The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 22:30
skutecznosc i jeszcze raz skutecznosc wrescie zaskoczyła jak potrzeba
winszuje
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Blaszczu16 - żeś dojebał w tej chwili
A co to ma za znaczenie? To, że prowadzimy 4:0 usprawiedliwia bramkarza do puszczania szmat?
Mecze słabe w wykonaniu Pawełka to np. z Lechem u siebie (1:4), gdzie zaliczył farfocla przy golach na 1:0 i 3:0, z Górnikiem w Zabrzu (1:1), gdzie nie popisał się przy bramce Pitrego, ze Śląskiem we Wrocławiu (1:2), gdzie zapierniczył przy bramce Mili, z Lechem w Poznaniu (1:1) przy golu Stilicia z wolnego - strzał owszem pod murem, ale w ŚRODEK bramki, no i ku przypomnieniu - dwie kapitalne interwencje z Levadią, gdzie przy dwóch przeciętnych strzałach puścił dwie szmaty, a tym jedną niemal sam wrzucił se do bramki.
Nie mówiąc jeszcze o meczach, gdzie właśnie nie straciliśmy punktów, ale Pawełek szmacił bramki. To wszystko to mało
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
To ujęcie trza wysłać do Canal +, Wyborczej i wszelakich innych mediów, wszak dobitnie dowodzi że spalonego nie było, prawa stopa Marcelo trzymała linię
Nie wazne ktora nogą strzelil. Liczy się ze czesc ciała która może zdobyc bramkę znajduje się za linią.
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.08.2009, 22:31
Oj napisze to po raz pierwszy. Pawełek cholera jasna broniłem Ciebie zawsze tzn zawsze mówiłem że potrzebny mu konkurent. Ale to juz teraz jest lekka przesada ja rozumiem jest mecz prowadzimy 4:0 walczymy o piątą bramke i.... tracimy taką głupią bramke... To że strzał był piękny(celny) to inna sprawa ale z 45 metrów ... Pawełek ( 12 babol w Wisełce ) to troche dużo ...Ale jak dla mnie jeszcze nie za dużo bo Valdes w Barcelonie ma około 10 baboli na sezon

A mecz jak dla mnie cudo ! Piekny po prostu !

P.S

Pawełek jest w każdym meczu skoncentrowany przez 90 - 92 minuty ... Potrzeba psychologa tylko i wyłącznie ( no i drugiego Pawełka ) żeby było z kim konkurowac
Ostatnio edytowane przez jerry1990 : 07.08.2009 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2009, 22:33
Alvarez tez byl zajebisty
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2009, 22:33
Mecz super, walka na całego. Martwi nieskuteczność Brożka, miał 3 takie akcje, że w formie by wykorzystał z zamkniętymi oczami. Szkoda, że tak mało widać Kirma, ale chyba wynika to z faktu, że o ile z prawej strony Alvarez dosyć często się podłączał (szczególnie w 2 połowie), o tyle Piotr Brożek w ofensywie się nie udzielał prawie wcale. Kirm próbował schodzić do środka, wymieniał często piłkę z Małym, ale nie widać takiego grania, jakim się zachwycaliśmy po pierwszym meczu z Levadią.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 07.08.2009, 22:34
O naszym Mariuszku już nic nie będe dzisiaj pisał, wszystko powyżej zostało napisane... Chociaż to co teraz myśle o tej interwecji w głowie, to gdybym swoje myśli przelał na forum to dostałbym bana chyba na całe życie...

Co do meczu, nie będe orginalny jeśli powiem że gra mi się podobała, chłopaki prezentowali fajny styl gry, często gra na jeden kontakt i dokładne podania, piłeczka chodziła szybko i jak po sznurku, fajnie ten mecz się oglądało, jeśli w każdym meczu piłkarze będą grać z taką ambicją, walką to mistrz polski wydaje się wielce prawdopodobny.

Marcelo i Głowa - Klasa, tacy stoperzy to skarb, nieźle zagrał Alvarez Wisła będzie miała z niego jeszcze sporo radości, z każdym meczem będzie grał lepiej gdy pozna lepiej drużyne i poczuje sie w zespole pewniej. Bardzo cieszy mnie poprawa gry Łobodzińskiego, może to nie jest jeszcze ten Łobo którego chcemy oglądać ale w porównaniu do poprzedniego sezonu jego gra wygląda dobrze i napewno za tydzień również wybiegnie w podstawowej 11. Co do bliźniaków to moim zdaniem ani Piotrek ani Paweł nie są w formie, Piotrek jakiś taki ospały niepodłańczał się do akcji ofensywnych a Paweł dużo niedokładnych podań pomimo tych asyst, ale jestem przekonany że jeszcze 2-3 mecze i Paweł znów będzie strzelał jak na zawołanie. Bardzo cieszą mnie bramki Małego może atak to będzie jego pozycja ? wkońcu Żurawski napoczątku też zaczynał od prawej pomocy mając bodajże wtedy 22 - 23 lata a jak się później jego kariera potoczyła dobrze wiemy .

To tyle odemnie. Pozdrawiam
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.08.2009, 22:43
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla chłopaków, naprawdę zagrali dzisiaj fajnie, sporo fajnej gry z pierwszej piłki. Tak sobie myślę że jakby Brożek był w formie strzeleckiej, to pewnie by jeszcze pare bramek wpadło. Pawełka przemilczę, bo w tym temacie już wszystko chyba zostało powiedziane...

Ale żeby nie było za słodko... Trochę mnie martwi ten brak zgrania z Kirmem, piłkarz bez wątpienia z dużym potencjałem, a momentami zupełnie zapominany przez kolegów, no a tak na marginesie jak na lewoskrzydłowego to zbyt często gra prawą nogą przez co spowalnia akcje, w ogóle mało używa lewej...

Małecki znowu dobry mecz i ładny gol, ale wkurzają mnie w nim nieprzemyślane zachowania, dublowanie pozycji ,kiedy to zupełnie niepotrzebne, przetrzymywanie piłki, no ale młody to i wyrośnie z tego.

Generalnie z bananem na gębie idę spać.

Pozdr.
Kirm jest prawonożny więc jego tendencja do gry prawą nogą i unikania gry lewą nie powinna dziwić. Zresztą jest to bardzo pożyteczny zawodnik bo często łamie akcje z lewej strony do środka i gra środkowego ofensywnego pomocnika. To zawodnik o olbrzymim potencjale na ekstraklasę. Mnie osobiście trochę przypomina Kosowskiego.

Podoba mi się Alvarez. Zawodnik grający technicznie, ofensywnie. Taki "Dani Alves" na nasze polskie warunki. Bardzo fajnie odgrywa piłki na jeden kontakt.

Tak w ogóle na marginesie. Wszędzie na portalach zwracają uwagę na pierwszą bramkę która rzeczywiście była ze spalonego. I tu się nie kłócę. Spalony był. Ale kilka minu póżniej Brozio został wypuszczony. Nie był na spalonym a przyjął piłkę w powietrzu i był "sam na sam" z bramkarzem Zagłębia. Sędzia odgwizdał spalonego. To co nam niesłusznie dal wtedy niesłusznie zabrał. Czyli bilans wychodzi na 0.

Jeśli chodzi o Małego to wg. mnie bardzo inteligentny zawodnik, nie panikujący, grający spokojnie, szukający nieszablonowych, nieschematycznych rozwiązań. To mi się u niego podoba.

Dużymi momentami podobał mi się pressing Wisły, gra z pierwszej piłki. Widać, że im zależy i chcą zmazać plamę z Estonii. To bardzo pozytywne...
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2009, 22:44
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Co chwila najazd na Pawełka a zauważcie że oprócz tej wpadki cały mecz bronił bardzo pewnie,zamiast co chwial wywalać Mariusza potrzeba mu pomóc ,popracowac nad koncentracją a bedzie jeszcze z niego radosć.A co do samej drużyny znakomity mecz i kolejny raz Maciej Skorża udowadnia swój trenerski talent.

PS:Brawo dla Pablo Alvareza bodajże 3 mecz a gra jakby był od dawna
ale skoro jesteś bramkarzem to jesteś skoncentrowany przez 90 minut
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.08.2009, 22:45
obroncy Pawelka chyba wogole nie wiedza o co chodzi na pozycji bramkarza.

Argumenty, ze wczesniej obronil 100 strzalow sa puste i glupie. Co nam po bramkarzu, ktory obroni 100 razy, a potem zachowa sie jak skonczony glupek Zmarnuje caly wysilek druzyny kretynska interwencja. Dzisiaj jako takich skutkow to nie mialo, ale na psyche pilkarzy i tak jakos to podziala. Przeciez to jest frajerstwo i to ogromne. Co wogole PAwelek robil taki kawal od bramki? I jeszcze to odprowadzanie pilki wzrokiem, ile razy juz to robil?
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2009, 22:46
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
Oj napisze to po raz pierwszy. Pawełek cholera jasna broniłem Ciebie zawsze tzn zawsze mówiłem że potrzebny mu konkurent. Ale to juz teraz jest lekka przesada ja rozumiem jest mecz prowadzimy 4:0 walczymy o piątą bramke i.... tracimy taką głupią bramke... To że strzał był piękny(celny) to inna sprawa ale z 45 metrów ... Pawełek ( 12 babol w Wisełce ) to troche dużo ...Ale jak dla mnie jeszcze nie za dużo bo Valdes w Barcelonie ma około 10 baboli na sezon

A mecz jak dla mnie cudo ! Piekny po prostu !

P.S

Pawełek jest w każdym meczu skoncentrowany przez 90 - 92 minuty ... Potrzeba psychologa tylko i wyłącznie ( no i drugiego Pawełka ) żeby było z kim konkurowac

A ja wcale nie jestem taki pewien, czy Pawełek popełnił w tej sytuacji błąd. Tzn. pewne gapiostwo z jego strony, ale Skorża wymaga od niego, żeby zawsze był czujny i kasował prostopadłe długi piłki słane na wolne pole przed pole karne. Z tego powodu musi być ustawiony mniej wiecej na 13,14 metrze od bramki. Przypomnijcie sobie ile pieknych bramek "za kołnierz" bramkarza pada w Premiership. Dlatego, że bramkarz musi w czytać gre, być przygotowany na długie wyjście i przeciecie, albo wyłapanie jakiegos podania, szczególnie kiedy obrona gra wysoko. A to, że czasem znajdzie się jakiś artysta, który pomyśli, któremu w dodatku wyjdzie strzał marzenie to inna sprawa.

Zejdźcie z Niego, trzeba docenić spryt i technike strzelca, kto się mógł spodziewać takiego strzału w nasze lidze.

A co do naszej bramki na 1-0. Zauważcie ilu piłkarzy Wisły w jednej linii zostało złapanych na spalonym. Sedzia boczny ostatniego (Marcelo) w tej linii nie mógł zobaczyć, więc zaryzykował i puścił grę. Łatwo się mówi Wolskiemu i Śrutwie, że spalony ewidentny, gruby i wogóle. Tyle, że oni widzą to na powtórce i od strony przeciwnej do tej, z której sytuację na żywo oglądał śędzia boczny. Zresztą Szymek zaraz po bramce darł się "NIE MA spalonego!". Troche zdziwiła mnie ta reakcja Wolskiego i brak nawet jakichkolwiek prób usprawiedliwienia arbitra w tej sutacji.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 07.08.2009 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2009, 22:51
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post

