom kluczowymi zagraniami, ale jest na dobrej drodze by ten wyższy poziom osiągnąć.
Ostatnio edytowane przez jova : 08.08.2009 o godz. 07:31.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 08.08.2009, 06:23
Tak troche Multomedii:

Skrót MEczu: http://www.ebramki.pl/view,2-kolejka...eczu,6272.html

i Babol Pawełka http://www.ebramki.pl/view,fatalny-k...elka,6273.html
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2009, 06:24
Bardzo ładny wynik, Wisła zmazuje wrażenie jakie zostawiło po wystepach w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2009, 07:16
Panowie, o Kirma się nie bójcie.

jestem pewny że jak się zgra z drużyną to będzie najlepszym lewoskrzydłowym ligi. On po prostu gra piłkę na wyższym poziomie, i nie zawsze Brożek czy Mały orientują się w jego zagraniach.
Ale samo prowadzenie piłki. przyjęcie, klepka, szybkość...widać że ma ogromnie (jak na polskie warunki) umiejętności.Zobaczcie z jaką łatwością balansem ciała uwalnia się od krycia. Kwestią czasu jest kiedy zacznie grać pierwsze skrzypce w Wiśle.

A Alvarez już gra jakby znał drużynę z 3 sezony. Typowy ofensywny prawy obrońca. Szybkosc, klepa, gra kombinacyjna, dośrodkowanie.

Trzeba przyznać że Bednarz dobre transfery zrobił.

Brawa za te momenty gry z pierwszej piłki, tak powinna nasza gra wyglądać jak w tych kilku rozegraniach piłki.

Najsłabszy na boisku niestety Brożek, pomimo świetnej akcji z Małeckim. Maly też mnie w grze nie zachwycił, dużo niedokładności, ale 2 bramki robią swoje Sobol też nie jest w najwyższej swojej formie, ale myśle że się rozegra.

Cieszy natomiast fakt, że Łobo rozegrał 2 świetny mecz. Miejmy nadzieję że w tym sezonie nie zejdzie z wczorajszego poziomu.

Głowa i Marcelo jak zwykle, klasa sama dla siebie.

Teraz czekać tylko na powrót Garguły, Singlara i Boguskiego. Jak wrócą do dawnej formy to ciężko będzie nas zatrzymać. szkoda że tylko w Polsce...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.08.2009, 07:49
Gol puszczony przez Pawełaka to, moim zdaniem wynik jego zadufania w sobie i braku profesjonalizmu. Przy takim "strzale" i ustawieniu bramkarza nie da się mówić o umiejętnościach - mógł z tą piłką zrobić wszystko -> złapać, wybić w pole, na aut na róg, podać komukolwiek.
On jednak tę piłkę zlekceważył, a to brak profesjonalizmu i niczym nie uzasadniona pycha -> wygląda, że był pewny że piłka bramkę minie, a dobry bramkarz łapie takie piłki właśnie po to, żeby takie "błędy oceny" zespołu nie narażały.
Mam nadzieję, że Cebanu zobaczę w bramce od najbliższego meczu.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 08.08.2009, 07:56
Osobiście boję się o kartki =/ za dużo ich było i w pewnym momencie może być tak, że nie będziemy mieć zmiennika =/ No dobra dobra niby Brożek najsłabszy ale jak na razie wypracował nam 3 bramki swoim doświadczeniem, na 6 strzelonych w lidze (w tym jedna samobójcza) Paweł to zawsze 50% wartości drużyny nie ważne czy strzela czy nie. Rozstrzela się jeszcze Cieszy gra Alvareza, Małeckiego, Łobo czekam aż do formy wróci Singlar, bo boje się o te boki obrony czy nam ich nie wykartkują. Sład po kontuzjach: Pawełek(cebanu) - Alvarez(singlar), Głowa, Marcelo (jop), Brozek (diaz) - Małecki (Łobo), Garguła (Jirsak), Sobol (Cantoro), Kirm (Diaz) - Brożek (Ćwielong), Boguski. Brakuje nam na pewno zmiennika na lewą obronę, bo diaz nie umie grać xD Też jednego napastnika Ale spoko luz, jest przerwa zimowa, podziałają nowi skauci ^^
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.08.2009, 08:04
Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem tak grającą Wisłę. Chodzi mi o grę z klepy i agresywny odbiór, naprawdę jestem pod wrażeniem ! Było trochę niedokładności ale spokojnie można to poprawić, kwestia zgrania i treningu, Byłoby cudownie gdyby nie nasz kochany Pawełek który bronił bardzo pewnie cały mecz i co również mnie zaskoczyło świetnie wychodził do dośrodkowań. Brak słów gdzie on stał w momencie strzału może jakaś dobra dupa była na trybunach i poszedł oblukać ? a komiczna interwencja wyglądająca tak jakby mu się nie chciało zmiażdżyła mi psychikę. Ewidentny brak koncentracji, nie wiem czy to jest problem żeby być skoncentrowanym na tym co się robi 2 x 45 min + doliczony czas gry. Biorąc pod uwagę że pracuje się jako bramkarz a ta fucha najbardziej wymaga pełnej skupienia i koncentracji. Skorża powinien obtłuc go kijem skoro rozmowy nie pomagają.
Odpowiedz cytując
konoTSW
Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2009, 08:17
Pawełka nie skreślał bym jeszcze. Trener musi dać szanse Cebanu. Presja która ciąży na Mariuszu na pewno mu nie służy ale powinien czuć oddech na plecach rezerwowego bramkarza. Dobrze że do ofensywnych akcji włącza się Alvarez. Akcja Brożka i Małeckiego na 4 - 0 widać co daje szybkie zagranie z klepki. Ogólnie mecz na plus skuteczność rośnie więc nie jest źle.
WISŁA --> FOREVER
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.08.2009, 08:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Panowie, o Kirma się nie bójcie.

jestem pewny że jak się zgra z drużyną to będzie najlepszym lewoskrzydłowym ligi. On po prostu gra piłkę na wyższym poziomie, i nie zawsze Brożek czy Mały orientują się w jego zagraniach.
Ale samo prowadzenie piłki. przyjęcie, klepka, szybkość...widać że ma ogromnie (jak na polskie warunki) umiejętności.Zobaczcie z jaką łatwością balansem ciała uwalnia się od krycia. Kwestią czasu jest kiedy zacznie grać pierwsze skrzypce w Wiśle.
Ty chyba pijany jesteś. Z całym szacunkiem, ale gość póki co poza tym, że biega to wiele nie wnosi. A technicznie jest gorszy od Zieńczuka zdecydowanie. Ma problem z podstawowym przyjęciem.

A co do Pawelka, to są jakieś jaja. Pragne przypomnieć, że przez tego nie powiem kogo Wisła mogła nie być Mistrzem Polski w tamtym sezonie. W Gdańsku, po jego arcygafie....uratowal go slupek, a wtedy Wisła już by się nie podniosła, bo przegrywałaby 2 golami. Czas na zmiany, już wystarczy tego.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2009, 08:41
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba pijany jesteś. Z całym szacunkiem, ale gość póki co poza tym, że biega to wiele nie wnosi. A technicznie jest gorszy od Zieńczuka zdecydowanie. Ma problem z podstawowym przyjęciem.
takie osobiste wycieczki sobie daruj.

Jeśli Kirm ma problem z podstawowym przyjęciem piłki to co powiedzieć o Brożku, jakby nie było Gzieździe Eksraklasy, Małeckim, co z 3 razy za linie wyjechał czyŁobo, który pomimo kilku niedokładnych przyjęć i tak grał dobrze. Radze jeszcze raz mecz obejrzeć.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.08.2009, 08:43
Jaką zaś Zieńczuk miał technikę wielką? Kirm kilka razy podawał tak, że widać było brak zrozumienia z Małeckim czy z Obrażonym. Dajcie mu czas na zgranie z drużyną.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.08.2009, 08:52
Trochę mnie śmieszą wasze komentarze co do Alvareza, bo jeszcze większość z was krytykowało, że drewniak, że nie włącza się do akcji ofensywnych itp. Tak naprawdę to on to pokazuje już od meczu o Superpuchar z Lechem,a le nasza mentalność każe zawsze kogoś krytykować zamiast trzeźwo spojrzeć.
To samo tyczy się Mariusza. Ja napisze że jest to dobry bramkarz i nie zmieni tego błąd z końcówki meczu. Zresztą ile baboli zrobił Boruc, a te szybko się rozchodzą wszystkim po kościach.
No ale chętnie zobaczyłbym w meczu o punkty Ilie Cebanu...
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2009, 09:03
Subiektywne oceny pomeczowe (1-10):

Pawełek ( do 92 minuty ) - 8 - zadziwiająco solidny i spokojny , wyłapywał wszystkie dośrodkowania i mocne strzaly w kierunku bramki .

Pawełek - (93 minuta ) - 1 - jak zwykle przytrafia mu się babol " stadiony świata " który tylko przekonuje wszystkich kibiców że ( obecnie ) nie nadaje się na pierwszego bramkarza Wisły Kraków , nie dziwią mnie gromy Skorży w jego kierunku . Kazimierskiego już dawno powinni wyrzucić na bruk co zrobił z tym piłkarzem . Gdy jeszcze rywalizował z Dolhą przed 3 laty czy z czasów gry w Odrze nie przytrafialy mu sie takie byki .

Alvarez - 7 - bardzo dobry mecz w wykonaniu Urugwajczyka . Coraz pewniej czuje się na boisku i przekłada się to na coraz lepszą gre . Będziemy mieli z niego jeszcze bardzo dużo pożytku

Glowacki - 8 - nie do przejścia dla rywali , gdy trzeba było posiłkował się faulem ale na szczęście nie zarobił żółtej kartki . Jak zawsze nie schodzi poniżej pewnego poziomu . Leo gdzy ty masz oczy ?

Marcelo - 9 - Ma coś czego nie ma żaden inny obrońca w polskiej lidze - wygrywa każdą górną piłke , zawsze gdy jest w polu karnym rywala pachnie bramką , postrach napastrników jak i... obrońców . Oby pograł w Wiśle jak najdłużej bo z kazdym meczem jego wartość rośnie .

Piotr Brożek - 6 - plus za ważną asyste , ale zdecydowanie lepiej mogła by wyglądac jego współpraca z Kirmem . Za mało wyjść ofensywnych , stałe fragmenty gry to za mało .

Łobodziński - 7 - w jego grze jeszcze można wiele poprawić , ale wkoncu widać u niego taki 'błysk' jaki miał jeszcze za czasó gry w Lubinie . Wierzę że będzie to dla niego przełomowa runda .

Sobolewski - 7 - Solidny mecz , ale za dużo głupich faulów , szkoda tej żaółtej kartki . Mimo iż nie jest w najwyższej formie to i tak jest w środku pola dla wielu nie do przejścia .

Diaz - 6 - jak zawsze walczy , szarpie , próbuje niekonwencjonalnych zagrań , ale i jak zawsze zbiera głupia kartke i zdzarają mu się głupie straty . Podejrzewałem jego zmiane bo druga kartka wisiała w powietrzu .

Kirm - 6 - Nie ulega wątpliwości że wczoraj lewa flanka wyglądała gorzej niż ta prawa . Widać jeszcze duże braki w zgraniu z zespołem , ale myślę że to kwestia 2-3 tygodni . Zobaczymy jak podziała na niego mecz w kadrze .

Małecki - 9 - dwie bramki , czego chcieć więcej ? W tej chwili to on w największym stopniu ciągnie naszą gre i tylko udowadnia że nowy kontrakt już dawno mu się należy . Wciąż ma jeszcze duże możliosci rozwoju i oby w niedługim czasie wyrósł nam polski Franck Ribéry .

Paweł Brożek - 6 - niby dwie asysty , ale Brożek w formie wykorzystywał by sytuacje takie jaką mial np w 88 minucie . Przełamanie wkońcu nastąpi , kwestia tego czy to będzie już w następnym meczu ? Kto wie . Pomimo tego wnosi bardzo dużo do drużyny .

Zmiennicy :

Cantoro - 6 - dawno nie oglądałem jego gry w dłuższym wymiarze , ale w pewnym sensie zawsze wiadomo czego się po nim spodziewać . Występ poprawny , wnosił spokój w grze , ale jak zawsze też i ja spowalniał za co należy się minus . Możei warto go trzymać na ławce jeszcze przez najbliższy rok ( pół ? ) .

Ćwielong , Jirsak - grali za krótko by podlegać ocenie

+

ocena pracy sędziego - Dawid Piasecki - 1 - Totalnie beznadziejna , mnustwo niepotrzebnych kartek dla naszych piłkarzy , a gdy zawodnik gospodarzy co krok brutalnie kopie naszych piłkarzy to kończy się tylko na jednym żółtku . Jak to powiedział komentator w C+ " sędzia nie czuje meczu " Do tego sytuacja z zejściem Małeckiego . Facet chciał za wszelką cene zostać zapamiętany i zapamiętany zostanie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2009 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 08.08.2009, 09:06
@Karherop
To się kupy nie trzyma Brożek który zaliczył dwie piękne asysty słabiej od Łobodzińskiego który poza głupimi stratami niczym się nie wyróżnił?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2009, 09:07
Kirm na razie wpasował się tylko w poziom Levadii... Ale no, dajmy mu czas.

Pawełek. Zdarzy mu się fenomenalna parada ale znacznie częściej zdarzy mu się puścić straszną szmatę. Co w sumie daje mu ocenę poniżej średniej.
Kurcze przy każdym podaniu obrońcy do Pawełka widzę mecz z Lechią.

Ilie nie grał dawno meczu... Choć i tak postawiłbym na niego teraz.

Paweł Brożek. Gdyby nie te asysty...
Pepe na tym samym poziomie strzeleckiej niemocy co Brożek.
Małecki numerem jeden w Wiśle. Na C+ cały czas gadali o tym newsie z fucktu. No ale coś w tym jest. Dlaczego nie dostał jeszcze nowego kontraktu i zarabia (piłkarskie) grosze?

Co do tego spalonego.
Sędzia kierując się zasadą "złą decyzję naprawić jeszcze gorszą" odgwizdał spalonego gdy jakąś chwilę później Brożek wyszedł sam na sam.

Trzeba kupić porządnego sprawdzonego bramkarza a nie testować w nieskończoność "bo może kiedyś się uda zleźć super talent który przyjdzie za darmo i zgodzi się zarabiać grosze". Eh ta rada nadzorcza...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2009, 09:11
Kilka spostrzeżeń
Bramka Marcelo zdecydowanie ze spalonego, jednak sędzia liniowy nie miał najmniejszych szans tego wychwycić - bodajże 3 Wiślaków była ustawiona idealnie w linii i zasłoniła widok bocznemu. Główny patrzał w innym kierunku. Mieliśmy sporo szczęścia, ale samo wykonanie i pomysł - brawo!

Akcja Brożka z Małeckim palce lizać. Zagranie na poziomie europejskim.

Pawełek - chciałem napisać, że kolejny pewny mecz Pawełka (po superpucharze)... do 91 min. bez większych błędów, pewnie wyłapywał dośrodkowania, dobrze wybił groźną piłkę z boku, która zmierzała do bramki (choć swoją drogą, czemu nie krył krótkiego słupka? Ale ważne, że tym razem się udało). Babol w 92 min jednak bez komentarza... W najbliższym Pucharze Ekstraklasy niech szansę dostanie Cebanu, jeśli ją wykorzysta to przy obecnej formie Pawełka powinien zająć miejsce w pierwszej 11.

Kirm - czekamy na ten błysk, aż zaskoczy - ale widać, że pojedyncze zagrania ma na europejskim poziomie. Moim zdaniem nie odczuwamy braku Marka Zieńczuka .

Alvarez - w poprzednich meczach troszkę niemrawy, ale w tym pokazał się z bardzo dobrej strony. Niezły w defensywie, bardzo ofensywne wejścia pod bramkę przeciwnika. Tak musi grać boczny obrońca, a wierzę, że po następnych treningach i meczach będzie jeszcze lepiej . Dobry występ.

Cieszy również wzrastająca forma Łobo. To co prawda nie jest to, czego oczekiwaliśmy gdy przychodził, ale po 1,5 roku kiepskiej gry jest to jakieś światełko w tunelu.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.08.2009, 09:12
Karherop napisał(a):Wyświetl post
z czasów gry w Odrze nie przytrafialy mu sie takie byki .
A setna bramka Frankowskiego w lidze? Mariusz przepuścił lekki strzał pod brzuchem, więc widać, że potencjał w puszczaniu szmat przejawiał już dawno temu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2009, 09:23
Lysy napisał(a):Wyświetl post
@Karherop
To się kupy nie trzyma Brożek który zaliczył dwie piękne asysty słabiej od Łobodzińskiego który poza głupimi stratami niczym się nie wyróżnił?
czego innego wymagamy od Pawła Brożka najlepszego zawodnika naszej ligi , a czego innego od Łobodzińskiego który po dwóch miernych sezonach zaczyna wkońcu wracać na właściwe tory .

Klepka z Alvarezem i załozenie siaty obrońcy przy 3 bramce nazwiesz głupią stratą ? To Łobodzińśki wypracowal nam 3 bramkę .Wraz z Maleckim i Brożkiem uczestniczył w kazdej akcji ofensywnej zespołu . Wreszcie widać w jego grze pewnośc i konsekwencje . Kwestia czasu gdy będzie mu wychodzić coraz więcej akcji .

Paweł Brożek ewidentnie spina się przed bramką rywala , zmarnowanie dwóch 'setek ' odbiło się na jego ocenie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2009 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2009, 09:26
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Na osobne potraktowanie "zasługuję" też sędziowanie tego meczu. A było ono fatalane. Myślę, że sędzia zapracował na urlop od Ekstraklasy podobnie z resztą jak i jego asystenci.
Sędzia tragiczny. Co on robi na poziomie ekstraklasy to ja nie wiem.

Zacznę od tego,że bardzo miło oglądało się mecz jeśli chodzi o estsetykę spotkania. Fajnie wyglądający stadion, murawa nienaganna, doping Zagłębia przez cały mecz też podkręcał atmosferę. Dobry stadion to jednak podstawa. Inaczej kamery poustawiane, realizatorzy mogą się wykazywać. Naprawdę było fajnie.

Teraz odczucia sportowe. Mecz średni, na poziomie LE, że tak to ujmę to może było kilka akcji. Na szczególną uwagę zasługuje czwarty gol. Odbiór, klepa,klepa, strzał,gol. Tak gra cały świat. Najprostszy z możliwych sposobów. Bez żadnych kiwek bezsensownych, zastawiań. Dynamika i efekty są. Na klepę każda obrona da się zwieść. Nie będę pisał o waleczności,bo to norma powinna być i chwalić tego szczególnie nie ma sensu. Bezsprzecznym minusem jest brak skrzydeł przy kontrach. Czasami biegli do kontry jakby nie wiedzieli co mają rozegrać. Powinni mieć to wyćwiczone i grać z zamkniętymi oczami.

Brożek powinien usiąść na ławce, popracować nad sobą,może kilka meczy w ME by mu pomogło. Drużyna nie może cierpieć przez to,że facet ma zanik formy. Nie do pomyślenie aby w tak słabej formie zawodnik przebywał na placu tak długi czas. Cwielong mógł za niego wejść. Z metra piłkę pod koniec meczu chyba wepchnąłby do siatki?! Brożek w pierwszej polowie miał też znakomitą sytuację, uderzył nie tą nogą co trzeba. W sumie jak na gościa,ktorego wyceniają na 3 mln eurozagrał tragicznie. Zero instynktu, nic.
Pawełek?jakoś zaskoczony nie jestem. W pierwszej polowie już zachował się skandalicznie w sytuacji kiedy wkręcił Alvareza w ziemię gość z Lubina w polu karnym poszło dośrodkowanie po ziemi a piłkarz Pawełek o mało sam sobie nie wtoczył piłki do szatni. Nie wiem co stoi na przeszkodzie aby Cebeanu stał w bramce. Jeśli jest tak słaby,że nie jest w stanie Pawełka wygryźć z składu to nie ma sensu go trzymać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.08.2009, 09:33
Szkoda Mariusza ,bo naprawdę zagrał bardzo dobry mecz - gdyby nie ta bramka.
Pewna gra na przedpolu,dobre interwencje przy strzałach a na koniec taki "wielbłąd".
Szkoda ,bo już myślałem że Mario ustrzeże się błędu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.08.2009, 09:37
Co w grze Pawełka było bardzo dobre wczoraj?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2009, 09:38
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Małecki numerem jeden w Wiśle. Na C+ cały czas gadali o tym newsie z fucktu. No ale coś w tym jest. Dlaczego nie dostał jeszcze nowego kontraktu i zarabia (piłkarskie) grosze?
A co on takiego gra,aby zarabiać więcej?Lewa noga do podpierania, dośrodkowania na aferę, zero w tym jakiejś celności, precyzji. Jedynie dużo biega i jest waleczny.Ligowy wyrobnik.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów