The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2009, 17:30
Szymek mówił o Leviadzie

Ja osobiście jakoś nie dostrzegałem krytyki ze strony Węgrzyna w przypadku meczu z Ruchem. Owszem, w****ia mnie jego .......enie, ale ogólnie ostatnio nie jeździł po Wiśle. Dowalił z kolei ten dziennikarz co gadał bodaj z Niedzielanem o tym "pokazaniu klasy z Levadią"... ;]
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2009, 20:00
A mnie się wydaje, Że Kazek i Szymek chcą być po prostu mega obiektywni i stąd ich przesadna krytyka Wisły. A co powiedzieć o Starowiczu, którego relacji np z kosza ja znieść po prostu nie mogę.....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.08.2009, 10:54
Cracovia w Sosnowcu bez kibiców

Na początku sezonu Cracovia zagra na stadionie w Sosnowcu bez publiczności. Zgody na organizację imprez masowych nie wydała miejscowa policja - informuje "Gazeta Wyborcza".

- Wniosek, który wpłynął do nas był niezgodny z wymogami nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Z tych względów formalnych odesłaliśmy dokumenty do Krakowa - informuje aspirant Hanna Michta, oficer prasowy komendy w Sosnowcu.

http://www.90minut.pl/news/99/news99...z-kibicow.html

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2009, 12:19
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Węgrzyn i Wieszczycki zamulają ale od czasu do czasu coś sensownego mają do powiedzenia szczególnie ten drugi, ale powiedzcie mi co w C+ robi Maciuś Terlecki on to dopiero opowiada farmazony, a o komentowaniu meczów nawet nie wspominam.
Węgrzyn zawsze miał jakieś ale do Wisły. Jak wynajdzie mankament to będzie o nim ględził przez cały mecz.
Np ostatnio uparł się, że Kirm jest najgorszy na boisku i ciągle to powtarzał. Czego on wymaga ? Jak reszta człapie i nie pokazuje się do podań, to chyba by musiał być Messim, żeby błyszczec.
..
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2009, 12:41
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Cracovia w Sosnowcu bez kibiców

Na początku sezonu Cracovia zagra na stadionie w Sosnowcu bez publiczności. Zgody na organizację imprez masowych nie wydała miejscowa policja - informuje "Gazeta Wyborcza".

- Wniosek, który wpłynął do nas był niezgodny z wymogami nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Z tych względów formalnych odesłaliśmy dokumenty do Krakowa - informuje aspirant Hanna Michta, oficer prasowy komendy w Sosnowcu.

http://www.90minut.pl/news/99/news99...z-kibicow.html
Pojawiły się już pierwsze komentarze na forum parchów, oczywiście winna Wisła

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
jescze pal licho ,C+ zatrudnia kogo tam chce,choc jak ty tez sadze ze to zadni wybitni specjalisci

Ale chodzi mi tu glownie o Wegrzyna i Szymkowiaka

-za kazdym razem kiedy ich slucham to bije od nich jakich "uraz" do Wisly,niewiem jak sie sprawy maja,moze ktos ich zle potraktowal itd,bo cos na rzeczy byc musi.

Obydwoje lubuja sie w krytyce Wisly ,ich zdaniem za kazdym razem Wisla gra za wolno i bez agresjii.

W dodatku Szymkowiak dzis smieje sie z nas i Levadii (w relacjii nie potrafi nawet prawdilowo wymienc nazwy tego klubu-gadal cos o Lavadii !!),moze zapmnial juz o Valerendze i Tbilisi i jego "wspaniala " gre,czy wykorzystywanie rzutow karnych?

Sluchac sie obydwu panow odechciewa.
A co mają mówić, że Wisła gra olśniewająco? Są obiektywni a że niektórym ciężko się pogodzić z jakąkolwiek krytyką....
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 04.08.2009 o godz. 12:44.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2009, 12:46
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.08.2009, 17:17
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post

A co mają mówić, że Wisła gra olśniewająco? Są obiektywni a że niektórym ciężko się pogodzić z jakąkolwiek krytyką....

Taaa ich wywody są porażające ,jeden z drugim to urodzeni myśliciele.

Nie chodzi o to ze maja mowic ze Wisla jest super,ale niech nie przyp***** lają sie do kazdego szeczgółu ,zwlaszcza Wegrzyn,bo Szymkowiakowi to wiecznie cos w tej Wisle nie pasuje.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2009, 07:36
Smuda w Polonii Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.08.2009, 09:38
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,68...i_miliony.html - czyżby większość sezou we Wronkach ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2009, 10:00
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Taaa ich wywody są porażające ,jeden z drugim to urodzeni myśliciele.

Nie chodzi o to ze maja mowic ze Wisla jest super,ale niech nie przyp***** lają sie do kazdego szeczgółu ,zwlaszcza Wegrzyn,bo Szymkowiakowi to wiecznie cos w tej Wisle nie pasuje.
Gdyby naprawdę pierdół czepiali się gości co coś gdzieś kiedyś kopnęli prosto,to ok. Ale oni? to najbardziej wkurza. Poza tym Szymkowiak jest nieporozumieniem jako reporter. Facet drażni swoimi zamulastymi wypowiedzami, no i nie ma nic ciekawego do powiedzenia. To są typy w stylu, byleby gadać. A jak nie wiesz co powiedzieć to nie mów. Już niech gry nie komentują, tylko niech jakieś ciekawostki wspominają. O ile tak owe posiadają.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.08.2009 o godz. 10:05.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 05.08.2009, 18:24
Szymkowiak jest ciekawy "Leviada" hahahaha
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 05.08.2009, 18:27
Marszałku wlasnie ku temu zmierzam.

Ci panowie w zadnym razie nie nadaja sie na stanowiska ktore w C+ piastują,co troche burzy moja dobrą opinie w kontescie tego ze C+ ma dobrych fachowcow.

I dziwi mnie ze niektorzy uwazaja ze ze ci panowie sa OBIEKTYWNI ,co jak co ale posluchajcie nastepnym razem jak wyrazaja sie o przeciwniku Wisly a jak o Wisle.Zapewniam ze ogladajac gdzies tam powtorke a nie na zywo ,kiedy czlowiek sie wsłucha ,widac to a raczej slychac.Niedowiarkom polecam tą metode.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.08.2009, 18:47
Posłuchaj wywiadów pomeczowych i wskaż 3 piłkarzy, którzy mogliby ich zastąpić. Może na siłę dałoby się jakiegoś trenera wcisnąć (jest Białas tak na marginesie), ale piłkarze są ciekawsi i naprawdę wybrali nielicznych takich, którzy potrafią się wysłowić. Szymkowiak zaczął rok czy dwa lata temu i się w miarę wyrobił, na początku naprawdę słownictwo i składania to była porażka, a teraz ... ujdzie

Aha i osobiście mam wrażenie, że Węgrzyn i Szymek ponad miarę chwalą Wisłę, widać kwestia gustu
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Stary 05.08.2009, 18:54
Ilje Cebanu
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2009, 08:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Smuda w Polonii Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Smuda krąży jak sęp za padliną
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2009, 10:02
Dokładnie, według mnie Węgrzyn i Szymek zawsze są za Wisłą. Nie są jednak nieobiektywni i dlatego czasem nas krytykują, ale zawsze jest to konstruktywna krytyka. Być może Szymek nie jest zbytnio wygadany, jednak zna naszą ligę jak mało kto. Jemu nikt nie odmówi wywiadu, nikt go nie wy.......i z szatni jak wejdzie, bo wszyscy go dobrze znają i są jego kumplami. Często opowiada jak to było za jego czasów w Wiśle, albo rozmowy z Cupiałem, ma do zaoferowania coś czego żaden dziennikarz nigdy nie będzie miał. Wole kogoś takiego niż zwykłego dziennikarza.
Odnośnie Węgrzyna, to jest to mój ulubiony "współkomentator", zawsze przeżywa to co się dzieje na boisku i reaguje pod wpływem emocji, a ja to lubie.
A jeśli już krytykujemy, to ja bym skierował tą krytyke w strone Terleckiego. Denerwuje mnie to jak wychwala Legie, albo Lecha opowiada jacy to wspaniali piłkarze, jak jednym zagraniem mogą odmienić losy meczu... dramat.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2009, 10:04
fond napisał(a):Wyświetl post
Smuda krąży jak sęp za padliną
Smuda ładnie jest w potrzebie,że taki folklor chce prowadzić. Ciekawe kto by bardziej zbajerował Wojciechowskiego, Liczka z notesem swym czy ssssss, Smuda.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.08.2009, 10:19
Hm..

Smuda powtarza, że chce być selekcjonerem. Czyżby dochodziły do niego głosy, że w PZPNie mają innego kandydata?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.08.2009, 11:25
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Hm..

Smuda powtarza, że chce być selekcjonerem. Czyżby dochodziły do niego głosy, że w PZPNie mają innego kandydata?
Tajemnica poliszynela jest to ze nowym selekcjonerem zostanie doktor z laptopem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.08.2009, 11:41
no tak, Majewski dostanie kadrę, a co wtedy stanie sie z nowo utworzoną U-23?
Pewno futbol na Tak, i Jerzy W. Engel

U Stefka, to Cabaj, Polczak, Wasiluk i Dudzic, będa mieli pierwszy plac. Może w rankingu w końcu minie nas Malta
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2009, 16:15
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, według mnie Węgrzyn i Szymek zawsze są za Wisłą. Nie są jednak nieobiektywni i dlatego czasem nas krytykują, ale zawsze jest to konstruktywna krytyka. Być może Szymek nie jest zbytnio wygadany, jednak zna naszą ligę jak mało kto. Jemu nikt nie odmówi wywiadu, nikt go nie wy.......i z szatni jak wejdzie, bo wszyscy go dobrze znają i są jego kumplami. Często opowiada jak to było za jego czasów w Wiśle, albo rozmowy z Cupiałem, ma do zaoferowania coś czego żaden dziennikarz nigdy nie będzie miał. Wole kogoś takiego niż zwykłego dziennikarza.
Odnośnie Węgrzyna, to jest to mój ulubiony "współkomentator", zawsze przeżywa to co się dzieje na boisku i reaguje pod wpływem emocji, a ja to lubie.
A jeśli już krytykujemy, to ja bym skierował tą krytyke w strone Terleckiego. Denerwuje mnie to jak wychwala Legie, albo Lecha opowiada jacy to wspaniali piłkarze, jak jednym zagraniem mogą odmienić losy meczu... dramat.
Bo Terlecki to prawdziwy legionista i wychwala swój klub - a Węgrzyn to taki Wiślak jak (wiadomo co dalej). Nie słyszałem za dużo dobrego o Wiśle od niego - tak jakby miał uraz że musiał jechać do Szczecina po grze w Wiśle zanim trafił do Cracovii. Zresztą uważam że jest on bardziej emocjonalnie związany z naszą "Sąsiadką" z za Błoń. Może dlatego że tam kończył karierę?

Do Szymkowiaka nic nie mam - owszem jest Widzewiakiem - ale nie anty wiślakiem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2009, 17:47
Obaj mają nieskrywany uraz do Wisły, za to że im w pewnych momentach słusznie podziękowała za grę. Teraz ich to boli i odgrywają się na swój sposób. Ja osobiście Węgrzyna nie mogę słuchać w meczach Wisły, a przy derbach to trzeba ściszać głos, aby nie słyszeć jego koszernych wywodów.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 06.08.2009, 17:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Obaj mają nieskrywany uraz do Wisły, za to że im w pewnych momentach słusznie podziękowała za grę. Teraz ich to boli i odgrywają się na swój sposób. Ja osobiście Węgrzyna nie mogę słuchać w meczach Wisły, a przy derbach to trzeba ściszać głos, aby nie słyszeć jego koszernych wywodów.

Otoz to tez mi sie wydaje ze ich glownym powodem wylewania flustracjii jest to ze musieli odejsc.

Widac to (i slychac) czarno na bialym--złosć ,gniew ,chcec "odwdzięczenia " sie poprzez dogryzanie EWIDENTNIE złosliwym komentarzem.

I tez jak Wegrzyn komentuje(A dlaczego komentuje Wisle tak czesto) to sciszam,albo wyłaczam głos.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2009, 19:33
Charlie napisał:
Cytat:
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,68... _miliony.html - czyżby większość sezou we Wronkach ?
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na ten fragment tekstu, bo mnie trochę zdziwiło, że Amica ustawia sobie terminarz w lidze, kiedy chce grać z Wisłą. Do tej pory robili to legijni kombinatorzy z PZPN-u, ale wiidać, ze dołączyła do nich też Amica :
Cytat:
Jednak od października nasza drużyna miała wrócić na Bułgarską. Dlatego tak ustawiano terminarz ligowy, aby najciekawsze mecze - w tym szlagierowy mecz z Wisłą Kraków - lechici zagrali nie wcześniej niż w październiku.
Rozumiem, że z punktu widzenia Amiki chcieliby na tym zarobić, ale od kiedy tak terminarz ustalany jest pod dany klub, kiedy chce i z kim grać ?
Ciekawe jakby Wisła analizowała sobie kiedy dla niej wygodnie byłoby grać z Legią i Amiką i zgłosiłaby przy ustalaniu terminarza. Już widzę co by się działo. A w mediach....koniec świata Wątek korupcyjny !
Odpowiedz cytując
qowalski
Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2009, 19:43
Nie wiedziałem, gdzie to napisać, więc piszę tu.
Czy w barze "U Wiślaków" mają C+? i w których godzinach, bar jest otwarty?
z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.08.2009, 20:07
Ja tam do Wegrzynow i innych Szymkowiakow zalu nie mam ale ten dziennikarzyna ktory podczas meczu Wisły z Ruchem przeprowadzał wywiad z Niedzielanem, ktory powiedział ze Wisła jest klasowym zespolem, szczegolnie pokazała to w Estonii to jakis frajer je...y. Co to za profesjonalizm ma byc!! Taki nedzny "dzniennikarz" sie napina przed kamerami a sie dziwia pozniej ze na necie sie napinaja na forach itp jakies dzieciaki czy cos. Pies tracał teo frajerskiego dziennikarza bo od razu widac ze Wisły to on nie lubi - ale nie powinien tego okazywac...
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2009, 20:16
Według mnie Węgrzyn i Szymkowiak nie są najgorsi. Fakt, zwłaszcza Węgrzyn opowiada nieraz jakieś historie typu, że Wisła gra zbyt wolno, ale czasem ma racje. Poza tym według mnie z tych wszystkich "ekspertów" on i Szymkowiak są najbardziej za Wisłą mimo, że starają się być obiektywni. Oglądając mecz na żywo w tv bardziej koncentruje się na samej grze niż na ich komentarzu. Dużo bardziej stronniczy jest Mielcarski, który według mnie ma żal do Wisły. W zeszłym sezonie mówił, że Wiśle nie należał się tytuł tylko Lechowi. Terleckiego pominę zasłoną milczenia bo to najgorszy, najbardziej stronniczy "ekspert" C+ w historii. A Wieszczycki jest wyraźnie za Legią bo w niej grał.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.08.2009, 21:00
Kazimierz Węgrzyn to już chyba zapomniał, że grał w Wiśle. Komentowanie meczu w jego wykonaniu wychodzi mizernie. To że Węgrzyn nieprzychylnie na Wisłę spogląda dałoby się jeszcze przełknąć. Każdy ma jakieś tak sympatie, może akurat jemu jest bliżej do Cracovii. Natomiast nie do przyjęcia jest styl tego komentowania. Ogólnie C+ stacza się po równi pochyłej jeśli o dziennikarstwo sportowe chodzi.Jeden przykład z ostatniego meczu Wisła - Ruch. Wywiad po, lub w trakcie spotkania (nie pamiętam) z Andrzejem Niedzielanem. Pytania, odpowiedzi standard. Aż tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy dziennikarzyna przypier**** pociskiem, że Wisła z Levadią lipnie zagrała. Uwaga ta nie na miejscu, nie pasowała do kontekstu żadnego pytania oraz żadnej odpowiedzi. Tak po prostu sobie wcisnął zdanie. Uj mnie obchodzi czy ten pan jest zawistny, czy jest kibicem Cracovii, czy też może chciał być dowcipny (?) albo jest po prostu głupcem, ale takimi wyskokami nie tylko swoją reputacje targa ale też stacji C+.

Co do Szymkowiaka to on akurat jakiś tam sentyment musi mieć do Wisły. Tak jak Konrad89 napisał usiłuje być obiektywny, ale ten sentyment się wyczuwa do Wisły. Nie chodzi tutaj tylko o hasanie z mikrofonem przy linii bocznej, ale także o np różne wywiady z nim.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 06.08.2009 o godz. 21:02.

Odpowiedz cytując
Mr Crowley
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2009, 12:38
Typy Interii na 2 kolejkę:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...y,1349546,6357

Wśród typerów m.in przyszły? prezes Wisły
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.08.2009, 12:57
Tak to On, przyjaciele mówią do niego po prostu Janusz,ale my znamy go pod innym pseudonimem "Profesor".
To On na tyłach PZPN-u zmieniał losy ekstraklasy nie bacząc na straszliwe niebezpieczeństwa czekające go na każdym kroku.
To o nim będzie ta ballada.

Generał Profesor,
Wszystkich profesjonalistów to idol,
W serca wroga straszny cios,
Marny wszystkich wrogów los.

Generał Profesor,
Wodzi wszystkich za nos,
Choć od śmierci o włos,
Zawsze śmieje się w głos!

Niczego się nie boi,
Z niebezpieczeństwa drwi,
Bez trudu przejdzie nawet
Przez zamknięte drzwi.

Jest silny i odważny,
Tylko złych ludzi bije,
Nie pali papierosów
I wódy nie pije!

cracovia.krakow.pl

Dziękuje panie profesorze jest pan Wielki.

:|
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów