The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2009, 21:06
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam co muszą nasze drużyny, zawodnicy trenerzy działacze właściciele zmienić wpodejściu do piłki żeby to wkońcu hulało każdy daje recepty,ale z tego jak zwykle wychodzi wielkie g. drażnią mnie już te porażki. Został tylko Kolejarz ale zapewne z taką forma jak dzisiaj to nie pograja za wiele w pucharach.
Kolejorz ... raczej...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2009, 21:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
a polskie druzyny nie potrafia ogrywac faworytow.
Nawet frajerów ograć nie potrafimy a co dopiero jakiś faworytów.

Recepta aby nie było powtórki za rok jest jedna. Lepsi piłkarze.

Mozdzierz. A co stoi na przeszkodzie aby to Wilczek zbudował atmosferę strachu?Robi to za co mu Boss płaci.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.08.2009, 21:11
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Kolejorz ... raczej...
No raczej , sorka za pomyłe, ale ta polska piłka wygląda jak ten "Kolejarz" właśnie , po obejrzeniu meczu wszystko sie wywaraca do góry nogami
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.08.2009, 21:15
Ja się zastanawiam co muszą nasze drużyny, zawodnicy trenerzy działacze właściciele zmienić wpodejściu do piłki żeby to wkońcu hulało każdy daje recepty,ale z tego jak zwykle wychodzi wielkie g. drażnią mnie już te porażki. Został tylko Kolejarz ale zapewne z taką forma jak dzisiaj to nie pograja za wiele w pucharach.
Co zrobić? Przestać kontraktować za bajońskie sumy polskie pseudogwiazdy, który uważają sie za wirtuozow futbolu a gówno umieją. Na miejscu działaczy rozglądał bym się za młodymi Czechami, Bośniakami, Serbami, Słowakami...Jeśli już zatrudniać Polaka to tak jak na zachodzie - brać poprawkę na to że to Polak i za dużo za niego i mu nie płacić, bo prawdopodobieństwo, że nic z niego nie będzie - 95%.
Myślałem że nasze kluby coś w tym sezonie osiągną w Europie, ale jest gorzej niż było. Myślałem, że jak mistrz Polski przegrywa z estończykami to pech i nieporozumienie ale teraz widze, że jesteśmy tak słabą ligą za jaką my uważamy lige Luksemburga. Nikt z nami się nie liczy. Dno. Won z Polskimi piłkarzami. Zero ambicji, woli walki, determinacji, tylko kontrakt wysoki i nic już mu nie potrzeba prócz otwartego kasyna.
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.08.2009, 21:20
Mam pytanie: na kogo jutro Amika może trafić w losowaniu? Czy np. jest szansa na Szachtar?
Z góry dzięki
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 06.08.2009, 21:20
No raczej , sorka za pomyłe, ale ta polska piłka wygląda jak ten "Kolejarz" właśnie , po obejrzeniu meczu wszystko sie wywaraca do góry nogami
Dlatego pewnie polecą za dwa tygodnie jak reszta,i my między innymi...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2009, 21:21
Juz nie dizekujcie Bogu ze odpadaja polonie Legie itd
Nie badzcie tacy zawistni, co chcecie zeby Polska jak najmniej pkt do rankingu zbierała? Chcecie zebysmy dalej byli zasciankiem piłki europejskiej? Czy to ze Wisle sie nie udało to znaczy ze od razu trzeba jak najgorzej zyczyc Legii i Lechowi? Po c sie ogladacie na innych? My dlaismy dupy to niech tamci sobie pograja.
To jest wlasnie taka Polska mentalnoisc, jak sie samemu nie ma to ch.. w dupe innym, niech oni tez nic nie osiagna bo wtedy ja bede gorszy a przeciez tak byc nie moze. I to samo maja komentatorzy i eksperci, oni tylko wyliczaja jakie problemy maja nasi rywale, i mowia "o daj Boze niech ten i tamten złapia konztuzje wtedy bedzie latwiej ich ograc" -a po co sie ogladac na innych?! trzeba samemu zapier...c, sukces to trzeba budowac na swojej potedze a nie na tym ze sie trafi w Pucharach na frajerow i ich sie fartem ogra.
A Wy nie badzcie tacy zawistni bo to zalosne jest ;/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.08.2009, 21:23
No cóż, po raz kolejny Legia odpada z pucharów dość szybko...ale po raz pierwszy od dawna nie wstydzę się za swój klub. Bo o ile odpadanie w słabym stylu z Austrią czy też FK Moskwa podnosiło ciśnienie w żyłach, to teraz patrzę w przyszłość (chodzi o ligę) z optymizmem. Legia zagrała dziś jak dla mnie zadziwjająco dobrze. Szkoda tych głupich błędów w obronie (Choto!), bo tak naprawdę to Broendby nie stwarzało sobie sytuacji podbramkowych. Co do skuteczności 'Wojskowych' to brakowało Chinyamy, on zawsze potrafi walnąć jakiegoś farfocla. Może jemu by sie udało. Ale ogólnie mecz na duży plus, wiele ciekawych szybkich akcji, gry kombinacyjnej i sporo stworzonych sytuacji.
Tak samo jak i Wiśle, Legii zabrakło tego jednego celnego trafienia więcej, które zatrzymało by się w bramce. Z tym, że Broendby to trochę wyższa półka niż Levadia. Liga będzie ciekawa (na swój sposób)
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.08.2009, 21:24
Jak szybko zaczęły się europejskie mecze, tak szybko się kończą dla Polski. I teraz znów trzeba j*b*ć cały rok w Ekstraklasie, żeby za rok zrobić repley [mowa tutaj o wszystkich klubach (a może nie repley? - od 5 lat naiwnie wierze)]
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 06.08.2009, 21:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Juz nie dizekujcie Bogu ze odpadaja polonie Legie itd
Nie badzcie tacy zawistni, co chcecie zeby Polska jak najmniej pkt do rankingu zbierała? Chcecie zebysmy dalej byli zasciankiem piłki europejskiej? Czy to ze Wisle sie nie udało to znaczy ze od razu trzeba jak najgorzej zyczyc Legii i Lechowi? Po c sie ogladacie na innych? My dlaismy dupy to niech tamci sobie pograja.
To jest wlasnie taka Polska mentalnoisc, jak sie samemu nie ma to ch.. w dupe innym, niech oni tez nic nie osiagna bo wtedy ja bede gorszy a przeciez tak byc nie moze. I to samo maja komentatorzy i eksperci, oni tylko wyliczaja jakie problemy maja nasi rywale, i mowia "o daj Boze niech ten i tamten złapia konztuzje wtedy bedzie latwiej ich ograc" -a po co sie ogladac na innych?! trzeba samemu zapier...c, sukces to trzeba budowac na swojej potedze a nie na tym ze sie trafi w Pucharach na frajerow i ich sie fartem ogra.
A Wy nie badzcie tacy zawistni bo to zalosne jest ;/
Jak my odpadamy z jakąś Levadią to się wszyscy z nas śmieją!!! Ale my mamy za nich ściskać kciuki... bo punkty do rankingu...? Litości...
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.08.2009, 21:28
Polska liga jest najbardziej nieproporcjonalna pod względem umiejętności oraz zarobków.Dochodzi tu jeszcze polska mentalność.Jest dobrze (zarabia się dobrze i fajne warunki) to po ch*j ma być lepiej ? po co mam się dalej rozwijać skoro mam kontrakt na kilka lat? Z taką mentalnością i nastawieniem daleko nie zajedziemy co obserwujemy od kilkunastu lat..
I
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.08.2009, 21:29
ToTylkoJa tylko w tym wszystkim najgorsze jest to ze jak sie odpadnie po slabych meczach to jest zal ze sie dało ciała na calej linni, a jak po wyrownanej walce to znowu jeszcze wiekszy zal ze było tak blisko ale oczywiscie nie udało sie hehe

Cytat:
Myślałem że nasze kluby coś w tym sezonie osiągną w Europie, ale jest gorzej niż było. Myślałem, że jak mistrz Polski przegrywa z estończykami to pech i nieporozumienie ale teraz widze, że jesteśmy tak słabą ligą za jaką my uważamy lige Luksemburga. Nikt z nami się nie liczy. Dno. Won z Polskimi piłkarzami. Zero ambicji, woli walki, determinacji, tylko kontrakt wysoki i nic już mu nie potrzeba prócz otwartego kasyna
Ja tez sie zawsze napale co sezon ze bedzie fajnie a ciagle jest zle. Nie ma sie co rajcowac bo nic sie nie zmienia w lidze ku lepszmeu, dosłownie nic wiec niby czemu miałoby byc lepiej w pucharach- tak na logike biorac. Prawda jest taka ze wygrywamy w Europie tylko jesli jestesmy faworytami. Gruzinow, San Marinczykow i innych leszczy ograc jeszcze potrafimy ale juz z Broendby kiedy to tamci sa faworytami za ch.. nie wygramy (ja nie ejstem Legionista tylko tak podaje na swiezym przykladzie ) A jak juz sie uda z tym faworyem wygrac to jest mega podnieta - i wlasnie ta podnieta pokazuje na jakim poziomie mamy pilke, chcemy sukcesow ale juz podswiadomie wiemy ze wygranie z takimi Dunczykami czy innymi Tottenhamami z ostatniego miejsca w lidze ang to jest jak cud :(

Bebeto zeby zaraz kciuki trzymac za nich i sie modlic to nie ale nie zazdroscic tak ze im sie cos moze udac. Smieja sie no i widzisz pokazuja swoje buractwo i ta mentalnosc Polska, ze jak sie cos komus nie uda, temu Mistrzowi sie nie udało to od razu go zgnoic, wysmiac, zwyzywac, pozniej Wislacy ich wysmieja przy 1 niepowodzeniu i kolko sie zamyka, ciagła napinka na necie "ahaha Wisla przegrala z Levadia", "oo Legia jaka słaba bo w Wilnie przegrała i jeszcze zadyme zrobiła" i co to da, te utarczki na necie?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.08.2009 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2009, 21:32
bebeto - właśnie kolejne typowe polskie, co gorsza dziecinne myślenie - "bo mnie wyśmiewają, więc ja też będę wyśmiewał!" albo "zabrał mi zabawkę, więc go opluję w oko!".

Niestety, poza tym , że mogli nas, Polaków poreprezentować, to jeszcze zagraliby więcej meczów w rundzie, napociliby się, a wiadomo, że w Polsce pięciu srok za ogon się nie złapać, więc skupiając się na pucharach, coś w lidze mogliby stracić. No ale przecież ch. w d. wszystkim, Wisła odpadła, więc wszyscy wypier.!

Ps. Ku radości niektórych - fart Lecha się skończył Są na pierwszym, nierozstawionym miejscu.

Edit: żydowski Bnei oraz słowacka Zilina objęły prowadzenie w swoich meczach. Sarajevo gra dogrywkę z Helsingborgiem. Zaraz chyba będą karne.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.08.2009, 21:32
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To jest wlasnie taka Polska mentalnoisc
Już ktoś wcześnie pisał.. więc powtórzę:

Ty myślisz że kibice Realu skaczą z radości gdy Barcelona wygrywa mecz za mecz w Lidzę Mistrzów?
Ty myślisz że gdy Manchester zdobywa Mistrzostwo Anglii to cała Anglia skacze z radochy włącznie z kibicami Chelsea czy Liverpoolu?

Tu nie chodzi o żaden kompleks itp bo Wisła wyłapała pechową wpadkę z Levadią, niektórzy muszą zrozumieć że nie każdy chodzący na Reymonta (Bułgarską, Konwiktorską czy Łazienkowską) to typowy fan Football Manager'a dla którego piłka nożna to jedynie typowanie składu, taktyka i kopiowanie na internet wypowiedzi gazety FAKT. Tłumaczyć tego nie ma sensu raczej bo i tak każdy po swojemu do tego podchodzi.

ale dla przykładu,
mi osobiście wisi czy ktoś się smieje z poziomu piłki nożnej w Polsce, 5 liter robię na jakieś rankingi, na to że nic nie gramy w europie itp.. bo już dawno z tego wyrosłem, a Poznaniacy, Legia czy Polonia to moi wrogowowie i tak będzie do końca moich dni. Liczy się tylko Wisła.
i wielu ma podobnie jak ja.. i na tym zakończmy ranking na tych co życzą im sukcesu i na tych co im kłody pod nogi wpychają bo się nie przegadamy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.08.2009 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.08.2009, 21:35
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Już ktoś wcześnie pisał.. więc powtórzę:

Ty myślisz że kibice Realu skaczą z radości gdy Barcelona wygrywa mecz za mecz w Lidzę Mistrzów?
Ty myślisz że gdy Manchester zdobywa Mistrzostwo Anglii to cała Anglia skacze z radochy włącznie z kibicami Chelsea czy Liverpoolu?

Tu nie chodzi o żaden kompleks itp bo Wisła wyłapała pechową wpadkę z Levadią, niektórzy muszą zrozumieć że nie każdy chodzący na Reymonta (Bułgarską, Konwiktorską czy Łazienkowską) to typowy fan Football Manager'a dla którego piłka nożna to jedynie typowanie składu, taktyka i kopiowanie na internet wypowiedzi gazety FAKT.
Tyle, że kibic Realu, Chelsea itp nie musi się martwić o rozstawienie tak jak polskie zespoły. Taka mała różnica. Więc im to zwisa. A my za rok znów będziemy w głębokiej dupie, i za dwa, i za trzy i tak dalej. Daleko jeszcze?

PS nie porównuj zdobywania mistrzostwa kraju z występami w Europie, bo to dwie zupełnie różne kwestie.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2009, 21:36
Tylko nie mogę zrozumieć słów jak to Legia zasłużyła na awans, bo Broendby miało dobrze dysponowanego bramkarza a Legia cisnęła. A co mieli Duńczycy powiedzieć po pierwszym meczu?
Odpowiedz cytując
EnDrJu92
Member

Od: 02.2008

Stary 06.08.2009, 21:36
Co to duzo mowic...nasza liga nawet nie stoi w miejscu tylko spada...Dla nas sa emocje na boisku jak gra Legia z Wisla a w Europie i jedni i drudzy sobie nie pograja...gorzka prawda...no coz za rok moze sie uda (sam juz w to nie wierze).Teraz emocjonowac sie liga.Jestesmy sto lat za murzynami.I tyle w temacie.Petrescu mial racje. Po prostu mamy pilkarzy ktorzy biora kase a reszte maja w du*** za przeproszeniem.Pzdr Zaglebie0-2Wisla
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2009, 21:37
aNouc napisał(a):Wyświetl post
:

zajebiste porownanie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Cytat:
Mysle ze nie bo:
-oni tam maja po 4 zespoły w LM i ze 3 w LE
-bo im sukcesow w Europie nie brakuje i piłki na najwyzszym swiatowym poziomie
-dla nich taka Lm to jak dla nas Ekstraklasa, co roku tam gra Real i Barca i walcza o triumf wiec to jest normalne ze jedni nie trzymaja kciukow za drugich, tak jak ja w lidze nie bede kibicował Legii i Lechowi ale w Europie owszem, niech reprezentuja Polske jak najlepiej i przy okajzi nabijaja pkt nie tlyko sobie ale i NAM

Ahas taka mała mysl, jakby w Hiszpanii była taka sytuacja jak w Polsce ze 1 zespol gra w Lm to Barca by sie modliła za Real i odwrotnie aby Ci zbierali pkt do rankingu i za rok mistrz i vice mistrz by mogli grac w LM- tak mi sie zdaje bo to normalne by było - tylko w Polsce zawsze na odwrot hehe
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.08.2009 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
bebeto - właśnie kolejne typowe polskie, co gorsza dziecinne myślenie - "bo mnie wyśmiewają, więc ja też będę wyśmiewał!" albo "zabrał mi zabawkę, więc go opluję w oko!".

Niestety, poza tym , że mogli nas, Polaków poreprezentować, to jeszcze zagraliby więcej meczów w rundzie, napociliby się, a wiadomo, że w Polsce pięciu srok za ogon się nie złapać, więc skupiając się na pucharach, coś w lidze mogliby stracić. No ale przecież ch. w d. wszystkim, Wisła odpadła, więc wszyscy wypier.!

Ps. Ku radości niektórych - fart Lecha się skończył Są na pierwszym, nierozstawionym miejscu.

Edit: żydowski Bnei oraz słowacka Zilina objęły prowadzenie w swoich meczach. Sarajevo gra dogrywkę z Helsingborgiem. Zaraz chyba będą karne.
!!IRIVIER!! Pokaż mi zdanie w którym wyśmiewam Legię bo dzisiaj odpadła Ani mnie to grzeje,ani ziębi .
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 06.08.2009, 21:39
Wielkie jaja pokazuje właśnie Crvena Zvezda, która mimo, że przegrała w Tbilisi z Dinamo 0:2, dzisiaj u siebie przegrywała już 0:1 i 1:2, teraz wygrywa w ostatniej minucie 5:2 i zagra w kolejnej rundzie.

bebeto - ja nie mówię, że akurat Ty konkretnie wyśmiewasz, aczkolwiek używasz takiego zawistnego stwierdzenia : "my odpadliśmy z Levadią, to się z nas śmieją, a my mamy trzymać za nich kciuki"? Samo przez się można zrozumieć, że dobrze Legii czy Lechowi nie życzyłeś. Może ty akurat nie wyśmiewasz, ale większość ma z tego podnietę.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 06.08.2009 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.08.2009, 21:42
dajcie juz spokój, liga słaba to i Legia słaba, ostatnie mecze polskich druzyn z sukcesami to lata 90-te, póki w polskiej piłce nie będzie NORMALNIE bedziemy ogladac ELIMINACJE.
co do samego spotkania, przecwinik Legii był na wyciągniecie reki, jak rok temu, jak dwa i trzy, znowu zabrakło jednej bramki, znowu zabrakło szczęscia.... bez komentarza.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.08.2009, 21:45
Matko.. to niech będzie porównanie kibiców ekip z najgorszych lig świata

I też znajdziecie wielu takich co sobie życzą jak najgorzej.

Ale kto taki będzie w dupe? grajki, trenerzy, działacze.. pisałem że wielu inaczej do tego podchodzi. Styl trybun, poza nimi, to jest to co kocham a nie to czy Wisła wygra z Levadią. Wygra? ok, będzie wyjazd do Węgier, nie wygra, **** z tym. zabawa trwa (i to dużo lepsza) w najlepsze na Polskim podwórku... Dobranoc
Powód: WISŁA TO MY
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.08.2009 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 06.08.2009, 21:45
Liga słaba,Legia słaba,Lech słaby,WISŁA... Słabo mi...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2009, 21:52
Pewnie nie jest to pierwszy sezon kiedy większość drużyn z naszej ligi kończy europejskie kopanie na tym etapie. Za rok pewnie będzie powtórka, tylko o tyle boleśniejsza, że w lepszej prawie stadionowej. Naprawdę mamy słabych piłkarzy i nie ma co się oszukiwać. Liga wygląda jak wygląda. Piłkarze mierni, przepłaceni. To i wyniki mierne. Niemniej mam nadzieje,że te porażki są nawozem sukesu)-taka złota myśl z poradnika grzybiarza. Pewne symptomy już występują. Otóż Cupiał nie denerwuje się aż nadto. Ktoś mu poradził, albo sam na to wpadł,że aby być chociaż średniakiem to trzeba budować klub z głową. Dlatego uważam, że budowa scautingu jest elementem nowej taktyki Prezesa. Zrozumiał,że przepłacanie miernot nie daje żadnych rezultatów, poza rozczarowaniem. Jak strzelić bramkę Levadi, komukolwiek, skoro piłkarz Cwielong nie potrafi przyjąć piłki i uderzyć jej prosto do bramki?No bo jak może awansować taka Legia, skoro przy drugiej bramce dla Duńczyków, ten co strzelił, przyjmował sobie piłkę ile chciał i mierzył gdzie chciał. Z takim kryciem to na boisko szkolne a nie do Europy. Przypadkowości w odpadnięciu Legii i naszym nie ma żadnych . O Polonii nie piszę, bo to folklor. Naprawdę jest fatalnie, ale pocieszeniem jest to,że może być już tylko lepiej. Jesteśmy na dnie Europejskiej piłki.

Czytam wywiad z trenerem Herthy, i pada pytanie: Czy chciałby Pan u siebie Marcelo. Facet odpowiada,że raczej nie, bo był niejaki Rodnei z Jagielloni u nich i się nie sprawdził, a poza tym to oni nikogo takiego nie obserwowali. Czemu o tym pisze. Otóż proponuje podchodzić z dystansem do tego co wypisują co poniektóre gazety. Z ligi polskiej kogoś upchnać na zachodzie jest niezwykle ciężko. Gość z Herthy jednoznacznie dał do zrozumienia, gra u was w Polsce więc geniusz to to nie jest. A my się nakręcamy i wystawiamy za naszych kopaczy sumy w milionach Euro. Ja się pytam na jakiej podstawie? Sami budujemy jakiś swój własny świat. Już nie będę pisał o Brożku, który zwyczajnie nie ma ofert,bo jest słabiutki. Ogólnie słąby, nie tylko teraz. Błaszczykowski gra w Bundeslidze, super,ale facet nie ma zdrowia do poważnej piłki gdzie trzeba dopierdalać. Ale nie stoi to na przeszkodzie aby chwytać kawałki o tym,że jest brany pod uwagę w Liverpoolu. Podobnie Jeleń. Co chwila kontuzja. Przy obciążeniach w poważnej piłce chłopcy nauczeni obiboctwa nie wytrzymują, no albo się trener na nich obrażaProponuje zejść na ziemię, nie wierzyć w to co wypisują goście mieniący się dziennikarzami. Wierzcie mi,ale dziennikarstwo to poważny zawód, odpowiedzialny,bo bierze się odpowiedzialność za słowo. U nas tego nie ma. Bo i prawdziwych dziennikarzy nie ma. Tak więc ciężko tego wymagać. Smutny dziś dzień, wytłumaczeń tego co się stało możemy szukać setki, ale to nic nie da, bo jesteśmy słabi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2009, 21:56
Tylko nie cieszcie się jeszcze tym że Lechowi się fart skończył i jest na tym złym miejscu w rankingu. Znając życie jest to tylko chwilowy przestój. Teraz wylosują i tak najsłabszego rywala no i jeszcze im dojdą 2 bramki w 90 minutach spotkań. Także wiecie...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2009, 22:15
magiczna noc w wykonaniu polskich drużyn.....martwili się, że Legię wyrzucą chuligani z pucharów, a tu klops...sami sie wyrzucili.

niestety poziom ligi spada i taka jest prawda, niech nikt nie mówi, że wszystko się rozwija, bo tak naprawdę to rozwija się zaplecze (stadiony) i frekwencja na spotkaniach, a poziom ligi leci. Takie Pawełki, Ćwielongi czy Gizy to kilka lat temu grałyby po Odrach i Ruchach a nie w czołowych ekipach kraju, ale cóż.....

A Lechowi życzę kogoś z tej grupy:

SV Werder Bremen 1899 GER 91,339
Villarreal CF ESP 80,853
AS Roma ITA 78,582
PSV Eindhoven NED 75,826
Szachtar Donieck UKR 74,370
Zienit Sankt Petersburg RUS 68,525
Hamburger SV GER 67,339
SL e Benfica POR 64,292
València CF ESP 59,853
AFC Ajax NED 54,826
Ostatnio edytowane przez zim zum : 06.08.2009 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2009, 22:18
Mam pytanie, czy druzyny przechodzac kolejne rundy dostaja jakies punkty ? Czytalem chyba, ze od tego sezonu tak jest, ale pewien nie jestem.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2009, 22:20
To Lech awansował już do grupy? Czy jeszcze jest jedna runda eliminacji?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 06.08.2009, 22:21
Jeszcze jedna runda.
Z potencjalnych rywali ---> post ZimZuma

ZimZum - wiem, ale po prostu to ta 'najtrudniejsza' grupa.
Generalnie z tych 38 klubów w 'zasięgu' Lecha są chyba tylko: Odense, Liteks, CSKA Sofia, Austria.., Heerenveen, Basel czy Partizan. Ale i tak - to trochę wyższe loty.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 06.08.2009 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów