|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Odnośnie ławki, to Wisła też będzie miała imponującą jak się wyleczą piłkarze. Tj. Cantoro, Singlar, Jop, Garguła, Boguski, Jirsak, Cebanu.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
i to jest ten problem
![]()
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Znow sie okaze ze nasza najwieksza wartoscia jest Skorza ,ktory bedzie sie dwoil i troil zeby latac dziury
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Obiektywnie rzecz biorąc to jednak Legia mimo wszystko ławkę będzie miała od nas szerszą. Meczu z Broendby nie widziałem, ale ponoć grali straszną kichę. Za to dzisiaj (pomijając pierwszą połowę, która była na poziomie naszej drugiej części spotkania z Ruchem) pokazali naprawdę ładną i szybką piłkę. Nie było długich piłek na Paluchowskiego czy później Mięciela, a granie po ziemi jest na pewno bardziej efektowne oraz przy okazji, jak widać po wyniku znacznie efektywniejsze - niż wywalanie piłki na Brożka w naszym wykonaniu.
Poza tym legioniści dużo strzelali dzisiaj z dystansu, a tego w naszym wykonaniu też mi ostatnio zdecydowanie brakuje. Bo np. po takim strzale Paluchowski dobił piłkę i strzelił swojego drugiego gola. A my, co pokazał dwumecz z Levadią bardzo męczymy się z zespołami, które przez większą część spotkania murują dostępu do bramki. Zawsze bramkarz może przecież popełnić błąd, piłka może odbić się od obrońcy i zmylić goalkeepera czy też trafić pod nogi nieobstawionego po takim strzale napastnika. A przecież zawodników, którzy potrafią uderzyć z zza pola karnego wcale nam nie brakuje!
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.08.2009 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Legia rzeczywiście fajnie grała w drugiej połowie ale też przy 2:0 zawodnicy Zagłębia zaczęli chodzić po boisku i każdy robił sobie co chciał. Dzisiaj też zaskoczony jestem wysokim zwycięstwem Korony a Lech zrobił swoje. Ale to tylko początek ligi i zobaczymy jak to będzie w dalszych spotkaniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Każdy kto ma pojęcie o piłce zauważy że Legia tak samo jak pierwsze 30 minut drugiej połowy zagrała cała pierwszą połowe, czyli bdb. To że bramki padały w 2giej to kwestia załamania Zagłębia po 2giej bramce. Moje spostrzezenia - Paluchowski - słaby fizycznie, ale wyszkolony na rasowego napastnika (znawcy zauważą jego świetne ustawianie sie i klasyczne wykańczanie akcji) Jesli pomoc Legii nie spuści z tonu , a on będzie wystawiany do pierwszego składu regularnie może być i królem strzelców. Iwański - życiowa forma - lepeij niż za najlepszych czasów w nomen omen Zagłębiu, oby utrzymał ją na puchary na ligę już nie koniecznie. Świetna motoryka, idealny timing, mózg drużyny rozgrywający jakich mało, forma reprezentacyjna, i to do pierwszej 11. Chciałbym żeby Garguła prezentował się u nas choćby podobnie. Rybus - w tej chwili to najlepszy Lewy pomocnik ligi. Giza - też chyba najlepsza gra w karierze. O Lechu nie wypowiadałbym się za ciepło - w najbrzydszynm meczu kolejki zagrał poprawnie. Znamienne było to że nie mógł przebić obrony Piasta i dopiero po dośc szczęśliwym golu dopiero więcej sobie pograli. Szmatuła w bramce to TRAGEDIA !! Jak nie przejdzie do nich Cebanu to kiepsko widze ich szanse z takim bramkrzem. Co do Lecha wart pochwał Wilk za celne i mocne strzały i Rengifo zaczyna grać dla drużyny jak z najlepszego okresu Amikorza. Wniosek - mamy co najmniej 2 baardzo silnych rywali w lidze. Do tego coraz mniej w lidze chłopców do bicia. 3 najsłabsze drużyny to Ruch, Arka i chyba Piast. Cracovia chyba zacznie grać lepiej. Reszta stawki bardzo dobrze przygotowana do rundy. Co dziś zrobiła Polonia W. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale najmocniej przepraszam kolegę (który w przeciwieństwie do mnie zna się na piłce), że śmiem mieć inne zdanie - idź się ponapinaj chłopie na Onet, tam na pewno znajdziesz wielu takich, którzy podejmą z Tobą polemikę w sposób, jaki zaprezentowałeś w pierwszym zdaniu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie ulega wątpliwosci ze Legia lawką nadrobic moze wiele pkt, jak zwykle Legia bedzie bardzo grozna co pokazała juz pierwsza kolejka, Lech tak samo, Wisła tym bardziej
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
za tydzień Wisła zweryfikuje forme Legii poprzez mecz z Zagłębiem. Dla mnie to nie Legia grała tak świetnie, tylko Zagłębie w obronie słabo. A druga połowa była konsekwencją wyniku dobrego dla Legionistów. Za tydzień będziemy mądrzejsi.
Ciekawie zapowiada się mecz Korony z Lechem...choć wydaje mi się że Scyzory uwierzą w siebie i zostaną skarceni. Oby nie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zagłębie starało się grać ofensywnie i trzeba powiedzieć, że do czasu im to nieźle wychodziło, ale trzeba też pamiętać o zabezpieczeniu tyłów, Legia, ma jednak kilku klasowych piłkarzy, no i skończyło się jak skończyło, faktycznie gra w drugiej połowie, Iwańskiego, Gizy (pomimo super strzału w bramkarza
), Rybusa i nie tylko robiła wrażenie... Ale spokojnie, i tak ich pojedziemy ![]() ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można się ze mną zgadzać lub nie, szanuje zdanie innych, jednak mówienie o słaej grze Legii w pierwszej połowie jest typowym dla Polskiego dziennikarstwa sportowego krytykanctwa Legi (i Wisły choć mniej) gdzie tylko się da. Naprawdę więcej obiektywizmu !! Oglądaliście "Szybką Piłkę" ? Wynik Lecha do przerwy (0-0) NIC nie wspomnieli o słabszej grze Lecha a jedynie że "widać było że bramki sa kwestią czasu" ![]() ![]() . Wynik Legi do przerwy (0-1) "Po beznadziejnej grze w pierwszej połowie i fartownej bramce Legia z trudem osiągneła prowadzenie". Obiektywne jak cholera.Co do meczu Legi z Broendby - nie oceniał bym gry Legii w tamtym meczu - sam nie widziałem, nie widzieli tez dziennikarze którzy mówili o "kompromitacji oddalonej dzięki Musze". Znając styl dziennikarsta myślę że i tamten mecz nie wyglądal tak jednostronnie jak staraja sie nam wmawiać media. (Tak jak bardzo wysokie zwycięstwo Lecha w Norwegi, było akurat dość szczęśliwe co możn było zauważyć analizujac skrót meczu). Na koniec odpowiem na twoje pierwsze pytanie retoryczne - tak to była 1 kolejka i mecz z benjaminkiem. Sam miałem dodać że należy się jeszcze wstrzymać z pochopnymi ocenami Legi i Lecha. Tu masz racje 100%. Narazie jednak wygląda to bardzo dobrze, i nawet jeśli za tydzień wynik Legi z Arką nie będzie zachwycal trzeba sobie powiedzieć że LEgia jak nigdy ostatnio jest przygotowana od pierwszej koleji. Co do siły Lecha chyba też nie należy mieć wątpliwości - słabsi jak sezon temu raczej nie będą. Co do beniaminków to Korona pokazała że takie tytuły nie mają żadnego znaczenia - i Zagłębie i Korona to klasowe zespoły które grając w 1 lidze nie stracily wiele z Ekstraklasowego poziomu. W wypadku Zagłębia jak pisałem słabsza gra może być wynikiem słabszego trenera na ławce, choć nie można powiedzieć żeby zagrali z Legią źle, zadecydowała bardzo dobra dyspozycja Warszawiaków tego dnia i chaos w obronie po 2giej bramce. Jeszcze raz przepraszam za nieprofesjonalne podejście an początku 1 posta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hah, uroczo że zapomnieliiście tak rychło o Kazku Węgrzynie, który wczoraj nt słabej gry Wisły piał niemal z zachwytu. Zresztą jak co mecz z jego komentarzem. Więc obiektywizmu trochę panowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(A propo tego że to niby pierwszy raz jak Legia dobrze wchodzi w sezon) Legia zagrała dobrze z przodu ale badziew z tyłu - Zagłebie zagrało z nimi otwarty futbol (niewykorzystało swoich sytuacji) a potem to już była gra 1 drużyny. Powiem że paradoksalnie lepiej zagrał Lech - bo Piast nie stworzył (poza bramką na 1-3) żadnej sytuacji a Zagłębie powinno przynajmniej 2 bramki strzelić... a kto wie jakby wyglądał mecz dajmy na to 2-1 dla Zagłębia... Tak czy owak my zaprezentowalismy się najsłabiej z grona 3 faworytów... ale na szczęście nie dają punktów za styl. Ważne 3 punkty i ważne wygrać nawet po badziewnej grze w Lubinie 1-0 ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
chyba po pobycie u Parchów. tak więc jego komentarze nie są zbytnio obiektywne. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Niedobrze mi sie robi jak slucham odkrywczych tez Węgrzyna na temat Wisly. Zwlaszcza ze 90% to jaka ta Wisła słaba. I czemu tak czesto komentuje Wisle w C+ Podobnie rzecz sie ma z szalonym reporterem Mirkiem "nie trafiam z karnego z Valerengą" Szymkowiakiem. Potrafi sie smiac ze odpadła Wisla z Talinem a niech sobie Mirus przypomini z kim odpadalismy kiedy on tak wspaniaile walczyl na boisku.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 02.08.2009 o godz. 22:42.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Czy to nie Węgrzyn dostał jakieś wyróżnienie od kibiców/klubu "sąsiadki" w zeszłym sezonie?
Mnie ten gość też w****ia - tak samo jak Wieszczycki po akcji z Boguskim. Na szczęście "łysy" komentuje tylko grę Legii a Węgrzyn niestety Wisły. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pomijając te wszystkie dywagacje na temat komentatorów to i tak bawią mnie już WPowskie, ONETowskie i inne komentarze, czy tytuły newsów, gdzie można wyczytać: "Rozpędzona Lokomotywa niszczy w 15 minut", "Legia gromi i JUŻ jest liderem", "Spacerek Lecha" etc.. Sugerowałbym wszystkim ochłonąć. To dopiero pierwsza kolejka!!! W zeszłym sezonie dopiero pod koniec rundy jesiennej obwieszczano Majstrem Lecha, a teraz mianowany jest już w 1.kolejce na wielkiego faworyta. Rozegrają z 7-8 kolejek to będzie można coś ocenić; wygrają wszystko lub prawie wszystko w wysokich to będzie można mówić, że faktycznie Lech, czy Legia albo Wisła są w wysokiej formie. A teraz po jednym marnym meczu prorokować kto będzie MP to istna hipokryzja i zaślepienie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
EMOCJE PANIE, co Pan, mają pisać w gazetach: "Rozegrają z 7-8 kolejek to będzie można coś ocenić; wygrają wszystko lub prawie wszystko w wysokich to będzie można mówić, że faktycznie Lech, czy Legia albo Wisła są w wysokiej formie."
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ ja prasie nie każę tak pisać, raczej wnoszę o chłodne głowy u czytelników.
Zresztą myślę, że polskie dziennikarstwo (którego złą kondycję mam kiedyś zamiar poprawić ) jest w obecnej chwili na tak niskim poziomie, że już mało kto się nabiera na te prasowe 'sensacyjki' ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jutro mam Wolne w pracy
WiseŁka i tak będzie Mistrzem Polski.....! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Pierwsza kolejka zostala rozegrana a na forum juz daleko idące analizy
To rozpiszcie już podium i dajmy sobie spokój z ogladaniem meczy ;-) Na poważnie: póki co Legia pokazała ze jest przygotowana do sezonu. Korona jest groźna u siebie jak zawsze, Lech ma mocną kadrę, Wisła jest także faworytem w tym wyścigu. Najslabsi ci co zawsze: Cracovia, PIast, Ruch. Licze na emocje jak w poprzednim sezonie ;-) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kogo mają zatrudnić, dziennikarzy? Wieszczycki nawet potrafi się wysłowić, coś tam się uczył na trenera, prawnika i Bóg wie co, Mielcarski też pozytywnie. Węgrzyn jest kiepski na szczęście (albo niestety) pojawai się częściej jako komentator meczu niż mądra głowa w studiu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Węgrzyn i Wieszczycki zamulają ale od czasu do czasu coś sensownego mają do powiedzenia szczególnie ten drugi, ale powiedzcie mi co w C+ robi Maciuś Terlecki on to dopiero opowiada farmazony, a o komentowaniu meczów nawet nie wspominam.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dla tych co nie obejrzeli wczorajszego meczu Legii , a już pieją z zachwytu nad jej grą- bo było 4:0, mam kiepską informację.....
To nie Legia olśniewała super futbolem , tylko "miedziowi" odwalali taką padlinę ,że żal było patrzeć. Skąd oni wzieli obrońców to nie wiem ,ale poziom II-III ligi. Micanski nad ,którym się tak wszyscy zachwycali grał sobie w chodzonego. W ogóle jedynym piłkarzem ,który grał w tym zespole był Pawłowski.....Gdyby to Wisła grała wczoraj z tak dysponowanym Zagłębiem to wynik byłby bardzo podobny., co nie oznacza ,że w piątek czeka nas spacerek. Mecz meczowi nie równy.... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestem za tym żeby Grembocki był jak najdłużej trenerem Polonii-wtedy jeden rywal do pudła odpadnie na samym początku.
Podobnie Bełchatów - czym dłużej kontuzjowany będzie Nowak, tym dłużej bedzie im szło jak po grudzie. Natomiast z Legią (długa, mocna ława) i Lechem żartów nie będzie, mam nadzieję, że sie nieco wykrwawią w pucharach... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Mam jednak nadzieję, że jestem w błędzie i forma Legii potrwa jeszcze kilka tygodni a zadyszka przyjdzie w odpowiednim momencie - październik/listopad/ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojciechowski potwierdza, że Grembocki wylatuje jak przegra mecz w Holandii. Wywiad z nim w PS jest.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
jescze pal licho ,C+ zatrudnia kogo tam chce,choc jak ty tez sadze ze to zadni wybitni specjalisci Ale chodzi mi tu glownie o Wegrzyna i Szymkowiaka -za kazdym razem kiedy ich slucham to bije od nich jakich "uraz" do Wisly,niewiem jak sie sprawy maja,moze ktos ich zle potraktowal itd,bo cos na rzeczy byc musi. Obydwoje lubuja sie w krytyce Wisly ,ich zdaniem za kazdym razem Wisla gra za wolno i bez agresjii. W dodatku Szymkowiak dzis smieje sie z nas i Levadii (w relacjii nie potrafi nawet prawdilowo wymienc nazwy tego klubu-gadal cos o Lavadii !!),moze zapmnial juz o Valerendze i Tbilisi i jego "wspaniala " gre,czy wykorzystywanie rzutow karnych Sluchac sie obydwu panow odechciewa.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.08.2009 o godz. 17:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|