Jeśli chodzi o Pawełka.. nikt nie jest doskonały, cóż Pawełek widocznie już swego poziomu nie przeskoczy, ale nie rozumiem
jak można cały czas napie... na własnego piłkarza ,który w każdym meczu kilka razy ratuje "dupe" drużynie przed utratą bramki.
Tylko że to co wyłapuje Pawełek, to każdy solidny bramkarz, a już na pewno bramkarz Mistrza Polski, powinien wyłapywać. Nie mamy tu za co mu bić pokłonów bo to jego obowiązek ratować drużynę w takich sytuacjach. A tam gdzie zawala tak jak dziś na 1:4, to szkoda gadać. I to pokazuje, że bramkarzem Pawełek jest co najwyżej przeciętnym.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.08.2009, 22:56
A kiedy to Pawełek ratował nam dupę..?NIe było takiego meczu,zapewniam.Może mylisz go z Dolhą
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2009, 22:57
Brawo Brawo Bravissimo... W poprzednim sezonie nie było tak pięknego meczu Wisły. Zaangażowanie cały mecz przepiękne akcje, świetne bramki jeszcze lepsza gra. A co najbardziej mi się podoba - ZŁOŚĆ że nie wygraliśmy wyżej. Takich zachowań nie było po meczach wygranych 1, 2 -0 doczekaliśmy się efektywnej Wisełki oby tak dalej
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.08.2009, 22:58
Panowie bądźmy szczerzy, Pawełek grał poprawnie, a na końcu popełnił bląd. To co miał chwycić to chwycił do 92 min. Nie wiem czemu uważacie, że zagrał dobry mecz. Strzały prosto w niego lub tuż obok, jedyna groźna sytuacji to ten strzał na krótki słupek z ostrego kąta, ale takie rzeczy każdy bramkarz powinien wybronić. Pawełek co chwilę popełnia błędy i staję się to naprawdę denerwujące. Jeśli gra tak jak w premiership to dziwne, że bramkarze stamtąd nie puszczają takich szmat z 45 metrów, bo to ani potęzny strzał, ani pod poprzeczkę. Obrona w tej sytuacji była przy zawodniku, który jedynie mógł zagrać na bok, więc nie śpiewajcie o tym ze Mario czekał na prostopadłe podanie, bo nikogo tam nie było.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.08.2009, 22:59
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Tylko że to co wyłapuje Pawełek, to każdy solidny bramkarz, a już na pewno bramkarz Mistrza Polski, powinien wyłapywać. Nie mamy tu za co mu bić pokłonów bo to jego obowiązek ratować drużynę w takich sytuacjach. A tam gdzie zawala tak jak dziś na 1:4, to szkoda gadać. I to pokazuje, że bramkarzem Pawełek jest co najwyżej przeciętnym.
Racja. Ja sie z kolei zastanawiam co szczerze myślą na jego temat inni zawodnicy,juz kilka jego kiksow zapamietaja na długo,jeszcze do tego ta dzisiejsza sytuacja.... Dobrze,gdy druzyna wie,ze ma pewnego bramkarza z tyłu,ktory wszystko czysci i czasem sie popisze jakas klasowa interwencja. A w naszym przypadku to chyba niedługo beda sie bali do niego piłek słac,bo tak jak jestem pewny gdy Marcelo interweniuje,tak zawsze sie boje jak Pawełek ma piłke wykopac. Przyjdzie taki czas,ze gracze tez zaczna tak myslec,ze nasz kochaniutki Mariuszek albo wykopie w publike albo pod nogi przeciwnika...Po prostu uwazam,ze pewnego poziomu umiejetnosci on juz nie przeskoczy,niestety..;/
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 07.08.2009, 23:00
juka napisał(a):Wyświetl post
i co taki zły ten Pawełek?
nie chwal dnia przed zachodem słońca...

el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Po takim meczu aż ciśnie się pytanie: Dlaczego do k*** n*** tak się nie dało w Tallinie?
Rozumiem, że byłeś w Estonii i widziałeś ten mecz? W Tallinie mieliśmy 5 czy 6 setek i 2słupki, raczej pytanie dlaczego nie dało się tak w Sosnowcu ale to już do Janasa.

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A przepraszam bardzo, czy wygrana 1-4 daje mniej punktów niż wygrana 0-4? Mam takie pytanie do wszystkich którzy tak krytykują Pawełka: Kiedy Mariusz Pawełek popełnił błąd który by nas kosztował utratę punktów?
W najważniejszych meczach w sezonie: Lech, Legia, Śląsk, w Gdańsku miał ogromnego farta no i co najgorsze w el LM bo straciliśmy sporo kasy.

A tak w ogóle to świetnie, że Łobodzińskie odzyskuje formę bo dzięki temu gra na prawej stronie i Małecki został "zepchnięty" do ataku i na razie spisuje się bardzo dobrze, kto wie może będzie z Niego napastnik? Na skrzydle robi dużo szumu, dużo biega ale te dośrodkowania ma słabe natomiast znaleźć się w sytuacji i uderzyć to umie
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.08.2009, 23:12
Jestem na urlopie i piszę z czyjegos kompa,ale na swoim mam linki do "wspaniałych" popisów naszego Pawełka.Po 24.08 wkleje je na forum,na 40 meczy 20 kiksów (czasami dwa w jednym),brońcie go dalej,ale moze z takim zapałem, jak On broni naszej bramki...
Tak dla przypommnienia ,Lech,Śląsk ,Levadia,sparingi,Lechia itp.
Kiedys powiedział po pokazniu fuck-a: prawdziwi kibice siedza na D,ok,ale moja odpowiedź prawdziwi bramkarze w Ekstraklasie...,nie graja w Krakowie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2009, 23:16
Małecki jeśli dobrze pamiętam zawsze miał być i był napastnikiem.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2009, 23:17
Cały mecz bardzo fajnie, rzeczywiście czy 4:0 czy 4:1, nie ma znaczenia.

ALE jeśli Zagłębie strzeliłoby bramkę po jakiejś super-akcji właśnie na to 4:1, to byłbym zdecydowanie mniej zawiedziony.
Tak nie było, Mariusz tą bramkę po prostu im oddał.

Strach pomyślec, co by było gdyby była sytuacja 0:0 lub 1:0.

brr..
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.08.2009, 23:19
Jeśli wasi piłkarze zagrają tak w każdym meczu a do tego wykurują się Boguski i Garguła to trzeciego mistrza z rzędu będziecie mieli na bank. Gratuluję wam!
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.08.2009, 23:22
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Oceniasz jego występ po jednej wpadce na mecz?
i to takiej która chuja zmieniła... rozluznił się chłopak przy stanie 0-4 w 94 minucie i **** z tym.

ochłon bo zagrał b. dobry mecz i w paru akcjach ratował nas przed utratą gola.
napisz bez emocji i z przekonaniem - WISŁA MA DOBREGO BRAMKARZA - jak tak napiszesz to pogadamy

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2009, 23:31
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jestem na urlopie i piszę z czyjegos kompa,ale na swoim mam linki do "wspaniałych" popisów naszego Pawełka.Po 24.08 wkleje je na forum,na 40 meczy 20 kiksów (czasami dwa w jednym),brońcie go dalej,ale moze z takim zapałem, jak On broni naszej bramki...
Tak dla przypommnienia ,Lech,Śląsk ,Levadia,sparingi,Lechia itp.
Kiedys powiedział po pokazniu fuck-a: prawdziwi kibice siedza na D,ok,ale moja odpowiedź prawdziwi bramkarze w Ekstraklasie...,nie graja w Krakowie.

Ja uważam że krzywdę już robią temu Pawełkowi .... ale to już błąd całego sztabu trenerskiego i działaczy że nic nie zrobiono od zeszłego roku z pozycją golkipera w WIŚLE... Mecz z Lechem 2008 był najlepszym sygnałem.
Teraz Pawełek już sam ciśnienia nie wytrzymuje i cały czas robi babole ... Wiadomo jak jest dostał szansę rok temu mało kto go krytykował....teraz piszę o nim prasa , pół forum,cały Wiślacki Kraków mówi że bramkarz potrzebny od zaraz !!!!
Nie wiem ile jezzcze to potrwa ale jest to z szkodą dla nas wszystkich !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2009, 23:31
trenerze proszę.... daj odpocząć Pawełkowi...

co do liczby wyjazdowej + wsparcie ze str. Śląska / Lechii w jakich liczbach ktoś wie ?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 07.08.2009, 23:35
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Małecki jeśli dobrze pamiętam zawsze miał być i był napastnikiem.
No i na tym ataku sprawdza się bardzo dobrze. Jeżeli tak dalej będzie to po powrocie Guły i Boguskiego spróbowałbym 4-3-3
Małecki-Brożek-Boguski
Kirm-Garguła-Sobolewski
Trzeba wykorzystać ten potencjał ofensywny jaki mamy
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.08.2009, 23:36
A przepraszam bardzo, czy wygrana 1-4 daje mniej punktów niż wygrana 0-4? Mam takie pytanie do wszystkich którzy tak krytykują Pawełka: Kiedy Mariusz Pawełek popełnił błąd który by nas kosztował utratę punktów?
Dwumecz z Levadią.
Mecz z Lechem u siebie w zeszłym sezonie.

Poprostu źle obliczył tor lotu. Kuszczak puścił jeszcze większego babola, a gra w Manchesterze United.
Gra?
Za dużo powiedziane.

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Co chwila najazd na Pawełka a zauważcie że oprócz tej wpadki cały mecz bronił bardzo pewnie,zamiast co chwial wywalać Mariusza potrzeba mu pomóc ,popracowac nad koncentracją a bedzie jeszcze z niego radosć.
Jak Ćwielong przestrzeli kilka setek to nikt nie mówi "potrzeba mu pomóc, popracować nad koncentracją" tylko "nadaje się na drugą ligę, łamaga" itd. itp. A Pawełek? Wszyscy mamy mu bić brawo i klepać po plecach, bo drużyna zdołała strzelić więcej niż on wpuścił? Fakty w tym sezonie są takie:

Pierwszy mecz z Levadią - mógł się lepiej zachować przy golu Andriejeva
Mecz rewanżowy - bezdyskusyjny "babol" w ostatniej minucie meczu
Superpuchar - praktycznie bezbłędna gra
Mecz z Ruchem - kompromitujący błąd (pomoc sędziego)
Mecz z Zagłębiem - absolutnie kuriozalna bramka w 90 minucie

Czy to jest bramkarz na miarę mistrza Polski?
Puszczał "babole", nie raz trybuny okazywały mu wsparcie, kibice klepali po plecach.
Raz jedyny został zbesztany w meczu z Lechem (ironiczne brawa po złapaniu piłki) - pokazał "fucka" do własnych kibiców.

Tyle o Pawełku. Mój post nie miał na celu oczerniania go, a jedynie przedstawienie faktów, bo być może niektórzy kibice za szybko o niektórych rzeczach zapominają?

Co do samego meczu - oby tak dalej.
Irytowało mnie tylko zbyt późne przeprowadzenie zmian przez Skorżę.
Po co było trzymać na boisku tak długo Sobola? Przy stanie 0-3 można było spokojnie go zmienić, uniknąłby kartki.
Ćwielong czy Jirsak wg Skorży świetnie prezentują się na treningach - skoro tak to czemu dostają tylko 10 minut w meczu?
Kolejna kwestia... Mączyński. Od siedzenia na ławce nikt się jeszcze niczego nie nauczył.
Skoro nie wpuszczamy go na boisko przy pewnym wyniku to po co fatygujemy go na wycieczkę trasą Kraków - Lubin? Wypożyczyć gościa nawet za marne grosze, jest w takim wieku, że to już dla niego ostatni dzwonek na ogrywanie się w Ekstraklasie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 07.08.2009 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2009, 23:39
Cieszy zwyciestwo i momentami naprawde niezla gra. Na wyroznienie zasluguje Malecki, ktory pierwszy i oby nie ostatni raz w swojej karierze, zdobyl dwa gole w jednym meczu. Podobala mi sie tez gra Alvareza. Widac ze Pablo technike ma na dobrym poziomie, a do tego jest dosc szybki i sprytny. Licze na wiecej takich wymiernych efektow z jego gry w ofensywie jak dzis.

Smuci natomiast nieporadnosc Kirma oraz postawa Pawla Brozka. O ile w przypadku Kirma mam nadzieje, ze to chwilowa niemoc zwiazana z okresem adaptacji, o tyle z Brozkiem problem jest zgola inny. Juz po sposobie jego poruszania widac, ze cos jest nie tak. Ewidentnie pilka stale przeszkadza mu w grze i 2 asysty w zaden sposob nie zmienia tego faktu. Szkoda, ze pomimo dogodnych sytuacji dzis znowu nic nie strzelil, bo wydawaloby sie, iz z takim rywalem jak Zaglebie pod nieobecnosc Stasiaka i Sretenovica, a do tego jeszcze ze slabiutkim Costa na boku, latwiej o gole w lidze juz nie bedzie. Dobrze przynajmniej, ze poki co facet sie nie zalamuje i pomimo tego, ze wiekszosc pilek zagrywal do graczy z Lubina, to jednak staral sie do konca walczyc i wycofywac po pilke. W kazdym razie Brozek tak slaby nie byl wg mnie nawet za czasow Petrescu/Nawalki.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2009, 23:43
Ja może napiszę coś o Pawle B.

Jeszcze przed meczem z Zagłębiem myślałem sobie - sprzedać, już i tak nie będzie nic z niego. Zrobił się chamski, wszystkich krytykuje a nic nie gra. Ale zauważyłem że się uspokoił. Wyraził skruchę. I powiem szczerze że mi się go żal zrobiło. Przecież miał dwukrotnego króla strzelców. Nagle przestał grać- tak jakby sam nie wiedział dlaczego. Nie zmienia to faktu, że dzisiaj zamiast ściągać Małeckiego ściągnąłbym właśnie Brożka. Trochę to przykre, że większość nie pamięta ile Brożek zrobił dla Wisły. Nadeszła jego czarna godzina. Mam nadzieję że znowu się odblokuje i zacznie grać.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2009, 23:50
Mecz dobry, widać że forma rośnie. Ważne zwycięstwo biorąc pod uwagę że w poprzednim sezonie nasze wyjazdy nie wyglądały najlepiej. Dzisiaj było sporo agresji w naszej grze momentami aż za dużo (niektóre kartki bez potrzeby złapaliśmy). Napewno trzeba wyciągnąć wnioski z końcówki pierwszej połowy kiedy to sami stwarzaliśmy sytuacje gospodarzom. Przede wszystkim zagraliśmy dobrze jako drużyna, mały plus ma u mnie Alvarez widać że stara się grać rozsądnie, nie wybija piłek na oślep i potrafi włączyć się do ataku. Co do Kirma to trochę brakuje jeszcze zgrania z zespołem.
Co do Pawełka to kiedyś wyczytałem opinie że dobrego bramkarza poznaje się po tym jak mało błędów popełnia a nie ile setek wybroni. Mariusz dzisiaj grał poprawnie tak jak na bramkarza przystało, pewnie łapał dośrodkowania, był czujny i interweniował pewnie. Niestety błąd ewidętny przede wszystkim w ustawieniu, mam wrażenie że ten napastnik to uderzył tak trochę na wiwat nie bardzo wiedząc co się wokół niego dzieje.

I jeszcze jedno, tragiczne sędziowanie. Pierwsza bramka ze spalonego (sędzia liniowy to chyba nie bardzo wiedział co się dzieje). Z drugiej strony chwilę później Brożek wyszedł by sam na sam ale liniowy tym razem dopatrzył się spalonego (oczywiście to jeszcze nie bramka ale błąd był). Dodatkowo ten lewy obrońca Zagłębia to 2 razy powinien wylecieć z boiska, bo gość piłkę pomylił z karate. Ogólnie odnosiłem wrażenie jakby nie bardzo panował nad tym co się na boisku dzieje.

W tej szatni to żeczywiście jakieś tornado przeszło, wogóle wypowiedzi zawodników i trenera zupełnie inne niż to dawniej było.
Odpowiedz cytując
ZBYLO
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2009, 23:54
Co do Pawełka.......powem tak....chciałbym zeby puszczał takie szmaty jesli wisła bedzie miała w kieszeni pewne zwycięstwo w kazdym meczu po tak samo swietnej grze jak z zagłebiem z każdym innym przeciwnikiem....bamkarz moze nie byc rewelacyjny wazne zeby pozostała 10 grała jak z nót , zmaitała z powierzchni kazdego przeciwnika w takim rozmiarze bramkowym jak z zagłebiem....o tym maże.....
W sercu ją mam
Zawsze przy niej trwam
Kocham ją z całych sił
Do ostatnich życia chwil.....

KRÓLOWIE WIELKICH MIAST- ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK !!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów