The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2009, 18:39
A ktoś nie szanuje Pawełka? Ja też go szanuję, ale rozważywszy wszystko krytykuję jako piłkarza.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2009, 19:19
Cebanu zawalił bramkę w meczu z ŁKSem rok temu, puszczał wszystko co szlo w swiatlo bramki
Dostal szanse, nie sprawdzil sie, gral tez w pucharach i mlodej, jak widac nie pokazal nic wielkiego
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.08.2009, 19:22
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Cebanu zawalił bramkę w meczu z ŁKSem rok temu, puszczał wszystko co szlo w swiatlo bramki
Dostal szanse, nie sprawdzil sie, gral tez w pucharach i mlodej, jak widac nie pokazal nic wielkiego
To po co go trzymają w klubie i nawet nie puścili na wypożyczenie? Wielką spinkę robili na puchary, które jeszcze zanim na dobre wystartowały to dla Nas się skończyły i jeszcze Cebanu wypadło kolejne pół roku z kariery, bo chyba najprędzej będzie miał szansę odejść w zimie. Innej opcji dla Ilie nie ma, sympatyczny gościu ale jak na Wisłę prawdopodobnie niewystarczający.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2009, 21:35
Wywiad z małym z PS

cz1

http://img132.imageshack.us/i/cz1q.jpg/

cz2.

http://img132.imageshack.us/i/cz2.jpg/

Jak chcecie powiększyć, klik w foto Uwaga długo się załcza!

Ps.nie będę pi... i się podziele sam kupiłem dzisiaj PS Powiem wam, że mnie toche to poruszyło :( aha najlepiej zapisać na dysk i czytać w programie IrfanView xD

Ps.2 Jak znajde jutro czas przerobie wam na pdf
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 02.08.2009 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.08.2009, 22:56
Boguś za jakieś 6 tygodni, a kiedy Garguła? Była już mowa dawno temu, że ma niedługo zacząć normalnie z piłką trenować i co z tym dalej, wie ktoś coś więcej?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2009, 23:04
Pierw mówili, że Guła wróci wcześniej od Boguskiego (przecież zaczął już nawet trening z piłką! i to jeszcze na zgrupowaniu w Austrii) a teraz mówią że wróci później... :/ Singlar też miał nie grać pół roku a może za 2-3tyg będzie gotowy? kto wie
ciekawe co z Jopem
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.08.2009, 08:48
Boguski najwcześniej za 6 tygodni...Podbijam pytanie jak wygląda sytuacja z Gargułą? Czy klub ma zamiar coś napisać na temat jego rehabilitacji? Jak przebiega, jakie są postępy...Już niby z piłką trenował na obozie w Austrii no to teraz powinno być coś do przodu, a jak jest Z tym Boguskim to jest po prostu jakiś absurd. Nie chcę mi się już pisać, że skandal, że jaja itp. Po prostu niech nam klub wyjaśni dlaczego to tyle trwa!! Zła diagnoza na początku? Złe leczenie? o co chodzi?...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 03.08.2009, 10:57
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z małym z PS

cz1

http://img132.imageshack.us/i/cz1q.jpg/

cz2.

http://img132.imageshack.us/i/cz2.jpg/
Piszę w trochę szerszym kontekście, niż sugerowałby cytat. W każdym razie, pasuje jak ulał do moich wywodów : ) Wszystkiego naj dla Patryka, a przede wszystkim: pokory, pokory i jeszcze raz pokory -- bo mam wrażenie, ze to pompowanie w mediach, robienie z Małego lidera zespołu może wyrządzić mu więcej krzywdy niż przynieść pożytku.

Ten gość ma 21 lat a mówi o sobie jak 40-letni chłop po przejściach. Nie za wcześnie na liderowanie? Lewa noga średnia, drybling niezły, strzał przyzwoity. Poza motoryką szału ni ma.

Żeby wybić się na wyjątkowość w jakimś aspekcie, trzeba mocno tyrać. Pytanie tylko, gdzie chce być gwiazdą: na mieście, w mediach czy na boisku? Bo jeśli na boisku, to czas na naukę, a nie konfucjonizm.

PS. Życzenia Małemu składałem z sektora więc radzę nie traktować tego posta jako wbijania szpili albo szukania dziury w całym. Zawsze mu dobrze życzę. Po prostu szkoda by było chłopaka, gdyby rozmienił swój talent na drobne.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.08.2009, 13:41
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Pierw mówili, że Guła wróci wcześniej od Boguskiego (przecież zaczął już nawet trening z piłką! i to jeszcze na zgrupowaniu w Austrii) a teraz mówią że wróci później... :/ Singlar też miał nie grać pół roku a może za 2-3tyg będzie gotowy? kto wie
ciekawe co z Jopem
Znajdź miejsce, w którym coś takiego o Gargule było napisane i wklej tutaj.
Polecamy lekturę wywiadu przeprowadzonego właśnie w Austrii z Filipem Piętą, który rehabilituje obu piłkarzy.

Tu cytat z niego:
To, że Łukasz ćwiczy już z piłką będzie miało jakiekolwiek przełożenie na to, że to on wcześniej wróci do gry?
Nie. Tak jak wspomniałem – to są dwie różne kontuzje. Myślę, że bliższym powrotu na boisko jest mimo wszystko Rafał.

PS Wszystkim osobom piszącym, że jaja, że dziwne, że jak to, chcielibyśmy uświadomić, że medycyna to nie jest matematyka i tu nie da się wszystkiego dokładnie wyliczyć. Jeśli wydaje się wam, że sytuacja w Wiśle jest dziwna, to proponujemy przypomnieć sobie przypadek Tomasa Rosickiego, Ronaldo, kilku zawodników Realu Madryt, czy choćby Marcina Baszczyńskiego, którego powrót na boisko niestety się przeciąga. To takie przykłady przywołane bez zastanowienia i szukania. Znaleźć ich można na pewno znacznie więcej.
Ostatnio edytowane przez Biuro Prasowe : 03.08.2009 o godz. 13:54.
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.08.2009, 15:42
Rafał Boguski, Peter Singlar, Mariusz Jop – od poniedziałku ci wracający do zdrowia zawodnicy rozpoczęli treningi na boisku ...........

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zien_powrotow/
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 03.08.2009, 17:16
No i zajebiście! Bardzo nam brakowało Bogusia mam nadzieje że wróci szybciej niż te 6 tygodni, ale lepiej żeby wrócił później niż wcześniej i miała mu się odnowić kontuzja!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.08.2009, 08:54
Zabawne!
Na oficjalnej jest artykuł: "krótki raport o wypożyczeniach" czyli który z naszych zawodników gdzie został wypożyczony. Zwróćcie uwagę na źródło artykułu.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...krotki_raport/
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.08.2009, 16:06
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Zabawne!
Na oficjalnej jest artykuł: "krótki raport o wypożyczeniach" czyli który z naszych zawodników gdzie został wypożyczony. Zwróćcie uwagę na źródło artykułu.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...krotki_raport/
Dzięki za zainteresowanie tym newsem. Z 90minut.pl i ze strony Unii Tarnów były brane wyniki meczów, w których wypożyczeni grali (albo kiedy mają wystartować rozgrywki), a nie, gdzie zostali wypożyczeni. Uczciwość wymaga podpisania źródła, nawet jeśli informacja nie pochodzi w całości z tych stron, stąd taki podpis, a nie inny.

Pozdrawiamy.
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.08.2009, 16:50
Garguła: Wracam niebawem !

http://www.futbol.pl/artykul/60029.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.08.2009, 17:13
Nareście oby jeszcze był w formie to będzie miał kto bramy walić z wolnych
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2009, 17:33
Biuro Prasowe napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za zainteresowanie tym newsem. Z 90minut.pl i ze strony Unii Tarnów były brane wyniki meczów, w których wypożyczeni grali (albo kiedy mają wystartować rozgrywki), a nie, gdzie zostali wypożyczeni. Uczciwość wymaga podpisania źródła, nawet jeśli informacja nie pochodzi w całości z tych stron, stąd taki podpis, a nie inny.

Pozdrawiamy.
Panie Biuro Prasowe, nie tak się oznacza źródło. Jako źródło podaje się obiekty, nazwy, strony internetowe itd. - skąd wzięło się informacje. Oznacza się je, w stosunku do pobranych treści, a zatem jeżeli więcej merytorycznych wiadomości pochodziło ze strony 90 minut, to dobrze, że stoi przed Zks.unia.tarnow. Ale nie umieszczenie informacji, że główna część informacji w tekście pochodzi z klubu Wisła Kraków (a powinno się to zaznaczyć w źródle jako informacja własna), powoduje, że ktoś właściwie odczytał jakoby to cała informacja pochodziła z wyżej wymienionych stron, a nie klubu Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.08.2009, 19:40
http://www.futbol.pl/artykul/60045.html

Mam nadzieję, że Junior zostanie....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 04.08.2009, 19:47
Czy ja wiem, jeśli chodzi o załatanie dziury budżetowej to chyba najlepsza opcja. Za jakieś 6tyg może będzie gotowy do gry Garguła więc Diaz już w pomocy za wiele nie pogra, zresztą ile można grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Natomiast problem z lewą obroną może być jeśli Brożek dozna jakiejś kontuzji
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 04.08.2009, 19:49
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/artykul/60045.html

Mam nadzieję, że Junior zostanie....
1,2 mln euro to moim zdaniem troche za niska cena. Jednak jeśli ktoś się zgłosi z taką kwotą to myślę że go sprzedadzą
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.08.2009, 20:13
ja osobiście Diaza lubię, bo moim zdaniem ma "błysk" ponad naszą ligę. Ale w obecnej sytuacji finansowej musimy jakiegoś zawodnika wytransferować...a wiadomo że ewentualni kupcy mogą znaleźć się na Brożka, Sobolewskiego, Marcelo i Diaza...reszty raczej nie opchniemy nikomu. I z tych pilkarz chyba najłatwiej będzie Diaza zastąpić. Jest Cantoro, Jirsak, Sobolewski, Mączyński niedługo Garguła i ewentualnie Kirm. Problem będzie jedynie w dublerze na lewą obronę.
Np: odejście Marcelo czy Brożka o wiele bardziej skomplikowało by naszą sytuację.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.08.2009, 23:28
Diaza bedzie mi najmniej szkoda

W dodatku jak pisze Proud bedzie go kim zastapic.

Gosc ma umiejtnosci i mysle ze jest wart conajmniej 1,5 mln E.,z tym ze te glupie faule ,wrecz irytujace -obnizaja jego loty wiec 1,2 mln mozna za niego wyciagnąć.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mac4
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2009, 07:38
http://www.youtube.com/watch?v=ebbuznFCpzA

Nie wiedziałem gdzie wrzucić, chyba nikt się nie obrazi
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2009, 16:52
Mac4 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=ebbuznFCpzA

Nie wiedziałem gdzie wrzucić, chyba nikt się nie obrazi

to raczej do hyda parku w temacie smieszne.........
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 07.08.2009, 18:19
No proszę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na canal+sport - "liga gra".
Dziennikarz mówił, że rozmawiał z Brożkiem jakiś miesiąc temu i mówił że on sam nie wie czy chce wyjechać za granicę czy nie i że jest pewien iż Brożek miał konkretną ofertę z Włoch ale po rozmowie z Radosławem Matusiakiem odmówił bo dowiedział się jakie tam są ciężkie treningi we Włoszech
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.08.2009, 00:06
Jak tak patrzę na kolejne babole naszego bramkarza to zaczynam już szukać zupełnie nietypowych przyczyn tych jego wyczynów.
Ostatnio słyszałem o tym że jeden z bokserów musiał zakończyć swoją karierę bo miał coś nie tak z okiem i nie widział lewych sierpowych zadawanych przez przeciwników. Żeby było ciekawiej to ten jego feler wykryto dopiero po tym gdy rzeczony bokser zaliczył kilka nokautów z rzędu. Gdy o tym usłyszałem to od razu pomyślałem że i Mariusza można by wysłać do okulisty. A nuż się okaże że będzie mu w stanie pomóc.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.08.2009, 08:45
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
No proszę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na canal+sport - "liga gra".
Dziennikarz mówił, że rozmawiał z Brożkiem jakiś miesiąc temu i mówił że on sam nie wie czy chce wyjechać za granicę czy nie i że jest pewien iż Brożek miał konkretną ofertę z Włoch ale po rozmowie z Radosławem Matusiakiem odmówił bo dowiedział się jakie tam są ciężkie treningi we Włoszech
Skojarzenie "Ciężkie treningi - Petrescu - o nie znowu trzeba by było pracować a nie gwiazdorzyć..."
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 08.08.2009, 09:22
Moim zdaniem Paweł wielkiej kariery na zachodzie nie zrobi - co najwyżej może mu się trafić jeden dobry sezon... A czemu? Zbyt duże wahania formy, nonszalancja, jest w takim wieku że nikt na niego nie będzie patrzał jak na młodzieńca, w którym jest potencjał.. On musi być od grania na tu i teraz! A nim się Paweł rozkręci może troszkę jak zwykle minąć. Poza tym kwestie charakteru również moim zdaniem przychylne do zrobienia kariery nie są. Na pewno nie jest to typ jak Błaszczu, zadziorny na boisku i ogromnie ambitny - muszę powiedzieć, że strasznie mnie denerwuje to machanie rękoma Pawła po nieudanym zagraniu kolegów .
Oczywiście jeśli Paweł w najbliższym czasie wyjedzie na zachód - mam nadzieję, że za jakiś czas będę mógł z radością przyznać się do błędu w ocenie sytuacji. Obym się mylił
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.08.2009, 09:42
Ja mam nadzieję że Paweł zostanie w Wiśle, zachód, raczej na 90% skończy się dla niego ławką, albo i trybunami. Po co mu to, za parę Euro więcej, w Wiśle może zostać legendą.

Paweł nie słuchaj pazernego Osucha, zostań Wiślakiem do końca!!!
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.08.2009, 10:01
Jak Kirma lubię, to denerwuje mnie to, iz nie raczy podejść pod sektor podziekować kibicom za doping. Zdawkowe dwa klaski 20 metrów za resztą drużyny nie są odwdzięczeniem sie za...nasz kibicowski trud
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2009, 10:20
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Po co mu to, za parę Euro więcej
Chyba za parę MILIONÓW euro więcej.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów