|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niech się drze po kolegach, ale lepiej żeby strzelał.
Alvarez raz zagrał do Małeckiego rzeczywiście, trochę za wysoko ale to brak zgrania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Praktycznie cała 2 połowa grana na stojąco. Nie wiem czy to przez zmęczenie , upał czy brak zaangażowania.
Nic nowego , nie mamy napastników a z jednym Brożkiem bez formy będzie ciężko coś ugrać. Podzielam zdanie co do Jirsaka .Gdyby nie to ,że bije rożne to nie wiedziałbym ,że jest na boisku. Niestety tu też nic nowego. Łobodziński dzisiaj zagrał dobrze co mnie zdziwiło ale dryblingów nie powinien próbować bo rzadko coś mu wychodzi. Słaby styl ale pewne zwycięstwo. Kiedy wraca Garguła ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
caly czas nie moge zapomniec i tak tej dziury Pawełka.
On musi chciec miec przyklejoną łatkę tzw "farfocla" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
szprotson, zaraz Cię zjadą tak jak mnie bo Pawełek to święta krowa i oczywiście nie potrafi wybić piłki gdy ktoś stoi obok niego. Jeszcze brakuje, żeby sobie wrzucił jak Jojko kiedyś. Krytykuję go za ten występ, zagra dobrze to pochwalę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie chodzi o to, po prostu Cebanu czy Kurto nie dostaja szans wiec nie maja ogrania i nawet jakby cos wpuscili nie takiego to są rozgrzeszani.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Oglądałem mecz Lechia-Arka, to przecież drużyny z dołu tabeli a gra techniczna była lepsza niż w meczu Wisła-Ruch. Może miało to wpływ, że grali w normalnej temperaturze o 20:00 przy sztucznym świetle i murawą płaską jak stół? A tak w ogóle co do meczu to może mi ktoś powiedzieć jak do ..... można przepuścić między nogami (!!!) piłkę która ledwo co się toczy?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 02.08.2009 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, dziś są 3 ważne mecze dla Wisły
Piast-Lech Korona-Polonia W. Legia-Zagłębie Jak na razie w tej kolejce we wszystkich pięciu meczach lepsi byli gospodarze i mam nadzieję, że to zostanie podtrzymane dziś ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ilie Cebanu powinien dostać szansę... dlaczego ?
-strzał Ruska w meczu w Sonsowcu do obrony -szmata w Talinie Nie chcę zganiać wszystkiego na Mariusza ale bramkarz jest po to aby pomoc drużynie jak nie idzie, a tego wsparcia zawodnicy z pola nie otrzymali. -plus podwójny farfocel w meczu z Ruchem Absolutnie za dużo tego jak na start sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.08.2009 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie krytykujcie tak Mariusza, bo znowu Kazimierski poczuje się w obowiązku zabrania glosu.
Faktem jest, że Mariusz jak był kiepski tak jest nadal i tylko ślepy tego nie widzi. Pomijam fakt, że Sobiech podłozył nogę pod wykopywaną przez Mariusza pilke, ale to, co potem nasz goalkeeper (tfu... nieadekwatna nazwa) zrobił (przepuszczenie toczącej sie piłki miedzy nożętami) nie jest powodem do dumy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie chcę na siłę usprawiedliwiać Mariusza, ale nie wiem, czy widzieliście, ze zaraz przed Mariuszem stał Marcelo i tak sie zabieral do wykopywania pilki, ze przeszkodził Pawełkowi w złapamiu piłki. Wiem, że całkiem go to nie usprawiedliwia, ale może jest to jakaś okoliczność łagodząca.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A po co tylu testowaliśmy bramkarzy? Bo Pawełek nie ma zawsze mocnego dnia i tyle. Gościu musi mieć przede wszystkim konkurencje. Jak jej nie ma to się cofa.
Pawełek się mocno tłumaczy po ostatnim meczu http://krak.tv/kategoria-9,film-594.html Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej, choć z drugiej strony wiem, że nie ma na to szans ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tlumaczenie postawy Pawelka jest beznsensu, dobry bramkarz nigdy nie powoduje sam zagrozenia dla wlasnej bramki. Mariusz robi to bardzo czesto.. Bylo to juz 100 razy poruszane, bramkarz ma byc po pierwsze pewny.
Co nam po bramkarzu wyciagajacym setki, skoro co jakis czas bedzie puszczal babole? Ja wole slabszego, ale takiego co pewnych pilek nie wpuszcza do bramki. Pawelek pewny nie jest, co juz milion razy udowodnil. Trafia sie jego bardzo mocne mecze, ale co z tego? Skoro puzniej puszcza latwe pilki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wole żeby cisnęła 90 minut, bo to sie nazywa ambicja i to slynne zapier**lanie po boisku do ostatniej minuty, do tego jesli mamy 5 setek, 2 slupki i 100 poprzeczek tzn że stwarzamy sobie sytuacje i gra i buczy, wystarczy tylko poprawiac skutecznosc. Jesli tego nie ma a wygrywamy po farfoclu, gramy na stojaco i ogladac sie tego nie da, to potem nie dziw sie że nie gramy w pucharach a polska piłka spada na dno.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No i dlatego już dawno powinniśmy mieć lepszego bramkarza. Klinsman powiedział kiedyś, że piłka nożna to dla niego po prostu zawód. On wychodzi na murawę, jest najlepszy i kosi kapuchę. Tak powinno być. Nie potrzeba nam talentów, takich jak Mariusz, ale solidnych rzemieślników, który zawsze będą pracować na zwycięstwo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Pawełek bardzo dobrze wychodzi do piłki, 90% wrzutek łapie i to od razu, wiec klej w rękach ma dobry. Do wykopów sie doczepiał nie będe bo Boruc tez nie potrafi, a broni(ł) w kadrze Polski. Chodzi mi tylko o jego hmmm nie wiem jak to nazwac, brak koncentracji w odpowiednim momencie? Albo złe ocenianie lotu piłki ? W tej "Sytuacji" Pawełek wybił, ale nie było gwizdka, wiec bronił tak jakby była akcja, mógł pomyśleć że "może przerwą " etc, ale nie było gwizdka i widac było ze nie patrzył na liniowego tylko skupił sie na akcji. I koleś mu wsadza BABOLA jakich mało, nie dosc ze leci 3 km/h to Mario dostaje okrutną siatke. Nie wiem czyja to wina, ja nie mówie ze Mario jest beznadziejny, bo on bronić potrafi. Ja bym tylko chciał spytać pana Kazimierskiego, czemu on nie broni w kadrze, bo przeciez po 2 latach pod jego opieką w tej kadrze miał już mieć miejsce. Vitor Baia, tez lubił klopsy wpuszczać a bronić niewiarygodne. Ale gdyby wczoraj, sędzie nie odgwizdał faulu (decyzja zła) to Mariusza by psychicznie każdy portal skasował ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bronienie Mariusza przypomina bronienie dobrego chłopa - do tego wiślaka. Coś w stylu Michnikowego "Odpier***cie się od prezydenta". Tylko, że nikt nie jedzie tutaj po Mariuszu Pawełku a tylko i wyłącznie o bramkarzu krakowskiej Wisły, którym jest Mariusz Pawełek. To spora różnica. Jego krytyka to nic osobistego. Pawełek jest bramkarzem przeciętnym. Zupełnie nie spełniającym wymogów jakie stawia się zawodnikom Białej Gwiazdy. Dolha okazał się ch**em ale w okresie gry na Reymonta bronił fantastycznie. Angelo albo Radek popełniali durne wpadki ale suma sumarum można ich było uznać za niezłych goalkeeperów. Gry Piekuta nie pamięta już prawie nikt. O Szczęsnym wypowiadał się nie będę bo zaleje mnie fala krytyki, po prostu lubię gościa. Jak poszperam w pamięci to przypomnę sobie takie nazwiska jak Szymaszek, Gaszyński, Maśnik, Zajda czy Trabalik. I chyba właśnie gra słowaka najbardziej odpowiada pozycji Pawełka. Mariusz broni poprawnie na linii, potrafi wyjść do dośrodkowania ale jednocześnie koszmarnie gra nogami (podanie piłki od obrońców za każdym razem grozi zawałem serca). Popełnia głupie błędy (Gdańsk, Sosnowiec) ale potrafi też wybronić świetnie jak w ostatnim meczy z Legią. A wszystko to potwierdza słowa przedmówców. Jest niepewny. Nie pozwala aby obrońcy czuli komfort gry. Stanowczo za rzadko zdarzają się mu się interwencje fenomenalne a stanowczo za często beznadziejne. A to wszystko powoduje, że czas najwyższy albo wreszcie skończyć cyrk z 21 zmiennikami albo dać szansę dublerom. Niech Ilije albo Filip mają możliwość się wykazać. Jak Cebanu ma zrobić postęp jeżeli nie gra regularnie w meczach o stawkę? A jeżeli nie ma szans na to, że może się rozwinąć to co jeszcze robi w klubie? I tym sposobem przejdziemy do polityki transferowej albo oceniania Kazimierskiego...
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie bardzo dobry występ Łobo we wczorajszym meczu. Widać, że trzeba częściej stawiać na tego chłopaka, szczególnie wobec nierównej formy Małego i tradycyjnego braku formy Ćwielonga.
Co do Pawełka, to wiadomo, że nie jest jakimś świetnym bramkarzem, ale też zupełnie przeciętnym też nie. Najlepiej o tym świadczy fakt, że pomimo testowania takiej liczby bramkarzy jakoś nie znaleziono lepszego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Małecki w ataku się sprawdza lepiej niż Ćwielong Niewielu z testowanych było bramkarzami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hahah po całym pracującym weekendzie pozwoliłeś mi sie troche pośmiać - Pawełek i mecz życia to taka odległośc jak z Krakowa do San Fransisco ! z którą Legią zagrał dobrze jak na siebie
a akcja Pawełka z wczoraj to majstersztyk - dziwie sie że kabarety jeszcze o Nim skeczy nie robią pozdrawiam TYLKO WISŁA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wyobraż sobie, ze przez jednego farfocla w koncowce sezonu, nie bylibysmy mistrzami, co byłoby wtedy ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Masz rację, moje zdanie było zbyt oczywiste - nie chciałem urazić Małeckiego ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do Pawełka to problem jest taki że on często z niegroźnej sytuacji nagle zrobi sytuacje bramkową dla rywala. Nie wiem czy on ma problem z koncentracją bo tu nie chodzi tylko o umiejętności czysto bramkarskie. Ta sytuacja z ruchem, bramka nieuznana ale ten strzał bodajże Sobiecha to on musiał złapać i nic go nie tłumaczy bo sędzia początkowo nie odgwizdał przewinienia. Po tylu błędach ile popełnił Pawełek, bo to nie są 2 błędy na sezon, przynajmniej w jednym spotkaniu szanse mógłby dostać Cebanu (pal licho czy jest dobry na Wisłę). Poprostu jakaś rywalizacja musi być. Tak to Pawełek puszcza jednego babola za drugim ale czym się przejmować po co się starać jak i tak cały czas gra. Ale on jest chyba pupilkiem pana JK i nawet Buffona z Cassilasem na ławce by posadził. Oczywiście wszystkiemu winni kibice.
Bramkarz powinnien dawać pewność drużynie, niestety u nas jest wręcz odwrotnie. Niestety ale u nas na ten moment jest zero rywalizacji o miejsce w składzie, na ławce tak naprawdę brak sensownego zawodnika. Guła z Boguskim niewiadomo kiedy wyzdrowieją, po drugie kidy złapią formę bo niestety ale obaj są bez okresu przygotowawczego i niestety może się okazać że większość rundy będziemy grali takim składem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A Ty Wyobraź sobie, że kura pisze sie przez ó, a nie u, co by bylo wtedy? ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
Niedzielan po meczu mówi, że nic nie chciał udowodnić Skorży.
http://krak.tv/kategoria-9,film-597.html Ja tam swoje wiem. Pewnie nie spał pół nocy przed spotkaniem. Ale że potwierdził, że Wisła to klasowy zespół to akurat dobrze ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|