|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A ktoś nie szanuje Pawełka? Ja też go szanuję, ale rozważywszy wszystko krytykuję jako piłkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Cebanu zawalił bramkę w meczu z ŁKSem rok temu, puszczał wszystko co szlo w swiatlo bramki
Dostal szanse, nie sprawdzil sie, gral tez w pucharach i mlodej, jak widac nie pokazal nic wielkiego |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To po co go trzymają w klubie i nawet nie puścili na wypożyczenie? Wielką spinkę robili na puchary, które jeszcze zanim na dobre wystartowały to dla Nas się skończyły i jeszcze Cebanu wypadło kolejne pół roku z kariery, bo chyba najprędzej będzie miał szansę odejść w zimie. Innej opcji dla Ilie nie ma, sympatyczny gościu ale jak na Wisłę prawdopodobnie niewystarczający.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wywiad z małym z PS
cz1 http://img132.imageshack.us/i/cz1q.jpg/ cz2. http://img132.imageshack.us/i/cz2.jpg/ Jak chcecie powiększyć, klik w foto Uwaga długo się załcza!Ps.nie będę pi... i się podziele Ps.2 Jak znajde jutro czas przerobie wam na pdf ![]()
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 02.08.2009 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Boguś za jakieś 6 tygodni, a kiedy Garguła? Była już mowa dawno temu, że ma niedługo zacząć normalnie z piłką trenować i co z tym dalej, wie ktoś coś więcej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pierw mówili, że Guła wróci wcześniej od Boguskiego (przecież zaczął już nawet trening z piłką! i to jeszcze na zgrupowaniu w Austrii) a teraz mówią że wróci później... :/ Singlar też miał nie grać pół roku a może za 2-3tyg będzie gotowy? kto wie
ciekawe co z Jopem |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Boguski najwcześniej za 6 tygodni...Podbijam pytanie jak wygląda sytuacja z Gargułą? Czy klub ma zamiar coś napisać na temat jego rehabilitacji? Jak przebiega, jakie są postępy...Już niby z piłką trenował na obozie w Austrii no to teraz powinno być coś do przodu, a jak jest
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Ten gość ma 21 lat a mówi o sobie jak 40-letni chłop po przejściach. Nie za wcześnie na liderowanie? Lewa noga średnia, drybling niezły, strzał przyzwoity. Poza motoryką szału ni ma. Żeby wybić się na wyjątkowość w jakimś aspekcie, trzeba mocno tyrać. Pytanie tylko, gdzie chce być gwiazdą: na mieście, w mediach czy na boisku? Bo jeśli na boisku, to czas na naukę, a nie konfucjonizm. PS. Życzenia Małemu składałem z sektora więc radzę nie traktować tego posta jako wbijania szpili albo szukania dziury w całym. Zawsze mu dobrze życzę. Po prostu szkoda by było chłopaka, gdyby rozmienił swój talent na drobne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Polecamy lekturę wywiadu przeprowadzonego właśnie w Austrii z Filipem Piętą, który rehabilituje obu piłkarzy. Tu cytat z niego: To, że Łukasz ćwiczy już z piłką będzie miało jakiekolwiek przełożenie na to, że to on wcześniej wróci do gry? Nie. Tak jak wspomniałem – to są dwie różne kontuzje. Myślę, że bliższym powrotu na boisko jest mimo wszystko Rafał. PS Wszystkim osobom piszącym, że jaja, że dziwne, że jak to, chcielibyśmy uświadomić, że medycyna to nie jest matematyka i tu nie da się wszystkiego dokładnie wyliczyć. Jeśli wydaje się wam, że sytuacja w Wiśle jest dziwna, to proponujemy przypomnieć sobie przypadek Tomasa Rosickiego, Ronaldo, kilku zawodników Realu Madryt, czy choćby Marcina Baszczyńskiego, którego powrót na boisko niestety się przeciąga. To takie przykłady przywołane bez zastanowienia i szukania. Znaleźć ich można na pewno znacznie więcej.
Ostatnio edytowane przez Biuro Prasowe : 03.08.2009 o godz. 13:54.
![]()
Biuro Prasowe Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Rafał Boguski, Peter Singlar, Mariusz Jop – od poniedziałku ci wracający do zdrowia zawodnicy rozpoczęli treningi na boisku ...........
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zien_powrotow/ ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i zajebiście! Bardzo nam brakowało Bogusia mam nadzieje że wróci szybciej niż te 6 tygodni, ale lepiej żeby wrócił później niż wcześniej i miała mu się odnowić kontuzja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zabawne!
Na oficjalnej jest artykuł: "krótki raport o wypożyczeniach" czyli który z naszych zawodników gdzie został wypożyczony. Zwróćcie uwagę na źródło artykułu. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...krotki_raport/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() Pozdrawiamy. ![]()
Biuro Prasowe Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nareście oby jeszcze był w formie to będzie miał kto bramy walić z wolnych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja wiem, jeśli chodzi o załatanie dziury budżetowej to chyba najlepsza opcja. Za jakieś 6tyg może będzie gotowy do gry Garguła więc Diaz już w pomocy za wiele nie pogra, zresztą ile można grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Natomiast problem z lewą obroną może być jeśli Brożek dozna jakiejś kontuzji
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja osobiście Diaza lubię, bo moim zdaniem ma "błysk" ponad naszą ligę. Ale w obecnej sytuacji finansowej musimy jakiegoś zawodnika wytransferować...a wiadomo że ewentualni kupcy mogą znaleźć się na Brożka, Sobolewskiego, Marcelo i Diaza...reszty raczej nie opchniemy nikomu. I z tych pilkarz chyba najłatwiej będzie Diaza zastąpić. Jest Cantoro, Jirsak, Sobolewski, Mączyński niedługo Garguła i ewentualnie Kirm. Problem będzie jedynie w dublerze na lewą obronę.
Np: odejście Marcelo czy Brożka o wiele bardziej skomplikowało by naszą sytuację. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Diaza bedzie mi najmniej szkoda
W dodatku jak pisze Proud bedzie go kim zastapic. Gosc ma umiejtnosci i mysle ze jest wart conajmniej 1,5 mln E.,z tym ze te glupie faule ,wrecz irytujace -obnizaja jego loty wiec 1,2 mln mozna za niego wyciagnąć. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
to raczej do hyda parku w temacie smieszne......... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No proszę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na canal+sport - "liga gra".
Dziennikarz mówił, że rozmawiał z Brożkiem jakiś miesiąc temu i mówił że on sam nie wie czy chce wyjechać za granicę czy nie i że jest pewien iż Brożek miał konkretną ofertę z Włoch ale po rozmowie z Radosławem Matusiakiem odmówił bo dowiedział się jakie tam są ciężkie treningi we Włoszech |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tak patrzę na kolejne babole naszego bramkarza to zaczynam już szukać zupełnie nietypowych przyczyn tych jego wyczynów.
Ostatnio słyszałem o tym że jeden z bokserów musiał zakończyć swoją karierę bo miał coś nie tak z okiem i nie widział lewych sierpowych zadawanych przez przeciwników. Żeby było ciekawiej to ten jego feler wykryto dopiero po tym gdy rzeczony bokser zaliczył kilka nokautów z rzędu. Gdy o tym usłyszałem to od razu pomyślałem że i Mariusza można by wysłać do okulisty. A nuż się okaże że będzie mu w stanie pomóc. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Paweł wielkiej kariery na zachodzie nie zrobi - co najwyżej może mu się trafić jeden dobry sezon... A czemu? Zbyt duże wahania formy, nonszalancja, jest w takim wieku że nikt na niego nie będzie patrzał jak na młodzieńca, w którym jest potencjał.. On musi być od grania na tu i teraz! A nim się Paweł rozkręci może troszkę jak zwykle minąć. Poza tym kwestie charakteru również moim zdaniem przychylne do zrobienia kariery nie są. Na pewno nie jest to typ jak Błaszczu, zadziorny na boisku i ogromnie ambitny - muszę powiedzieć, że strasznie mnie denerwuje to machanie rękoma Pawła po nieudanym zagraniu kolegów
. Oczywiście jeśli Paweł w najbliższym czasie wyjedzie na zachód - mam nadzieję, że za jakiś czas będę mógł z radością przyznać się do błędu w ocenie sytuacji. Obym się mylił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję że Paweł zostanie w Wiśle, zachód, raczej na 90% skończy się dla niego ławką, albo i trybunami. Po co mu to, za parę Euro więcej, w Wiśle może zostać legendą.
Paweł nie słuchaj pazernego Osucha, zostań Wiślakiem do końca!!! ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak Kirma lubię, to denerwuje mnie to, iz nie raczy podejść pod sektor podziekować kibicom za doping. Zdawkowe dwa klaski 20 metrów za resztą drużyny nie są odwdzięczeniem sie za...nasz kibicowski trud
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|