![]() |
[1. KOLEJKA] WISŁA Kraków - RUCH Chorzów
Do spotkania wprawdzie cały tydzień, jednak start sezonu niesie za sobą wiecej tematów do rozmowy oraz tęsknotę za naszą ubogą kopaną, którą tak kochamy.
Pierwszy mecz sezonu u siebie/na wyjezdzie w Sosnowcu z 9. w poprzednim sezonie Ruchem Chorzów, który w przerwie letniej poczynił spore roszady w swoim zespole, odeszli m.in. Adamski i Jiezierski, czyli mozcne punkty zespołu, natomiast pojawili się powracający z wypozyczenia Sobczak, Stawraczyk z Widzewa i doskonale nam znany Wtorek. Patrząc przez pryzmat całego sezonu nie będzie to dla nas łatwe spotkanie, Ruch to nie "ogór" jednak mimo wszystko powinniśmy z przytupem rozpocząc sezon i pokonać Niebieskich bez problemu RUSZAMY PANOWIE !! 30 ETAPOWY WYŚCIG O PUCHAR CZAS ZACZĄĆ !! (ps: jeżeli modowie uznają, ze za wcześnie to oczywiście zamknijcie i otwórzcie trzy, cztery dni przed meczem ) |
Pierwsza kolejka i od razu tyle emocji.
Derby Trójmiasta. My z Ruchem. Nasza zgoda z Cracovią. Legia walczy z powracającym Lubinem. Lech jedzie do niewygodnych Gliwic. Warszawska Polonia gra z Koroną. Oj będzie się działo :D Wygrać z Ruchem choćby 1:0. Gola zdobędzie Kirm albo inny Alvarez. Nieważne. Zdobyć 3 pkt i zacząć marsz po trzecie Mistrzostwo. Oby ze Skorżą na stołku trenera! |
Wierzę że teraz kiedy mozemy się skupić na tym celu i o ile nie dojdzie do czystki w klubie, będziemy w stanie osiągnąc nasz cel w tym roku i wywalczyć to mistrzostwo, choć biorąc pod uwage cały sezon na wyjeździe, miejsce an podium nie będzie złe. Jeśli Skorża Wilczek i Bednarz zostaną, optymistycznie wedłog mniw wygląda nasza prognoza na dalsza przyszłość. mamy młody skład, po powrocie Singlara, Boguskiego i Garguły naprawdę fajną kadrę, i en zespól jest w stanie jeszcze nas pozytywnie zaskoczyć w tym roku. Nawet nieco słabsze wyniki w tym roku przy cierpliwości Cupiała powinny zaowocować za rok, i będziemy mogli z podniesionym czołem rozpocząć historie nowego-starego stadionu imienia Henryka Reymana.
Co do meczu z Ruchem, myślę że będzie w zespole naprawdę duża mobilizacja, i zespól będzie bardzo umotywowany. Z doświadczenia wiem że słabsze kluby rozpoczynając sezon w pierwszych kolejkach grają naprawdę znacznie gorzej niż puźniej. Szansą dla nas jest to że my zdaje się ten okres mamy za sobą, i powinno być widać ta przewagę na boisku. Ciekawy jestem jak z frekfencją na trybunach, mam nadzieje że nie będzie najniższa w lidze, bo chyba nie musze mówić ile to znaczy dla piłkarzy grac przy dużej Wiślackiej publiczności. Wielu ludzi mówi o beznadziejnej formie Brożka, jednak ja uważam że dziś widać było koosalną poprawę. Widać było powrót tej agresji i pasji u Pawła która wedłog mnie czyni go właśnie piłkarzem który w formie przewyższa Frankowskiego i Żurawskiego z ich najlepszych lat. Do tego motoryka Pawła uległa różnież poprawie i wyglądał dziś zdecydowanie lepiej, czoć to i tak dopiero 20% normalnej gry. Brożek wirtuozem stzałów nie był nigdy, ale za tydzień powinien już w sytuacji takiej jak dzisiejszy strzał w poprzeczke Lecha, trafić czyściej i umieścić piłkę w sieci. Stawiam na nasza wygraną 2-0 (choć moze być i bardziej okazała z powodu wyżej wymieniogo braku ogrania i formy Niebieskich) Brożek strzli napewno, druga niech dożuci Łobo lub Kirm. Licze tez na pozytywne zaskoczenie grą Alvaresa. |
Jeśli będzie zaangażowanie w grę takie jak dzisiaj to powinniśmy być spokojni ale.. no właśnie ale:
1 skuteczność - wydaje mi sie że komentarza nie wymaga, w tydzień nie poprawimy jej na pewno, chociaż jak Paweł złapie smykałkę jak w tamtym sezonie to mooże. Bo Pepe już łapie ją od wiosną a dalej nie widać i nie słychać. Małecki zresztą nie lepszy. Wg mnie największy spadek formy z piłkarzy patrząc pod kątem wiosny. Jak dla mnie ławka, tylko że niema za niego kto grać. ( Może by Tomasa przesuną obok Pawła? jak sobie przypomnę Tottenham to tak mi to jakoś pasuje xd) 2 nadchodzący tydzień - i tu sie zaczyna. Wariantów jest kilka, ale z Ruchem interesuje nas głównie pozycja trenera. Jeśli zostanie Skorża gra może wyglądać coraz lepiej, ale jeśli nastąpiła by zmiana.. Z reguły zatrudniając trenera podczas sezonu, po przygotowaniach źle to wygląda. Sam niewiem, pozostaje czekać na mecz.. |
Cytat:
|
Mecz z Ruchem nadchodzi... Fajny mecz na początek. Myślę, że powinniśmy dać im radę o ile... Paweł Brożek, Patryk Małecki oraz Ćwielong zafundują sobie DODATKOWY trening strzelecki [jeśli nie- to ja już się modlę za 0-0]. Generalnie, wiadomo, że potrzeba troche meczy, ale widać już w meczu z Lechem było tą Wisłę Skorży z wiosny09. Na pewno jest co raz lepiej; głupie straty, faule czy inne "pierdołki" zawsze są wliczone, w każdy mecz (nawet GD: Barca-Real ;p). W obstawianie wyniku się nie będę bawić, bo generalnie Wisły nigdy nie obstawię [chcę zawsze szczerze i bezinteresownie wspierać BG]. Składu wystawiać też nie będę, gdyż jedyna różnica jaką bym wprowadziła to.. posadzenie Małego na ławce i wpuszczenie... Łobo. Wolę tego pierwszego, ale to co robił podczas gry [i ta sytuacja z Tallina...], woła o pomstę do nieba. Posiedzi 45min. nic mu się nie stanie, a może nabierze "pozytywnej złości" ;) Jeszcze równiez Pepe by mógł po odpoczywać przez jakieś 45min., tylko kogo wystawimy? Można by kombinować coś z Jirsakiem ewentualnie...
Najgorsze co by się nam mogło przytrafić teraz to.. zwolnienie Skorży. Bo niby z kim mamy budować Wielką Wisłę na nowym stadionie? Z [przewijającym się na tym forum] trenerem[?] Rafałem Janasem?! Wolne żarty... Jedyne co mnie interesuje: 3 pkt! Mimo, że to Ruch będzie grał jak u siebie... ;P |
skuteczność, skuteczność i jeszcze raz skuteczność........ poztym mecze z Niebieskimi zawsze były emocjonujące i ciekawe
|
Ciekawe jak zaprezentuje sie Niedzielan, oby nie okazał się katem :D
|
Ciężko coś napisać jak nawet nie wiadomo kto będzie naszym trenerem (Skorża? ktoś inny?). Całe to zamieszanie + nieskuteczność naszych napastników i już w pierwszym meczu możemy zgubić punkty. Oby udało się wygrać:)
|
Cytat:
A najważniejszy to jest teraz spokój. Media i złe siły niech się odpierdzielą od Naszej Wisełki. Ja wierzę w Macieja Skorżę. Ja wierzę w ten zespół... chłopaki na prawdę zagrały nie złe spotkanie z Lechem w pucharze. Potrzeba im spokoju i skuteczności w sytuacjach podbramkowych. Tego im życzmy, z całych sił Ich wspierajmy i dopingujmy... Oni teraz nas kibiców potrzebują!!! |
Cytat:
Ruch? Najpierw w poniedzialek czekam na konkretne ruchy Cupiala, licze, ze to sie nie rozejdzie po kosciach, bo jesli tak, to pozostaje juz tylko prosta droga na dno, gdzie czek na nas Lichtenstein i S.Maryno, a przed Gruzinami trzeba bedzie trzasc dupe. To bedzie afirmacja nierobstwa i olewu jesli w tygodniu pozostanie status quo. |
Cytat:
Co do meczu to bardzo się obawiam jak i całego sezonu. Stadion w Sosnowcu to nie R22 gdzie nasi ogrywali każdego a Ruch nam ostatnio nie leżał. Sytuacja kadrowa nie do pozazdroszczenia, wie ktoś kiedy wróca do gry Boguski i Garguła? |
Szczerze powiedziawszy spodziewam się i nawet porażki. Remis wziąłbym w ciemno. Czemu akurat porażke biorą pod uwagę? Otóż grając z bramkarzem,który w każdej chwili może puścić babola, każdy wynik jest możliwy. Do tego jak dodamy,że w ataku gra choćby taki as jak Cwielong, który w tym samym Ruchu miał problemy z grą, to o czym my dyskutujemy. Dodatkowo w Ruchu gra Niedzieln, który będzie pewnie chciał pokazac,że brzydko go potraktowano w Krakowie. To onacza jedno, będzie bardzo zmotywowany. Tak więc biorąc pod uwage naszą indolencję strzelecką,biede na bramce to remis nie będzie też takim złym wyniiem,jak na początek ligi.Chyba,że Cwielong nagle nauczył się przjmować piłkę, to samo tyczy się Brożka. Niemniej na względzie należy mieć jeszcze jedno. Oni potrafią przegrać z każdym. Wygrać niekoniecznie. Tak więc dystans, bo niektórym może psychika siąść.
|
Cytat:
i poprawic skutecznosc...bo to jest apranoja co robi Broziu albo Pepe...;/ |
Niebiescy w ostatnim sparingu w jakim wystawili pierwszy skład zremisowali z Wisła ale Płock 0-0.Końcówke ubiegłego sezonu mieli dobrą ale wiadomo że po przerwie to różnie bywa z dyspozycją.
Napewno Wtorek stanie na głowie żeby coś ustrzelic |
Jeśli w nadchodzącym tygodniu nie dojdzie w klubie do jakiejś większej "rozpierduchy" to obserwując wczorajszą grę jestem pewny że z Ruchem spokojnie zgarniemy trzy punkty.
Jeśli natomiast rozgonią sztab trenerski i przyjdzie kolejny , chwilowy "trener- strażak" to może być różnie. Na mecz OCZYWIŚCIE jadę. |
Panie i Panowie głowa do góry. Rozjedziemy ich! Byle Skorża został.
|
Pierwszy mecz to zawsze niewiadoma, nie wszyscy są przygotowani do sezonu, nie wiadomo do końca czego spodziewać się po konkretnych zawodnikach.
Ten mecz trzeba jednak wygrać, to będzie ciężki sezon i źle by się stało gdybyśmy go zaczęli od straty punktów. |
Ja tam o wynik jestem spokojny. Dla nas to jest 4. mecz "o coś", dla Ruchu dopiero 1. Tu już jest nasza przewaga, pomijając oczywiście przewagę w sile obydwu drużyn. Jeśli nie zwolnią Skorży - czytaj, jeśli nie zrobi się zamieszanie - to nie wierzę w 4 mecz bez zwycięstwa, tymbardziej, że z całym szacunkiem, ale Ruch to średniak.
Choć widzę, że niektórym od porażki z Levadią całkiem tu odwaliło ... |
jeśli zagramy tak jak w eliminacjach do LM to stawiam na 1:1 lub 0:0.. niestety nasza aktualna gra wygląda fatalnie, zero pomysłu na rozegranie akcji, Małecki psuje wszystko co może popsuć, Ćwielong razi nieskutecznością, Brożkowi się nie chce, a Kirm dorównał poziomem już do reszty drużyny..
|
W tak fatalnych nastrojach, wszytskich zwiazanych z Wisłą Kraków, nie przyszło nam lata wstecz rozpoczynac nowy sezon, sezon w którym mozemy zdobyc TRZECIE ZRZĄDU MISTRZOSTWO POLSKI !
Jest o co walczyć, z trenerem Skorża czy nie, Wisła WALCZYC, WALCZYĆ ! |
Co do meczu z Ruchem . Dużo będzie zależeć od decyzji jakie podejmie zarząd w tym tygodniu . Niezależnie od tego powinniśmy wygrać z Ruchem , jednak gwarancji na to nie ma . Oby tak jak mówi Skorża piłkarze grali coraz lepiej z meczu na mecz .
|
Ja sie tylko boje ze Niedzielan ambitnie(az za bardzo) bedzie walczyl z Wisla zeby pokazac ze zle zrobilismy pozbywajac sie go i ze mu cos wpadnie.
Do tego zna wszystkie nasze slabe punkty, taktyke i wie na kogo moga grac. Ile razy gralismy przeciwko naszemu bylemu zawodnikowi nie szlo nam najlepiej |
Cytat:
|
Mecz z Ruchem nie będzie łatwiejszy niż z Levadią i tego można być pewnym.
Wszystkie mecze w pewnym sensie gramy na wyjeżdzie i piłkarze muszą sie do tego przyzwyczaić. Nie można sobie pozwalać na nieuwagę w obronie,bo trudniej będzie gonić wynik ,gdyż nie będzie tak dużego wsparcia ze strony kibiców. Mam jednak nadzieje ,że pokażemy dobrą piłkę i udowodnimy kto jest w Polsce najlepszy. |
Fc Bochnia
Czy jest tu ktos z bochni kto wybiera sie na mecz z Ruchem ??? I ktoś kto by miał szanse na załatwienie 2 biletów ??? ??
|
Mecz z Ruchem nie będzie łatwiejszy niż z Levadią? Powinien chyba jednak być łatwiejszy. Po pierwsze nie powinno być mowy o zlekceważeniu przeciwnika, po drugie - forma fizyczna już w meczu z Lechem była lepsza, zawodnicy poruszali się szybciej i lepiej grali piłką, po trzecie - ile razy można partolić świetne sytuacje?
Mam nadzieję, że wygramy! |
Wisła ma dużą przewagę nad Ruchem grała 3 ważne mecze a Ruch tylko sparingi i nie jest jescze w tępie meczowym
|
Cytat:
a tępo to u Ciebie z ortografią :> |
witam jest jakakolwiek mozliwosc do załatwienia biletów poza |Krakowem??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl