The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2009, 12:02
Dla mnie po prostu niesamowita jest rozmowa na temat budowy stadionu na 128 stronach. A stadion jest skończony w 50 %.

Większość z postów to pytania co to będzie itp. przecież jest strona www.stadionwisly.info z której można się dużo dowiedzieć i niekoniecznie kilka razy pytać się o to na forum.
Odpowiedz cytując
luknazim
Member

Od: 12.2005

Stary 05.08.2009, 12:38
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Czytać potrafisz ? już z 5 razy było to tutaj wyjaśniane !!

PODNOŚNIK DO WYCIĄGANIA/WCIĄGANIA SPRZĘTU DO PIELĘGNACJI MURAWY-WALCA,KOSIAREK ITP
Owszem potrafię, nie chciało mi się szukać, odpowiadałem tylko na stwierdzenie, że nie ma tego w planach... owszem JEST
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.08.2009, 15:06
http://sketchup.google.com/3dwarehou...feb2af50c118d4

fajna wizualizacje zrobił chłopak z forum pesleague.pl, sami ocencie
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2009, 16:30
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...po_prac//5832/

Na tym Zdjęciu dokładnie widać że szczelina pomiędzy nowymi trybunami a ,,starymi'' trybunami E i D będzie bardzo mała, praktycznie żadna przyznam że mnie to bardzo pozytywnie zaskoczyło
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2009, 16:37
Ktoś wie, czemu nie kładą dalej schodków? Skończyli na równo z końcem wyjścia na sektor.. mogliby to zakończyć i brać się za górne rygle
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 05.08.2009, 16:53
A jednak idzie w górę kolejny rygiel i nie czekają na położenie wszystkich schodów...
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2009, 20:36
Kolejny render, tym razem rzut z góry. Udało mi się wkońcu odwzorować dokładnie nachylenie trybuny D i jest takie jak w rzeczywistości. (Na tym renderze nie widac dachu bo celowo go ukryłem żeby było widać trybune).

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2009, 14:02
radekogi, odwalasz kawał dobrej roboty!! dzięki
What's new?

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.08.2009, 14:03
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Kolejny render, tym razem rzut z góry. Udało mi się wkońcu odwzorować dokładnie nachylenie trybuny D i jest takie jak w rzeczywistości. (Na tym renderze nie widac dachu bo celowo go ukryłem żeby było widać trybune).

Muszę przyznać że tworząc te rendery odwalasz kawał dobrej roboty Dzięki nim widać, że nasz stadion będzie prezentował się całkiem nieźle. Brakowało takich dokładnych widoczków na nasz stadion, z różnych miejsc. Wielkie dzięki za tworzenie czegoś takiego, dzięki temu wiele osób może sobie lepiej uzmysłowić to jak nasz obiekt będzie się już w niedalekiej przyszłości prezentował.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2009, 15:25
troj88 napisał(a):Wyświetl post
http://sketchup.google.com/3dwarehou...feb2af50c118d4

fajna wizualizacje zrobił chłopak z forum pesleague.pl, sami ocencie
Ten chłopak to ja Dzięki za miłe słowa
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 06.08.2009, 19:05
po 20 a ziemia przy AiB nadal wybierana miło się na to patrzy wiecie moze z których stron ścianka szczelinowa jest skonczona? wydaje mi się że wzdłuz boiska juz jest bo było tam to robione wczoraj, dzis przy pawilonie a jak z resztą? przy narozniku widze ze tez juz ziemia wybierana to tam juz scianka jest skonczona? Podzielcie sie wiedza ze mna Pytam z czystej ciekawosci nie odpisywac prosze po co mi to wiedziec
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2009, 22:29
O cholera jasna ... godzina 23:30 a oni na budowie cały czas wybierają tą ziemie !! Szacunek dla takiej firmy !!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2009, 22:41
Jaki szacunek? Człowieku pewnie gonią terminy i dlatego teraz tak zapierdalają.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2009, 23:23
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
O cholera jasna ... godzina 23:30 a oni na budowie cały czas wybierają tą ziemie !! Szacunek dla takiej firmy !!
Jaki szacunek? To ich zasr*** obowiązek!!!
Odpowiedz cytując
Jimi222
Junior Member

Stary 07.08.2009, 02:31
Godzina 3:30 nad ranem, a oni caly czas pracuja!!! :O
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2009, 05:58
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Jaki szacunek? Człowieku pewnie gonią terminy i dlatego teraz tak zapierdalają.
w takim wypadku, szacunek dla tego, kto w końcu podpisał taką umowę, że niedotrzymanie terminów jednak się nie opłaca to chyba byłaby pierwsza tego typu w Krk

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2009, 09:45
Mam do Was prośbę, piszących w tym temacie. Zauważyłem, że ten temat stał się być mocno hyde parkowy, tylko połowa postów jest pisana z sensem, bardzo fajne rendery daj nam radekogi. Ale kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 godziny w nocy. Było też sporo postów typu: "Ale fajnie się patrzy jak nasza trybuna tak szybko rośnie ". Nie wiem, może moderatorzy pozwalają na takie posty, jak tak to sorry. Ale one nic nie wnoszą do tematu. Nie mówie już nic o pytaniach zadawanych kilkakrotnie, bo po prostu nie wszyscy czytają posty kolegów.
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.08.2009, 10:00
Nie wiem czy post że nasz stadion jest budowany 24 godziny na dobe nic nie wnosi no ale ok...Według mnie to jest akurat całkiem na temat...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.08.2009, 10:00
Nie wszyscy mają ochotę wertować 120 stron w tym temacie w poszukiwaniu odpowiedzi, nie każdy jest inżynierem budowlańcem żeby pisać sensownie i coś wnosić do tematu. Kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 w nocy? Np mnie, choć o 3 w nocy śpie smacznie to mimo wszystko wiem że robotnicy pracują. I takie "nic nie wnoszące info" sugeruje, że rzeczywiście są jakieś opóźnienia. Było, masz racje, mnóstwo postów w stylu ale fajnie że trybuna tak szybko rośnie ale wydaje mi się że po to ten temat jest. Każdy kibic Wisły cieszy się z tego jak stadion idzie w górę i myślę że ma prawo wyrazić radość w odpowiednim temacie. Pzdr.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2009, 11:21
Ale akurat to że pracują w nocy można było już zaobserwować od momentu zbrojenia płyty dennej więc nie wiem czemu co stronę ktos musi o tym napisać
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2009, 12:09
Radekogi, jestem pod wrażeniem Twojej pracy! Tak trzymać, czekam na kolejne rendery
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.08.2009, 12:27
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Mam do Was prośbę, piszących w tym temacie. Zauważyłem, że ten temat stał się być mocno hyde parkowy, tylko połowa postów jest pisana z sensem, bardzo fajne rendery daj nam radekogi. Ale kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 godziny w nocy. Było też sporo postów typu: "Ale fajnie się patrzy jak nasza trybuna tak szybko rośnie ". Nie wiem, może moderatorzy pozwalają na takie posty, jak tak to sorry. Ale one nic nie wnoszą do tematu. Nie mówie już nic o pytaniach zadawanych kilkakrotnie, bo po prostu nie wszyscy czytają posty kolegów.
To powiedz mi co Ty tym postem wniosłeś to rzeczowej dyskusji o budowie naszego stadionu? Nic.
Kolejne stopnie na dolnych trybunach są dokładane wolno bo wolno, ale zawsze dokładane. Z kolei budowa ścianki przy A i B zmierza do końca.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 07.08.2009, 13:09
Ciekaw jestem, czy z punktu widzenia architekta możliwe jest na tym etapie jakieś rozsądne połączenie dachu trybuny wschodniej z dachem trybuny południowej i północnej tak, aby stanowiło to jakąś spójną całość. Myślał ktoś nad tym?
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 07.08.2009, 13:20
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem, czy z punktu widzenia architekta możliwe jest na tym etapie jakieś rozsądne połączenie dachu trybuny wschodniej z dachem trybuny południowej i północnej tak, aby stanowiło to jakąś spójną całość. Myślał ktoś nad tym?
Oczywiście , ale nie sądzę żeby ktoś z "góry" wpadł na ten pomysł , oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne , a szkoda bo stadion nabrałby angielskiego charakteru
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Stary 07.08.2009, 13:49
ciastek11 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście , ale nie sądzę żeby ktoś z "góry" wpadł na ten pomysł , oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne , a szkoda bo stadion nabrałby angielskiego charakteru
No to jest możliwe czy nie? Trzeba się zdecydować
Wypada też dodać że na takim obiekcie musi być okreslona wentylacja (chociażby po to żeby murawa "oddychała") więc pewnie z tego powodu dachy nie są połączone.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2009, 13:53
Co za pierdoły....
Normalnie żal d..
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 07.08.2009, 14:19
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
No to jest możliwe czy nie? Trzeba się zdecydować
Wypada też dodać że na takim obiekcie musi być okreslona wentylacja (chociażby po to żeby murawa "oddychała") więc pewnie z tego powodu dachy nie są połączone.
Proponuje czytać ze zrozumieniem kolego ,przeczytaj jeszcze raz post mojego poprzednika a następnie mój, może coś ci się rozjaśni zanim zaczniesz krytykować.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.08.2009, 14:20
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
ironia? czy na serio piszesz? bo nie czaje....
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.08.2009, 15:55
Proud napisał(a):Wyświetl post
nawet na tym forum człowiek sie nowych rzeczy dowiaduje ,heheh
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Stary 07.08.2009, 16:07
ciastek11 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje czytać ze zrozumieniem kolego ,przeczytaj jeszcze raz post mojego poprzednika a następnie mój, może coś ci się rozjaśni zanim zaczniesz krytykować.
Poprzednik pyta czy jest możliwe z architektonicznego punktu widzenia połączenie tych dachów po czym Ty mu odpowiadasz "owszem" wstawiasz zdanie podrzędne w przecinki i kontynuujesz "oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne" więc jak dla mnie jest to w skrócie "tak,..., nie wiem" ale może źle rozumuję, no albo po prostu nie wyraziłeś dokładnie tego co chciałeś. Ew. wyjaśnij mi o co dokładnie Ci chodziło.

Proud napisał(a):Wyświetl post
Jak najbardziej serio piszę o wentylacji, a trawa była przykładem takim też trochę dla jaj i niesprawdzonym, gdzieś to wyczytałem a i z tego co pamiętam to tu też na forum była o tym mowa jak dach miał być całkowicie zasuwany ale np na stadionie Ajaxu ruch powietrza jest wywoływany sztucznie przez wentylatory. A innym przykładem odnośnie tego co pisałem wcześniej może być to że ciepło emitowane przez człowieka.
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 07.08.2009 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów